Wkenl

Hoe de Japanse kunst van het zwaard meester

Omgaan met zwaarden is geen gemakkelijke zaak te beheersen, het duurt jaren van instructie op een juiste manier te gebruiken, en zelfs dan zal je nog steeds een aantal fouten maken. Stel korte termijn doelen in zwaardvechten, met uw lange termijn doel altijd het zijn om jezelf te verbeteren. Let op: een kennis van de fysica en geometrie alleen maken dit makkelijker. Ook dit is een zeer technisch artikel, bedoeld voor mensen die daadwerkelijk geïnteresseerd zijn.

Stappen

Hoe de Japanse kunst van het zwaard meester. Zoek een bevoegde, ervaren instructeur van iaido, kendo of andere historische zwaard kunst met wie om te studeren.
Hoe de Japanse kunst van het zwaard meester. Zoek een bevoegde, ervaren instructeur van iaido, kendo of andere historische zwaard kunst met wie om te studeren.
 1. 1
  Zoek een bevoegde, ervaren instructeur van iaido, kendo of andere historische zwaard kunst met wie om te studeren.
 2. 2
  Duidelijk een paar mythes. Ninja zwaarden waren recht en korter dan de gebogen katana een samurai gebruikt. Hoewel elk zwaard is anders, en de Ninja hadden hun eigen specificaties als elk ander zwaard school, ze zijn allemaal Katana (Nihonto), werden ze ofwel gesmeed als Koto (oud zwaard) Shinto (nieuw zwaard) of Shinsakuto (New Revival Sword). Het is de laatste jaren dat mensen begonnen te geloven dat ninjas gebruikte geheime technieken en speciale zwaarden. Het is waar dat ze hadden hun eigen vechtstijl systemen met een zwaard, maar het houden van zwaard technieken een geheim was de regelmatige beoefening van bijna alle Japanse zwaard scholen. Als u wilt Ninjutsu, Studie van een Qualified Bujinkan instructeur leren.
  • Er is een gezegde: "het zwaard dat de mens redt doodt man." Het zwaard is een hulpmiddel voor het doden. Het maakt niet uit wiens handen het is inch Als u wilt een zwaard beheersen, dan moet je in vrede met de dood, zowel uw eigen en andermans.
  • Je kunt niet bewegen bovenmenselijke snelheden, alleen maar omdat je weet hoe je een zwaard te gebruiken. Het maakt je niet sneller of geven je een soort van macht. Een zwaard is een speciaal stuk metaal. De vaardigheden die je leert na vele uren oefenen met een gekwalificeerde leraar niet openen van een sluisdeur van de geheime energie in je. Niets, zelfs niet de samoerai, is niet gebonden door de wetten van de fysica en meetkunde als een zwaard correct wordt gebruikt.
  • Je kunt niet door bomen gesneden in een snee. En als je het probeert zul je waarschijnlijk ruïneren uw zwaard, is de snij je ziet in films of vervalst of gedaan met bamboe, die bij dergelijke kan worden gesneden.
 3. 3
  Bestudeer alle van de acht richtingen. Ja, het kompas richtingen.
  • Staan naar voren, kunt u vier kwadranten eenvoudig aangeven (denk aan dit alsof je op het noorden, zelfs als je niet): noord, zuid, oost en west. Nu denken de vier sub-kwadranten, genaamd octanten: Northwest, noordoosten zuidwesten en zuidoosten. Deze make-up een totaal van acht manieren. U kunt een eenvoudige oefening om ze te leren doen, ook.
  • Sta met je rechtervoet naar voren, linker voet terug, gewezen naar links, moeten ze niet te ver uit elkaar, maar ze moeten niet te dicht bij elkaar, hetzij. Nu stap met je rechtervoet en breng je linkervoet, zodat je precies zoals je was. Dat is een, of het noorden.
  • Hier komt het moeilijke gedeelte: het zwenkbare techniek. Onderzoek je houding, met zo weinig mogelijk inspanning, wenden tot de sterkere kant. In zwaardvechten, wordt een sterke-side turn gewoon draaien aan de zijkant, waardoor je je mindere hoeveelheid inspanning te gebruiken in vergelijking met de andere. (Terwijl anders draaien heet back-turn of zwak-side bocht.) Als je rechtervoet is naar voren, draai naar links, vice-versa.
  • Nu stap in met uw leidinggevende omhoog en draai terug naar uw eerste richting. Dat heet Zango. Twee richtingen van beweging, en dat is ook hoe je de acht manieren. Door middel van bewegen op een sterke kant spil tot en met 3, die komt in plaats van de redirect noorden. Doe zango. 5, 6, 7 en 8 zijn een beetje anders. Van 4, draai 45 graden naar uw sterke kant door met je achterste voet (in dit geval, uw recht) in de vijfde manier geconfronteerd. Zango van deze en doe hetzelfde te bereiken 7 en 8. Wanneer je hit 8, moet je gemakkelijk in staat zijn om terug te keren naar een. Doe dat 1000 keer. Als je iets een beetje meer interessant, probeer het stappen achteruit in plaats van vooruit. Dan combineer de twee door het doen van beide. Dat is Hachi Kata (Wijze van Doing 8 [wegen], of Hachi doen (lett. Acht manier).
 4. 4
  Leer de Japanse taal te spreken. Het zal je ogen en oren passeren vaak. Het is een eenvoudige fonetische taal en kan gemakkelijk worden geleerd. Stel een native speaker om je te leren om uit te spreken, of bekijk een aantal ondertitelde anime.
 5. 5
  Word lid van een dojo. Maakt niet uit hoe hard je ook probeert, je kunt niet beheersen het zwaard in je eentje, of met video's. Probeer voor elke stijl gedaan pre-17e eeuw. Probeer weg te blijven van Kendo, het is een sport en je bent waarschijnlijk geen echte snijden doen, maar als dat is alles wat je kunt vinden voor gaan.
 6. 6
  Sta met je lichaam kwadraat (net alsof je staat met vrienden, maar je schouders moeten in lijn zijn met je heupen en je rug recht), dient voeten op schouderbreedte uit elkaar.
  • Neem het zwaard (nog ommanteld) in je linkerhand, mes omhoog (buitenkant van de bocht naar boven) en door het bovenste deel van de saya (schede). Trek hem omhoog tegen uw linkerzijde alsof het in je Obi (gordel).
  • Pak (niet te pakken) de Nakago (gevest) rechts onder de Tsuba (hand-guard), en trek hem recht uit, alsof je met behulp van de Nakagojiri (einde van het gevest, de eindkap) om je tegenstanders maag geraakt.
  • STOP ER. Waan je in samoeraienpantser. Hoe zou je ervan weerhouden het snijden van uw banden en / of arm?
  • Stap je linkervoet terug als je trekken uit en verplaats het zwaard in een boog over, en richt de tip alsof u het wijzen op de borst van een vijand zo groot als jij.
  • Stel de saya opzij en zet je linkerhand op de nakagojiri, zodat het de onderkant van je hand eindigt aan het eind van het zwaard.
  • Om te kijken als je weet wat je doet, draait het mes om de Ura (links) met enkele graden. Gefeliciteerd, je bent nu in de rechter-foot-forward-center (of midden)-guard positie.
 7. 7
  Leer de zes manieren.
  1. Staan in Center bewaker met je rechtervoet lood. Til nu het zwaard omhoog, zodat het mes punten ongeveer 45 graden achter je (ie recht omhoog zou zijn 90, rechte rug zou zijn 0). Dit is Right beentje bovenste stand.
  2. Staan in rechtervoet boven, en verplaats het mes naar beneden, totdat deze een hoek van 45 graden naar beneden vormt, niet je schouders bewegen van je centrum. Dit is rechtervoet lagere positie.
  3. Verplaats naar rechter voet bovenste en stap je linkervoet in zodat het in de lead en uw rechtervoet is gewezen op uw rechterzijde, dit doen zonder te bewegen het zwaard. Dit is linkervoet bovenste.
  4. Verplaats het zwaard uit naar de zijkant van je hoofd, wees ongeveer 15 graden van de 90, maar niet in het bezit is vlak naast je hoofd, omdat je nog steeds het dragen van een helm, en een breed een op dat. Dit is linkervoet lood, midden.
  5. Vierkant van uw lichaam, terwijl het houden van uw rechtervoet achter, en je linkervoet naar voren, verplaatst u de hendel van het zwaard om je centrum, terwijl het blad nog teruggedrongen. Dit wordt overgelaten beentje lager.
 8. 8
  Probeer niet te denken van deze als posities. Ze zijn alleen maar springplanken om je bewegingen. Praktijk bewegen tussen deze op uw eigen, maar niet snel. Beweeg langzaam en vloeiend, zal de snelheid later komen. Dan krijg je een partner en laat hem bewegen terwijl je passen, dan overeenkomen met hem een-symmetrisch, door iets anders te doen, maar in hetzelfde tempo. Wees de schaduw aan de adelaar. Dan heeft uw partner de schaduw op uw adelaar.
 9. 9
  Maak uw eerste snede. Beginnen in rechtervoet lood, centrale beschermplaat. Hef het zwaard boven je hoofd in een bovenste-esque zoek bewegen, maar niet hetzelfde. Swing het zwaard naar beneden, en breng het handvat naar je centrum. Dat heet Shomen'uchi (neerwaartse gesneden om het hoofd). Een ander ding om te proberen is Yokomen'uchi, een neerwaartse snede aan de zijkant van het hoofd of de nek. (Als je het nemen van Aikido, zullen al deze woorden te vallen in plaats kort) De cut u zojuist de primaire techniek van Japanse kenjutsu (zwaardvechten), ongeacht welke school.
 10. 10
  De praktijk van de bezuinigingen. Kenjutsu is iets dat uithoudingsvermogen neemt, dus je moet oefenen. Neem de cut je net geleerd en doe het 1000 keer, sets van 5, 10, of 50. Die branden je gaat voelen zal je leren wat je moet weten. Maar vergeet niet, oefening baart kunst, dus als je doet het verkeerd, je zult blijven doen het verkeerd. Dus doe een dojo.
 11. 11
  Maak een fractie uit een van de zes posities eerder toegelicht, met beide voeten vooruit. Ze kunnen worden gemaakt door een slide (eigenlijk, het is een stap, maar het is een stap met uw lead voet, dat is waarom je zwaard houding nodig heeft om uw voeten dicht) een stap, of gewoon staan. Vergeet niet om de index van uw fractie uit boven je hoofd. Dat betekent dat het op te rapen over je hoofd voordat je knippen, omdat je zou kunnen hebben om te draaien en snijd een vijand achter je voordat het omgaan met degene die tegenover u. Voorbeeld van indexering wordt linkervoet lood, lagere positie. Uw instinct is om te gaan met wat er voor je neus, dus natuurlijk zou het mes trekken langs je oor. In plaats daarvan moet je het op te rapen over je hoofd, vrij veel in de bovenste, maak dan uw snijden.
 12. 12
  Praktijk vaak. Do 10 sets van 10 van alle van de bezuinigingen die je kunt bedenken elke dag of zo (vergeet niet om naar beneden bezuinigingen, niet sweeps en stoten doen). Je vindt het wordt een stuk makkelijker in de tijd, en je kunt verplaatsen naar zwaardere bokken (houten zwaard), suburito (een zwaardere bokken, meestal meer dan £ 6), of iaito (een ongeslepen katana).
 13. 13
  Probeer om al deze concepten te begrijpen. Als je dat doet, je bent op weg om een ​​bekwaam zwaardvechter, maar dit is alles wat ik kan je leren, moet je gaan zoeken een school van kenjutsu in uw omgeving. Als je niet kunt, en je genoeg toegewijd, move. Er zijn goede scholen in heel Europa, en meestal uw lokale gemeenschap college zal klassen in een Japanse Martial Art te bieden, als hey niet leren Kenjutsu ze misschien iemand kent die dat doet.

Tips

 • Herhaling is alles. Als u deel uitmaakt van een school, doe de suburi ze je geven, anders volgt u deze zowel voor de linker-en rechtervoet lood:
   • 2) Stap in de cut (midden)

Waarschuwingen

 • Niet slash dingen met je zwaard / bokken het niets leren.
 • En nooit OOIT leven iemand anders dreigen ermee
 • Probeer uzelf niet te raken.
 • Niet beginnen met een live (een wapen met een grond-en geslepen rand) mes meteen, een bokken is het beste, maar als je dode ingesteld op staal, probeer dan een iaito (spreek uit ee-i-teen), een geslepen katana. Ze zullen je lopen tussen 100 en 1000 dollar, en je kunt er waarschijnlijk een aantal goede degenen op ebay, maar ik stel Bugei zwaarden, ze hebben de hoogste kwaliteit staal, en het smeden technieken, zal een eenvoudige Iaito je loopt 600 dollar van hen.
 • Bedreigen nooit de dunne blauwe lijn, zullen ze taser u.
 • "Studeren" een krijgskunst zonder de juiste begeleiding en supervisie van een ervaren instructeur kan vaker leiden tot meer slechte gewoontes dan welke hoeveelheid vaardigheid te winnen. Was het iets wat je zelf zou kunnen gemakkelijk leren dan zou er geen mensen instrueren.
 • Niet voorzien van een bladed wapen, tenzij u een licentie hebt (dus je bent een marine officier of een licentie bodyguard)
 • Veiligheid staat voorop, draag altijd beschermende kleding voordat je ooit aanraken een zwaard.
 • Controleer de wetten in uw regio om ervoor te zorgen dat het legaal is om een ​​katana, of praktijk bezitten in het openbaar, en probeer niet om de vrede te verstoren.
 • Als je op zoek bent naar professionele instructie, West Schermen en kendo zijn twee grote manieren om te leren hoe om te vechten. Eerst doe je huiswerk en onderzoek van de school.
 • Nooit preforms rand aan rand gevecht, zijn film zwaarden niet geslepen en kan zo dik zijn als 1/2 inch, zal een echt zwaard vs echt zwaard ruïneren beide. Te blokkeren u de mune (rug) van het zwaard te gebruiken.

Dingen die je nodig hebt

 • Een bokken
 • Een grote kamer met een hoog plafond of een buitenruimte
 • Tijd