Wkenl

Hoe de groene flits te zien

De "Green Flash", ook bekend als de "Groene Ray", is een visueel fenomeen dat optreedt bij zonsondergang. Het wordt beschouwd als goed geluk in sommige culturen om de groene flits te zien, anderen zien het als een meer onheilspellend voorteken. Wat uw mening, het is een korte maar onvergetelijk hoogtepunt, maar je moet wel heel gelukkig om het te zien. Volg de hier geschetste uw kansen te vergroten stappen.

Stappen

Hoe de groene flits te zien. Begrijpen het fenomeen van de groene flits.
Hoe de groene flits te zien. Begrijpen het fenomeen van de groene flits.
 1. 1
  Begrijpen het fenomeen van de groene flits. De groene flits fenomeen ontstaat als bijproduct in astronomische refractie nabij de horizon, en de meeste groene flitsen zijn het bijproduct van luchtspiegelingen (zie beelden van een aantal hieronder). Het is ongrijpbaar omdat de atmosferische voorwaarden van de groene flits produceren niet gebeuren dat vaak, en vereisen een goed gelaagde atmosfeer waardoor de brekingsindex te verhogen zonder onderbreking naar het oppervlak van de aarde. Helaas is de sfeer meestal ervaren turbulentie van verschillende temperatuur en vochtigheidsgraad in de hele lagen. In duidelijker het Engels, moet je een bijna perfecte duidelijke horizon voor de groene straal fenomeen te verschijnen.
  • of waas wordt voorkomen dat helder of elke waarneming van de groene straal.
  • opknoping over de horizon kan mar de kans op het zien van de groene flits.
 2. 2
  Kies uw locatie. Ondanks de atmosferische omstandigheden minder bevorderlijk zijn voor zien van een groene flits, als je weet waar te kijken uit, een veel grotere kans op het zien van een groene flits dan aan te dringen op het proberen om het te zien uit zomaar een plekje heb je. De groene flits kan alleen worden gezien dan een verre horizon die een duidelijke voorsprong aan het heeft. Dit maakt de oceaan de beste plek om de groene flits van op of zo dicht mogelijk bij, zeeniveau bekijken. Het is ook mogelijk om te zien de groene flits over land mits het is verre genoeg.
  • Hawaï is een van de beste locaties voor het bekijken van de groene flits. Het Caribisch gebied is een andere bekende locatie voor het spotten van een groene flits.
  • De top van een berg, een hoog gebouw, een ballon of vliegtuig, zijn alle geschikte plaatsen voor het creëren van de verre horizon nodig voor het zien van de groene flits. Piloten en vliegtuig passagiers vaak verslag zien van de groene flits uit de lucht.
 3. 3
  Kies het juiste moment. De groene flits is alleen te zien op het moment dat de zon dips onder de horizon op, of als de zon eerst stijgt boven de horizon bij zonsopkomst. Dit maakt het lastig omdat blink en u zult het niet missen, maar als je te snel kijkt, zal de zon je verblindt en voorkomen dat u te zien.
 4. 4
  Zoek de plaats waar de zon zal ondergaan of stijgen. U kunt een almanak gebruiken om erachter te komen waar de zon zal verschijnen in de hemel. Sunset heeft de neiging om gemakkelijker te vinden dan omdat je al weet waar de zon wordt geplaatst en gezien heb je nog maar een kort moment om de groene flits te vinden, het kennen van de positie van zaken!
  • Positioneer jezelf, zodat je direct kijken naar de ondergaande zon. Houd je ogen afgewend van de zon, echter, totdat alleen de top van de zon wordt overgelaten aan de horizon. Kijk niet naar de zon zelf.
 5. 5
  Wacht totdat het laatste deel van de zon schijnt raken de horizon.
 6. 6
  Kijk voor een flash, flikkeren, of korte gloed van helder groen licht. Het zal verschijnen op de "top" van de zon net als de zon schijnt te schuiven onder de horizon. Het kan ook worden weergegeven als een groene gloed aan de horizon net als de zon onder is. Heeft een enorme "flash" niet verwacht, de kleur gezien kan heel klein en moeilijk te onderscheiden. Om u te helpen u weet wat u zoekt, check foto's en visuele simulaties van de groene straal in online beelden. Aantal verschillende waarnemingen van een groene flits in foto's:
  • Als de zon ondergaat, verschijnt er een kleine groene flits (luchtspiegeling) in het bovenste gedeelte van de ondergaande zon.
  • Meer van de luchtspiegeling.
  • Waarneming van een groene flits.
  • Een andere waarneming van een groene flits.
 7. 7
  Geniet van het, het is echt daar alleen voor het knipperen van een oog. Een tot twee seconden duurt typisch.
 8. 8
  Blijf zoeken totdat het gemakkelijker om de groene flits voorbeeld. Doorgewinterde waarnemers van de groene flits weet waar en wanneer te kijken en vinden dat, met de praktijk, het zien van groene flitsen is vrij voorspelbaar.

Tips

 • Er is "flash fool's" a evenals de groene flits. Dit is een groene getinte bleken of (onjuist genoemd) "nabeeld" die je lastig vallen als je keek naar de zon direct, wat je niet moet doen.
 • Polariserende zonnebril kan helpen om uw kansen op het zien van de groene flits te verhogen.
 • De groene straal wordt beschouwd als een afzonderlijk type groene flits door sommige waarnemers. Dit verwijst naar de zeldzamere effect van de gebruikelijke groene flits gevolgd door een korte straal of gloed van groene schieten vanaf het punt van de zonsondergang.
 • Groen is niet alleen de kleur van een groene flits, het is ook mogelijk om blauw, geel of violet zie, met groen als de meest alledaagse kleur waargenomen.

Waarschuwingen

 • Kijk niet rechtstreeks naar de zon, of het kan je netvlies beschadigen! Staren naar de zon is gevaarlijk, zelfs als het opkomt of ondergaat.

Dingen die je nodig hebt

 • Geschikte locatie met een lange oog op een duidelijke horizon (zee, land, of lucht)