Wkenl

Hoe de behandeling van diarree (BRAT dieet-methode)

Er zijn bepaalde momenten waarop het niet is aanbevolen dat u diarree met OTC-geneesmiddelen (bv. als je het nemen van antibiotica) te behandelen. Hier zijn een paar tips die u kunnen helpen!

Stappen

Hoe de behandeling van diarree (BRAT dieet-methode). Drink heldere vloeistoffen - Bouillon, water en sappen - Voor de eerste twaalf uur van je diarree.
Hoe de behandeling van diarree (BRAT dieet-methode). Drink heldere vloeistoffen - Bouillon, water en sappen - Voor de eerste twaalf uur van je diarree.
 1. 1
  Drink heldere vloeistoffen - Bouillon, water en sappen - Voor de eerste twaalf uur van je diarree.
 2. 2
  Na 12 uur van vloeistoffen alleen, volg de BRAT dieet - bananen, rijst, appelmoes en toast.
  • Groene bananen zijn het beste voor diarree.
  • Plain toast is een goed idee, omdat dit zal verder verdunnen en te absorberen de bedorven vloeistoffen die worden opgeslagen in je maag.
 3. 3
  Beperken onoplosbare vezels. Onoplosbare vezels "onoplosbaar" genoemd omdat ze niet oplossen in water. Onoplosbare vezels versnellen de beweging van voedsel door het maagdarmkanaal. Oplosbare vezels zoals pectine (gevonden in appelmoes), vertragen de beweging van voedsel door het maagdarmkanaal door het vormen van een gel in combinatie met water. Oplosbare vezels hebben een eigenschap genaamd viscositeit, en vezels met een hogere viscositeit zijn meer gunstig zijn voor diarree.
 4. 4
  Elimineer voedingsmiddelen die zouden kunnen bijdragen aan uw diarree, zoals high-fructose voedingsmiddelen, suiker-vrij voedsel gezoet met suiker alcoholen, en zuivelproducten. Zuivelproducten kunnen diarree verergeren bij mensen die geen lactose-intolerantie omdat het voedsel reist meestal door de darmen sneller tijdens diarree, wat kan de absorptie van lactose te verminderen. Het niet geabsorbeerde lactose kan dan trekken water in de darmen.
 5. 5
  Na herstel, probeer dan wat yoghurt. Als de diarree niet veroorzaakt door antibiotica, yoghurt met levende culturen is vaak nuttig om de balans in je spijsverteringskanaal te herstellen. Vaak is de oorzaak van antibiotica-gerelateerde diarree is een overmatige groei van de Clostridium bacteriën, en "goede" bacteriën vaak helpen om die in toom.

Non-brat dieet methode

Merk op dat sommigen geloven dat de BRAT dieet is niet een goed idee om te volgen, als je niets met suiker, zoals een banaan willen. Als u niet wilt om te proberen de BRAT dieet volgt te werk.

 1. 1
  Drink alleen water voor de eerste 12 uur van uw symptomen. Dit is omdat de bacterie in de maag voeden en te ontwikkelen op elk type van levensmiddelen, in het bijzonder suikers. Gebruik geen andere FLUID NIET DRINKEN NAAST HET WATER!
 2. 2
  Nadat de symptomen zijn opgehelderd, beginnen om bouillon te drinken, zorg ervoor dat er geen vet of andere substanties in de bouillon. Ook hier kunt u toast met het. Effen groene thee is ook een goede keuze.
 3. 3
  Volg de bovenstaande methode en alleen totdat je begint beter te voelen, en de diarree minder frequent kan je beginnen om meer voedsel te eten. Beperk jezelf tot gezonde voedingsmiddelen zoals groenten, bananen, saaie kip, etc. Vermijd melkproducten totdat uw symptomen zijn duidelijk.

Tips

 • Als je de drang om te gaan, gewoon gaan. We weten dat het walgelijk maar beter uit dan in de juiste? Houd het niet in als de symptomen erger worden.
 • Het hebben van diarree langer dan 1 week betekent dat u nodig hebt om uw dieet te veranderen. Als het nog steeds aanhoudt, bel uw arts zo snel mogelijk.

Waarschuwingen

 • Het voedsel dat je wilt vermijden is iets dat maakt je naar de badkamer. Heb bonen of chocolade NIET te eten. Dit maakt je gaan.
 • Vermijd cafeïne (koffie, thee, frisdrank, enz.) terwijl u diarree.
 • Wanneer u in de theaters, vermijd het eten.
 • Kinderartsen niet meer gebruiken of aanbevelen van deze methode.

Dingen die je nodig hebt

 • Een wilskracht om voedsel dat je naar het toilet te vermijden
 • Een neutrale dieet