Wkenl

Hoe je angst voor de dood te overwinnen

Thanatophobia, of meer algemeen bekend als de angst voor de dood, treft miljoenen mensen wereldwijd. Thanatophobia is de angst voor de dood, dode dingen, of iets in verband met de dood. U kunt leren hoe je deze angst te overwinnen door het lezen van dit artikel.

Wat als we niet bang voor onze eigen dood, maar we vrezen dat de dood van een familielid of een geliefde?

Stappen

Hoe je angst voor de dood te overwinnen. Begrijpen dat het een cyclus.
Hoe je angst voor de dood te overwinnen. Begrijpen dat het een cyclus.
 1. 1
  Begrijpen dat het een cyclus. Mensen worden geboren, mensen sterven, meer mensen worden geboren. Niet het gevoel dat je wordt opgeroepen, en dat je het moet vrezen.
 2. 2
  Weet dat mensen je niet zal vergeten. U zal blijven worden herinnerd op aarde, en uw herinneringen zullen nooit verdwijnen. Hoewel mensen zijn voortdurend doorgeven, de herinneringen die ze achterlaten zijn niet, en ze verblijven in de harten van degenen die ze hielden. Niet het gevoel dat zodra je sterft, zul je in de vergetelheid verdwijnen. Als je religieus bent, zult u met de God of Goden / Godinnen van je religie.
 3. 3
  Praat met iemand. Het is goed om iemand over te praten, zodat je iemand die je vertrouwt te vinden, en hen te vertellen over je angst. Uit te leggen waarom je denkt dat je zo voelt, en hoe lang je zo hebt gevoeld. Het wordt aanbevolen dat u een therapeut of de fobie is extreem.
 4. 4
  Leef het leven van de manier waarop je zou moeten. Verspil je leven zorgen te maken over de dood. In plaats daarvan, vult elke dag met zo veel vreugde als mogelijk, en laat kleine dingen krijg je naar beneden. Ga naar buiten, spelen met vrienden, of het nemen van een nieuwe sport. Doe gewoon iets dat je geest zal opstijgen sterven, en zet het op wonen.
 5. 5
  Maak je geen zorgen totdat je nodig hebt om. De dood is iets wat je moet geen zorgen over, maar misschien wel te leren, als onderdeel van het leven te accepteren. Als je christen bent u misschien geïnteresseerd om te weten dat er een Bijbelvers dat zegt dat er genoeg zorgen voor vandaag, dus we moeten niet zorgen te maken over morgen. De dood is niet iets om zorgen over, zelfs als je een fatale ziekte waarbij de kans op overlijden is hoog. Als je religieus bent, kunt u altijd bidden tot een God over de ziekte en vraag andere gelovigen om u te helpen. De gemiddelde levensduur is 75 jaar in de meeste ontwikkelde landen, en je kunt nog steeds leven veel langer.
 6. 6
  Optimistisch te zijn. Er wordt aangetoond dat optimisten minder kans op contract hartziekten dan pessimisten. Als je denkt slecht over de toekomst, bent u waarschijnlijk sterven eerder. Dus maak je geen zorgen, en je zult langer leven.
 7. 7
  Realiseer je dat er hoop. De materialistische opvatting - dat de fysieke werkelijkheid is de enige realiteit - is geen wetenschap, maar gewoon nog een geloofssysteem. Niemand weet wat er gebeurt als je sterft. Omarm het mysterie van het onbekende.
 8. 8
  Dood is niet gelijk aan pijn. Hoewel het leven is een groot goed, vergeet niet dat als je dood bent u niet in pijn of lijden.
 9. 9
  Als u zich zorgen maakt over iemand anders het sterven, het is goed te maken, maar alleen niet vergeten dat ze mens net als jij, en zich kan aanpassen aan veranderingen en overwinnen situaties.

Tips

 • Herinner jezelf je gezond bent en je een heel leven om voor je leven te hebben.
 • Probeer te denken van de meest gelukkigste plekken op aarde.
 • Denk aan goede dingen over je leven en koesteren, niet stilstaan ​​bij het sterven.
 • Probeer te denken dat na je dood zul je ergens blij gaan. Veel religies geloven in deze.
 • Doe iets vandaag de dag, zodat het kan worden herinnerd voor de komende jaren.
 • Maak je leven zo rijk, plezierig en vervullend mogelijk te maken.
 • Volledig eerlijk en volledig geconfronteerd met het feit van je eigen sterfelijkheid. Het zal eten weg bij je totdat je doet. Het leven wordt veel waardevoller wanneer de tijdelijkheid wordt gerealiseerd.
 • Overweeg praten met een professional.
 • Stoppen met het leven elke dag alsof het je laatste is!

Waarschuwingen

 • Angst voor de dood kan een teken zijn van depressie.
 • Je moet praten met iemand over deze gevoelens, de zorgen van de dood zijn geldig als het gaat om onze huidige mentale gezondheid.
 • Raadpleeg een arts als de fobie wordt extreem overweldigend, en je bent niet in staat om de dagelijkse dingen te doen.

Sommige dingen die je kunt doen om jezelf te helpen

 • Ontwikkel een hardnekkige overtuiging dat je je angst kunt overwinnen.
 • Neem een ​​dag op een moment - niet te voorspellen of te proberen voor te stellen hoe de toekomst eruit zal zien. Knip de "Wat als..." s.
 • Concentreer je op wat je al hebt gedaan, terwijl je geleefd, en wees blij voor die, en niet op wat je niet in staat zal zijn te doen na je dood. Als we sterven zullen we niet weten wat we missen.
 • Wees niet te gehecht aan iets, en niet het leven te serieus te nemen. Echter, zorg ervoor dat u niet blokkeren uw vrienden, familie en geliefden.
 • Blijven herinneren jezelf dat angst voor de dood is soms erger dan de dood zelf, en wie weet, kan uw dood niet zo vervelend als je je voorstellen dat het is.
 • Weet dat je angsten op een dag zal zeker voorbij, net als het leven zal ook zeker doorgeven, als wil alles.
 • Vergeet niet je bent niet alleen - veel mensen ondergaan wat je ondergaat.
 • Als je het gevoel verlamd of overweldigd door je angst, zoek professionele hulp. Er is geen schande in dat. In feite, vroegtijdige behandeling verhoogt uw kansen van omgaan met je angst.
 • Veel mensen met de angst voor de dood te denken over het dagelijks. Het betekent dat je een heleboel dingen die je wilt doen in het leven. Laat de angst werken door en vraag jezelf af wat is het ergste dat zal gebeuren vandaag. Vandaag de dag je leeft zo gaan wonen.