Wkenl

Hoe het vertrouwen te herwinnen

Een gebrek aan vertrouwen kan verlammend. Het interfereert met uw vermogen om werk te genieten, school, vrije tijd, het gezelschap van anderen, en het leven in het algemeen. Lees hieronder de tips om te leren hoe u uw zelfvertrouwen te herwinnen.

Stappen

Hoe het vertrouwen te herwinnen. De balans opmaken van jezelf.
Hoe het vertrouwen te herwinnen. De balans opmaken van jezelf.

Algemeen advies

 1. 1
  De balans opmaken van jezelf. Als je chronisch gebrek aan vertrouwen, het is waarschijnlijk erg makkelijk voor u om uw fouten en mislukkingen te catalogiseren, maar dat is niet het primaire doel van deze stap. Terwijl je moet gebieden waar je niet je sterkste erkennen, moet u ook om te beginnen met focussen op je positieven. Met behulp van kennis van wat je voorkeur en afkeer, wat je goed in bent en wat je slecht bezig bent, kan je een gevoel van hoe uw persoonlijke positieve en negatieve eigenschappen betrekking hebben op uw leven keuzes en omgeving te krijgen.
  • Overwegen niet alleen wat je voelt, maar waarom voel je de manier waarop je dat doet. Beginnen om je ware zelf te begrijpen, en laat het bestaan. Als je niet zo goed in het omgaan met sommige dingen zoals je bent op anderen, of als er dingen die je wel of niet leuk om geen logische reden, voel me niet slecht over het - te erkennen en ermee leven. U hoeft geen excuus voor alles wat je denkt, zegt te hebben, en te voelen.
 2. 2
  Stop dragen het gewicht van de wereld. Door te begrijpen hoe je passen in de wereld om je heen, kunt u beginnen te zien dat niet elke slechte gebeurtenis in je leven is jouw schuld. Het is belangrijk om te begrijpen dat het soms, maakt niet uit hoe goed je bent in iets, je zult falen, dat het niet uitmaakt hoeveel je van iets houdt, kan er niet altijd zijn. Zolang je je best doen om je fouten te verbeteren en te leren van slechte ervaringen, is er geen reden om jezelf te straffen wanneer dergelijke dingen gebeuren. De kans is groot, het resultaat was nooit volledig onder jouw controle om te beginnen.
 3. 3
  Erken je potentieel. Het is gemakkelijk op te halen bij uw fouten en gebreken, maar deze keer, probeer het plukken aan uw verdiensten en talenten in plaats daarvan. Niemand anders zaken op dit moment, niet te schamen zorgen te maken over wat mensen zouden denken als ze wisten dat je probeert goed gevoel over jezelf. Ze zouden waarschijnlijk denken "het is over tijd," toch. Lijst uit en omarmen alles wat je trots op jezelf bent, zelfs als je niet het gevoel dat je het recht om trots over te zijn moeten hebben. Je hebt het recht, ongeacht wat iemand anders zegt.
  • Het kan helpen om daadwerkelijk te gaan zitten en schrijf een lijst als dingen naar je toe komen. Voel je vrij om uit te breiden op uw lijst door het toevoegen van detail in meer algemene artikelen. Bijvoorbeeld, als je stiekem trots op uw sport vermogen (zelfs als je niet hebt gespeeld sporten in een lange tijd), je zou dat punt uit te breiden door te schrijven over specifieke games en team posities je altijd dacht dat u een beetje talent had voor.
 4. 4
  Controleer uw leven. Gebruik uw punten van trots als een gids, kijken terug uit je vroege jeugd tot op de huidige dag. Onthoud alles wat je gebruikt om trots op te zijn of opgewonden over, en begrijpen dat je nooit geen vertrouwen totdat de wereld uitgelekte het langzaam uit je. Accepteren dat je een heldere, hoopvol, zelfverzekerd persoon in het verleden zijn geweest, en wordt het gemakkelijker om te geloven dat je op die manier weer kunnen worden.
  • Misschien heb je nooit erg extravert met andere kinderen, maar je was rijkelijk fantasierijke en speelse thuis, misschien heb je nooit op school deed het erg goed, maar je hard geoefend om andere vaardigheden te ontwikkelen. Wat ook het geval, je moest vertrouwen, en het enige dat je van het krijgen van het terug is uw zorgen over wat iedereen van je denkt.
 5. 5
  Fake it 'til je het. Vertrouwen niet over een nacht ijs, maar nu dat je een goed gevoel van wie je bent, wat de omvang van uw verantwoordelijkheden zou moeten zijn, en waarom uw vertrouwen verdween in de eerste plaats, kunt u zetten een goed front. Gelukkig, zal alleen de handeling van het proberen om te verschijnen vertrouwen daadwerkelijk verhogen van uw zelfvertrouwen, als je begint te zien hoe deze van invloed mensen om je heen.
  • Gebruik je lichaamstaal om vertrouwen project. Staan en zitten met een rechte rug. Wandel met eenvoudige, volledige stappen. Maak veel oogcontact als je mensen ontmoet, en als je nerveus bent, glimlach in plaats van weg te kijken.
   • Glimlachen is minstens zo besmettelijk als geeuwen. Als u iemand uw beste glimlach en hij geen glimlach terug (en laten we eerlijk zijn, "niet terug glimlachen" is bijna uitsluitend een mannelijke ding), is hij niet waard uw tijd.
  • Kleden scherp en onderhouden van een goede verzorging gewoonten. Er is geen overschatting van het zelfvertrouwen je krijgt van voelen dat u uw beste kijken.
  • Spreken meer in plaats van minder. Laat uw stem weerklinken luid en duidelijk als je praat; niet mompelen. Als je nerveus of verlegen, kanaal dat stress in het praten nog meer. Het maakt niet uit als je uiteindelijk het brabbelen een beetje, je zult tegenkomen als open en betrokken, waardoor je lijkt (en voelen) meer vertrouwen.
 6. 6
  Risico's nemen. Je weet al dat sommige dingen zijn uit uw controle. Accepteer dat de wereld om je heen is een grote en onzekere plaats door het nemen van een kans op iets nieuws. U zult verrast zijn door hoe vaak je slagen als je pro-actief bent - als de oude stelregel gaat, "fortuin keurt de vette letters '- en wanneer je faalt, zult u in staat zijn om te zien dat je leven gaat verder op toch. Welke manier u knippen, het nemen van een paar risico's en het uitproberen van nieuwe dingen is misschien wel de beste manier om uw verloren vertrouwen te herstellen.
  • Staking van een gesprek met iemand op de bus, dienen een foto of verhaal voor publicatie, of zelfs vragen uit uw geheime verbrijzeling. Kies gewoon iets dat je een beetje buiten je comfort zone zet en spring in voorover met de kennis die je leven zal gaan, ongeacht de uitkomst.
 7. 7
  Blijf werken aan het. Het opbouwen van vertrouwen kost tijd, omdat elke stormloop van vertrouwen dat u te bereiken is tijdelijk op het eerste. Je hebt bij het projecteren van vertrouwen en het nemen van kansen om te bouwen tot een echt gevoel van zelfvertrouwen te houden. Gelukkig, omdat de positieve resultaten zal de neiging om de negatieve opwegen tegen, deze praktijken moeten gewoonten binnen een paar maanden hooguit geworden, en u zult niet nodig om nog langer te doen alsof.

Het herwinnen van het vertrouwen in de liefde

 1. 1
  Erkent de rol van de andere persoon. Als je jezelf de schuld voor uw laatste breuk, en jezelf afvragen hoe iemand je ooit zou liefde weer, moet je een stap terug te nemen en opnieuw de situatie. Ja, jij bent de schuld voor het einde van de relatie, maar zo is je ex. Hij of zij is een persoon, hetzelfde als jij, en hanteert dezelfde mate van invloed op het verloop van de relatie als je dat doet. Er is niets te winnen door het dragen van de last van de breuk op je schouders rust.
  • Proberen om alle dingen die je recht deed herinneren: keer je maakte je ex lachen, of knuffel je uit pure geluk, of in slaap vallen in je armen zonder een zorg in de wereld. Jouw acties hebben geleid tot de reacties van je ex - heb je natuurlijk hebben positieve kwaliteiten te brengen naar een relatie. Op hetzelfde moment, na te denken over een deel van je ex in het uiteenvallen: dingen je ex gezegd of gedaan dat je lastig gevallen, argumenten hij of zij begon, en natuurlijk onwil van je ex om te proberen de relatie te redden.
  • Val niet in resenting je ex of de schuld te geven hem of haar voor de hele breuk vallen, gewoon toegeven dat het nooit helemaal jouw verantwoordelijkheid. Je was niet de enige persoon die een rol in het beëindigen van het had.
 2. 2
  Geef jezelf de tijd. Er is geen snelle manier om te herstellen van een breuk. Het is aangetoond dat de effecten op de gezondheid van een echtscheiding (en, vermoedelijk, alle soortgelijke nauwe, langdurige relatie) zijn drastische en verwoestende, met gescheiden vrouwen die lijden hart-en vaatziekten, diabetes en stress of angst-gerelateerde aandoeningen gemiddeld 20% meer dan de algemene populatie. Je kunt niet verwachten om terug te stuiteren van een gebroken hart 's nachts, dus probeer te denken aan de periode van genezing als een kans om in plaats daarvan te richten op jezelf.
  • Nemen of verhogen van een oefening regime. Mensen die zijn gebroken hart de neiging om rond te zitten in een funk voor maanden of jaren, laten hun lichaam glijbaan. Dit is al erg genoeg voor je lichamelijke gezondheid, maar het maakt ook uw slechte humeur langer dan het moet. Terug te vechten door zweren uit te oefenen op zijn minst enige elke dag kunt u de tijd vinden.
  • Breng tijd alleen constructief. Het is fijn om tijd weg van anderen nodig heeft voor een tijdje na een slechte breuk, maar niet al die tijd alleen wonen - u zult elke laatste overblijfselen van het vertrouwen u zou kunnen hebben gehad doden. Beheer uw lijden door te werken aan hobby's tijdens je vrije tijd, in plaats van steeds dronken en kijken naar oude films totdat je uit te gaan op de bank. Geef je geest iets heeft om zich te concentreren op om met succes te voltooien.
 3. 3
  Gooi jezelf terug in dating. Zodra je een beetje meer evenwichtige voelt, na te denken over het hele universum van mensen die je bent nu vrij om te gaan op data met. Probeer uw enkele status zien als een kans om te ontmoeten en toe wat meer van hen, zonder te veel te plegen meteen. Maak je geen zorgen over het bereiken van mensen te leren kennen maar al te goed; gooi uw reservering aan de wind en vraag iedereen die je opvalt als hij of zij zou willen koffie het volgende weekend te hebben.
  • Aanmelden voor een gratis online dating service zoals OkCupid, of gewoon uit te gaan en te proberen om mensen te ontmoeten op feesten en evenementen. Uitvragen iemand je lijkt te klikken tussen u en, en zie wat er gebeurt. Ten tweede, zullen meer mensen zeggen "ja" dan u waarschijnlijk dacht eerst, afwijzing prikt niet zo heel veel als het van mensen die je net hebt ontmoet: je zult twee dingen te realiseren. Er is geen beter bewijs dat je nog steeds aantrekkelijk en verdienstelijke van kameraadschap.
  • Het is heel eng voor veel vrouwen te vragen uit mannen. Als je een vrouw die spot met het idee van het opzetten van een datum, niet doen. Dit is een kans om uw romantische zelfvertrouwen te vergroten, je moet nemen als je kan. Mannen zijn ook bang om vrouwen uit te vragen, maar ze onder de knie krijgen van het uiteindelijk want het is eigenlijk niet zo eng als je eenmaal de sprong te wagen en doe het. Als mannen kunnen krijgen over hun angsten, je kunt ook.
 4. 4
  Geef niet op. Of je krijgt veel data, zijn de kansen het grootste deel van de mensen die je uit te gaan met zal niet eindigen werken. Vergeet niet om alle schuld te nemen; je date is minstens zo verantwoordelijk als je bent voor het snijden van dingen uit. Uiteindelijk zal iemand langs komen wie je houdt meer dan de anderen, en over wie u voelt hetzelfde. Tot die tijd, laat de schuld vallen waar het hoort: op onverenigbare karaktertrekken, gewoon en eenvoudig.
  • Niet wanhopig op heden, er is geen haast om de perfecte partner te vinden. In plaats daarvan, dateren aan het bedrijf en de genegenheid van de mensen die je je aangetrokken om te genieten, en om jezelf eraan te herinneren dat je nog steeds brengen veel aan de tafel in een relatie. Tegen de tijd dat je hoeft te settelen, zult u zich afvragen waarom je ooit ontbrak het vertrouwen in de eerste plaats.

Het herwinnen van zelfvertrouwen op het werk

 1. 1
  Concentreren op het werk zelf. Soms kan slechte werkplek politiek of interpersoonlijke drama resulteren in je zelfvertrouwen op het werk te worden geruïneerd. Misschien werd je gekauwd door een kleine baas, misschien waren gedegradeerd of had je uren (of betalen) gesneden. Wat ook het geval is, de beste manier om te beginnen om weer vooruit te gaan is om een ​​laser-achtige focus op uw werk te behouden. Negeer roddels en geruchten, blijf op de taak, en verspil geen tijd. Niet alleen bent u demonstreren om het bedrijf dat u een waardevolle grondstof, je bent herinneren jezelf van hetzelfde.
  • Uiteraard, als je een echt verwoestende tegenslag in je werk hebt geleden, moet je beginnen met zoeken naar werk elders, waar je talenten en ervaring zal beter worden gewaardeerd. Echter, je moet ook blijven concentreren op het werk, zodat er geen manier is uw bedrijf kan niets slecht over je prestaties naar de nieuwe werkgever te zeggen.
   • Als de vernedering u blijvend is grof in de natuur, kijk uit voor nummer een: houd een incident log en in contact met externe instanties onmiddellijk. U hebt het recht om te werken zonder te worden lastiggevallen (seksueel of anderszins) door andere leden van de beroepsbevolking. Breng ze naar beneden, zodat anderen niet zal hoeven te lijden zoals je deed.
 2. 2
  Scheid uw sterke en uw zwakke punten. Doe wat je kunt om te bepalen waar u zich het meest sterk presteren op de baan. Verlies nooit uit het oog dat je sterke punten die belangrijk en nuttig voor het bedrijf en uw carrière zijn. Op hetzelfde moment, erken je zwakheden en probeer ze te verbeteren. Zolang je gefocust blijven, kunt u enige vooruitgang, die uw zelfvertrouwen werkplek aanzienlijk moeten vergroten.
 3. 3
  Leunen op je collega's. De kans is groot, krijg je langs tenminste redelijk goed met je collega's. Vraag hen wat ze denken dat je goed in bent om een ​​foto van hoe andere mensen op het werk bekijk uw talenten en vaardigheden te krijgen. Gebruik hun woorden om je zelfvertrouwen op te bouwen door te focussen op wat ze zeggen je sterkste talenten zijn. De goede indruk die je op hen zult maken kan geen kwaad, ook niet.
 4. 4
  Houd een panoramisch uitzicht. In plaats van verstrikt te raken in de hitte van het moment waarop iemand lijkt te zijn beledigend of afwijzend tegenover u, probeer te denken over waarom ze zouden kunnen worden op die manier sprekend. Ga weg van het idee dat het altijd iets wat je deed, en neem dingen zoals stress en ego in aanmerking. Nogmaals, door meer van de schuld voor een slechte situatie te vallen op de schouders van anderen die betrokken zijn bij het maken van het, kunt u een gezonde les van je fouten te nemen zonder het gevoel verpletterd door hen.

Tips

 • Volharding is de zekerste manier om vertrouwen. Richten op het ontwikkelen van goede gewoonten, in plaats van alleen te gaan door goede bewegingen. Hoe meer je in staat om jezelf bent, hoe verder je zult kunnen gaan.

Waarschuwingen

 • Er is een verschil tussen een gebrek aan vertrouwen en psychische aandoeningen zoals depressie en chronische angst. Als je het gevoel alsof je geen controle over waar uw stemming of stress niveau neemt je, word gediagnosticeerd door een therapeut zo snel mogelijk. Gewoon omdat psychische ziekten zijn niet te zien in letsels of uitslag betekent niet dat ze niet echt zijn, en vaak behandelbare, voorwaarden. Je moet niet meer schamen om een ​​therapeut te bezoeken dan u zou zijn om een ​​arts te bezoeken.