Wkenl

Hoe een voetbalwedstrijd op tv appreciëren

Haal het meeste uit van een voetbalwedstrijd op tv betekent meer doen dan alleen maar zitten en na de bal over het scherm... Hier is hoe om te gaan en dompel je onder in zowel het spel als de sport vanuit het comfort van uw eigen woonkamer- of de plaatselijke bar!

Stappen

Hoe een voetbalwedstrijd op tv appreciëren. Meer informatie over de landen die worden afgespeeld, met inbegrip van hun geschiedenis, cultuur en politieke toestand.
Hoe een voetbalwedstrijd op tv appreciëren. Meer informatie over de landen die worden afgespeeld, met inbegrip van hun geschiedenis, cultuur en politieke toestand.
 1. 1
  Meer informatie over de landen die worden afgespeeld, met inbegrip van hun geschiedenis, cultuur en politieke toestand. Hoe populair is voetbal in die landen? Welke landen hebben bijzondere rivaliteit met elkaar? Vaak in de World Cup, voormalige koloniën zijn enthousiast over het winnen tegen het land dat ze onafhankelijk werd van, of hebben gespannen omgevingen als gevolg van sterke politieke verschillen en conflicten.
 2. 2
  Analyseer de aanraking van de spelers. Kunnen ze controle over de bal in de lucht in een druk en meteen daarna klaar om te schieten of pass? Hebben ze beheersen de bal in afwachting van wat ze willen gaan doen? Kunnen ze voorkomen dat een verdediger toen onder druk gezet, afschermen van de bal en nog steeds vind een open teamgenoot? Focus in op vrije trappen en hoekschoppen, bekend als spelhervattingen, die vaak resulteren in doelpunten.
 3. 3
  Identificeer de belangrijkste spelers. Tijdens het kijken naar hun bewegingen, proberen en het uitzoeken van individuen en begrijpen van de rollen die zij elk spel voor de tijd. In het bijzonder, uit te kijken naar:
  • De Star - Meestal is er een speler die elk spel de bal loopt door. Net als Ribery van Frankrijk, Messi van Argentinië of Gomez van Duitsland, Cristiano Ronaldo van Portugal, of Neymar van Brazilië - ze lopen de show voor hun teams.
  • De Rookie - Identificeer de aankomende en toekomstige sterren. Er is meestal een nieuwe jonge speler die doorbreekt in de World Cup en verblindt de wereld, zoals Fernando Llorente (Spanje), Eden Hazard (België), Alex Oxlade-Chamberlain (Engeland), of Rafael en Oscar (Brazilië).
 4. 4
  Onderzoekt de tactiek van de teams. Is het team dat is het winnen van stalling van het spel om de bal te krijgen voor een inworp? Proberen ze het bezit van de bal te houden in plaats van voorwaarts gaan? Houden ze het bezit van de bal en werk langzaam omhoog het veld of ze sturen een lange bal naar de naar voren (de beste teams doen een beetje van beide)? Kijk hoe teams verdedigen: ze spelen een buitenspel val en bewegen de verdedigende line-up het veld of speel dieper, compact en in de buurt van hun doel? Hebben ze verdubbelen team een ​​speler als hij krijgt de bal? Worden ze uitgerekt of georganiseerd?
 5. 5
  Let op de snelheid van het spel. Goede teams variëren en beheersen van het tempo van het spel, een paar korte passes en vervolgens een lange pass die de verdediging splitst en zet een teamgenoot door met een kans op doel. Grote teams spelen de bal op snelheid - scherpe passes, gedreven ballen, en slagroom in kruisen. Besteed aandacht aan hoe momentum veranderingen games. Ze zeggen vaak de eerste vijf minuten en de laatste vijf minuten van elke helft zijn belangrijke momenten van het spel, niet toegeven een vroege goal en op zoek naar een late goal wanneer het andere team is moe. Teams storten zich op andere teams net nadat ze scoren.
 6. 6
  Voel je het emotionele niveau van de teams uit. Worden de teams spelen met energie en agressief of zitten terug geïntimideerd? Kijk hoe elke 50/50 bal wordt uitgedaagd voor. Soms is een geweldig gevecht en uitdaging voor een bal is een ding om te waarderen, omdat ze springen in de lucht aan het hoofd de bal naar een medespeler tussen twee verdedigers, een elleboog op het gezicht in het proces. Luister naar toen de fans juichen, zingen en fluiten. Luister naar hun volksliederen. Zie hoe de menigte zingt, springt, klapt en staat bijna het hele spel.
 7. 7
  Delight in het doel feesten. Een doel is moeilijk te verkrijgen en een speler kan worden overwonnen met emotie en terecht, een run op de bank te vieren, een dans, glijden op hun borst in de richting waar hun fans zich bevinden, rippen uit de trui en het onthullen van een onder overhemd met een bericht enzovoort. Houd niet terug, als je opgewonden bent, toon het!

Tips

 • Check out hoogtepunt video's van enkele van de grootste spelers ter wereld, zoals Steven Gerrard, Lionel Messi, Cristiano Ronaldo, Wayne Rooney, Thierry Henry en Samuel Eto. Het is de moeite waard het controleren van video's van voetbal grootheden als Maradona, Pele, Marco Van Baston, Zico, Zinedine Zidane, Dennis Bergkamp, ​​Johan Cruyff, George Best, Bobby Charlton, Alfredo di Stefano, Gianfranco Zola en Eusebio, om te zien hoe het spel gebruikt worden gespeeld. Er zijn ook alle tijd grote games bekijken waard-De 1999 Champions league finale waar Manchester united kwam terug om te winnen in blessuretijd tegen Bayern München, de 2008 sloop van Real Madrid door Barcelona in de eerder genoemde "El Clasico" of Liverpool Football Club vs AC Milan Champions League finale in 2005, waar Liverpool kwam terug 3-0 neer op de helft van de tijd te winnen op sancties.
 • Kijken naar de wedstrijden op een Latijns-kanaal of buitenlands station - de omroepers zijn beter, zou je een woord niet begrijpt, maar het zal niet veel uit - je weet wanneer iets spannends gebeurt. Dit wordt het best gebruikt als je het spel en non-verbale signalen te begrijpen. Als je niet begrijpt signalen, zoals gele kaarten en fouten, beginnen met het kijken spelletjes in het Engels en dan als je het spel meer te begrijpen, de vooruitgang op vreemde taal commentaren.
 • Kijk uit voor een team dat is een man naar beneden. Vaak is een team met een man minder door een rode kaart te zijn en beter te spelen, alleen maar omdat ze worden gedwongen om. Elke pas en run is een beetje preciezer omdat ze weten dat ze actief zijn voor die speler die weg is en ze weten dat ze moeten veel harder werken. Soms kijken naar een team met een man minder strijd en strijd tegen een volledig team is spannend.
 • Zoek uit waar de spelers hun loon verdienen, zoals in welke club team ze spelen voor de week in week uit. Vaak zie je teamgenoten van dezelfde club team vechten tegen elkaar, als hun land go head to head op internationaal niveau.
 • De beste manier om een ​​voetbalwedstrijd te ervaren is om er daadwerkelijk te zijn. De sport wordt hartstochtelijk gevolgd in de meeste landen over de hele wereld, maar er zijn een paar landen die beweren de beste ondersteuning te hebben. Misschien wel de beroemdste van games is de match tussen River Plate en Boca Juniors in Argentinië-zeker de moeite om de eenvoudige passie en het volume van de supporters geven waard. Evenzo worden de derby tussen Celtic en Rangers in Glasgow, Schotland of die van Barcelona versus Real Madrid ('El Clasico') in Spanje altijd verwarmd zaken. Ten slotte is er Engeland, die wordt beschreven door FIFA-voorzitter Sepp Blatter als de "moederland" van voetbal en wordt algemeen erkend als de uitvinder van de moderne voetbalspel. De Premiership, dat is het Engels spellen hoogst geplaatste competitie, is de meest bekeken voetbalcompetitie in de wereld en live-wedstrijden worden gestraald tot 600 miljoen huishoudens wereldwijd. Manchester United is de meest bekende club in Engeland, met een wereldwijde schare fans die een andere club in de wereld overtreft. Spelen om te grijpen zijn The Manchester Derby, met Manchester United en Manchester City, The North London Derby, met Arsenal en Tottenham en de Merseyside Derby met Liverpool en Everton. Maar het is vermeldenswaard dat vanwege de aard van het voetbal in Engeland bent u waarschijnlijk een hoge standaard van voetbal, ongeacht welk team je gaat om te zien zien. Als je naar een echte wedstrijd, oefenen voorzichtigheid. Voetbalgeweld in alle landen en in Derby games zoals die hierboven nog bestaat, kunnen fans erg "gedreven". Wees slim. Draag neutrale kleuren, wat betekent controleer de uit en thuis truien voor beide teams en vermijd het dragen van een van de kleuren in verband met ofwel club. Controleren waar je bent in de grond, is het altijd beter om te zitten met de thuisfans. Dubbel te controleren welk team thuis is voordat je gaat en zorg ervoor om te juichen voor de thuisploeg, zelfs als uw voorkeur is voor het bezoekende team. Als je van plan bent om naar een van de beroemde derby's wereld voetbal is net als de hierboven genoemde worden voorbereid om te zitten en te luisteren naar krachttermen en bedreigingen met geweld degenen. Als u niet vertrouwd bent met dit pak dan een game die niet beschikt over een rivaliteit als uw eerste spel. Te waarschuwen voor de stemming van de mensen om je heen. Zij kunnen niet uw aanwezigheid op prijs stellen.
 • Als je gewoon niet kan brengen jezelf om een ​​live wedstrijd bij te wonen dan is het spel wordt best bekeken op een grote tv, bij voorkeur een 32 of hoger en in High Definition.
 • Als men echt wil voetballen interessanter vind, zet wat geld op het spel. Wedden helpt degenen die zichzelf meestal vrij apathisch naar voetbal vinden, vinden sommige intriges in de sport.

Waarschuwingen

 • Sommige mensen, vooral fans van het spel, roepen "voetbal", "voetbal". U moet zich bewust zijn van deze zijn bij het zoeken naar spellen op 'buitenlandse stations'. Als je het "voetbal" noemen bent u aansprakelijk te komen onder de loep van goede fans van de sport. "Voetbal" is de term die in de meeste landen aanvaard, en internationaal.
 • Volhard en beloningen zullen volgen. Een voetbalwedstrijd, net als een bokswedstrijd, kan traag en vervelend lijken in eerste instantie, maar een stempel, of in het voetbal, een bal, een save, een doel, een rode kaart, of een aantal andere evenementen kan een spel draaien op zijn hoofd.

Dingen die je nodig hebt

 • Een TV.
 • Eventueel wat hapjes en wat vrienden of andere mensen die dicht bij je.
 • Een koele drank (frisdrank, bier, etc.) van een soort. Kijken naar al dat lopen kan iedereen dorstig te maken.
 • Iets dat een goddeloze hoeveelheid lawaai maakt.