Wkenl

Hoe de NuvaRing ® gebruikt

De NuvaRing ® is een klein, vaginale ring die een lage dosering van hormonen in de maand uitzendt. Het is veranderd om de vier weken. Lees verder om te leren hoe deze vorm van anticonceptie te gebruiken.

Stappen

Hoe de NuvaRing ® gebruikt. Krijgen de NuvaRing bij uw plaatselijke apotheek.
Hoe de NuvaRing ® gebruikt. Krijgen de NuvaRing bij uw plaatselijke apotheek.
 1. 1
  Krijgen de NuvaRing bij uw plaatselijke apotheek. Het vereist een doktersrecept, dus je kan hebben om een ​​uitstrijkje te krijgen bij de gynaecoloog.
 2. 2
  Bewaar ringen in de koelkast als je niet van plan om ze meteen te gebruiken. Hoge temperaturen zoals het lichaam zal de afgifte van hormonen uit de ringen, waardoor hun efficiëntie verminderen.
 3. 3
  Was uw handen voordat u een ring. Spoel ze goed om te vermijden dat zeep in de vagina. (Dit kan leiden tot schimmelinfecties.) Verwijder de ring uit de verpakking. Misschien wilt u de wrapper te houden, zodat u de ring weer later in zetten voor verwijdering.
 4. 4
  Plaats de ring op de eerste dag van je cyclus, of de eerste dag van je menstruatie, wanneer u voor het eerst start met het gebruik van de ring, als dit je eerste keer met behulp van hormonale anticonceptie. Als je dit doet, zul je volledig beschermd voor deze maand van de zwangerschap. Als je het ergens plaatst tijdens je menstruatie, moet je een andere methode van anticonceptie te gebruiken voor de eerste maand.
  • Inbrengen varieert als u overstapt van een andere vorm van hormonale anticonceptie. U kunt de ring plaatst elk moment na het gebruik van de pil of de patch als je consequent zijn in het gebruik, het laatste moment na uw placebo-week of pleister vrije week zijn geweest. Vanuit de minipil, kunt u overschakelen op elk gewenst moment, maar gebruik een andere vorm van anticonceptie voor zeven dagen. Voor HBC injecties, beginnen wanneer uw volgende injectie zou moeten worden, en een andere vorm van anticonceptie voor zeven dagen. Als u een implantaat of intra-uterien systeem verwijderd, start de dag van verwijdering en gebruik een extra vorm van anticonceptie voor zeven dagen.
 5. 5
  Stap in een comfortabele positie voor het inbrengen, zoals liggen met je knieën omhoog, gehurkt, zittend op het toilet, of staand met een been gestut.
 6. 6
  Vouw de ring voor het inbrengen. Knijp de ring in het midden, zodat het langwerpige wordt, dit is de vouw aanbevolen door de fabrikant, en je zult zien het is kleiner dan een tampon zelfs. Of u kunt de ring draait het in een cijfer acht en vouw de twee cirkels op de top van elkaar. Deze vouw zal pop opent mooi eenmaal binnen, en is over het algemeen gemakkelijker te voegen zonder het uit te breiden te snel.
 7. 7
  Vind uw vaginale opening en plaats de ring. Als het eenmaal is geopend en volledig binnen, scoot het zo ver terug als je kunt. Haak de ring op je baarmoederhals voor meer stabiliteit.
 8. 8
  Draag de ring voor drie weken. Neem dan het uit voor zeven dagen, en je zal normaal gesproken je menstruatie tijdens deze week.
 9. 9
  Breng de nieuwe ring vier weken of 28 dagen na het inbrengen van de oude, op hetzelfde tijdstip. Probeer een alarm op uw telefoon of computer te helpen herinneren.

Tips

 • De ring heeft drie weken van hormonen. Je kunt het laten in vier weken, en veranderen in een nieuwe ring na 28 dagen, en het zal hetzelfde effect hebben. U bent beschermd tegen zwangerschap voor een maand.
 • Na je eerste maand met behulp van de ring, moet uw periode vallen in de ring-vrije week. Als dit niet gebeurt, kunt u tampons, gebruik in plaats daarvan softcups, of menstruatie cups met de ring. Maar zorg ervoor dat de ring is het aanraken van je vaginale wand. Om zeker te zijn van deze, is het makkelijker om de ring te nemen, plaatst u de menstruele product, en plaats vervolgens de ring aan de kant van de tampon of beker.
 • De ring kan buiten jezelf blijven drie totaal aantal uren in de drie weken. Als de ring lijkt vuil of valt uit, spoel het met wat koud water en plaats het weer terug.
  • Als de NuvaRing ® valt uit en het is uit voor minder dan drie uur, steek de ring weer (of een nieuwe ring) en verder op uw gebruikelijke schema.
  • Als de NuvaRing ® is uit voor meer dan drie uur en het is de tweede week van het gebruik, plaats de ring zo snel mogelijk en gebruik een secundaire vorm van anticonceptie voor zeven dagen.
  • Als de NuvaRing ® is uit voor meer dan drie uur in de tweede week van het gebruik, kunt u ofwel een nieuwe ring inbrengen onmiddellijk, of heb je menstruatie week. U bent beschermd tegen zwangerschap na deze opties alleen als u al gebruik van de NuvaRing ® voor zeven dagen, continu. (Gebruik een barrière methode van anticonceptie in de tussentijd.)

Waarschuwingen

 • Het is niet aan te raden om diafragma of een andere vorm van hormonale anticonceptie met de NuvaRing ® te gebruiken; geaccumuleerde niveaus van hormonen kan interacties die u niet de gevolgen van te leren kennen. Het zou fijn zijn om condooms te gebruiken voor meer bescherming echter. Twee methoden zijn altijd effectiever dan een.
 • Deze vorm van anticonceptie beschermt niet tegen soa / soa of hiv.
 • Je mag doorbraakbloedingen ervaren voor een paar weken als dit je eerste keer met behulp van hormonale anticonceptie. Als het probleem aanhoudt, raadpleeg dan uw arts.
 • Dit artikel is geen vervanging voor het advies van uw arts. Ook voor zorgen dat alle van de kleine lettertjes die wordt geleverd met NuvaRing ® voor gebruik te lezen.
 • Niet spoel uw oude ringen in het toilet! Ze moeten weg in de prullenbak worden gegooid, uit de buurt van kinderen en huisdieren.
 • U mag geen gebruik maken van de NuvaRing ® als u rookt of een verhoogd risico op hart-en vaatziekten. NuvaRing ® verhoogt het risico op bloedstolsels en mag niet worden gebruikt met paracetamol (Tylenol). Je moet niet dragen van de ring, terwijl u borstvoeding geeft of als u zwanger bent.
 • Als u last heeft van bijwerkingen zoals vaginale infecties of irritatie, hoofdpijn, gewichtstoename, of misselijkheid of je gewoon geen zin hebt om zelf, kan het de NuvaRing ® zijn en u om uw arts te praten over te schakelen naar een andere methode van anticonceptie controleren.

Dingen die je nodig hebt

 • NuvaRing (s)
 • Telefoon of computer kalender (optioneel)
 • Privebadkamer (aanbevolen)
 • Koelkast voor het opslaan van ringen