Wkenl

Hoe aan de slag in parkour of free running

Als je mensen doen gekke sprongen over hekken en door steden hebben gezien, zijn deze opgeleide deskundigen waarschijnlijk oefenen ofwel parkour, of Free running. Parkour is een vorm van beweging die de efficiëntie en snelheid benadrukt, waarbij je om van punt A naar zo snel mogelijk punt B. Free Running is vergelijkbaar, maar het gaat ook esthetische bewegingen zoals flips, spins en vele andere vormen van flair. Lees verder om erachter te komen hoe aan de slag in een van deze twee methoden.

Stappen

Hoe aan de slag in parkour of free running. Praktijk landing en rollende bewegingen.
Hoe aan de slag in parkour of free running. Praktijk landing en rollende bewegingen.

Leer jezelf

 1. 1
  Krijgen in vorm. Je moet endurance.Work hebben op de fundamentele gymnastiek, zoals push-ups, pull-ups, sit-ups en squats. Dit zijn de bouwstenen voor het beoefenen van parkour. Experts zeggen dat je kan uitvoeren 25 push-ups, pull-ups 5 en 50 full squats voordat je officieel aan de slag in parkour zou moeten zijn.
 2. 2
  Praktijk landing en rollende bewegingen. Parkour vergt veel verticale beweging en hoge sprongen kan pijnlijk zijn als je niet weet hoe goed of veilig aan de grond vallen, dan eindigen met een verhuizing.
 3. 3
  Praktijk voltige, springen en klimmen manoeuvres. Deze moeilijker manoeuvres zijn ontworpen om u op te staan ​​en rond obstakels in het stedelijk landschap. Als je begint te vaker oefenen, leer je welke beweegt u de voorkeur en het ontwikkelen van uw eigen unieke stijl voor het beoefenen van hen.
 4. 4
  Oefenen regelmatig. Net als alle andere sporten, parkour vereist regelmatige training om effectief te zijn, anders wordt je vaardigheden zal afzetten. Oefen ten minste twee of drie keer per week, en zorg ervoor dat uw basisvaardigheden behouden terwijl ze naar de meer moeilijke manoeuvres.
 5. 5
  Gebruik zelf-exploratie. Beginnen om de technieken die je hebt gemaakt boren, stellen nieuwe manieren van bewegen door te experimenteren, en het vinden van nieuwe wegen en omgevingen te beheersen door middel van zelfonderzoek. Wanneer je in harmonie met jezelf, niemand weet wat werkt beter voor je lichaam dan je.
 6. 6
  Kies een punt en doen wat nodig is om er te komen. Begin met een langzame, veilige tempo. Traceren van een pad tussen twee punten over en over totdat je een meester van uw grondgebied. Je moet merken een geleidelijke verhoging van je snelheid, uithoudingsvermogen, en het gemak waarmee je de overgang tussen de hindernissen.
  • Deze progressie kan uren, dagen, en zelfs jaren duren, afhankelijk van het pad dat je kiest, je natuurlijke vermogen, en een aantal andere factoren. Het belangrijkste is om te blijven vorderen, ongeacht hoe langzaam. Deze methode is de essentie van Parkour, en zal de basis leggen voor het begrijpen ervan.
 7. 7
  Ontwikkel je persoonlijke stijl. Aanpak hindernissen op een manier die uniek is voor je lichaam en vaardigheden. De gemeenschappelijke bewegingen in dienst van anderen niet per se zinvol voor u. Dat is precies de reden waarom het geen zin om te vertrouwen op de video's als een manier om te leren. Zodra u deze mentale hindernis hebben overwonnen en boven de slechte normen door vele anderen ingesteld gestegen, kunt u uw training te nemen in veel verschillende richtingen.

Group training en coaching

 1. 1
  Start training met andere mensen. Om samen met een kleine groep (2-4 personen) kunnen nieuw licht werpen op uw training regime. Nieuwe mensen nieuwe manieren bieden om te bewegen, verschillende paden te nemen, en de opbouwende kritiek van uw methoden. Omdat je al je eigen stijl hebben ontwikkeld, kunnen de ideeën die door nieuwe mensen alleen maar uitbreiden van uw mogelijkheden.
 2. 2
  Gebruik training als een samenwerking. Zorg ervoor dat de ideeën niet worden verstikt en geen individuele persoon legt de lat van wat zou moeten werken voor iedereen. Deze methode werkt het beste als een creatieve ontdekking tussen vrienden. Aan de andere kant, als je volgde iemand anders methode vanaf het begin, je zou kunnen worden geplakt met een stijl die niet echt steek houdt voor u.
  • Vergeet niet dat, terwijl grote bijeenkomsten hebben het potentieel om een ​​verlenging van de kleinere opleidingen en ontdekking sessies, al te vaak ze overgaan tot een zwervende kudde die snel schaafwonden over obstakels, terwijl op zoek naar de volgende grote truc. Inzicht Parkour door zelfontdekking is de zekere manier om het slachtoffer te worden van dit persoonlijke ervaring te vermijden maakt een traceur en zijn Parkour uniek.
 3. 3
  Krijg een parkour coach. Deze optie kan nuttig zijn om iemand die niet weet hoe ze zichzelf aandoening of letsel te voorkomen. Echter, experimenteren door jezelf eerst wordt sterk aanbevolen. Door toe te vertrouwen uw vroege ontwikkeling van een vreemdeling, het risico van het volgen van een pad dat is volledig verkeerd voor je loopt je. Een goede coach zal u helpen de slag te gaan en boor je in de essentiële stappen nodig zijn om parkour te beginnen en zult u ook leren hoe om veilig te blijven. Een goede coach zal u de weg van ontdekking en helpen u vorm je eigen stijl, terwijl een slechte coach zal u onderaan hun eigen weg.
  • Zoals Parkour wordt steeds populairder, zijn een toenemend aantal mensen die proberen om geld in als coaches. Wees op uw hoede van iemand die hun diensten niet gratis aanbieden ten minste een deel van de tijd. Een coach die is nog steeds verbonden aan de gemeenschap door middel van gratis outdoor trainingen is een goede inzet.

Gemeenschappelijke methoden voor het slagen in parkour

 1. 1
  Loopvlak licht. Sommige oppervlakken neem schade gemakkelijker dan anderen. Wees respectvol van waar en hoe je interactie met je omgeving, en de verantwoordelijkheid nemen als je per ongeluk iets beschadigd. Check out de oppervlakte bent u op of wordt er aan de hand voordat er iets op afstand gevaarlijk op het proberen. Belangrijk is, kan dat oppervlak ook glad zijn, breekbare of onstabiel dus eerst een historisch overzicht van de omgeving. Als je slip of iets beweegt / breekt onder je kan het een pijnlijke val veroorzaken.
 2. 2
  Verkrijg de juiste versnelling. Je zult niet veel nodig. Alles wat je nodig hebt is een paar goede loopschoenen en een outfit je comfortabel bewegen en sporten in
 3. 3
  Begin met het kiezen van A en B. Probeer een pad van A naar B. Ga door het pad en alles doen wat natuurlijk aanvoelt in die situatie te traceren. Parkour is niet een set van gewelven, bewegingen of "stunts." Het is een manier van bewegen, en bewegen is altijd verandert, en geen vaste moties kon klaar om het quotum te voldoen. Een goede manier om manieren om er te komen is proberen verschillende manieren en overwegen wat te vinden is efficiënt en snel.
 4. 4
  Ontwikkelen flow. Dit is wat scheidt traceurs van uw gemiddelde bedrieger of acrobaat. Flow is de vlekkeloze overgang van de ene hindernis naar de volgende, tot het punt waar er net zo goed niet zijn eventuele obstakels bij allen. Stroom kan eenvoudig worden toegepast door het toevoegen van een goede vorm en de juiste techniek, waardoor vloeibaarheid om al je bewegingen. Dit geldt ook voor zachte landingen (in tegenstelling tot stampen beneden of vallen).
 5. 5
  Oefening regelmatig. Zorg ervoor om jezelf te houden in goede conditie. Traceurs en traceuese gebruiken de meeste van hun lichaam om elk obstakel te navigeren. Dit niveau van betrokkenheid vereist totale body fitness.
 6. 6
  Oefenen regelmatig. Zoek een plek die u kunt komen om elke dag te trainen. Goede gebieden omvatten diverse obstakels (muren, rails, etc). Uw algemene doel is om creatieve manieren om het te maken door de "zee" van obstakels met behulp van uw lichaam op geen enkele manier nodig vinden.

Tips

 • Draag comfortabele kleding. Dit betekent niet dat jeans. Jeans zijn volstrekt ongeschikt voor parkour als ze sterk beperken beenbeweging en zijn eigenlijk ruwer dan de meeste mensen denken.
 • Controleer de omgeving voordat u begint te lopen door.
 • Praktijk op de vloer, zodat wanneer je de vaardigheden over te dragen naar de meer moeilijke locaties, je weet wat wel en niet fysiek mogelijk is.
 • Vermijd grote sprongen totdat je leert hoe om te gaan met de kleinere sprongen.
 • Slechts strekken na de warming-up van uw spieren. Stretching gespannen spieren daadwerkelijk kracht en effectiviteit verminderen met wel 30%.
 • Ongeacht wat er gebeurt altijd onthouden om nooit op te geven, als parkour / free running is iets wat je liefde dan raken gewond is maar een les van wat niet te doen. Na wiskunde uit.
 • Praktijk snelheid en uithoudingsvermogen. Parkour is over het verplaatsen en snel aan te passen aan uw omgeving. Gaat traag is niet Parkour.
 • Altijd warm-up en rek. Proberen om alle spieren te strekken in je lichaam. Draai alle gewrichten (vooral de knieën en enkels). Een goede manier om dit te doen is door het draaien van elke verbinding.
 • Neem een ​​pauze als je pijn bent. Dit betekent dat uw spieren hebben gebroken uit de stam, net als bij elke goede training, en moet rusten. Ga pak een energie-bar en het rustig aan.
 • Hoewel het belangrijk is dat je je training serieus neemt en dat je probeert om je eigen stijl te ontwikkelen, zijn er bepaalde fundamentele dingen die je moet weten voordat je je volledige potentieel werkelijk kunt bereiken.
 • Als u een astmatische, zorg ervoor dat je niet piepende, zoals het drastisch kan effect uw run.
 • Oefen op een zachte ondergrond als je een beginner bent.
 • Hoewel er bepaalde trucs die men kan nemen, het vinden van je eigen weg over een bepaald obstakel zal een hoger niveau van diversiteit mogelijk te maken en geven u meer opties.
 • Zorg ervoor dat al je spullen is strak en vast. Je wil geen ongelukken.
 • Blijf veilig ten alle tijden! Ken je grenzen.
 • Wees ervan bewust dat je serieus zou kunnen gewond raken uitvoeren van deze bewegingen.
 • Als je handen pijn doen (steek) of krijgen blaren na een zitting van Parkour / Freerunning, het is waarschijnlijk een goede zaak. Toen ze genezen up, zullen ze harder de volgende keer en u in staat om te trainen voor langer zonder uw handen te geven van op je zullen zijn. Dit is van tere huid vergadering meer dan wat het is klaar om te nemen, de buitenste laag breken en wanneer weer gegroeid kunnen meer spanning te nemen.
 • Haast u niet. Als je gewond raken van iets wat je zag aankomen, kunt u meer risico's te nemen met een snelle gedachten of plotselinge twijfel.

Waarschuwingen

 • Neem altijd een mobiele telefoon. Als u of iemand anders ernstig gewond is, dan zul je de hulpdiensten toegang wilt! Dit is vooral belangrijk als je alleen bent.
 • Scout uw route. Je wilt niet om omhoog te gaan en over een muur, maar om iets te scherp / giftig / warm / deep etc. vinden aan de andere kant
 • De beste rechter van uw vaardigheden is je. Als je denkt dat er iets is niet op zijn plaats of niet goed, gewoon stoppen en iemand om je te helpen.
 • Doe niets big niet doen als honger, dorst of moe, als je in een flauw kan vallen.
 • Wees je bewust van hoe gevaarlijk deze discipline kan zijn. Als je net begint, blijf van daken en houden alles binnen uw controle. Een groot deel van de discipline van Parkour is langzame progressie, en lichaamsbeheersing. Veilig zijn en in controle.
 • Je zou kunnen vallen en jezelf pijn doet, dus wees zo voorzichtig mogelijk bij het opstarten uit.
 • Luister niet andere mensen wanneer ze op het punt om een ​​grote sprong te doen - ze zullen gewoon opgewonden en zou de sprong als gevolg mislukken.
 • Als er een sprong vooruit dat je niet zeker dat je kunt maken, probeer het niet!
 • Alvorens dit te doen een sprong of andere stunt controleren of u alles veilig. U wilt niet dat uw mobiele telefoon uit te vallen wanneer je springt.

Dingen die je nodig hebt

 • Minimum kleding moet tenminste worden wel degelijk. Niet-beperkende broek aanbevolen. Kortere lengte heeft de neiging om te beperken minder, maar houd in gedachten dat hoe korter ze krijgen, hoe groter de kans dat je kleine krassen te ontvangen.
 • Schoenen moeten een juiste maat hardloopschoen zijn. Ze hoeven niet duur te zijn, maar genoeg om te duren en te werken. Geen open teen schoenen of degenen die niet vasthouden aan je hiel. U kunt eenvoudig kwetsen je tenen, en bij het remmen hen zijn ook slecht een probleem is, moet pijn worden vermeden. Laarzen of schoenen beperken van uw hiel daling beweging en je vertragen met dezelfde energie verlies.
 • Een sterke geest is de sleutel. U kan nodig zijn om een ​​miljoen dingen een minuut na te denken en je moet erop kunnen vertrouwen en weten dat je ervaring en opleiding obstakels kunnen overwinnen, samen met je lichaam.