Wkenl

Hoe je het lymfesysteem te reinigen

Het lymfesysteem bestaat uit lymfeklieren, lymfevaten en organen. De primaire taken van het lymfestelsel zijn te isoleren en te bestrijden infecties, en om overtollig vocht, vet en vuil te absorberen uit ons lichaam. Aangezien deze stoffen zich ophopen in het lymfesysteem, kan het worden overbelast of geblokkeerd. Omdat het lymfesysteem reinigt ons hele lichaam, symptomen van een geblokkeerde systeem kan manifesteren in vele opzichten van regelmatig koud en infecties te gewrichtspijn. Volg gezonde voedings-en levensstijl richtlijnen te reinigen en te verjongen uw lymfesysteem.

Stappen

Hoe je het lymfesysteem te reinigen. Schoonmaken van uw dieet om je lymfesysteem te reinigen.
Hoe je het lymfesysteem te reinigen. Schoonmaken van uw dieet om je lymfesysteem te reinigen.
 1. 1
  Schoonmaken van uw dieet om je lymfesysteem te reinigen. Een gezonde voeding produceert minder afval voor uw lymfesysteem op te ruimen, het verminderen uw kansen van de congestie.
  • Vermijd verwerkte voedingsmiddelen die rijk zijn aan zout, suiker en conserveringsmiddelen zijn.
  • Vervang eenvoudige suikers en koolhydraten met hele korrels, complexe koolhydraten en fruit.
  • Identificeer alle voedselallergieën die u heeft en vermijd het eten van deze voedingsmiddelen.
 2. 2
  Drink 6 tot 8 glazen gefilterd of gezuiverd water per dag. Je lichaam moet goed gehydrateerd om je lymfesysteem goed blijft werken.
 3. 3
  Oefen een diepe ademhaling vanuit je middenrif en door je neus te houden uw lymfe vloeistoffen bewegen.
 4. 4
  Zorg voor regelmatige lichaamsbeweging. Springen op en neer op een trampoline of het spelen springtouw gedurende 5 minuten per dag is goed voor je lymfesysteem. Andere matige lichaamsbeweging, zoals wandelen en stretchen, is ook handig als regelmatig gedaan.
 5. 5
  Ontspannen in de sauna of het stoombad en laat je lichaam zweet uit gifstoffen om uw systeem te reinigen.
 6. 6
  Draag kleding die goed past. Strakke kleding beperkt uw lymfesysteem en draagt ​​bij aan verstopping. Om dezelfde reden moeten vrouwen onder-wire bh's te vermijden en probeer om geen beha te dragen voor ten minste 12 uur per dag.
 7. 7
  Omgaan met stress, depressie en andere emotionele problemen. Net als een overbelaste lymfesysteem kan leiden tot emotionele problemen, zodat kan het omgekeerde gebeuren. Soms, als we vastzitten in stress of andere emotionele problemen, deze gevoelens uiten in lichamelijke klachten.
 8. 8
  Overweeg alternatieve therapieën.
  • Acupunctuur is gevonden om wonderen doen voor het houden van onze lymfestelsel stroomt.
  • Reguliere behandeling van een massage therapeut die bekend is met lymfedrainage massage is een geweldige manier om je hele lichaam gezond en je lymfesysteem soepel.
 9. 9
  Doe een detox en dubbele punt schoonmaken behandeling volgende instructies van de fabrikant.
  • Kies er een die wordt ondersteund door leverenzymen om de lasten te verlichten van uw lever en de nieren, en de druk die ze op uw milt verlagen.
  • Als u onder behandeling van een arts voor een medische aandoening, moet u contact met haar voor het doen van een detox en reinigen.

Tips

 • Zelfmassage kan ook nuttig zijn om je lymfesysteem te reinigen, vooral als gedaan rond je buik en borsten.
 • Het uiterlijk van cellulitis is vaak een teken van een overbelaste lymfesysteem. Massage gebieden van het lichaam waar de cellulitis bestaat, evenals de lymfeklieren in de lies ter verbetering van de conditie.

Waarschuwingen

 • Vermijd het gebruik van anti-transpirant die aluminium bevatten. Deze producten blokkeert de zweetklieren, waardoor toxines op te bouwen in je lichaam en verstoppen je lymfesysteem.