Wkenl

Hoe je een tent te kiezen

Familie camping zijn er in alle soorten en maten. De juiste keuze voor u zal niet per se de juiste is voor iemand anders, vandaar de grote verscheidenheid worden verkocht in winkels en catalogi. Laat je niet foto's gek houden. Zie de tent in persoon, indien mogelijk!

Stappen

Hoe je een tent te kiezen. Kies je tent grootte.
Hoe je een tent te kiezen. Kies je tent grootte.
 1. 1
  Kies je tent grootte.
  • Bepalen hoeveel mensen en hoeveel spullen je reist met en wat voor soort gebruik je de tent voor nodig. Tenten worden aangeboden als twee man, vier man, zes man, en ga zo maar door. Dit is het maximale aantal personen die kunnen slapen in nauw zonder ruimte voor persoonlijke spullen. Deze rating methode is zinvol voor backpackers die reizen licht, maar is verschrikkelijk voor alle anderen. Verdeel de geadverteerde waardering door twee, en je zal een meer realistische tent capaciteit hebben. Daarom zijn de meeste vier man tenten zijn eigenlijk maar comfortabel voor twee volwassenen, of misschien twee volwassenen en twee kleine kinderen en een huisdier.
  • Plan voor een minimum van 25 vierkante meter vloeroppervlak per persoon. Maken dit nog hoger voor langere kampeertochten, tenzij verminderd gewicht is belangrijk.
  • Overweeg werkelijke lengte en breedte. Als je zes meter hoog, zal u een ruimte van ten minste zeven voeten nodig hebben om uit te strekken en niet worden klaargestoomd tegen de tent zijkanten. Je zal ten minste twee en een halve meter in de breedte alleen maar om te slapen nodig. Dit komt overeen met slechts 17,5 vierkante meter. Een "twee man" tent zou worden geadverteerd waarvan vier bij zeven meter meet. Een acht bij acht meter tent is ideaal voor twee volwassenen. Je zal genoeg ruimte voor babybedjes of een dubbele luchtmatras, plus ruimte om op te staan ​​bij het veranderen van kleren. Kinderen kunnen gemakkelijk in kleinere tenten. Zodra ze oud genoeg zijn, zullen ze waarschijnlijk willen slapen in een aparte tent toch. Ouders zullen de privacy die door deze regeling te waarderen. Een viersterrenhotel met zeven meter tent is geschikt voor kinderen. Tieners worden beschouwd als volwassenen bij het aanbrengen van een tent.
  • Voeg ruimte voor kleding, en een ruimte om te zitten zonder kruipen over je tent-mate, wat zal resulteren in een meer leefbare situatie. Denk meer als acht bij acht meter als een fundamentele twee man familie camping tent. Dit geeft u 32 vierkante meter per persoon.
  • Wees voorzichtig met tenten die groter zijn dan 8'x8 '. Grote familie tenten zijn omvangrijk en zwaar, dus ze moeten niet worden beschouwd voor backpacken, fietsen of motorrijden. Familie tenten hebben vaak verwijderbare stof muren binnen om kamers voor de privacy vormen. Ze hebben ook veel ruimte voor camp meubelen zoals kinderbedjes en stoelen. Hun belangrijkste voordeel is zeer royale ruimte en omvangrijke ramen en deuren, wat geweldig ventilatie. Sommigen komen zelfs met kleinere huisdier deuren en kleine veranda's (portals). Maar grote familie tenten neiging moeilijker om een ​​groot genoeg plek op te zetten te vinden te zijn. Grote tenten kunnen ook zwaar en moeilijk mee te nemen naar uw camping, dus ze moeten alleen worden overwogen voor kamperen met de auto. Ten derde, grotere tenten zijn moeilijker te verwarmen en warm te houden op koude dagen vanwege hun interieur volume. Ten vierde, grotere tenten kunnen minder stabiel zijn bij hoge windsnelheden, tenzij guy lijnen worden gebruikt. Ten vijfde, grote tenten zijn moeilijker en tijdrovend te zetten. In sommige gevallen, pitching een grote tent kan een twee-persoons operatie. Overwegen om meerdere kleinere plaats voor grote groepen.
  • Overweeg piek binnenhoogte. Voor kamperen met de auto en de meeste reizen, waar het dragen van de tent is geen overweging, probeer dan een tent, dat is lang genoeg voor u om op te staan ​​inch plan voor de langere persoon in je groep te hebben. Een zes of zeven voet piekhoogte is nuttig voor volwassenen, en een vier meter piek is ongeveer goed voor kinderen. Vergeet niet, zal de tent muren helling naar beneden in een scherpe hoek, zodat de eigenlijke plek waar je kunt opstaan ​​klein zijn. Grotere ruimtes zal worden verstrekt in tenten met hogere pieken. Voor de meeste backpacken tenten, wordt een hoogte van 40 centimeter of meer verstrekt, zodat de bewoners kunnen zitten in plaats van opstaan. Enkele zeer kleine eenmans tenten zijn slechts iets groter dan een slaapzak en zitten is geen optie. Kies de grootte die het beste past bij uw behoeften en beoogde doel. Over het algemeen kiezen de kleinste, lichtste tent je kunt leven met als je backpacken of fietsen. Als u zich ongemakkelijk in kleine ruimtes bent, kiezen voor de grotere omvang.
 2. 2
  Kies de vorm van uw tent.
  • Tenten zijn er in vier basisvormen: A-frame, paraplu, geodetische of "dome", en de muur. De A-frame is de gemeenschappelijke "pup" tent vorm, maar kan ook heel groot. De paraplu is een zeer veel gebruikte familie camping tent, want het heeft veel stahoogte, met grote ramen en een regen vliegen over de top. De geodetische komt op vele vormen, maar allemaal als een combinatie van de aangesloten driehoeken. De muur tent is als een A-frame tent, maar is over het algemeen veel groter en heeft verticale zijwanden.
  • Tenten met vierkante vloer vormen zijn efficiënter bij het opmaken van slapen en transmissieopstellingen. Omdat andere factoren, is het niet altijd mogelijk om een ​​vierkante verdieping. Als je een ronde vloer, of bijna rond als met de geodetische koepel tenten te kopen, moet u toestaan ​​dat wat extra vloeroppervlak te maken voor de minder efficiënte indeling. Koepel tenten hebben vaak zeshoekige vloeren en de driehoekige hoeken worden meestal gebruikt voor versnelling opslag.
  • Deuren en ramen zijn belangrijke overwegingen. Voor warme of vochtige omstandigheden, kies dan een tent met royale afgeschermde raam gebieden. Zorg ervoor dat uw tent heeft een manier om deze vensters te sluiten met ofwel een flap met klittenband, ritssluiting paneel of trekkoord sluiting. Goedkopere tenten zullen niet over deze opties. Een tent voor twee of meer mensen moeten twee deuren aan weerszijden, zodat een persoon kan de tent verlaten zonder klimmen over een andere persoon.
 3. 3
  Kies tentstokken.
  • De meeste tenten zijn voorzien van aluminium of glasfiber stokken en de meeste zijn met elkaar verbonden met een elastisch elastiek. Dit helpt voorkomen dat verloren palen en maakt sneller en eenvoudiger opgezet. Polen kan buigen of breken, zoveel tent fabrikanten bieden noodreparatie koppelingen voor u om mee te nemen op de reis.
  • Sommige palen op complexere tenten hebben gewrichten of gebogen secties gedraaid. Het is belangrijk dat u begrijpt hoe goed opzetten van uw tent, zonder kracht te zetten om de palen te beschadigen deze draaibare gewrichten te voorkomen.
  • Stel altijd je tent eerst thuis als test voordat u het in het veld. Het is veel beter om het eerst opgezet in goede omstandigheden dan proberen om het pitch op een koude, donkere, natte nacht voor de eerste keer.
   • Meestal is de maximale lengte van de stok zal het maximale verpakt lengte van uw tent te bepalen. Houd hier rekening mee als je gaat inpakken van de tent op een fiets, motorfiets of in een rugzak. Het is mogelijk om opnieuw deel tentstokken in kleinere lengtes zodat ze makkelijker inpakken. Een professionele camping uitlaat kan uitleggen hoe dit gedaan en verkopen u de benodigde onderdelen of doen het werk voor u.
   • Sommige tenten hebben een opblaasbare buizen die dienen als tentstokken. Dit maakt het opzetten en compacte verpakking zeer eenvoudig en gemakkelijk.
   • Tentstokken worden in een van de drie manieren om de tent bevestigd: Met gesloten kanalen, clips of haken of vanuit de tent zelf. Enkele goede alpine klimmen tenten zullen palen die kunnen worden opgezet vanuit de tent, dus noodweer is geen overweging. Omsloten kanalen die de polen worden geregen door worden gebruikt op vele 4-seizoenen tenten met volledige lengte vliegt naar luchtbeweging tussen de tent te minimaliseren en vliegen en zorgen voor een soepeler, meer lek bestendig profiel. De meeste moderne tenten gebruiken plastic clips aan de tent hechten aan de polen. Dit maakt het opzetten en demontage zeer snel, eenvoudig en gemakkelijk.
 4. 4
  Kies een goede stof. Bijna alle tenten zijn nu gemaakt van nylon. Ademend nylon wordt gewoonlijk gebruikt voor tent muren. Gecoate nylon wordt gebruikt voor het vliegen en de vloer voor het waterdicht maken. No-see-um mesh wordt gebruikt voor het raam schermen. Zwaardere tenten gebruiken dikkere stof en rip-stop stof. Houd in gedachten dat tent gewicht zal toenemen als u kiest voor dikkere en dichtere stoffen. Dit kan onaanvaardbaar zijn als je met je tent te dragen op de fiets of rug. Vergeet niet om je tent droog, indien mogelijk inpakken. Als u een natte tent moet inpakken, open het en droog het zodra je thuis komt, met behulp van Lysol of andere desinfecterende spray om meeldauw te voorkomen.
 5. 5
  Test de ritsen. Ze moeten openen en sluiten vrij, en mag niet vangen en binden op het tentdoek. Ritsen moeten niet blijven haken nylon flappen of gerafelde stof. Kunststof of messing ritsen zullen niet corroderen. Staal of aluminium ritsen kunnen corroderen als het nat is, maar de neiging om sterker te worden. U kunt smeer rits mechanismen met duidelijke siliconenspray om ze in goede staat te houden. Bij het opzetten van een tent altijd onthouden om de tent uitzetten met de ritsen gesloten, zodat de openingen niet te krap en moeilijk om later te sluiten.
 6. 6
  Naden worden vaak versterkt met nylon band, maar sommige ontwerpen niet dit vereisen. De tape is gestikt in elke naad, en zal de naad sterker en weerbestendig te maken. Waterdichte naden in een nylon tent, zoals op de vlieg en de vloer worden waterdicht gemaakt met een naad sealer of warmte sealproces. Uw nieuwe tent kan komen met een fles nadenkit. Het opzetten van de tent in de tuin voor uw reis, en toepassing van de sealer. Laat het drogen voordat het verpakken van de tent. Je moet ervoor zorgen dat de naden zijn goed afgesloten vóór elke reis.
 7. 7
  Overweeg mogelijke weersomstandigheden. Wind, regen, zon, hitte en kou hebben allemaal verschillende eisen aan de tent.
  • Winderige gebieden vereisen stevige palen, palen en scheerlijnen. Geodetische tenten zijn uitstekend in de wind. Hun iglo-achtige vorm vermindert de luchtweerstand en hun pole regeling voorziet grote kracht. Als uw tent wordt geleverd met een vestibule, zeker en zet de tent omhoog zodat het weg van de wind wordt geconfronteerd.
  • Regen maakt drie overwegingen. Ten eerste, het bijhouden van de regen buiten. Ten tweede, waardoor u genoeg ruimte, zodat u zich comfortabel zal zijn als je moet "weer" de storm van onderhoudende zelf binnen voor een tijdje. Ten derde, het verstrekken van voldoende ventilatie met de verhoogde luchtvochtigheid om alles droog te houden in de tent.
   • De meeste tenten hebben een volledig waterdichte regen vliegen van gecoat nylon of ander materiaal. Sommige high performance backpacken tenten gebruiken waterdichte & ademende muur stoffen, zodat ze niet een vlieg vereist. De vlieg moet betrekking hebben op het ademende gedeelten van de tent. Sommige tent vliegen behandelt slechts een paar centimeter van de bovenkant. Anderen zullen helemaal tot aan de grond. De beoogde tent gebruik dicteert dit. De vlieg moet houden van alle soorten van regen, zelfs als het winderig is. De vlieg moet ver genoeg strekken zich uit over de deur, dus het houdt de regen als je de deur open te betreden of te verlaten.
   • De vloer moet ook waterdicht gecoat nylon. Deze stof moet betrekking hebben op de vloer, en zet de zijkanten voor ongeveer zes centimeter of zo. Er dient zo min mogelijk naden. Dit heet een "bad" vloer. Het zal houden op het water dat naar beneden loopt en onder de tent.
   • Wees er zeker en koop een footprint (grondzeil) om te gaan met uw tent. Dit zal niet alleen de bescherming van de vloer tegen rotsen en puin, maar kan voorkomen dat de grond condens in de tent als je je tent op een koude, vochtige plaats. Veel tenten zijn verkrijgbaar met een bijpassende footprint die kan worden geklikt of geklemd aan de bodem van de tent.
  • Zon en warmte te creëren de behoefte aan schaduw en luchtstroom. De regen vliegen zal zorgen voor schaduw voor de tent. Grote afgeschermde ramen aan weerszijden van de tent, of een afgeschermde raam tegenover een afgeschermde deur, zal de lucht te laten stromen door de tent om condensvorming te voorkomen.
  • Koude weer brengt speciale behoeften. Tenzij je te maken met sneeuw (wanneer u een bergbeklimmen tent nodig zou hebben), kunt u een "drie-seizoen" tent die goede eigenschappen heeft gebruikt. De belangrijkste kenmerken zal een regen vliegen, dat de boven-en zijkanten heeft, en een inwendige laag gemaakt van een open mesh stof om waterdamp door te laten het zijn. Bij koud weer, zal warm waterdamp in de tent, tegen vocht frisse lucht en vochtige lucht die je uitademt, condenseren op de koelere oppervlak van het exterieur van de tent. De enige manier om dit te voorkomen is om de overtollige waterdamp te ontsnappen aan de tent door door het gaasweefsel.
   • De tent grootte kan ook een overweging zijn als u van plan bent om te kamperen in koel weer. Uw lichaamswarmte zal een kleine tent veel warmer dan buiten te houden. Toch zullen sommige kampeerders een tent verwarming in hun grote tent gebruiken. Kachels zijn niet altijd veilig in kleine tenten vanwege de de nabijheid van de tent muren. Als je een katalytische verwarming gebruiken, vergeet niet dat deze verbruiken zuurstof en vereisen voldoende ventilatie. Als u geen gebruik van een kachel, vergeet niet om elke tent ramen of ventilatieopeningen openen om lucht te laten circuleren. In kleinere tenten in een koud klimaat, overweeg dan het gebruik van een slaapzak met een koudere temperatuur rating of een veilig opgehangen afgesloten kaarslantaarn plaats.
 8. 8
  Houd kosten in het achterhoofd.
  • In het algemeen worden de hoger geprijsde tenten gemaakt met sterkere stof, sterker palen, hebben een sterkere stiksels en meer functies. Zij zullen weerstaan ​​hogere wind en zwaardere regen. Zij zullen langer duren. Indien goed verzorgd, kan een goede tent duren voor vele jaren. Echter, niet iedereen heeft behoefte aan deze sterkte en duurzaamheid. In mildere en drogere klimaten en dicht bij huis ("just in case") de minst dure tenten zijn goede koopjes.
  • Als je net begint uw familie camping avonturen en weet niet of je echt zult willen kamperen, dan wilt u misschien naar lagere kosten tenten kiezen. Het is zeer waarschijnlijk dat u uw eerste reizen zullen plannen voor warm, droog weer en waarschijnlijk zal blijven in de buurt van "beschaving" totdat je wat ervaring op te doen. U kunt altijd upgraden naar een betere tent later, en houd uw oorspronkelijke budget tent voor als de omstandigheden dit toelaten.
  • Probeer een tent of aankoop een gebruikte lenen als het je eerste keer kamperen.
  • Leer van je ervaringen met je eerste tent voor als u een upgrade naar een betere.

Tips

 • Gebruik een tent footprint (grondzeil). Dit zal uw investering te beschermen en zorgen voor een extra isolerende laag tussen u en de koude, vochtige grond.
 • Bewaar de originele montage-instructies die bij de tent kwam. Plaats een kopie van de instructies in een zip-lock zak of hebben ze gelamineerd om ze te drogen en hun levensduur te verlengen. Dit is handig wanneer u het opzetten van de tent voor het eerst aan het begin van iedere camping seizoen.
 • Voordat u uw nieuwe tent uit voor je eerste reis, richtte het op in uw achtertuin. Op deze manier zal u bekend zijn met hoe het te pitchen, en u weet dat u over alle onderdelen beschikt. U kunt ook een nacht doorbrengen in het, zodat je kunt zien of het echt past bij uw behoeften. Je wilt niet te worden in het bos, als het koud, donker en nat proberen te achterhalen welke paal gaat waar, of het vinden van dat er een stuk ontbreekt.
 • Een kleine tent licht of zaklamp met een ophanghaak waar je kunt hangen aan het plafond is erg handig.
 • Altijd volledig zip-up van je tent deur. Spinnen en andere insecten zullen eindigen binnen als je dat niet.
 • Pak je tent als het droog is. Als u een natte tent moet inpakken, zorg en het op te zetten als je thuis komt om het te laten drogen. U kunt Lysol of ander ontsmettingsmiddel gebruiken om meeldauw te voorkomen.
 • Pack een kleine reparatieset. Dit moet een paar naai benodigdheden, nadenkit, pole reparatie onderdelen en waterdichte tape.
 • Prep de tent site voordat pitching de tent. "Sweep" het gebied voor eventuele scherpe stenen, stokken, glas of ander vuil. Als de site is niet perfect waterpas, vergeet niet om te slapen met je hoofd opgeheven - niet uw voeten.
 • Wees niet bang om te polen, grommets of andere delen markeren om ze gemakkelijker te gebruiken. Een stukje gekleurde tape op een paal kan setup gemakkelijker in het veld te maken.
 • De meeste tenten mag niet in de wasmachine met een wasmiddel gewassen worden. Dit zal de gecoate nylon toegepast op de vloer en vliegen beschadigen. Als u nodig hebt om uw tent schoon te maken, in overleg met een professionele stomerij.
 • Vergeet niet om inzet te brengen! Zelfs met vrijstaande koepel tenten met persoonlijke spullen binnen, kan een sterke wind de tent en de inhoud loft. Als het gewicht is een overweging, kunt u een hamer weglaten en een grote rots, maar inzet is belangrijk.
 • In het algemeen, hebben geen open vuur in je tent. Nylon is brandbaar en zal gemakkelijk vlam vatten. Je wilt niet wakker te worden in een brandende tent! Als u gebruik maakt van een kaars lantaarn in plaats van een zaklamp, zorg ervoor dat het volledig omheind en opgehangen aan de tent plafond door een lang snoer dus het is niet dicht bij de tent plafond of de muren. Open de tent schoorsteen klep (indien aanwezig) en alle ramen. Plaats nooit een kaars op de tent vloer waar het kan worden omgestoten. Gebruik alleen katalytische kachels in grote tenten met voldoende ventilatie. Gebruik nooit een kooktoestel in een tent!
 • Neem altijd de tent vliegen, zelfs als het weerbericht is goed. Beter om het te hebben en niet nodig hebt, dan moet het en het niet hebben. Bedenk ook dat een tent vlieg doet meer dan gewoon blijven regenen buiten een tent. Het biedt ook een isolerende dampremmende laag aan de tent warmer en kan meer privacy op tenten waarin grote scherm panelen te gebruiken bieden.

Waarschuwingen

 • Deze Google is ontwikkeld voor kampeerders, niet een backpacker. Als u van plan om rugzak lange afstanden, fietstocht of motor camp - kiezen voor kleinere, lichtere, compactere tenten, omdat de ruimte is niet de primaire zorg.