Wkenl

Hoe je flexibiliteit te verbeteren

Het is belangrijk om goede flexibiliteit hebben, zodat je jezelf niet verwonden. Dit geldt niet alleen voor sporters, iedereen kan zich bezeren als ze toevallig op de verkeerde manier te bewegen en te veel uitrekken een strakke spieren. Meer flexibiliteit is niet moeilijk, maar het gebeurt niet overnacht. Je moet bij het te houden totdat u uw doel bereikt en dan strekken op een regelmatige basis om jezelf te houden op dat niveau.

Stappen

Hoe je flexibiliteit te verbeteren. Het allereerste wat je moet doen voordat het uitrekken is een warming-up joggen, rennen of fietsen om los te komen.
Hoe je flexibiliteit te verbeteren. Het allereerste wat je moet doen voordat het uitrekken is een warming-up joggen, rennen of fietsen om los te komen.
 1. 1
  Het allereerste wat je moet doen voordat het uitrekken is een warming-up joggen, rennen of fietsen om los te komen. Je hoeft niet te lopen of fiets die moeilijk of ver, maar het is goed om minstens 20 minuten per dag te doen.
 2. 2
  Strekken zoveel mogelijk. U zult meer lenig worden als je spieren langer worden. Doe wat traditionele langzame stukken nadat je Dynamic stukken, uitbreiding van je ledematen totdat je de rek voelt.
 3. 3
  Dynamische rek moet worden gedaan voordat statisch strekt. Dynamische stukken bestaan ​​uit bewegende lunges, knie raises, rechte pijpen maart en ten slotte genezen naar kont. Te doen Lunges een stap voorwaarts om ervoor te zorgen dat uw achterste been is recht en voorste been is gebogen in een hoek van 90 graden; afwisselend benen terwijl ervoor te zorgen je rug is recht. Te doen Knie stijgt lopen, maar je afwisselend optillen elk been omhoog en naar je borst trekken. Te doen rechte pijpen mars lopen terwijl schoppen je benen recht omhoog. Heal naar Butt is eenvoudig en makkelijk te lopen doen en afwisselend trekken van uw voet naar je kont. In al deze wilt u ervoor zorgen dat u zich een mooi rek tijdens het verplaatsen. Houding en goede vorm is de sleutel tot succes.
 4. 4
  Zwaai je armen en benen door hun volledige waaier van beweging. Wees voorzichtig om alleen swing zo ver als je spieren zal comfortabel mogelijk te maken. Dit wordt dynamische stretching genoemd; de spieren zal strekken een beetje verder elke keer tot u uw volledige waaier van beweging te bereiken. Het kan een tijdje duren om dit punt te bereiken en deze activiteit moet worden gereserveerd voor degenen die al enige flexibiliteit.
 5. 5
  Adem diep in als je je stretch begint. Terwijl je uitademt, kunt u heerlijk ontspannen in de rekken, waardoor de spier meer verlengen en dus verhoging van flexibiliteit.
 6. 6
  Probeer het contract-relax-methode. U kunt dit alleen doen of hulp. Verhuizen naar een stuk, dan los voor een moment en samentrekken van de spieren in het gebied. Laat de samentrekking en ontspanning van de spieren tijdens het bewegen in de rekken weer. Je moet in staat zijn om een ​​beetje verder te rekken met elke herhaling. Als u hulp nodig hebt, vraag de persoon om uw ledematen lichtjes te duwen in de rekken te helpen je spieren langer meer.
 7. 7
  Hier krijg je een massage. Diepe spier technieken zoals neuromusculaire, Rolfing en myofasciale release worden ontworpen om zich te ontdoen van de problemen in je lichaam die flexibiliteit kunnen verminderen. Alleen naar een massage therapeut die is getraind in deze modaliteiten vanwege verwondingen kunnen optreden als de therapeut niet precies weet wat ze doet. Een standaard massage kan ook helpen, want het zal verbeteren de bloedsomloop naar de spieren, waardoor ze eventuele schade te herstellen.
 8. 8
  Doe wat yoga, pilates of vechtsporten. Deze activiteiten zijn gericht op het opbouwen van spiermassa met behoud van flexibiliteit.
 9. 9
  Hot tube of warme baden kunnen ook helpen bij het ​​houden van uw spieren ontspannen.

Tips

 • Bij het doen van lunges zorg ervoor dat je voorste gebogen been en rug recht been bent aliened als je longe.
 • Ook wanneer stretching is het belangrijk dat u de rekken dwingen bijvoorbeeld stuitert heen en weer proberen om uw tenen aan te raken.
 • Verschillende sporten vereisen verschillende trajecten.
 • Altijd warm-up en cooling-down, zelfs als je een oefening niet hebben gedaan. Uw spieren zullen meer lenig worden als ze warm zijn en de kans op het trekken iets lager. Een mogelijke warm-up activiteit draait je gewrichten (bijvoorbeeld schouder rollen).
 • Houd strekt 45 seconden tot een minuut om echt vooruitgang te boeken.
 • Niet over-stretch. Stretch 2-3 keer per dag. Zet 2-4 uur tussen elke stretch.

Waarschuwingen

 • Wees geduldig. Het is misschien een volledig jaar te nemen om uw doel te bereiken, afhankelijk van hoe consequent je bent. Blijven doen!
 • Als het pijn doet een beetje gewoon blijven in die positie en nu niet jezelf dwingen of je jezelf pijn doen.