Wkenl

Hoe je kunstaas voor bas visserij te kiezen

Gaan naar de viswinkel kan overweldigend zijn, want er zijn miljoenen lokt om uit te kiezen, en je kunt het niet dragen allemaal uit naar het meer. Deze gids zal u helpen om het te beperken.

Stappen

Hoe je kunstaas voor bas visserij te kiezen. Begrijpen dat er 5 belangrijke soorten kunstaas.
Hoe je kunstaas voor bas visserij te kiezen. Begrijpen dat er 5 belangrijke soorten kunstaas.
 1. 1
  Begrijpen dat er 5 belangrijke soorten kunstaas: pluggen, spinnerbaits, kunststoffen, topwaters en jigs. Je nodig hebt om vertrouwd te raken met elkaar, en hun toepassingen en voordelen. Pluggen en spinner aas toestaan ​​om veel water te dekken, en het beste werken in lichte begroeiing en rotsachtige bodems. Jigs geven u een zeer nauwkeurige gevoel op de lijn, en zijn een van de meest effectieve lokt bij gebruik met een varkensvlees trailer. Topwaters zijn best in zeer ondiep water, of in gebieden die zijn bedekt met waterplanten, zoals waterlelies. Kunststoffen zijn de meest veelzijdige. Ze kan worden gevist gewogen of gewichtloos. Drijvende kunststoffen kunnen worden gebruikt net als een topwater, en elke soort van plastic kan weedless te vissen zodat in extreem zware begroeiing worden gevist.
 2. 2
  Pluggen: kies een paar keer diep duiken, ondiep, middelgrote en duikers in natuurlijke baitfish kleuren. Hier krijg je een paar "luide" kleuren. Zoek dik, kort kunstaas. Veel pluggen zijn rammelaars, dit helpt de bas om het aas te vinden. Een andere goede eigenschap te zoeken op een plug is zeer zichtbaar ogen. Gloeiende ogen lijkt te werken het beste, roofvissen gebruiken de ogen om thuis in op waar om het aas te slaan.
 3. 3
  Spinnerbaits: krijg een paar spinners in chartreuse, wit en zwart met verschillende bladen. Goud bladen zijn ook goed. Spinnerbaits zijn meestal beschikbaar in standaard of weedless. De weedless is een goede optie als je vissen in een veel dekking, maar ze zijn ook moeilijker om de haak te stellen op. Voeg een bedrieger haak om korte opvallende vis te vangen. A 1/0 maat voor 1/4 Oz. Aas en een 2/0 3/8 tot 1/2 Oz.
 4. 4
  Topwaters: selecteer deze hetzelfde als krukken. Krijgen verschillende maten, de kleur is niet zo belangrijk. Zoek degenen die veel lawaai produceren. Populaire patronen worden gevormd als kikkers of hagedissen. Drijvende plastic wormen imiteren vaak kleine slangen zwemmen op het water.
 5. 5
  Jigs en ​​kunststof: krijg een paar zakken in donkere kleuren zoals zwart, paars of bruin. Krijgen verschillende maten. Vergeet niet haken en lood om de presentatie aan te passen. Om een ​​mal of plastic worm uitgeworpen vissen en geef de lijn ruim de tijd om de bodem te raken. Bass zal meestal raakte een aas tijdens het vallen, dus nadat het zat op de bodem voor een beetje geven de staaf tip een kleine twitch om te zien of er iets is opgepikt uw aas. Jigs en kunststoffen worden anders bevist dan andere soorten kunstaas. In plaats van af te haspelen in de "actie" te produceren het aas wordt opgehaald door het bewegen van de staaf tip. Nadat het aas heeft geraakt de bodem en je hebt er een twitch gegeven, langzaam til de staaf tip totdat het wijst recht omhoog in de 12 uur positie. laat het zitten voor een moment en dan vallen het neer aan de 09:00-10:00 positie en rol in de slappe. Herhaal deze stappen tot je lijn is inch Je moet een goed gevoel voor uw lijn om te vertellen wanneer een vis is bijten hebben. De meeste mensen houden hun vinger tegen de lijn, terwijl het opheffen van de staaf tip. U zoekt plotselinge weerstand of stoten op de lijn, of een lijn die slappe plotseling of zwiepende beweging zijwaarts gaat. aan de haak te stellen, laat de staaf tip zeer snel om de 3 uur positie, en trek hard terug naar 12 uur.
 6. 6
  Voeg een middelgrote spinnen haspel met £ 10. Lijn, en een baitcasting met 14-20 lb lijn, en je bent klaar om te beginnen bassin 'op enig water bent. Veel plezier!

Tips

 • Bij het vissen met kunststoffen, met name wormen en hagedissen moet je de lijn halen bij elke snelheid je wilt en dan laten bezinken gedurende 30 seconden en dan verhogen de stang aan de 12 uur positie
 • Probeer vissen parallel aan drop-offs en langs de buitenranden van wiet lijnen.
 • Probeer uw crank aas te passen aan de kleuren van de aas vissen in het water dat je vissen.
 • Als u niet vangen van vis proberen te veranderen retrieval snelheden en patronen voor het inschakelen kunstaas of kleuren.
 • Vergeet niet dat de bass hebben zeer harde kaken en vergt enige inspanning om de haak effectief te stellen.

Waarschuwingen

 • Snoekbaarzen zijn soms aanwezig in bas wateren en kan worden gevangen met dezelfde versnelling. Probeer NIET om een ​​snoekbaars te grijpen door de onderkaak, ze hebben grote, vlijmscherpe tanden en kan ernstig verwonden je hand. Als u per ongeluk vangen een snoekbaars pak het aan de zijkanten net achter de kieuwen knijp stevig vast en verwijder je haak met een goede tang
 • Bass hebben zeer scherpe stekels op hun rugvinnen. de veiligste manier om ze te grijpen is door het gezicht op de onderkaak.
 • Ook als je een tang vergeten en de vissen hebben scherpe tanden snap de haak of knip de lijn. Of indien zij geen tanden gewoon ruk het uit