Wkenl

Hoe een tennis tiebreak spelen

Uitgevonden door Van Alen in 1965, en introduceerde op de US Open in 1970, heeft de tie-breaker bijgedragen tot vermindering van wat er was soms resulteerde in monumentale en langdurige tennisspel worstelt tussen topspelers die dagen kon duren om te voltooien.

Een tennis-tie-breaker is een intense en vaak gebruikt, spel in een set. Het wordt gebruikt wanneer de spelers zijn gebonden aan 6-6 in een set, voor de winnaar van de set te bepalen. Of je nu leren om te tennissen, of je bent een toeschouwer, is het belangrijk om de regels achter dit spannende deel van het spel te begrijpen.

Stappen

Hoe een tennis tiebreak spelen. Begrijpen wanneer een tie-breaker spel zullen plaatsvinden.
Hoe een tennis tiebreak spelen. Begrijpen wanneer een tie-breaker spel zullen plaatsvinden.
 1. 1
  Begrijpen wanneer een tie-breaker spel zullen plaatsvinden. Een "set" is een serie van games in en een speler moet zes wedstrijden winnen om de set te winnen.
  • Een tie-breaker wordt afgespeeld wanneer elke speler elke zes wedstrijden heeft bereikt. Het wordt gebruikt om de winnaar van die set te bepalen. Als beide spelers 5 spellen allemaal, zijn twee opeenvolgende wedstrijden nodig om de set te winnen. Waar het zes wedstrijden al, is een tie-breaker die nodig is om de set te beslissen.
  • Een tie-breaker zou moeten worden gebruikt in alle sets in de hele wedstrijd als de spelers zijn in topvorm. In dit geval is het waarschijnlijk dat de wedstrijd is zo spannend voor toeschouwers en kan zowel vermoeiend en mentaal proberen voor de spelers. Veel dubbele fouten zullen optreden als de mind games begeleiden de echte spelen!
 2. 2
  Leer het noteren voor een tie-break spel.
  • De punten in een tie-breaker as scored: nul, een, twee, drie, enz. Dit is een verandering van de gebruikelijke scoren van 15, 30, 40, enz.
  • De eerste speler die zeven punten, op voorwaarde dat er een marge van twee punten meer dan de tegenstander, wint, wint het spel en de set.
 3. 3
  Speel een tie-break spel. De speler die aan de beurt is om (die werd ontvangen van het dienen in het voorafgaande spel) zal het eerste punt van de tie-breaker serveren uit de deuce (rechts) rechter kant. Het eerste punt is slechts een enkele serve. De volgende speler en alle volgende spelers (indien dubbelspel) zal dienen uit de advertentie (links) rechter op de eerste service en de Deuce rechter op de tweede service.
  • Als het spelen dubbelspel, blijven de gewone dienst rotatie als in een gewone dubbelspel spel.
  • Zodra de eerste serve is betekend, de tegenstander dient de volgende twee punten, en alle overblijvende serveert zijn gedraaid, twee punten per keer, tot het einde van het spel.
  • Spelers wisselen eindigt na elke zes wedstrijdpunten (bijv. 4-2), of een veelvoud van zes punten. Als de ingestelde score is 7-6 (bijv. zeven wedstrijden tot zes wedstrijden), spelers verandering eindigt omdat telt de tie-break als een spel. In tegenstelling tot na de andere veranderingen van het einde tijdens de wedstrijd, is een verandering van het einde tijdens een tie-breaker geen enkele ruimte voor break - spelen moet continu zijn, tenzij er een blessure.
  • De eerste speler die zeven punten bereikt wint de tie-breaker, mits de winst wordt gemaakt door 2 punten. Bijvoorbeeld, heeft een 7-6 niet winnen van het spel, terwijl een 8-6 doet. Ongeacht hoeveel punten nodig, echter, de winnaar van de tie-breaker zal worden opgenomen als die won de set 7-6.
 4. 4
  Win de tie-breaker. Of je speelt of het observeren, dit is het cruciale onderdeel! Als je observeren, proberen om te zien of je kunt ter plaatse wat elke speler denkt of reageert op voorhand van elke opname gespeeld, gebaseerd op het advies van spelers volgen. Als je speelt, zijn er een aantal belangrijke dingen in gedachten te houden om je spel te helpen:
  • Streven naar een vroege voorsprong te pakken door je eerst te dienen in en na door op elk serveren succes. Dubbele breuken kunnen echt draaien de tafels voor u mentaal, doe je best om deze veel voorkomende fout over gebracht door het verliezen van je concentratie te voorkomen.
  • Wees zelfverzekerd en. Het hebben van een consistente serve is een sleutel tot het winnen van een tie-breaker, dat, en het hebben van een zeer gerichte geestelijke houding gericht op vertrouwen het spel te winnen, omdat de tie-breaker is een echte match voor je geest ook. Het wordt aanbevolen dat u vertrouwen op uw meest succesvolle strategieën spelen en blijven met hen in dit stadium van het spel.
  • Als je wel een "geheime"-strategie in het achterhoofd, zorg ervoor dat u bent zeer bedreven en weet honderd procent wat je doet!
  • Het kan u helpen om te proberen erachter te komen hoe je tegenstander zal reageren op de schiftingsvraag situatie. Is er een antecedenten op te stellen aan de hand? Heeft je tegenstander lijken kalm of zenuwachtig? Als je een goede speler en een goede lezer van de situatie, kunt u mogelijk om de druk te dwingen in het spel, dat verslijt je tegenstander.
  • Check out Google's artikel over Hoe zen tennis oefenen voor een aantal verdere tips over het verbeteren van de mentale houding kant van tennis.

Tips

 • Een wedstrijd is normaal gesproken de beste van drie sets, wat betekent dat de speler om te slagen in twee sets, wint de wedstrijd. Echter, in sommige gebeurtenissen, zoals de heren singles in Grand Slams, de wedstrijd bestaat uit vijf sets, met de winnaar die de 1-3 sets krijgen de eerste.
 • Sommige games spelen de laatste set als een "voordeel set" in plaats van als een tie-breaker. Dit betekent dat de speler zes wedstrijden in alle moet winnen, evenals een marge van twee wedstrijden over zijn of haar tegenstander. Dit kan betekenen dat het spel zal doorgaan totdat een speler deze twee game voordeel, bijvoorbeeld, acht wedstrijden tot zes.
 • Alleen de US Open maakt gebruik van een laatste set tie-breaker uit alle Grand Slam toernooien (Australian Open, French Open, Wimbledon en de US Open zijn de Grand Slam toernooien).

Dingen die je nodig hebt

- Tennis kennis