Wkenl

Hoe je grote tanden hebt

Grote tanden kan je een grote glimlach en die extra boost van vertrouwen. Het is niet moeilijk om een ​​grote reeks van tanden te bereiken als je goed kijkt na hen.

Stappen

Hoe je grote tanden hebt. Kauwgom kauwen wanneer je kunt.
Hoe je grote tanden hebt. Kauwgom kauwen wanneer je kunt.
 1. 1
  Poets je tanden! Gebruik een zachte tandenborstel. Je moet 2 tot 3 keer per dag poetsen gedurende 2 minuten per keer. Start borstelen de achterkant van je onderste tanden, ga dan naar de voortanden, hetzelfde doen voor je boventanden. Vergeet de voorkant van de tanden, de rug en het tandvlees schrobben.
 2. 2
  Kauwgom kauwen wanneer je kunt. Het maakt je mond produceren meer speeksel, dat helpt je te ontdoen van tandplak op je tanden. Het kan niet genoeg dat je suikervrije kauwgom te selecteren worden benadrukt. Ook, zorg ervoor dat u veel water te drinken, omdat dit extra speeksel kan een slechte adem veroorzaken.
 3. 3
  Floss! Doe geen moeite flossen twee keer per dag, een keer zal doen. Flossen stopt de opbouw van plaque rond de randen van uw tanden. Krijg een reeks van floss en plaats deze tussen twee tanden, zodat u nog twee lange stukjes floss te houden in je handen. Trek de ene kant, en trek de andere. Herhaal dit met de andere tanden totdat de hele mond is bedekt.
 4. 4
  Bezuinigen op de hoeveelheid suiker die je verbruikt. Dit is inclusief koffie, thee, vruchtensappen, en geconcentreerde drankjes. Suiker zal niet je tanden te helpen en zal ze rotten. Af en toe een hamburger of chocoladereep is prima, maar je tanden poetsen na afloop! Te veel suiker kan gevoelige tanden veroorzaken.
 5. 5
  Gebruik mondwater elke ochtend. Het zal u helpen om een ​​frisse adem en zal ook helpen zich te ontdoen van ongewenste plaque en andere bacteriën in je mond.
 6. 6
  Gebruik een goede tandpasta. Probeer verschillende degenen om uit te vinden welke het beste werken. Wees niet bang om te experimenteren. Sommige merken kan duur zijn, dus wees gewaarschuwd.
 7. 7
  Ga naar de tandarts om de 6 maanden voor een reiniging en controle.

Tips

 • Als je kinderen hebt, hen aanmoedigen om te zorgen voor hun tanden! Niets is beter dan beginnen jong.
 • U hoeft niet om suiker gesneden uit uw dieet, gewoon dingen met mate.
 • Sommige mensen zeggen dat thuis bleken kits zijn niet goed als ze het glazuur op je tanden verzwakken. Praat met uw tandarts voordat u overweegt het bleken van uw tanden om te achterhalen of er sprake is van risico's.
 • Als je wel gevoelige tanden te gebruiken dan een tandpasta geformuleerd om te helpen bouwen het glazuur op je tanden, zoals Sensodyne of Pronamel. U kunt ook krijgen whitening versies van deze soorten tandpasta.
 • Probeer jezelf te belonen voor het tandenpoetsen - het stimuleert je om goed te reinigen.
 • Smile! Wees trots op je tanden of ze nu recht of niet.

Waarschuwingen

 • Borstelen te veel met een tandenborstel die is te hard kan schadelijk zijn voor je tanden. Gebruik een zachte tandenborstel of een elektrische tandenborstel als Sonicare of Oral B elektrische tandenborstels zijn geweldig!.
 • Ook tanden poetsen direct na het nuttigen van zure vruchten, koolzuurhoudende dranken of andere schurende stoffen zal het glazuur te verwijderen - het is beter om te wachten een tijdje eerste, of je kan meer schade veroorzaken dan goed.
 • Als je een tand verliest, kan tandenpoetsen pijn.
 • Tandpijn kan pijn doen, proberen ze te voorkomen.