Wkenl

Hoe de zorg voor uw tanden

Wilt u ervoor zorgen dat uw goed verzorgd worden? Het is echt belangrijk om een ​​goede mondgezondheid gewoonten hebben, omdat een tandheelkundig probleem meer negatieve gevolgen kan hebben dan je ooit kunt voorstellen!

Als je echt niet zorgen voor je tanden te nemen, zal het niet lang duren voordat holtes en ongezond tandvlees maak uw mond zeer, zeer pijnlijk. Het eten van maaltijden zal moeilijk zijn. Je zult niet het gevoel dat lacht veel. Dit artikel zal u helpen!

Stappen

Hoe de zorg voor uw tanden. Gebruik een droge borstel voor de eerste twee minuten van de reiniging.
Hoe de zorg voor uw tanden. Gebruik een droge borstel voor de eerste twee minuten van de reiniging.

Tandenpoetsen

 1. 1
  Poets je tanden grondig ten minste tweemaal per dag, gedurende twee minuten per keer. Zorg ervoor dat je borstel aan alle kanten van uw tanden en krijg je tong. U kunt uw tandarts (s) vragen om een ​​demonstratie. Het beste is om een ​​van deze tijden te doen voordat je naar bed gaat, als uw mond niet dezelfde speekselklieren bescherming als je slaapt als het doet tijdens de dag. Als je kunt, borstel na de lunch ook. Poetsen gedurende de dag zal de schade veroorzaakt door tandplak bijproducten en gifstoffen te verminderen.
  • Elke tand heeft vijf verschillende kanten, een tandenborstel reinigt slechts 3 van deze 5 zijden. De andere twee zijden zijn waar veel van de vernietiging en ziekte (niet om stank te noemen) van oorsprong: het in tussen gebieden. Deze resterende twee kanten nodig tandzijde of kleine interdentale borstels die kan oplopen tot in-tussen en onder de contactpunten van de tanden. Tandvleesontsteking is gekoppeld aan levensbedreigende ziekten, zoals hart-en vaatziekten, beroerte, diabetes, en voortijdige laag geboortegewicht baby's.
 2. 2
  Gebruik een droge borstel voor de eerste twee minuten van de reiniging. Het is niet de tandpasta die 'reinigt' je tanden, het is de mechanische werking van de borstelharen in fysiek contact met het tandoppervlak dat plaque verwijdert (een levende bio-film wemelt van de micro-organismen die ziekte veroorzaken). U kunt een prachtige job tandenpoetsen met een droge borstel en spoelen met water doen (hoewel je tanden het voordeel van fluoride niet zal hebben).
 3. 3
  Breng tijd door het verplaatsen van de haren op en onder het tandvlees, waar het het meest belangrijk te reinigen. De tandpasta kan gaan na die twee minuten, en u kunt het voordeel van fluoride hebben, bleken, vlekken te verwijderen of wat dan ook werkt beter voor u, want het wordt toegepast op een mooie schone ondergrond.

Floss je tanden

 1. 1
  Flos je tanden dagelijks en na elk voedsel dat blijft plakken in je tanden (dwz maïskolven, karamel, pindakaas, enz.). Dit reinigt de andere zijden van je tanden die je niet kon bereiken met je tandenborstel.
 2. 2
  Gebruik een tong schraper. Een tong schraper is een belangrijk onderdeel van de mondhygiëne die ook wonderen zal werken met muffe, stinkende adem. Gebruik het om de tandplak op je tong te verwijderen, die zal frissen adem en vermoedelijk vertragen de ophoping van plaque op de tanden. Als alternatief kunt u uw tandenborstel gebruiken om uw tong te reinigen.

Gebruik mondspoeling

 1. 1
  Zoek een fluoride mondspoeling. Fluoride mondspoelingen helpen om tandglazuur te versterken. Leer kinderen tussen de leeftijd van zes en twaalf goed spoelen vaardigheden inslikken ervan te voorkomen. Volg de aanwijzingen op de fles. Rechts voordat je naar bed is een goede tijd.

Kies uw voedsel wijselijk

 1. 1
  Vermijd tussendoortjes voortdurend. Snacking voortdurend veroorzaken plaque op te bouwen op de tanden, waardoor het risico op gaatjes kan verhogen.
 2. 2
  Vermijd suikerhoudende en / of plakkerig voedsel. Suiker voedt de bacteriën in je mond, die vervolgens scheiden stoffen die breken tandglazuur.
  • Eet veel groenten, en drink water in plaats van frisdrank of vruchtensap.
 3. 3
  Vergeet niet dat vruchtensappen zitten vol zuren en natuurlijke suikers. Houd het drinken van deze tot een minimum beperkt of slechts te drinken tijdens de maaltijd-tijden, toen het speeksel stroomt het meest.
 4. 4
  Probeer minder zaden kauwen. Deze kan hebben scheuren in kiezen.

Bezoek de tandarts

 1. 1
  Bezoek uw tandarts ten minste elke zes maanden en elke keer dat je een probleem met je tanden hebben. Plan een professionele reiniging met een geregistreerde mondhygiënist. # Bezoek de tandarts twee keer per jaar en als een "geïnformeerde gezondheidszorg consument" en let op wat er gaande is. Vraag uw mondhygiënist wat uw sonderingen zijn bij elk bezoek! (Het moet tussen 1 mm en 3 mm diep.)
 2. 2
  Belangrijkste: Naast het controleren op tekenen van holten of tandvleesaandoeningen, kan de tandarts en mondhygiënist u feedback geven over hoe effectief uw plaqueverwijdering thuis is, en wat nog belangrijker helpt u de beste manier om te leren om te poetsen en flossen. Je moet weten hoe je problemen te voorkomen door het hebben van uw vaardigheden geëvalueerd. Als u niet effectief met flossen en poetsen techniek, je bent alleen je tijd verspillen terwijl de deur geopend voor infecties en ziekten. Hoeveel keer per dag je borstel en floss, of hoe lang u besteedt aan het poetsen bent al SECUNDAIR om je diploma van vaardigheid gebruik ervan. Het komt allemaal neer op of u kunt effectief te bereiken en te verwijderen van het aanhangend biofilm rond elk van uw tanden, op en onder het tandvlees. Vraag uw mondhygiënist om je techniek te kijken en samen met u! Dat is wat we daar voor!

Tips

 • Gebruik mondspoeling na het poetsen.
 • Vervang je tandenborstel om de drie maanden.
 • Proberen en melk drinken, want het is hoog in calcium. Calcium helpt botten en tanden groeien sterker.
 • Drink zure dranken (zoals fruitsap en frisdrank) met een rietje. De vloeistof zal geen contact met je tanden, en daarom niet rotten het glazuur.
 • Vergeet niet om de achterkant van je tong en het gehemelte van je mond te poetsen.
 • Breng extra tijd aan de achterzijde tanden langs de tandvleesrand-lijn, die de borstelharen aan een hoek van 45 graden richting van het tandvlees, plaque en andere bacteriën kunnen opbouwen gemakkelijk er vanwege de speeksel stroom.
 • Krijgen in de gewoonte van het drinken met een rietje, omdat dit leidt het (eventueel suikerhoudende) drinken uit de buurt van uw tanden.
 • Gebruik een grondige, effectieve techniek met een langzaam draaiende beweging die gericht zijn op en onder het tandvlees, binnen en buiten, boven-en onderkant. Te hard poetsen kan uw tandvlees schuren of ervoor zorgen dat ze te ebben en / of bloeden, terwijl het poetsen te zacht zal niets doen om zich te ontdoen van plaque / biofilm doen.
 • Richt de haren naar het tandvlees en borstel de binnenkant en de buitenkant van uw tanden in een kleine cirkelvormige beweging.
 • Bij het borstelen de achterkant van uw voortanden, houdt u de tandenborstel rechtop (verticaal) en beweeg deze omhoog en omlaag langs elke afzonderlijke tand - zowel onderste en bovenste bogen. Herhaal dit een paar keer voor elke tand.
 • Als u rookt, zult u meer kans op een slechte adem, tandvleesontsteking en botverlies. Ook, het voorkomt dat u het ervaren van de echte smaak van eten en drinken.
 • Kauwgom tussen de maaltijden, vooral als het tandvlees is gezoet met xylitol, zorgt ervoor dat uw mond vochtig, en je tanden schoner, die beide goed zijn voor je tanden.
 • Wanneer je mondwater gebruiken, gebruiken zoals aangegeven op de fles, Lees alle instructies voor gebruik van het product.
 • Boulimia kan grote schade aanrichten op je tanden, onherstelbare schade als gevolg van het sterke zuur in je maag die terug komt in de mond tijdens het herkauwen. Wanneer u een check-up bij de tandarts, deze vernietiging is duidelijk zichtbaar aan hen.
 • Nieuw recept tandpasta's zijn nu beschikbaar die daadwerkelijk kan omkeren vroege laesies (holten) door remineralisatie en brengen ook extra bescherming aan deze gebieden op het punt van breken. Vraag uw tandarts of mondhygiënist over deze producten... ze zijn een belangrijke doorbraak in het voorkomen van verval!
 • Begrijpen dat wanneer je kwast, je hoeft niet veel tandpasta nodig, gewoon knijp een beetje van de grootte van een erwt.
 • Gebruik een lineaire beweging aan de bovenzijde van uw tanden (kauwvlakken) poetsen.
 • Iedereen heeft miljoenen bacteriën leven in hun mond die een doel hebben: het vinden van een hard oppervlak te houden aan en te groeien in een gemeenschap. Dit gebeurt snel en automatisch, of we het weten of niet, vierentwintig uur per dag en 365 dagen per jaar. Het kan niet worden vermeden, omdat onze bacteriën maken deel uit van ons en presenteren of we het leuk vinden of niet. Zodra ze zich aan een tandoppervlak hechten, vormen ze zogenaamde "plaque" - de onzichtbare film die lagen de tanden. Je hebt waarschijnlijk deze 'fuzzy trui' gevoel op je tanden gevoeld als je wakker wordt in de ochtend en run je tong langs de buitenkant van de bovenrug tanden naast je wang. Het verzorgen van uw gebit gaat het verstoren van de plaquette door middel van fysieke Contact flosdraad en borstelharen.
 • Flos je tanden voor het poetsen. Dit is zo dat de plaquette aan de buitenkant en binnenkant van de tanden wordt verjaagd te worden gedood wanneer je borstel.
 • Na het hebben van een bijzonder suikerhoudende drank, zal het wassen van uw mond met water of melk te helpen zich te ontdoen van schadelijke zuren.

Waarschuwingen

 • Draag geen mond piercings. Het produceren van micro-breuken in je tanden, dat uw tandheelkundige stukken zou kunnen breken.
 • Minder is meer. Niet zijde, tanden poetsen, of schraap de tong te ruw. Over-poetsen of flossen ruw kunnen veroorzaken tandvlees weg te ebben.

• Gebruik een borstel met stevige haren, want deze weg zal krassen op de beschermende laag die jassen je tanden.

 • Vermijd bijten objecten / nagels. Het kan leiden tot kleine scheuren en / of barsten in je tanden.
 • Niet inslikken mondwater of tandpasta. Na het poetsen, spuwde de tandpasta en uw mond grondig spoelen met water.
 • Poets nooit je tanden direct na een grote maaltijd. Wacht ongeveer een half uur en dan gaan. Anders zou je je glazuur beschadigen!
 • Geen drugs voorgeschreven door een tandarts niet nemen. Sommige medicijnen werken waardoor wrijving met uw tandvlees, die voert naar tandvlees irritatie en ontsteking.
 • Sommige tandpasta wordt niet aanbevolen om dagelijks te gebruiken als ze te sterk-controleer het etiket van uw tandpasta voor details.
 • Niet constant kauwgom kauwen. Het zal leiden tot gewrichtsproblemen en tand holtes.
 • Niet knippen strengen met je tanden, omdat het uiteindelijk zal leiden tot extreme gevoeligheid.
 • Vermijd het gebruik van tandenstokers. Ze leiden tot tandvleesaandoeningen.

Dingen die je nodig hebt

 • Tandpasta
 • Een goede kwaliteit tandenborstel, elektrische of handmatige, (zachte haren).
 • Flosdraad
 • Tongreiniger (Kan gebruik maken van je tandenborstel).
 • Suikervrije kauwgom (voor gebruik tijdens en na de maaltijd), kan zelfs gebruik maken van whitening kauwgom!
 • Mondspoeling (Het kan helpen herstellen sommige email). Als je zwakke emaille gebruik pronamel tandpasta.
 • Tandenstokers (Om alles uit)