Wkenl

Hoe je iemand met een antisociale persoonlijkheidsstoornis te herkennen

Een antisociale persoonlijkheidsstoornis is ook bekend als "asociale". De aandoening leidt tot een persoon die op volwassen leeftijd weinig empathie en niet in staat om berouw te tonen. Huidige psychiatrische studies tonen aan asociaal gedrag heeft genetische wortels. Een persoon met een antisociale persoonlijkheidsstoornis gelooft dat de wereld is intrinsiek slecht en zal alleen houden op hen pijn te doen, tenzij ze sloeg terug op het en criminaliteit is vaak een 'oplossing' voor een persoon die lijden aan deze aandoening.

Is iemand die je wonen, werken of spelen met die lijden aan een dergelijke stoornis? In staat zijn om dit soort aandoening herkennen is belangrijk om je te helpen begrijpen wie je te maken hebt.

Stappen

Hoe je iemand met een antisociale persoonlijkheidsstoornis te herkennen. Wees je bewust van het algemene karakter van een antisociale persoonlijkheidsstoornis.
Hoe je iemand met een antisociale persoonlijkheidsstoornis te herkennen. Wees je bewust van het algemene karakter van een antisociale persoonlijkheidsstoornis.
 1. 1
  Wees je bewust van het algemene karakter van een antisociale persoonlijkheidsstoornis. Deze persoonlijkheidsstoornis wordt gekenmerkt door dramatische, emotionele of grillig gedrag. In het algemeen een persoon met antisociale persoonlijkheidsstoornis wordt vaak een "psychopaat" of "sociopaat" door de algemene bevolking. Deze aandoening en mensen die lijden aan het, zijn het onderwerp van vele en boeken geweest.
  Deze persoonlijkheidstypes het algemeen niet te compenseren of goedmaken voor hun gedrag en lijken niet in staat om te leren van hun fouten. Zij kunnen worden onverschillig te hebben gekwetst, mishandeld of gestolen van anderen en kan zelfs zo ver dat ze hun slachtoffers de schuld voor zijn of hulpeloos of zo verdienen hun lot gaan.
 2. 2
  Zorg ervoor dat de persoon is ouder dan 18. Terwijl de volgende symptomen beginnen in de kindertijd of vroege adolescentie en op volwassen leeftijd voortgezet, vóór deze tijd de persoonlijkheid is nog in ontwikkeling.
  • Er kan bewijs van gedragsstoornissen bij aanvang voor de leeftijd van 15 jaar te zijn.
 3. 3
  Kijk uit voor drie of meer van de volgende relatief persistent gedrag patronen in een persoon u vermoedt dat van het hebben van deze aandoening:
  • De persoon toont een patroon van bedrog. Dit wordt vaak aangeduid met herhaalde of anderen voor persoonlijk gewin of plezier herhaaldelijk. Ze hebben een complete minachting voor anderen en de schending van de rechten van anderen.
  • De persoon toont een totale desinteresse in maatschappelijke regels. Met andere woorden, etiquette, omgangsvormen en na sociale signalen zijn niet iets wat deze persoon ooit lijkt te schelen.
  • De persoon toont gebrek aan overeenstemming aan sociale normen met betrekking tot wettig gedrag. Dit betekent simpelweg dat de persoon herhaaldelijk verricht handelingen die gronden voor arrestatie en vervolging te tonen. Een voorbeeld hiervan zou zijn het stelen van of betrokkenheid bij misdrijven zoals drugshandel of andere illegale activiteiten.
  • De persoon houdt zich bezig met impulsief gedrag of het niet om vooruit te plannen. Dit impliceert handelen zonder rekening te houden met de gevolgen van hun gedrag. Ze zijn waarschijnlijk ook een onzorgvuldig of roekeloos houding ten opzichte van de verantwoordelijkheden en het leven in het algemeen.
  • De persoon toont prikkelbaarheid en agressiviteit hele tijd of het grootste deel van de tijd. Is de persoon die snel boos te tonen? Hebben ze lossen de meeste gevechten met geweld of aanvallen? De persoon met een antisociale persoonlijkheidsstoornis zou woedend gedrag zonder duidelijke reden geven.
  • De persoon toont roekeloze onverschilligheid voor de veiligheid van zichzelf en anderen. Een persoon die voortdurend slaat of fysiek misbruik ander, waardoor letselschade zal vallen in deze categorie. Tijdens deze emotionele vlaag van woede ook de persoon veroorzaakt vaak schade en letsel aan zichzelf in het proces.
  • Kijk uit voor consistente onverantwoordelijkheid. Dit kan worden aangegeven door een gebrek aan consistente werk gedrag of ethiek te ondersteunen. Mensen die niet om zichzelf financieel te ondersteunen of die manipuleren anderen om te zorgen voor hen zijn een vrij typisch voorbeeld.
   Dit omvat mensen die liever niet te werken, maar bewegen met hun huidige vriendin, met de verwachting om financiële steun te ontvangen van haar.
  • De persoon toont een gebrek aan wroeging of schuld voor een van hun acties. Dit wordt vaak vertegenwoordigd door zich onverschillig of het maken van excuses voor het feit dat gekwetst, mishandeld of gestolen van iemand.
 4. 4
  Vermijd de veronderstelling dat de ergste. Het is een ding om de bovenstaande checklist te volgen, maar iets heel anders om te streven naar "diagnosticeren" de persoon tenzij je een gekwalificeerde psychiater of. Als de persoon die je je zorgen maakt over een familielid of een vriend, proberen om ze ondersteund door professionele hulp.
  Behandeling kan bestaan ​​uit psychotherapie en revalidatie. Stelde voor geestelijke reiniging of betrokkenheid kan ook worden aanbevolen.
  • Wees ervan bewust dat mensen die lijden aan een antisociale persoonlijkheidsstoornis willen zelden behandeling, dus als je familie of vriend, je hebt je werk te doen voor je, maar het is belangrijk om te blijven bestaan, vooral om te proberen en houd deze persoon uit de gevangenis.
  • Mensen met deze aandoening hebben vaak een onderliggend probleem van middelenmisbruik, zoals drugsverslaving of drugsverslaving. Dit hoeft echter niet altijd het geval.
  • Antisociaal gedrag kan niet altijd gerelateerd aan een of andere vorm van lichamelijke kwaal of ziekte. Sommige mensen zijn gewoon comfortabel met en vormen een slechte gewoonte van onvoorzichtig en onverantwoord wonen. Het gaat om hun eigen keuzevrijheid.
 5. 5
  Kijk zelf na rond iemand met een antisociale persoonlijkheidsstoornis. Het kan echt moeilijk te krijgen van deze persoon om de therapie te zoeken. In de tussentijd (en op de lange termijn), moet u zorgen voor jezelf door het stellen van grenzen met zo iemand om te voorkomen dat ze te schaden, pesten, manipuleren of u en andere mensen die je verantwoordelijk voor bent exploiteren.
  Het kan heel moeilijk zijn het onderhouden van een relatie met iemand die lijdt aan een antisociale persoonlijkheidsstoornis dus niet klop jezelf als je nodig hebt om drastische wijzigingen aan te brengen in je eigen leven en de veiligheid te verbeteren.

Tips

 • Witteboordencriminaliteit is net zo waarschijnlijk als een persoon is een sociopaat als elke andere vorm van criminaliteit.
 • Het optreden van antisociaal gedrag is niet gerelateerd aan schizofrenie of een manische episode.
 • Antisociaal gedrag kan te wijten zijn aan genetische invloeden, het centrale zenuwstelsel, autonome zenuwstelsel afwijkingen, onbevreesdheid (gebrek aan angst), of sensatie zoekend gedrag.

Waarschuwingen

 • Je zou helemaal verwarren dit als antisociale persoonlijkheidsstoornis zijn als het zou uiteindelijk op een autisme spectrum stoornis (ASS) ().