Wkenl

Hoe de maandagochtend blues beat

Na een mooi, lang, ontspannen weekend, weg van de hectiek van het werk, op school en het leven, wakker worden op maandag ochtend uiterst moeilijk kan zijn. In een haast om op tijd te zijn, je struikelt uit bed om koffie te zetten, in het besef dat er een ouderavond in tien minuten, struikelend in werkkleding, afromen via e-mail op uw iPhone van je baas eisen dat bestand nu, terwijl alles dat je echt geraakt is, is dat het weekend is voorbij en je bent terug naar de overwhelmingness van maandag. Heb je niet gewoon gaan door deze een week geleden?

Geen zorgen te maken - om uw Maandagen hier makkelijker is een aanpak voor het krijgen van u terug in de swing van routines gebruik van een soepeler overgang.

Stappen

Hoe de maandagochtend blues beat. Plan om in ieder geval wat plezier in het weekend hebben te midden van de klusjes.
Hoe de maandagochtend blues beat. Plan om in ieder geval wat plezier in het weekend hebben te midden van de klusjes.
 1. 1
  Plan om in ieder geval wat plezier in het weekend hebben te midden van de klusjes. Kijk dan uit uw plan om ervoor te zorgen dat u het hebt vervuld. Bezoek een, hebben een feest met uw familie, of ga op een reis naar een plek die je niet hebt bezocht voor een tijdje. Het hebben van een ontspannen, doe-niets-maar-lounge-around weekend (tv kijken, slapen, spelen, dat verslavend videospelletje, etc.) kan leuk zijn, maar zorg ervoor dat je een aantal dingen die je wilde doen bereiken, zodat op maandag, je bent niet afvraagt ​​waar al die tijd ging en waarom je niet echt genieten van het weekend, terwijl het in je greep.
  • Net zo belangrijk als het is om een ​​geweldig weekend hebben, zorg ervoor dat je al die boodschappen gedaan die je nodig hebt, zodat op maandag, je bent niet in paniek dat je geen voedsel in je koelkast of iets dergelijks. Dan weer, kunt u ervoor kiezen om te doen inslaan van voedsel en boodschap lopen tijdens de week (lunch en 's avonds), om meer van je weekend tijd vrij te maken.
  • Tijdens het weekend, tot doel te voorkomen dat spoor van tijd vaak, anders op maandag, zult u snikkend aan de binnenkant, zich afvragend waar die kostbare twee dagen ging.
 2. 2
  Blijf georganiseerd. Houd de persoonlijke voorwerpen die je tijdens de week nodig hebt door uw kant, zodat je ze niet verliest. Op deze manier, op maandagochtend, je bent niet wanhopig op zoek naar je verloren telefoon, portemonnee, of schoolgroep / werk ID. Houd uw rugzak voor school of tas / zak computer voor het werk klaar, het houden van alle benodigdheden in het behalve voor die dingen die je in het weekend nodig.
  • Krijg kleding en items klaar de avond tevoren. Ja, misschien voel je je een twitch van melancholie te bereiden op maandag op zondag nacht, maar in de ochtend, zult u zich beter voelt aardig te zijn en bereid en vers voor de dag, nu dat je praktisch zijn ingesteld om te vertrekken voor werk of school.
 3. 3
  Verspreid enig werk, school of universiteit klusjes gedurende het hele weekend. Natuurlijk, probeer niet om je hele, geliefde weekend krijgen van een huiswerkopdracht of werk crisis aangepakt! Integendeel, doe een beetje elke dag en genoeg tijd besteden aan het een goede deuk erin te hebben gemaakt, zodat op maandag, je bent niet het gevoel overweldigd door het. Geleidelijke stappen ondernomen om zulke dingen te voltooien helpt je ook om een ​​goed werk te doen, omdat je wat perspectief krijgen door maandag, dankzij je onderbewustzijn wat ontspannende tijd in het weekend om de informatie duidelijker te verteren hebben gehad.
  • Herinner jezelf tijdens het weekend dat je doet wat werk nu, dus je hoeft geen zorgen te maken over het te veel op maandag.
 4. 4
  Vermijd slapen in of verblijven te laat in het weekend. Er is niets wat je kan meer liefde op het weekend dan uitslapen, maar het is belangrijk voor uw gezonde slaap routine die je slaapt zo veel als je lichaam nodig heeft en houdt eventuele extra slaap tot een redelijk bedrag. Neem niet meer dan twee uur niet slapen langs je gemiddelde wektijd, zodat je niet een zombie op maandag; teveel extra slaap op zondagochtend zou houden je wakker langer zondagavond, waardoor je maandagochtend unrefreshed.
  • Ook proberen elk weekend 's nachts naar uw gebruikelijke bedtijd te houden. Verontschuldigen jezelf om de hele nacht opblijven kijken naar een spannende film of het spelen van Temple Run op uw iPod omdat het een weekend nacht zal slechte gevolgen hebben voor maandag. Te laat naar bed en je zal niet goed slapen die nacht, en het slaaptekort gemaakt door een later-dan-gebruikelijk nacht in het weekend kan invloed hebben op uw energie niveaus op maandag. Houd uw slaap bank in een goede balans - niet te veel en niet te weinig!
 5. 5
  Eet voedzaam hele weekend. Proberen om junk food snacks en bezoeken aan fast-food gewrichten beperken. Om gezond te blijven, eet zo veel groenten en fruit mogelijk, zoals altijd, met misschien af ​​en toe een extra traktatie, want het is het weekend. Op maandag, ben je weer terug naar het eten van het diner met voldoende vitaminen en groen spul, maar het zou je teleurstellen te hebben om van die Doritos afwenden voor de derde keer, nu dat je weekend knabbelen is ontwaakt een toegenomen verlangen naar hen.
  • Als uw familie is in de gewoonte van het uit eten gaan of een willekeurig eten hele weekend, probeer met ten minste een huisgemaakte maaltijd per weekend te houden! Vraag uw familie voor een maaltijd per dag samen aan tafel, ongeacht wat anders gebeurt het hele weekend.
 6. 6
  Doe iets speciaals of plezierig om je weekend te vestigen op een nauwe. Als je in bed zondagavond, na te denken hoe dit weekend was niet eens iets waard is, en je nauwelijks iets deed leuk of nuttig zijn, je gaat naar blauw om terug te gaan naar je routine voelen na het gevoel dat de laatste twee dagen vrij waren zinloos. Gun uzelf de kans om terug te nemen een gevoel van een verloren weekend en nieuwe energie op jezelf met iets dat je goed op het laatste moment te voelen. Dit zal u toelaten om een ​​schijnbaar verloren weekend verlossen en je zult blij zijn om de nacht te herinneren voordat op maandag. Bijvoorbeeld:
  • Maak een speciale maaltijd voor uw gezin of huishouden of uit eten gaan samen.
  • Gaan en een film zien.
  • Maak een wandeling in het park en gooi Frisbee met de hond of gewoon genieten van de natuur.
  • Geniet van een drankje in uw lokale bar of cafe, of een ijsje of een stukje taart op een favoriete cafe.
  • Roep een vriend of familielid je niet hebt gesproken voor een tijdje en inhalen op nieuws.
  • Doe iets dat je voelt van de sync, als je normaal zou kijken naar een tv-show en shuffle naar bed gevoel zat, sloot de TV kijken en uit te gaan en kijken naar een live game of gewoon mensen die het beoefenen van sport te kijken, naar het strand of wandel beneden een drukke Chinatown straat, rijden naar het huis van je ouders en bieden om ze te koken diner. Sta jezelf toe om iets heel anders dan uw gebruikelijke zondagavond routine doen!
 7. 7
  Begin uw maandag rechts. Wakker worden chagrijnig of moe op een dag terug te gaan naar routines is niet van plan om u te helpen ontsnappen aan de maandagochtend blues. Maar zelfs als je dat doet, kun je op een "Ik ben klaar voor deze week" houding met een aantal handige trucs:
  • Wakker worden een paar minuten eerder dan je normaal zou doen. Wakker eerder koopt u extra tijd om klaar te zijn op een niet-gehaast tempo. Het kan ook toestaan ​​om de zon te begroeten als het stijgt en zien de vroege ochtend activiteit om je heen gebeurt. Als je wilt schrijven, oefenen of mediteren, dit is een geweldige tijd van de dag voor een van deze activiteiten te doen.
  • Neem een ​​aromatherapie douche. Uw gewone douche misschien niet knippen in termen van opwinding. Echter, het toevoegen van enkele geur kan je enorm op te vrolijken en kan een banale routine hygiëne activiteit om te zetten in een welriekende en mind-clearing opfriscursus. Sommigen vinden een splash of uitbarsting van koud water aan het einde van de douche helpt hen ook wakker.
  • Als de zon schijnt, pop naar buiten en maak een korte wandeling naar sfeer je eigen buurt is vroeg in de ochtend waarderen. Het ochtendlicht zal je herinneren van de ochtend, die u kan helpen om veel meer te voelen enthousiast over de komende dag.
  • Hebben uw gebruikelijke favoriete drank. Koffie, thee, citroen in het water, wat het ook is, er is veel comfort bij het ​​nemen van de tijd om te genieten van uw favoriete drankje voor het verlaten van het huis. Grijpen van een drankje op de vlucht laat je je gehaast en niet-geaard, dus maak tijd om te genieten van uw eerste drinken van de dag in het comfort van uw huis.
 8. 8
  Aanpassen aan maandag van tempo in uw eigen tempo. Als je het aanpassen aan routine weer op maandag, tempo jezelf, zodat uw eerste dag is weer niet zo stressvol. Door te worden al georganiseerd, is er minder om rond te rennen "vinden". Door jezelf toestaan ​​om op te staan ​​in de tijd om rustig te eten, zal je niet het gevoel alsof je builen de dag. En werken in een kleine pauze tussen het verlaten van het huis en de omgang met de verwachtingen maandag's, kun je jezelf langzaam terug in de routine te verlichten. Bijvoorbeeld, in plaats van uitstappen bij uw gebruikelijke halte, uitstappen bij een park in de buurt van werk of school en loop de rest van de weg door het park, de tijd nemen om de vogels in de bomen, de andere mensen om je heen en de merken geuren uit ontbijten worden overal gemaakt. Een bewust wandeling kan wonderen doen voor het helpen van je overgang van het weekend aan het werk of de studie week.
 9. 9
  Kijk uit naar het volgende weekend. Inmiddels beginnen om uw volgend weekend van plan om een ​​ontploffing met vrienden hebben, of te annuleren geen afspraken, zodat u de dag kunt opstijgen naar jezelf. Op deze manier, op maandag (en de hele week) je moet iets om naar uit te kijken.

Tips

 • Zoek een goede routine of activiteit die u kijken ernaar uit om op maandag, of je eet diner met iemand die je wilt, of u een van uw favoriete hobby's of vrijwilligerswerk na het werk of op school. Dit zal helpen maandag snel voorbij meer.
 • Heb een goede lach om je dag te beginnen. Ofwel delen een grappig moment met een kind je liefde, of lees een aantal grappen verzonden van vrienden.
 • Doe iets fysieks je gaat krijgen. Ga voor een run of doe wat yoga, of werken aan die buikspieren en armen.
 • Probeer het opruimen een beetje. Stel een lading van wasserij klaar om te gaan wanneer je terug zult in de avond, reinigen van uw bureau, vegen de keukenvloer, etc. Een kleine nette-up zal u een uitbarsting van tevredenheid, een geweldige manier om te beginnen geef je week.

Waarschuwingen

 • Als je merkt dat je bang maandagen vooral, maar ook elke dag, zou je een kleine depressie hebben of misschien ben je een mid-life crisis (dit kan gebeuren op elk punt in het leven, ongeacht de naam) ervaren. Als het zo slecht dat je ziek bent, niet in staat om jezelf te motiveren of je dicht bij zelfbeschadiging bent, spreek dan met uw arts.
 • Als u denkt dat u mogelijk lijdt de Sunday Blues plaats, lees Hoe zondag avond blues te overwinnen voor een aantal goede tips. Voor sommige mensen kan het zondagavond blues het gevoel van haat maandagen verhogen, zodat de aanpak van deze is belangrijk.