Wkenl

Hoe een brand mier sting behandelen

Bij een brand mier steek spuit gif dat jeuk veroorzaakt, zwelling en roodheid van de huid. Ongemak optreedt als een kleine rode striem verschijnt, al snel gevolgd door een heldere blister. De vloeistof in de blister kunnen dof, en het gebied begint te jeuken, opzwellen en pijnlijk worden. Leer hoe u onmiddellijk met een brandmier steek omgaan, bepaalt of u een allergische reactie heeft, en de behandeling van de steek om de zwelling en de pijn te verzachten. Als u last kortademigheid of benauwdheid in je keel na een brand mier steek, zoeken onmiddellijke medische verzorging.

Stappen

Hoe een brand mier sting behandelen. Zich van de brand mier heuvel.
Hoe een brand mier sting behandelen. Zich van de brand mier heuvel.

Omgaan met vuur mieren

 1. 1
  Verwijder de mieren. Brandmieren klem op de body met hun kaken, en zijn moeilijk te verwijderen. Snel halen ze uit een voor een en drop ze op de grond.
  • U kunt proberen het poetsen van de mieren weg, maar als ze al naar beneden hebben geklemd met hun kaken, mogen ze blijven opknoping op krap.
  • Onthouden van slapping op de mieren, omdat dit alleen maar ageert hen.
  • Als er een kans is meer mieren hebben gekregen in uw kleding, verwijder ze onmiddellijk.
 2. 2
  Zich van de brand mier heuvel. De meeste steken zich voordoen wanneer mensen per ongeluk stap in of zitten op een brand mier heuvel, honderdduizenden mieren voorbereid om hun huis te verdedigen verstoren. Als je gevoel steekt start, wordt het eerste ding om te doen opstaan ​​en het gebied verlaten.

Behandelen brandmier beten

 1. 1
  Verhoog het getroffen gebied. Terwijl je op weg naar huis om verdere behandeling te krijgen, houd je arm in een verhoogde positie te helpen minimaliseren van de zwelling.
 2. 2
  Baden de angel met een sopje. Voorzichtig wassen het gebied om vuil en ander vuil te verwijderen uit het gebied. Dit zal helpen voorkomen dat een infectie.
 3. 3
  Plaats een koel kompres op het besmette gebied. Dit zal helpen om de jeuk te verlichten door het terugdringen van de zwelling en verlammende het gestoken gebied.
 4. 4
  Neem een antihistaminicum of gebruik een hydrocortison crème. Deze over-the-counter geneesmiddelen zal helpen verlichten de pijn en jeuk.
 5. 5
  Niet pop de blister. Na een paar uur de zwelling zal afnemen een beetje en een blaar zal vormen. Zolang je geen pop de blister, moet het gebied niet worden besmet. Vermijd krabben, omdat dit kan leiden tot het breken.
  • Als de blaar breekt, reinig het gebied met water en zeep en bewaken het op tekenen van infectie.
  • Als het gebied wordt verkleurd of lekt pus, kan het zijn besmet. Onmiddellijk een arts raadplegen.

Beoordelen of u allergisch bent voor de beten bent

 1. 1
  Overweeg uw symptomen. Het is zeldzaam om allergisch zijn voor mieren steken vuren, maar als u bent, moet u onmiddellijk een arts te krijgen. Zwelling en pijn zijn normaal, maar als u deze symptomen heeft, krijgt op een noodsituatie zorgcentrum of ziekenhuis onmiddellijk:
  • Netelroos, jeuk en zwelling in andere dan de plek waar je gebeten gebieden.
  • Misselijkheid, braken of diarree.
  • Beklemming op de borst en ademhalingsproblemen.
  • Zwelling van de keel, tong en lippen, of moeite met slikken.
  • Anafylactische shock, die optreedt in de meest ernstige gevallen, kunnen leiden tot duizeligheid, black-out, en hartstilstand indien niet meteen behandeld.
 2. 2
  Behandeling zoeken. Je allergische reactie wordt behandeld met epinefrine, antihistaminica of steroïden in het ziekenhuis om uw klachten te stabiliseren.
  • Als je weet dat je allergisch voor ant steken ontslaan, zou je al het dragen van een adrenaline shot, gewoonlijk een epi-pen genoemd. Injecteer uzelf of een vriend die je helpt, ga dan naar het ziekenhuis.

Tips

 • Het bijhouden van een waakzaam voor brandmier terpen en het houden van dierbaren en huisdieren uit de buurt van hen is een zekere manier om de toekomst steken te voorkomen.
 • Een andere mogelijkheid is om alcohol en vlees tenderizer gebruiken. Na het poetsen van de mieren, het gebied met alcohol onmiddellijk spoelen en laat het nat is. Verhoog het gebied en strooi er een royale hoeveelheid van vlees op het gebied. Dit voorkomt dat de effecten van de steek verder ontwikkelt na het tijdstip van behandeling.

Waarschuwingen

 • De beste manier om letsel door brand mieren uit happening te voorkomen is om de brandmier besmette gebieden te behandelen met preventieve ingrediënten, zoals fipronil.
 • Allergische reacties kunnen licht tot zwaar. Elke abnormale reacties dienen te worden gemeld aan een arts meteen.