Wkenl

Hoe je blote voeten wandelen starten

In 2001, twee zussen wandelden de Appalachian Trail. Blote voeten! Maar verrassend genoeg, op blote voeten wandelaars zijn niet noodzakelijk sensatie-zoekers. Ze zijn beter beschreven als sensatie-zoekers, met wat het te vergelijken equivalent van een wijnproeverij van de voet. Met de praktijk en aandacht, kan je voeten aan te passen aan het buitenleven, en iedereen kan een wandeling ervaren op een geheel nieuwe manier. Hier is een aanpak die voor de beginnende wandelaar op blote voeten.

Stappen

Hoe je blote voeten wandelen starten. Breng wat tijd door in uw voor-of achtertuin op blote voeten.
Hoe je blote voeten wandelen starten. Breng wat tijd door in uw voor-of achtertuin op blote voeten.
 1. 1
  Breng wat tijd door in uw voor-of achtertuin op blote voeten. Probeer een verscheidenheid van oppervlakken. Neem je tijd, kijk rond en flex je tenen dankbaar. Als je een aantal lokale straten, parken of aard centra die geschikt zijn (niet te veel verkeer of nest) kunt u uw pre-conditionering uit te breiden tot die gebieden.
 2. 2
  Probeer de nieuwe sensaties als gewoon dat interpreteren: nieuwe sensaties. Op het eerste, het onbekende texturen overweldigen de tastzin. De eerste tien minuten of zo voor een begin barefooter kan de moeilijkste. U wordt in een proces van aanpassing. De meeste vinden dat na deze tijd (soms net zoals ze over te geven waren), het gaat een stuk eenvoudiger geworden.
 3. 3
  Stap altijd recht naar beneden. Laat nooit je blote voeten te schoppen, shuffle, of sleep over de grond. Het is zijwaartse beweging die de grote meerderheid van de risico's van het snijden van alle scherpe oppervlakken produceert.
 4. 4
  Kijk altijd vooruit het pad. Stoppen als je wilt een goede blik op iets van het pad af te nemen. Wanneer de blote voeten in beweging, vaakst zich aan de zijde van het pad 2:58 stappen vooraan. Deze praktijk zal heel belangrijk worden wanneer je op steenachtige of oneffen terrein. Je moet zeker beginnen op je eerste dag van blote voeten wandelen, zelfs als je op de mildste van paden.
  • Omdat het een kwestie van zintuiglijke, net als een bal te vangen, dit is een vaardigheid die meestal ontwikkelt op een onderbewust niveau, maar je kunt bewust helpen het samen mee door overweegt het feit dat je leert om twee van je zintuigen te coördineren: de aanblik van uw ogen en de nieuw ontdekte tactiele gevoeligheid van je blote zolen.
 5. 5
  Houd je gewicht op de bal van je voeten en niet op je hielen. Binnen comfortabele grenzen, proberen om meer gewicht te houden op het voorste deel van je voet, voor een langere tijd in de loop van elke stap, dan zou eerder uw gewoonte geweest.
  • De bal van de voet is soepel en opbrengst, maar sterk en veerkrachtig. Het is het deel waar de meeste van het gewicht van het lichaam (in beweging) worden gedragen. Merk op hoe breed dit deel van de voet en hoeveel groter een ruimte zij aan de bodem dan de hak. Voel hoe flexibel het is, hoe de tenen en middenvoetsbeentjes kan op en neer bewegen onafhankelijk van elkaar te vormen om de contour van de aarde. Dit is wat laat de bal aan schokken zo veel beter dan de hiel absorberen.
 6. 6
  Ontwikkelen gewoonten van bewustzijn. Je moet nooit vergeten dat u op blote voeten gaat dus altijd besteden een deel van uw aandacht op uw blote zolen. Wees voorzichtig en weloverwogen als je draaien en manoeuvreren je voeten rond obstakels. Je moet bereid zijn om een ​​stap terug te trekken als je niet van het gevoel van wat je bent intensivering op.
  • Af en toe zal u stap op iets puntige hoewel je zorgvuldig gekeken voordat je voet. Als het te laat is om een ​​stap terug te trekken, al snel het gewicht te verplaatsen naar andere delen van je voet (hiel -> bal, enzovoort). Naarmate je meer airconditioning, zal dit minder een probleem zijn, aangezien je zolen dikker en de (nu sterker en leniger) spieren en pezen van uw voeten zal meer geschikt om een ​​snelle re-configuratie zal zijn.
 7. 7
  Selecteer een kort parcours met een verscheidenheid van oppervlakken voor uw eerste wandeling op blote voeten. Als er een onverharde lood-in, overweeg dan het einde van het grind als het begin van de wandeling. Later, op korte tot middellange secties van grind zal gewoon een andere textuur voor je zijn. Wanneer u uw eerste dag klaar bent, kan uw voeten lijkt pijnlijk. Een van de beste dingen over op blote voeten wandelen is de levendige, taai en veerkrachtig gevoel dat in de voeten komt in de komende een of twee dagen als deze pijn verdwijnt.
 8. 8
  Blijven korte wandelingen over een of twee keer per week. Je zult merken dat je in om verder en op ruwer paden naarmate de tijd verstrijkt kunnen gaan. "Kilometerstand" zal variëren, maar meestal door het volgen van de bovenstaande regime, moet u in staat om vier of vijf mijlen te doen op lichte tot middelzware pistes binnen een maand of zo. Als u de tijd neemt om kleine-grade grindpaden vinden in lokale stadsparken en uit te werken op hen, kan de harding aanzienlijk worden versneld.

Tips

 • Op je eerste paar uitstapjes, zal u meer tijd besteden dan normaal onderzoek van de grond voor u voor gevaren. Dit is natuurlijk (je zult ook enkele dingen die je nooit eerder had gezien merken), maar na verloop van tijd zul je merken dat je nodig hebt om minder vaak en dat op vele vlakken een periodieke oogopslag volstaat naar beneden kijken. Als je voeten dikker en te versterken, met en techniek bouw, de spanning en alarm je kan hebben gevoeld eerder zal verdwijnen.
 • Trekking poles (correct gebruikt) zijn zeer nuttig voor blote voeten wandelen. Kunt u direct nemen gewicht van een voet die is geland op iets scherps of pijnlijk, of duw schadelijke dingen uit de buurt van je voeten als je loopt. Voor regelmatige wandelaars gefrustreerd door het langzamere tempo van blote voeten wandelen, kan palen bieden een compromis tempo dat is slechts iets langzamer dan "autorijden" beneden een spoor in de schoenen.
 • Als je werk je weg tot lange afstand op blote voeten wandelen, is het een goed idee om uw voeten te wassen aan het eind van elke dag wandelen, masseren ze en behandel ze met een sterke zalf. U kunt de zalf zelf maken: verwarm gelijke delen olijfolie en bijenwas in een glazen kom in de oven. Wanneer de bijenwas smelt, roer het in de olijfolie. Giet de zalf in kleine blikjes of potjes en laat het afkoelen. U kunt de zalf toepassen als je naar het kamp, ​​draag dan sokken en schoenen kamp voor de avond, of je kunt het op net voordat je naar bed gaat. Dit zal de zolen van je voeten te houden van de ontwikkeling van pijnlijke barsten, toen de dikke leerachtige huid te droog wordt. Dit is een goede truc voor mensen die lange afstand wandelen in sandalen, ook.
 • Breng een paar teenslippers (slippers of sandalen) om kleine delen van trail die zeer pijnlijk steken.
 • Als je nog steeds twijfelt over blote voeten wandelen, kijken naar een paar "FiveFingers" zoals die door de Vibram bedrijf. Deze zal u toelaten om een ​​groot deel van het terrein onder je voeten voelen, en bieden bescherming tegen de slechtste van wat je loopt op.
 • Het is een goed idee om mee te nemen van een vriend die is ofwel een ervaren wandelaar op blote voeten of is bereid om samen te proberen met u. Als dat onmogelijk is, ga dan alleen en neem deze introductie mee als metgezel. Totdat je vertrouwen in je blote voeten hebben ontwikkeld, vertragen begeleidende anders geschoeid groepen als een eenzame barefooter.
 • Heb je ooit te veel was (of wat water) in uw oor voor een tijdje, en dan als je het hebt uit, de wereld leek echt luid. Misschien, als je eerst je schoenen uit, de grond is te "luid." Het is als het luisteren naar een hoop ongemakkelijke geluid. Na een tijdje, je lichaam zich aanpast en je begint te "horen de muziek."

Waarschuwingen

 • Weet hoe je netels, distels, en alle planten die zal uw voeten angel of jeuk te voorkomen.
 • Pas op voor schorpioenen, slangen, mieren en andere potentieel gevaarlijke dieren die kunnen steken of bijten. Een steek of beet in je voet zal zeker nemen alle plezier uit wandelen op blote voeten voor u en eventueel uw hele groep.
 • Het is niet raadzaam om op blote voeten te gaan op boerderijen, in tropische landen, of in een gedeelde camp of hostel douches, vanwege het risico van tetanus en parasitaire infecties.
 • Neem contact op met een gekwalificeerde medische professional voordat u op blote voeten wandelen. Bepaalde voorwaarden (zoals diabetes en perifere neuropathie) kan ertoe leiden dat kleine letsels om langzamer of niet genezen helemaal genezen. Dit soort activiteiten kan niet worden aanbevolen onder deze omstandigheden.