Wkenl

Hoe je iemand met chronische pijn te begrijpen

Chronische pijn verandert veel dingen in het leven, de meeste zijn onzichtbaar. Veel mensen lijken niet om chronische pijn en de gevolgen ervan te begrijpen. Veel mensen schijnen niet te begrijpen dat chronische pijn patiënten hebben talrijke alternatieve therapieën geprobeerd en weten wat therapieën hebben gewerkt of niet voor hen werkten. Sommige mensen zijn slecht geïnformeerd zijn of alleen maar verkeerd.

In de geest van het informeren van degenen die wensen te begrijpen: Dit zijn enkele dingen die u kunnen helpen om te begrijpen en te helpen, mensen die last hebben van vaak slopende, chronische pijn.

Stappen

Hoe je iemand met chronische pijn te begrijpen. Vergeet niet dat ziek zijn niet betekent dat de lijder is niet langer een menselijk wezen.
Hoe je iemand met chronische pijn te begrijpen. Vergeet niet dat ziek zijn niet betekent dat de lijder is niet langer een menselijk wezen.
 1. 1
  Vergeet niet dat ziek zijn niet betekent dat de lijder is niet langer een menselijk wezen. Chronische pijn lijden spenderen het grootste deel van hun dag in aanzienlijke pijn. Als men bezoeken of leven met een chronische pijn lijdt, kan de chronische pijn lijder niet in staat om te genieten van dingen die ze gebruikt om te genieten. De chronische pijn patiënt blijft bewust, en wil om te doen wat zij plachten te voeren. De chronische pijn patiënt voelt alsof ze vastzitten in een lichaam hebben ze weinig of geen controle. Ze willen genieten van het werk, familie, vrienden, en recreatieve activiteiten.
 2. 2
  Leer de code. Chronische pijn lijden zullen vaak anders praten van mensen vrij van constante pijn. Een numerieke pijnschaal wordt gebruikt als een kwantitatieve maat voor de identificatie van de intensiteit van pijn zodat de artsen effecten van behandelingen kan meten. Beschrijving van de pijn op een schaal voor het meten van 1 tot 10, de 1 is "helemaal geen pijn, voel me geweldig" en 10 is de 'ergste pijn ooit gevoeld ". Niet aannemen dat de chronische pijn patiënt ervaart geen pijn als ze zeggen dat ze zijn prima. De chronische pijn patiënt probeert de pijn als gevolg van gebrek aan inzicht in anderen verstoppen. Accepteer dat woorden ontoereikend om te beschrijven hoe de patiënt zich voelt kan zijn. Herinneren aan een tijd waarin je pijn ervaren, dan vermenigvuldigt de intensiteit en de poging om de pijn aanwezig is vierentwintig uur elke dag zonder reliëf voorstellen. Het is moeilijk om de woorden te vinden voor dat soort pijn.
 3. 3
  Herkent het verschil tussen "geluk" en "gezond". Wanneer je de griep hebt, heb je waarschijnlijk voelde ellendig. Chronische pijn patiënten hebben ervaren pijn van 6 maanden tot vele jaren. Pijn heeft veroorzaakt hen te nemen coping-mechanismen die niet noodzakelijk zijn als gevolg van de werkelijke omvang van de pijn die ze voelen.
  • Respecteer dat de persoon die pijn heeft is proberen hun best. Wanneer de chronische pijn patiënt zegt dat ze pijn heeft - ze zijn! Ze zijn alleen maar omgaan; klinkende blij en proberen om normaal te kijken.
  • Kijk voor de tekenen van pijn: grimassen, rusteloosheid, prikkelbaarheid, stemmingswisselingen, het wringen van de handen, kreunen, slaapstoornissen, tandenknarsen, slechte concentratie, verminderde activiteit, en misschien zelfs het opschrijven van suïcidale gedachten of taal.
 4. 4
  Luisteren. De vorige twee stappen duidelijk gemaakt dat chronische pijn lijden kan spreken in code of maken licht van hun pijn dan is de realiteit. De volgende beste ding dat je kunt doen is om goed te luisteren, en om duidelijk te maken dat u beiden willen horen wat ze te zeggen hebben en dat je echt gehoord. Gebruik uw luistervaardigheid te ontcijferen wat ze te verbergen of te minimaliseren.
  • Lees hoe je een goede luisteraar te zijn voor meer details over het zijn van een goede luisteraar.
 5. 5
  Begrijpen en respecteren de chronische pijn patiënt de fysieke beperkingen. In staat zijn om op te komen voor tien minuten hoeft niet te betekenen dat de patiënt kan opkomen voor twintig minuten of een uur, of geeft u een herhaling wanneer. Gewoon omdat de persoon in geslaagd om op te komen voor dertig minuten gisteren impliceert niet dat zij in staat om hetzelfde te doen vandaag zal zijn. Met veel ziekten kan iemand duidelijke tekenen van immobiliteit, zoals vertonen verlamming of totale immobilisatie gevolg van zwakte, enz. Met chronische pijn wordt echter verwarrend voor zowel de patiënt en de kijker, en hun vermogen om te gaan met beweging kan worden als een jojo. De patiënt kan niet weten, van dag tot dag, hoe ze gaan voelen als ze wakker worden en elke dag moet worden genomen zoals het komt. In veel gevallen weten ze niet van minuut tot minuut. Dat is een van de moeilijkste en meest frustrerende onderdelen van chronische pijn.
  • Plaats "zitten", "lopen", "denken", "concentreren", "hun vriendelijkheid" en zo verder, tot deze stap, zoals de inperking van het vermogen van een lijder te reageren geldt voor alles dat je iemand in zou verwachten goede gezondheid te kunnen doen. Dat is wat chronische pijn doet aan haar patiënten.
 6. 6
  Laat uw "peptalk"-modus voor uw kinderen en uw sportschool maatjes. Hij realiseerde zich dat chronische pijn is variabel, in gedachten houden dat peptalk kan worden verzwarende en demoraliserend voor de chronische pijn lijder. Zoals reeds opgemerkt, is het heel goed mogelijk (voor velen, is het gebruikelijk) dat ze op een dag in staat bent om te lopen naar het park en weer terug, terwijl de volgende dag zullen ze moeite hebben om naar de volgende kamer. Daarom is het belangrijk dat je niet in de val te zeggen vallen: "Maar je deed het vóór!" of "Oh, kom op, ik weet dat je dit kunt doen!" Als je wilt dat ze iets doen, dan vragen of ze kunnen en respect voor hun antwoord.
  • Krijgen over de noodzaak om gemeenplaatsen te geven over de waarde van oefenen en frisse lucht. Voor een chronische pijn patiënt, "uitstappen en dingen te doen" niet de pijn verdwijnen en kan vaak verergeren de problemen. Houd in gedachten dat je niet weet wat ze gaan door of hoe ze lijden in hun eigen tijd. Hen te vertellen dat ze moeten, of doen een aantal dingen te "krijgen hun gedachten af ​​van het ', kan hen frustreren tot tranen, en is niet correct advies, vooral als je niet medisch opgeleid en hebben geen flauw idee. Als ze in staat te doen wat dingen een of alle van de tijd waren, zij wilden.
  • Vergeet niet dat chronische pijn lijden voortdurend werken met artsen en het streven om de juiste dingen te verbeteren en te doen voor hun ziekte. Een andere verklaring is dat pijn doet, "Je hoeft alleen maar om jezelf meer te duwen, harder proberen". Uiteraard chronische pijn kan omgaan met het gehele lichaam, of gelokaliseerd worden op specifieke gebieden. Soms deelnemen aan een activiteit voor een kortere of langere tijd kan meer schade en lichamelijke pijn, niet de hersteltijd die intens kan noemen. Je kunt niet altijd lezen op hun gezicht of in hun lichaamstaal. Ook kan chronische pijn veroorzaken secundaire (zou je niet depressief en neer als je constant pijn deden voor maanden of jaren?), Maar het wordt niet gemaakt door een depressie.
 7. 7
  Gebruik nooit wegwerpmaatschappij lijnen. Ervan uitgaande dat je weet best door het maken van dergelijke verklaringen als "Ach, dat is het leven, zul je gewoon te maken hebben met het", of "Je zult uiteindelijk wel overheen. Tot die tijd zul je gewoon je best doen", of het ergste van alles, "Wel, je goed genoeg kijkt", enz., zijn lijnen die we kunnen maken het klaar voelt en bestrooid met het onderwerp, maar ze zijn beide een vorm van distantieert zich van de persoon en het maken van de patiënt slechter voelen en out van hoop. Psycholoog Mark Grant suggereert dat je levenslijnen eerder dan wegwerpmaatschappij lijnen te gooien, door iets te zeggen als: "Hoe heb je het overleefd"
  • Geef het maar toe als je niet antwoorden. Niet papier over uw onwetendheid met gemeenplaatsen of vet beweringen niet gebaseerd op feiten. Er is geen kwaad in het zeggen "ik weet het niet" en vervolgens aanbieden om dingen te weten te komen.
 8. 8
  Controleer uw geduld. Als je ongeduldig bent en wilt dat ze "gewoon aan de slag gaan", loop je het risico het leggen van een schuldgevoel op de persoon die lijdt aan pijn en ondermijnen hun vastberadenheid om te gaan. Ze hebben waarschijnlijk de wil om te voldoen aan uw verzoeken om uit te gaan en over met hen, maar hebben noch de kracht, noch de coping-capaciteit als gevolg van de pijn.
  • Een chronische pijn patiënt kan nodig zijn om een ​​eerdere verbintenis te annuleren op het laatste moment. Als dit gebeurt, neem het niet persoonlijk op. Als je in staat bent, probeer dan altijd onthouden hoe erg gelukkig je bent, om fysiek in staat zijn om alle van de dingen die je kunt doen.
  • Worden erg begripvol wanneer de chronische pijn patiënt zegt dat ze moeten gaan zitten, liggen, blijven in bed, of neem deze pillen nu. Het betekent waarschijnlijk dat ze hebben geen andere keuze dan om het te doen nu, en het kan niet afschrikken of vergeten worden, alleen maar omdat ze toevallig ergens zijn, of dat ze in het midden van iets te doen. Chronische pijn is niet vergeeft, noch wachten voor iedereen.
 9. 9
  Wees gevoelig wanneer suggereren medicijnen of alternatieve treaments. Geneesmiddelen op recept, over-the-counter geneesmiddelen en alternatieve therapieën kunnen bijwerkingen en onbedoelde gevolgen hebben. Sommigen kunnen niet waarderen suggesties, en het is niet omdat ze niet willen om beter te worden. Ze misschien al van gehoord of geprobeerd het of sommige misschien nog niet klaar om te gaan met nieuwe behandeling die een extra last op hun toch al overbelaste leven kunnen maken. Behandelingen die niet hebben gewerkt dragen de emotionele pijn van mislukking, die in en van zichzelf kan maken de persoon voelt nog lager. Natuurlijk, als er iets was dat genezen, of zelfs mensen geholpen met een bepaalde vorm van chronische pijn waren, dan moeten ze bewust worden gemaakt van het. Er is wereldwijde netwerken (zowel op als buiten het internet) tussen mensen met chronische pijn. Die kunnen goede bronnen. Gevoelig zijn in hoe je het te brengen.
  • Aan de andere kant, nooit bang zijn om hen te vragen over hoe tevreden ze zijn met hun behandeling. Mark Grant zegt dat het belangrijk is om nuttige vragen te stellen over de vraag of de chronische patiënt denkt dat hun behandeling bevredigend is of als ze denken dat hun pijn is draaglijk. Hij suggereert dat mensen zelden vraagt ​​deze dat zou helpen de chronische patiënt te openen en echt praten.
 10. 10
  Niet afschrikken als de chronische pijn patiënt lijkt lichtgeraakt. Als dat het uiterlijk, het is waarschijnlijk omdat ze zijn. Het is niet hoe ze proberen te zijn. Als een zaak van de feiten, ze proberen heel hard om normaal te zijn. Gewoon proberen te begrijpen. Ze gaan al veel meegemaakt. Chronische pijn is moeilijk te begrijpen, tenzij je het hebt gehad. Het keet op het lichaam en de geest. Het is vermoeiend en irritant. Bijna de hele tijd, ze doen hun best om te gaan met deze, en leven hun leven om het beste van hun vermogen. Accepteer ze zoals ze zijn.
 11. 11
  Nuttig zijn. De chronische pijn patiënt hangt voor een groot deel af van mensen die niet ziek zijn om hen te ondersteunen thuis of bezoek ze als ze te ziek om uit te gaan. Soms helpen met boodschappen doen, koken, schoonmaken of ze nodig hebt. Anderen kunnen helpen met hun kinderen nodig hebben. Ze kunnen helpen om naar de dokter of naar de winkel hoeft. U kunt de link naar de "normaliteit" van het leven. U kunt hen helpen in contact te komen met de delen van het leven dat ze missen en wanhopig willen weer ondernemen houden.
 12. 12
  Balans je carrière verantwoordelijkheden. Als je leeft met een chronische pijn lijdt of ondersteunen van een dergelijke persoon op regelmatige basis, moet je balans in je leven te behouden. Als je niet zorgen voor je eigen behoeften, gezondheid, en work-life balance, het zijn rond de chronische pijn patiënt kan je naar beneden brengen, ook al ben je waarschijnlijk hard proberen niet te zijn. Vermijd lijdt verzorger burn-out door het krijgen van andere mensen te helpen, de tijd nemen, en beknotting van je schuld reizen. Zorg voor deze persoon zo veel als je in staat bent, maar ook de zorg voor jezelf.

Tips

 • Vergeet niet, ze zijn nog net zo "normaal" als je, zelfs als ze verschillende strijdbewegingen. Zij willen gezien en genoten voor wie ze zijn.
 • Toen hem werd gevraagd over hun pijn niveau, kan chronische pijn lijden niet geven je hun werkelijke niveau van de pijn. Omdat hun pijn chronisch, worden ze gebruikt om een ​​bepaald niveau van pijn en kan gewoon accepteren als normaal of geen pijn. Zij kunnen alleen geeft je een juiste pijn niveau als ze een bepaalde vorm van acute pijn, hun 'normale' niveau van pijn die ze leven met de dagelijkse veranderingen, ervaren ze pijn die nu voelt anders (Ie, "schieten" in plaats van "pijnlijke", "branden" in plaats van kloppende "), of ze worden direct gevraagd naar hun huidige niveaus van acute en chronische pijn.
 • Pijn is een moeilijk ding om te beschrijven aan een andere persoon. Het wordt persoonlijk gevoeld en het is gebaseerd op zowel psychologische en fysieke onderdelen van ons. Het beste wat je kunt doen is om nooit te veronderstellen dat je weet hoe het voelt voor die persoon. Tuurlijk, je weet hoe het voelt voor u, maar ieder van ons is anders en het is onmogelijk om goed te krijgen in de huid van een persoon en voel hun pijn.
 • Herinner de pijn of ongemak en de mogelijkheid van een chronische pijn patiënt kan sterk variëren zelfs binnen de tijdspanne van een dag.
 • Alleen maar omdat iemand vaak kunnen bepaalde activiteiten niet of hebben eerder geannuleerd, dat je ofwel moet ze niet vragen om mee te doen of te verbergen dat je de plannen van hen hebben! Er kunnen enkele dagen wanneer die activiteit is beheersbaar en denk na over hoe je pijn zou voelen dat deze buiten alle van de tijd. Chronische pijn is het isoleren genoeg!

Waarschuwingen

 • Troost mensen met chronische pijn, en laat hen weten dat je er bent voor hen. Zijnde in de pijn kan een heel eenzaam, isoleren ding. Een trouwe vriend is een life saver!
 • Vermijd veroordelend over drugsgebruik door chronische pijn lijden nagestreefd. Als medische marihuana verbetert hun leven, waarom verlaagt dat uitstel met morele uptightness?
 • Chronische pijn patiënten zijn niet waardoor het op en zijn niet hypochonders.
 • Depressie kan ook leiden dat mensen meer emotie te tonen (huilen en huilerig, angstig, prikkelbaar, verdrietig, eenzaam, wanhoop, angst voor de toekomst, gemakkelijk opgewonden, boos, gefrustreerd, hyper / over spraakzaam als gevolg van medicijnen. / Moeten ventileren / gebrek van de slaap). Dit, net als hun pijnniveau, kan ook dag variëren tot dag, van uur tot uur, van minuut tot minuut. Een van de ergste dingen die je kunt doen is de steek iemand met chronische pijn. Dat geeft hen slechts een reden te meer om depressief, eenzaam voelen, en niet erg positief.
 • In aansluiting op het punt over hypochonders werd ook gewezen op een rugpijn natuurlijk dat mensen die "denken" ze lijden aan slopende pijn waarschijnlijk het gevoel zo veel pijn.
 • Depressie zorgt ervoor dat mensen minder emotie, die op hun beurt maskeren de pijn, omdat de patiënt ophoudt het bekend te maken tonen. Wees altijd op de kijk uit voor tekenen van depressie en niet te verwarren met dat er geen minder pijn.