Wkenl

Hoe een oorschelp infectie te behandelen

Een buitenste oorontsteking, ook wel "het oor zwemmer," komt het meest voor bij tieners en jonge volwassenen die lange of herhaalde perioden van tijd in het water doorbrengen, meestal bij het duiken of zwemmen. Het kan ook optreden als u schade aan de oorschelp membranen bij het schoonmaken van uw oren met wattenstaafjes dat je te ver geduwd in het oor. Begrijpen hoe een buitenste oorontsteking om pijn te verlichten en helpen bij het helen behandelen.

Stappen

Hoe een oorschelp infectie te behandelen. Begrijp het tekenen van een buitenste oorontsteking, ook wel externe otitis.
Hoe een oorschelp infectie te behandelen. Begrijp het tekenen van een buitenste oorontsteking, ook wel externe otitis.
 1. 1
  Begrijp het tekenen van een buitenste oorontsteking, ook wel externe otitis. Een primaire symptoom is ernstige pijn die verergert wanneer u eraan trekt of druk lichtjes aan de buitenkant van het oor. U kunt ook jeuk ervaren in je gehoorgang vóór pijn zich ontwikkelt, en je kan zien roodheid of zwelling van de oorschelp evenals lymfeklieren gevoeligheid. Degenen die met een buitenste oorontsteking kan een lichte koorts en zelfs moeilijkheden bij het horen door pus blokkeren van de doorgang van geluid in het oor.
 2. 2
  Houd het water uit je oren, omdat de invoering van meer vocht de reeds geïnfecteerde oor kan irriteren en vereisen een langere behandeling. Je zult moeten onthouden van zwemmen, duiken of enige andere activiteit die een flare-up kan veroorzaken. Als je moet zwemmen, proberen om oordopjes te gebruiken als ze niet te pijnlijk. En bij het nemen van een douche, veeg katoenen ballen met een beetje vaseline en plaats ze in je oren om het water buiten te houden.
  • Als je het water in je oor, probeer dan met behulp van zuur alcohol druppels in de oren wanneer u klaar bent zwemmen of baden. Als de infectie nog nieuw genoeg dat het pijnlijk, introduceren alcohol in de oren kan toenemen de pijn. Gebruik geen alcohol in de oren als je een gaatje in het trommelvlies of je hebt oorbuisjes.
  • Droog zorgvuldig je oren met een zachte, absorberende handdoek als ze krijgen water in of op hen. Vocht toegestaan ​​om te zitten in het oor creëert een omgeving waarin bacteriën en schimmels zijn gevoelig om te groeien.
 3. 3
  Dien over-the-counter pijn verlichten oordruppels ontworpen om te verlichten oor pijn wordt veroorzaakt door uitwendige oorontsteking. Volg de aanwijzingen op de doos voor extra doses bij de behandeling van otitis externa.
 4. 4
  Gebruik een pipet om enkele druppels warme knoflookolie of olijfolie plaats in het aangetaste oor. Andere druppels die je kunt proberen zijn lobelia extract, sap van een mango blad of colloïdaal zilver, dat is een natuurlijk antibioticum stof.
 5. 5
  Verhoog uw inname van zink, vitamine C en calcium, terwijl bezuinigen op het bedrag van gehydrogeneerde oliën en verwerkte voedingsmiddelen. Het verbeteren van uw dieet in deze manieren kan helpen om uw lichaam het immuunsysteem.
 6. 6
  Houd een warm, nat washandje of een verwarmingselement tegen het oor te helpen bij het ​​verminderen van de pijn.
 7. 7
  Neem ibuprofen of paracetamol te helpen verlichten pijn en verminderen zwelling.
 8. 8
  Contact op met uw arts als at-home behandelingen lijken niet te werken als een buitenste oorontsteking kan verergeren en verplaatsen naar het middenoor als het niet opruimen in ongeveer een week.
  • Medische behandelingen die uw arts kan aanbevelen zijn: voorgeschreven oordruppels met een antibioticum, pijnstiller, en eventueel corticosteroïden, een kuur van orale behandeling met antibiotica, meestal voor de standaard 10 dagen, en een speciale oor lont hij in een gezwollen uitwendige oor zou kunnen voegen aan helpen dragen antibiotische druppels in het getroffen gebied.

Tips

 • De pijn van de infectie kan verergeren enigszins de eerste helft hele dag van de behandeling, maar dan moeten beginnen af ​​te nemen.
 • Een buitenste oorontsteking is niet besmettelijk, dus je hoeft niet om uw blootstelling aan vrienden en familie tijdens de koorts of totdat de eerste paar dagen van de behandeling met antibiotica zijn geslaagd als je normaal doet met besmettelijke ziekte te beperken.

Waarschuwingen

 • Blijf uit de buurt van rokers als de rook kan optreden als een irriterend aan geïnfecteerde oren.