Wkenl

Hoe je constipatie met ricinusolie verlichten

Castorolie, die wordt gewonnen uit ricinuszaad, is een natuurlijke methode voor het verlichten van constipatie omdat het functioneert als een stimulerend laxeermiddel voor zowel de dunne en dikke darm. Castor olie glijdt door en smeert je darmen zonder absorbeert geen vocht uit de muren van je darmen, het verwijderen en schoonmaken van bestaande fecale materie in het proces. U kunt wonderolie drinken op zichzelf, of meng het met sap te resulteren in een smaak die is minder bitter. Castor olie mag alleen worden genomen als tijdelijke oplossing om constipatie te verlichten, zoals continu gebruik van ricinusolie voor langere tijd kan leiden tot nadelige effecten op de gezondheid.

Stappen

Hoe je constipatie met ricinusolie verlichten. Bepaal de juiste hoeveelheid ricinusolie in te nemen.
Hoe je constipatie met ricinusolie verlichten. Bepaal de juiste hoeveelheid ricinusolie in te nemen.
 1. 1
  Bepaal de juiste hoeveelheid ricinusolie in te nemen. Doses van ricinusolie varieert tussen kinderen en volwassenen en kan ook afhangen van de ernst van uw constipatie.
  • Als uw zorgverlener schrijft castorolie om constipatie te verlichten, neem de juiste dosering zoals aangegeven op het recept.
  • Als je wonderolie hebt gekocht bij een apotheek of drogist, volgt u de dosering instructies aangegeven op het etiket.
  • Voor gevallen waarin geen dosering richtingen worden voorzien van uw ricinusolie, bereiden 1 theel. (4,92 milliliter) als u een volwassene, of het bereiden van een helft van een theelepel. (2,46 milliliter) voor kinderen.
 2. 2
  Bepalen hoe vaak wonderolie innemen. Caster olie kan eenmaal per dag of op specifieke tijdsintervallen voor tussen de 3 en 7 dagen worden genomen, hoewel het aantal dagen dat u castorolie nemen zal variëren afhankelijk van uw constipatie.
  • Neem ricinusolie voor zo lang en zo vaak als voorgeschreven door uw zorgverzekeraar of door de instructies op de verpakking etiket.
  • Plan om ricinusolie inslikken onmiddellijk nadat je wakker wordt en voordat je ontbijten. Wonderolie werkt het meest efficiënt wanneer u het op een lege maag.
 3. 3
  Neem uw ​​juiste dosering van ricinusolie.
  • Giet de voorgeschreven dosis van ricinusolie in een maatlepel of maatbeker op juistheid.
  • Inslikken de castorolie op zichzelf of meng het met vruchtensap om de smaak te verbeteren. Meng ricinusolie met ofwel cranberry sap, sinaasappelsap, pruimensap, of gember sap. Combineren ricinusolie met andere soorten vruchtensap kan het laxerend effect van de wonderolie verhinderen behoorlijk te werken.
  • Je kunt mixen wonderolie in je voedsel of neem het op hetzelfde moment dat je eet ontbijt, maar zal deze procedure niet direct resultaat opleveren en kunnen de effecten van de ricinusolie sterk vertragen.
  • Je zult stoelgang binnen 4 en 6 uur na inname ervaren als gevolg van de ricinusolie.
 4. 4
  Contact op met uw zorgverzekeraar als wonderolie niet uw constipatie te verlichten. Als de wonderolie werkt niet binnen 7 dagen, kunt u lijdt aan een gezondheidstoestand niets met constipatie.
  • Als u een overdosis ricinusolie of neem voor meer dan 7 dagen, kunt u last heeft van diarree, krampen, misselijkheid, overmatig boeren, en een zwakkere colon. Diarree kan mogelijk leiden tot lage niveaus van kalium in uw lichaam en nierproblemen, terwijl een zwakke dikke darm kan leiden tot incontinentie.

Waarschuwingen

 • Als u de aankoop wonderolie uit een winkel of drogisterij, onderzoekt de eigenschappen van de ricinusolie. De castorolie moet bleke of licht geel van kleur te zijn en aan te geven dat het is koud geperst, wat betekent dat de ricinusolie is in zijn ware natuurlijke vorm en bevat de voedingsstoffen die uw lichaam nodig heeft om constipatie te verlichten. Zullen sommige winkels wonderolie speciaal vervaardigd verkopen voor industrieel gebruik en giftig zal zijn als ze worden ingeslikt.
 • Als u allergieën of op dit moment nemen andere soorten medicijnen of kruidenmiddelen, praat dan met uw zorgverzekeraar voordat inname van ricinusolie. Combineren ricinusolie met bepaalde geneesmiddelen kunnen ertoe leiden dat u nadelige gezondheidseffecten ondervinden.

Dingen die je nodig hebt

 • Maatlepel of beker
 • Ricinusolie
 • Juice (optioneel)