Wkenl

Hoe je luiheid te overwinnen

Noem het luiheid, luiheid, onbekwaamheid, luiheid, of wat je wilt, maar het idee van het niets doen wanneer dingen moeten doen wordt vaak beschouwd als een teken van zwakte of afschuiven zijn. Soms luiheid gebeurt er als je niet wilt dat iets onder ogen, als een saai karwei of een moeilijke confrontatie met iemand. Andere tijden, kan het zijn dat je het gevoel overweldigd en denk dat de taak heeft een heel team in plaats van alleen je. En dan zijn er die momenten waar je echt gewoon niet gehinderd worden en merken dat degenen die last lijken prima te doen zonder dat je...

Of je bent echt lui, overweldigd of dreigt te snel opgeven, het overwinnen van dergelijke tendensen betreft het vinden van balans in je leven in plaats van het gooien handdoek in de ring. Door het verfijnen van wat werkelijk zaken en prioriteren van wat belangrijk is, kunt u besteden uw energieën waar je de meeste impact zal maken en nog tijd voor ontspannen en genieten van downtime te hebben.

Stappen

Hoe je luiheid te overwinnen. Erachter te komen wat het is dat je tegenhoudt.
Hoe je luiheid te overwinnen. Erachter te komen wat het is dat je tegenhoudt.

De blokken en het stellen van doelen verwijderen

 1. 1
  Erachter te komen wat het is dat je tegenhoudt. Elke keer als de luie monster dreigt om je motivatie binnen te vallen, een stapje terug en doe een beetje beoordeling van wat er echt gebeurt. Vaak het knelpunt is een onderdeel van het geheel en door honen in op het, kunt u beginnen met manieren om te werken rond het te vinden. Wat u ook geconfronteerd met, proberen te bepalen welke aspecten van de taak, zijn activiteit, verwachting of verplichting van je echte problemen en die gewoon zijn routine of eenvoudige dingen. Het meest waarschijnlijk, het plakken probleem is kleiner dan je denkt, en je kunt makkelijker dan je denkt er voorbij te komen.
  • Volharden. Wat het ook is, dat houdt je terug, doe je best om opgraven het. In de meeste gevallen zal het een enkel specifiek probleem of details zijn. Laten inspireren door Thomas Alva Edison, de beroemde uitvinder die geloofden dat er "geen substituut voor het harde werk", die keer op keer gefaald voordat het perfectioneren van vele uitvindingen. Hij bewees dat voortdurend aanbrengen uzelf op een probleem in plaats van op te geven zal uiteindelijk succesvol voor u te bewijzen. Toepassing jezelf om elk ding dat zich presenteert als moeilijk, moeilijk of ondoorgrondelijk - uiteindelijk zal bezwijken onder de druk van uw vastberadenheid.
 2. 2
  Stel enkele haalbare doelen. Door het instellen van jezelf wat waardig nog haalbare doelen, heb je iets om naar uit te kijken. Pick doelen die je echt inspireren en dat de meeste van uw talenten en vaardigheden te maken. Voorstellen wat je echt wilt. Zorg ervoor dat de lat te laag wordt om geen - lage doelen zal u niet motiveren en zijn te makkelijk te omzeilen met excuses dat je ze al hebt bereikt. De aard van de verheven langetermijndoelen die je misschien leuk om te streven naar onder andere: het opslaan van een huis of rode sportwagen te kopen, het starten van een gezin, het invullen van een educatieve kwalificatie, of het vervullen van uw leven lang dromen (misschien heb willen openen een boekhandel, een speelhal, of begin je eigen uitgeverij). Voor de korte termijn doelen, zou je deadlines of gebeurtenissen te gebruiken als het eindpunt. Maak een to-do lijst, zowel van grote en kleine dingen, en prioriteren ieder in termen van tijd die nodig is en het belang voor u persoonlijk.
  • Het kan nuttig zijn om een ​​persoonlijk dagboek bij te houden voor elke dag van uw doelgroep activiteiten, met een verslag van wat er precies kan hebben geholpen of gehinderd u met betrekking tot het bereiken van uw doelgroep als onderdeel van uw praktische logistiek voor zelfontplooiing.
  • Denk aan het creëren van een visie boord om al uw doelen en dromen post op. Wees creatief en gebruik foto's, tijdschriftartikelen, etc. Zo'n bord kan gebruikt worden om volledig in kaart te brengen van uw dromen. Elke dag bij het ontwaken, kijk naar uw visie board en focussen op waar je wilt zijn. Dit zal een geïnspireerde start geven aan uw dag, en duw je om je dromen.
  • Niet iedereen vindt de visie bord aanpak inspirerend, maar er zijn andere manieren, zoals mindmaps, tijdschriften, het creëren van een visie en anderen vertellen over het, het openbaar maken beloften online om iets, enz. doen
  • Maak een checklist van de wensen, doelen en motieven die u wilt verplaatsen in de richting. Het houden van de doelen voorop in je in je geest vraagt ​​eigenlijk gericht op hen en een lijst kan je energiek te houden door middel van het gemak van de controle. Plaats kopieën van uw doel sheet of routine overal: een op de koelkast, op je nachtkastje, op uw computer, op uw badkamerspiegel, zelfs op de deur van de slaapkamer. Gewoon plaats ze waar je kijkt of ga naar vaak.
 3. 3
  Regelmatig opnieuw het belang en de waarde van het probleem of doel. Als je eenmaal hebt afgerekend op een doel of het gezicht van het probleem in de behoefte van aanpak, het niet wonderbaarlijk! U zonder moeite op uw rekening. Een deel van het succes achter het hebben van een doel of het vinden van een oplossing is afhankelijk van herinneren jezelf van waarom dat van belang en beoordelen regelmatig de vraag of je gaat over het bereiken van het op de juiste manier. Als je uit het oog van het doel of de oplossing te verliezen, is het gemakkelijk om te worden ingebed in afleiding en impasses die maken lijkt te moeilijk om door te gaan, waardoor luiheid te stellen inch Regelmatige herbeoordelingen van zowel het belang en de waarde van het probleem of doel zal helpen u geconcentreerd en verfrist te houden. Sommige dingen om jezelf te vragen zijn onder meer:
  • Is dit iets dat ik eigenlijk kan veroorloven om te negeren of te laten gaan over onopgeloste voor meer tijd?
  • Is dit iets dat kan worden verbeterd door het hebben van iemand anders me helpen of delen inzichten met mij over?
  • Gebruik ik de juiste aanpak voor het oplossen van dit vraagstuk of het nastreven van dit doel? (Soms is het tijd om een ​​nieuwe aanpak te volgen dan te blijven nastreven van dezelfde oude pad.)
  • Ben ik perfectionist in mijn verwachtingen? (Perfectionisme kan leiden tot uitstel, die al snel kan leiden tot niets gedaan krijgen omdat er niets zal ooit goed genoeg te zijn. Het eindresultaat? Luiheid sets in omdat het "allemaal te hard". Voorkom vallen in deze vicieuze cirkel door altijd het doen van uw beste, in plaats van zich te richten op gericht voor niets-maar-perfectie.)

Gebruik actie om inertie te overwinnen

 1. 1
  Zeg tegen jezelf kun je iets doen. Actie verandert alles. Een moment dat je passief en bevroren bent, het volgende dat je graven in en het veranderen van dingen gewoon omdat u verhuisd, besloot iets of kreeg die er zijn. Als er iets uit je verleden houdt je terug, neem de tijd om het aan te pakken in plaats van begraven - als je net doen alsof je meer dan iets dat een deuk heeft in je enthousiasme, maar dan piekeren over wat "had kunnen zijn ", hoe meer kans je vast zult blijven. Of dit betekent praten met iemand over het verleden, het schrijven van brieven aan uw jongere zelf, met een loslaten ceremonie of gewoon jezelf te vergeven voor het verleden dwalende, doe het. U bent niet bepaald door wat vooraf ging - u bent altijd in een positie om jezelf opnieuw uit te vinden en verandering teweeg te brengen.
  • Als je het gevoel vast te zitten, probeer het springen, het doen van de taak, en tegen jezelf te zeggen "Ondanks dat de oude gewoonte van het bevriezen, Ik ben op dit moment en ik ben productief!" Houd uw taal in het heden - geen voorwaardelijk, toekomst of in het verleden taal moet deel uitmaken van uw actie verklaringen vormen. En zeker geen "als alleen" verklaringen - die zijn voor mensen die echt niet willen in het leven te worden voldaan.
 2. 2
  Beginnen. Alles begint ergens, zelfs als het trekken van de nietjes uit het stuk papier moet je aan de slag met het lezen of af te vegen de mist van de voorruit, zodat u kunt de auto uit uw oprit te rijden. Verwacht het leven te makkelijk straat zijn, is niet realistisch - het leven is vaak moeilijk, en soms, het is echt moeilijk. Maar het leven is ook prachtig, verrassend, spannend en vol hoop. Door lui, je jezelf excommuniceren van de mogelijkheden van het leven en dat is zelfvernietigend. Klagen heeft geen werkelijkheid te veranderen - uiteindelijk moet je de wijzigingen die u in staat om te gaan met de praktische aspecten van het pure overleven te maken, laat staan ​​een hoger gevoel van persoonlijke voldoening. Door het verbeteren van je eigen houding ten opzichte van de dagelijkse ongemakken en leren om dingen die invloed je tolereren, je veerkracht groeit en je zult merken dat je steeds meer constructief. Wanneer er iets lijkt mammoet, hard en onwenselijk, start het op. Maak geen ruzie over, hoeft geen excuses te maken, niet bestrijden - gewoon vast komen te zitten in het met kleine stappen. Het overwinnen van de aanvankelijke inertie dat is natuurlijk voor de meeste mensen geconfronteerd met moeilijke situaties of taken zal onmiddellijk de pijn van het voorkomen ervan. Het zal ook duidelijk worden gemaakt hoe om te blijven verdere aanpak van het. Het eten van de olifant een hap in een tijd zal momentum te creëren en je zult het vertrouwen gemotiveerd te blijven en vind dingen minder intimiderend accumuleren.
  • Eet gezond; junk food heeft je lichaam niet de voedingsstoffen die het nodig om actief te zijn. Een lichaam ontbreekt in energie kan gemakkelijk leiden tot u te lui en lusteloos voelen - het is een goed idee om een ​​arts check-up krijgen als u zich zorgen maakt over uw inname van voedingsstoffen of energie niveaus.
  • Oefenen. Gaan joggen, een paar keer per week hardlopen of wandelen door uw buurt. Na verloop van tijd zult u een verbetering in de manier waarop je je voelt en kijk zien. Uit te werken geeft je veel motivatie en houden u van het krijgen of voelen lui. Als u nog niet veel uitgewerkt vóór, strekken eerst, dan beginnen langzaam. Als u probeert om te veel om te beginnen te doen, zult u in zo veel pijn, zal het gemakkelijk zijn om het te gebruiken als een excuus om te stoppen met trainen.
 3. 3
  Haast u niet. Het is van vitaal belang te breken uw werk in kleine stappen. De kleinere dingen zijn, hoe toegankelijker ze zijn en hoe meer uitvoerbaar ze lijken. Wanneer u actief op zoek een manier om een ​​taak uit te voeren of een doel dat een gevoel van controle houdt en neemt een ontspannen benadering te bereiken, dan voel je je in staat in plaats van bedreigd. Vaak luiheid is over het gevoel overweldigd door alles en het opgeven omdat de mentale hindernis voordat je lijkt te groot. Het antwoord is te vertrouwen in de kracht van de kleine. Focus op een taak tegelijk, degene die je doet en krijg het vóór fladderend off elders gedaan. Het mag niet het gevoel dat het in eerste instantie, maar je zult de tijd om zich te concentreren op de andere taken op zijn beurt, mits je goed hebt prioriteit hebben. Er wordt vaak gezegd dat degenen die klagen dat ze geen tijd verspillen in inefficiënte manieren, zoals multi-tasking. Het menselijk brein werkt inefficiënt als er constante druk om verschillende dingen onder strakke deadlines te doen - multi-tasking dumbs ons naar beneden. Bevrijd jezelf door te doen wat belangrijk is in keurige volgorde, zonder schuldgevoel.
  • Dit betekent niet dat je niet kunt wisselen tussen taken - u zeker kunt, en ras is het kruid van het handhaven van belang. Wat het wel alsof bedoel is dat elke kleine taak afzonderlijk moet worden gedaan, met schone pauzes tussen elke plaats prutsen hier en daar op hetzelfde moment. Ook wanneer u van elke taak, vinden schoon breekpunten, zodat het gemakkelijk is om te hervatten wanneer u terugkeert naar de opdracht na een onderbreking.
 4. 4
  Geef jezelf peptalk. Je bent je eigen coach, je eigen bron van inspiratie. Je kunt jezelf versnelling in actie door jezelf te vertellen inspirerende dingen en bevestigen uw acties. Zeg tegen jezelf zulke dingen als: "Ik wil dit doen, doe ik dit nu!" en "Ik kan een pauze wanneer dit wordt gedaan en dat de breuk zal worden verdiend des te meer voor het voltooien van deze taak overnemen." Zeggen deze dingen hardop indien nodig. Je voelt je gemotiveerd door het geven stem aan uw acties.
  • Het kan helpen om regelmatig te reciteren een empowerment mantra om jezelf de hele dag, zoals "Ik kan dit doen, ik weet het." U kunt ook bepaalde activiteiten te visualiseren zoals reeds voltooid en anticiperen op het gevoel van voldoening die je zult ervaren als het klaar is.
 5. 5
  Blijf van de bank af totdat u klaar bent om een pauze te nemen bent. Zelfs als je zit, stel een tijd dat je weer terug naar je taak of andere activiteiten, zoals het lezen van een boek, het runnen van een lading van wasserij of schrijven naar een vriend, impliceert etc. Zelfdiscipline doen wat je moet doen, wanneer je moet het doen, of je zin in hebt of niet. Maakt niet uit hoe vroeg je training begint, blijft dit de moeilijkste les te beheersen. Staking een gezonde balans tussen mild en streng voor jezelf en prioriteren van zaken dan plezier.
 6. 6
  Complimenteer jezelf elke stap van de weg. Voordat u slok op de mogelijke arrogantie van deze, bedenk dan dat dit geen ijdelheid-fest - het gaat over het behoud van uw motivatie. Wanneer je een stap, een klein doel, een wegwijzer langs de weg af, manieren vinden om jezelf op te vrolijken op. Een taak of inspanning voltooiing zal voelen opmerkelijk goed elke keer. Als zodanig, vieren het behalen door jezelf te vertellen dat je goed hebt gedaan. Zeg iets als: "Goed spul, je bent op een rol; houd dit op en je gaat om het te maken tot het einde van dit". Aangezien grote successen zijn opgebouwd uit vele kleine continue successen, elke kleine prestatie is heldhaftig, dus dienovereenkomstig erken uw ijver.
 7. 7
  Leer om jezelf te belonen voor de kleine dingen die je te voltooien of te proberen. Incidentele beloningen zullen de taken zoeten en helpen u op koers te houden. Als het je lukt om iets dat je niet de dag voor of die je absoluut bang voor te doen, verdien je een leuke traktatie. Door jezelf te belonen na afloop van kleine mijlpalen langs de weg naar het grote, bouw je in de automatische versterking van dat je het juiste doet. Houden de meeste beloningen eenvoudig maar effectief, zoals uitgebreide pauzes, het vangen van een film, splurging op een calorierijke snack (een keer in de zoveel tijd!) Of soortgelijke dingen. Verlaat echt grote beloningen voor de algehele prestatie of eindpunt. Door het gebruik van self-beloningen, zul je je geest te trainen om actief te zoeken naar werken voor de beloning.
  • Pauzes zijn beloningen en noodzakelijkheden. Niet te verwarren met de noodzaak om regelmatig korte pauzes te nemen om creativiteit en versheid met luiheid te herstellen.
  • Duidelijk, de keerzijde beloningen is straf. Mensen reageren best om positieve bekrachtiging en het is best te houden aan de beloningen. Jezelf straffen voor het niet bereiken van dingen zullen gewoon averechts, bevestiging van uw slechtste gekoesterde overtuigingen over jezelf dat je lui en goed-voor-niets bent. Dat is een zinloze oefening als er ooit een. Bestraffing versterkt ook negatief gedrag dat aan de voorwaarden voor het vermijden zal herscheppen uit angst voor mislukking. Gewoon niet doen.
  • Als je constant vergeet uw doelen of kan niet altijd zien het grote plaatje wanneer geconfronteerd met luiheid, je doelen iedere week opschrijven. Een lijst van de wekelijkse doelen zal u helpen gefocust blijven en gemotiveerd. Post de lijst overal en nergens. Probeer het maken uw slot scherm op uw Apple-apparaat of telefoon. Om dit te doen, ze gewoon schrijven in "notes", neem een ​​screenshot en selecteer maken lockscreen achtergrond. Maak dagelijkse doelen, maandelijks doelen, en zelfs jaarlijkse doelen te blijven kijken naar elke dag anders.

Logeren gemotiveerd

 1. 1
  Vraag om hulp wanneer u het nodig hebt. Veel mensen voeren rond een ongegronde angst dat het verkeerd is om te vragen om de hulp van anderen. Of dit heeft zich ontwikkeld als gevolg van een eerdere onvriendelijke ontmoeting, een verstikkende educatieve ervaring of een hevig concurrerende werkplek, het is een ongezonde houding tegenover het leven. We zijn sociale wezens en onderdeel van ons bestaan ​​is over het delen en elkaar helpen, het is niet alleen alles over jou. Het krijgen van "mij tot we 'duurt een beetje oefening, maar het is een belangrijk onderdeel van het opgroeien en ophouden om alleen te strijden. Als je geïsoleerd voelen, kan je goed opgeven. Leiderschap goeroe John C Maxwell heeft een concept van een "inner circle", die het mogelijk maakt ieder individu om steun van een positieve, betrouwbare en stijgers (lees "niet lui") groep mensen die u kunnen ondersteunen mobiliseren ontwikkeld. Op zijn beurt, wordt verwacht dat u bereid zijn terug te doen in natura. Dit stelt u in staat om te laten gaan elk gevoel van schuld of zwakte te vragen om de hulp van anderen - je weet dat je zult terugkeren de gunst als en wanneer dat nodig is en je weet dat je een deel van de "mens team".
  • Evenals het verkrijgen van de vrij beschikbare advies en bijstand, kunt u ook overwegen beroep doet de hulp van een professionele life coach om u te helpen uw pas, afhankelijk van uw budget.
 2. 2
  Beseffen dat het leven is over de handel kosten en baten. Om enig voordeel te genieten, is er meestal een kosten te lijden. De pijn / lijden kostprijs is meestal emotioneel, vaak lichamelijke en soms psychische. Vaak dat pijn gaat om een ​​gevoel van buitengesloten of gaan zonder terwijl anderen niet lijken te zetten met dezelfde uitdagingen (meestal hebben ze hun eigen uitdagingen die je niet al te zien). En die pijn kan ertoe leiden dat u om te voorkomen, af te leiden en zoeken veiligheid in een comfort zone. Om verder te gaan dan je comfort zone, moet u om de pijn onder ogen voordat je de mogelijkheden kan bereiken. Beoordelen of een potentieel voordeel is de kosten voor u waard is. Als het is de moeite waard (en de meeste tijden, zal het zijn), trek op uw steeds evoluerende maturiteit om de vereiste moed, uithoudingsvermogen en discipline die je de kracht om pijn te overwinnen om schitterende resultaten te bereiken zal geven genereren. Niemand bereikt iets zonder moeite en pijn en inderdaad, zullen de meeste experts, professionals en genieën grif toe dat de meeste van hun prestaties zijn 99 procent zweet en een procent talent. Ongedisciplineerde talent krijgt weinig mensen overal - uitmuntendheid in academici, financiële autonomie, sport, podiumkunsten en relaties eist stabiele en consistente bedachtzaamheid en werk dat stammen zelfs de beste van ons emotioneel en fysiek. Uw wil om te overleven en floreren behoeften te vertalen naar uw wil om te werken en te lijden wanneer te doen is zowel noodzakelijk als nuttig.
 3. 3
  Blijf op de rails. Er zullen tijden zijn dat het wordt moeilijker en post-beloning kun je soms het gevoel een beetje plat over de terugkeer naar de taak bij de hand. In zulke tijden, moet je doen op innerlijke reserves om jezelf te herinneren van het doel of de oplossing gezocht om geconcentreerd te blijven. Maak het meeste van het gevoel dat je op een rol - als je in die staat (vaak aangeduid als "de stroom staat"), het gebruiken om te springen naar een andere taak of doel zodra je klaar bent met jezelf belonen. Hoe langer dat je vertraging herstart na het beëindigen van een element in uw taken of doelen, hoe moeilijker het wordt om te herstarten. Vergeet niet de gevoelens van diep betrokken bij het verkrijgen van dingen gedaan, en hoe goed het voelt om dingen te bereiken. En hoe eerder je start, hoe meer vertrouwen je voelt en hoe eerder deze goede gevoelens zal worden hersteld.
 4. 4
  Geef niet op. Het is een ding om je motivatie te vinden. Maar het is heel iets anders te houden gaan als het moeilijk wordt, vooral in het gezicht van onvoorziene problemen. Realiseer je dat krullend dingen gebeuren, vaak zonder reden, en ze zullen upend uw inspanningen. Plaats van te laten tegenslagen demotiveren je, ze zien voor wat ze zijn en weigeren te worden afgevlakt door hen. Je bent niet alleen en blijven gericht op het werken door middel van uitdagingen is een van de beste manieren van omgaan en stuitert terug. Herinner jezelf eraan hoeveel u wilt uw doel of taak te bereiken, zoek dan hulp waar nodig, de balans opmaken van wat je al hebt bereikt en dan weigeren op te geven.

Tips

 • Probeer het gebruik van de 20/10 techniek. Een 20/10 is 20 minuten van de voltooiing van een taak (schoonmaken, studeren, wat heb je), gevolgd door een 10 minuten pauze. 45/15s zijn hetzelfde, alleen, weet je, 45 en 15.
 • Als je constant vergeet uw doelen of kan niet altijd zien het grote plaatje wanneer geconfronteerd met luiheid, je doelen iedere week opschrijven. Een lijst van de wekelijkse doelen zal u helpen gefocust blijven en gemotiveerd. Post de lijst overal en nergens. Probeer het maken uw slot scherm op uw Apple-apparaat of telefoon. Om dit te doen, ze gewoon schrijven in "notes", neem een ​​screenshot en selecteer maken lockscreen achtergrond. Maak dagelijkse doelen, maandelijks doelen, en zelfs jaarlijkse doelen te blijven kijken naar elke dag anders.
 • Omring jezelf met mensen die je verheffen, of het nu via de media, technologie of anderszins. De liefde, steun en aanmoediging van anderen kan je innerlijke kracht te verhogen.
 • Drink koud water als je lui voelt. Het water stimuleert je hersenen, het verhogen van de wil om te bewegen en dingen gedaan te krijgen.
 • Wanneer overweegt of u moet iets doen, denk je bij jezelf: "Ik doe wat ik moet doen, dus ik kan doen wat ik wil doen."
 • Het krijgen van voldoende slaap elke nacht kunt zorgen dat u zich meer wakker. Afhankelijk van uw activiteit en leeftijd, kan maximaal moet u 10 uur (tieners) of zo weinig als 5 (ouderen).
 • Doet meditatie kan helpen verminderen luiheid door het verbeteren van uw niveau van alertheid en je bewustzijn van het huidige moment als je aandacht besteden aan je ademhaling, houding en vijf zintuigen, evenals uw vermogen om controle en focus je gedachten, emoties en het niveau van positieve energie.
 • Als je niet werkt of nodig hebt om uw huis eerste ding in de ochtend vertrekken, zet de wekker om wakker te worden op een fatsoenlijke morgens uur, zeggen 07:00. Douche, kleed je aan en maak jezelf toonbaar voor het verlaten van uw kamer. Kleden altijd alsof je van plan om het huis te verlaten, kom uit je pyjama voor het verlaten van de slaapkamer. Maak je bed zodat het niet raden u terug of toe te voegen aan de algemene slordige uitstraling van uw kamer.
 • Vermijd suiker en vooral voedingsmiddelen met "high fructose corn syrup" of "corn syrup" in de ingrediënten, want deze kan je lichaam leiden naar metaboliseren suikers in plaats van vetten. Onnatuurlijke suikers (zonder vezels) kan je een korte energie-buzz, maar dan een bloedsuiker druppel geven en je zal vermoeid en hongerig voelen. Slecht voedsel kan lui gedrag motiveren.
 • Vergeet niet om grote en kleine dingen te doen met liefde, want als er iets de moeite waard is, dan is het de moeite waard goed te doen, maar tegelijkertijd moet je in staat om te onderscheiden wanneer het goed genoeg met rust te laten.
 • Gebruik uw gezond verstand en beeld een demon en een engel op je schouders. Als je werkt bij het gebruik van gezond verstand, zal de engel winnen en de demon zal verliezen (altijd).
 • Denk aan het wegwerken van uw televisie. De pijn is de moeite waard de winst - zo veel extra tijd zal plotseling beschikbaar komen om u aan allerlei spannende dingen na te streven, laat staan ​​het gebrek aan verleiding te liggen rond kijken voortdurend.
 • Bij het omschakelen van het kanaal naar de volgende show in plaats van de afwerking van een project of een karwei kijken, gewoon denken: "Is mijn drive om instant bevrediging (PIG) ​​tricking me achtervolgen of voel ik me de terughoudendheid die uit mijn drive om het te voorkomen" pijnlijke ervaring "(APE). Om luiheid of uitstelgedrag te overwinnen, probeer dan te kijken voor de PIG of de APE, en dan zachtjes voorbij hen.
 • plan en het stellen van doelen.

Waarschuwingen

 • De kans is groot dat als je niet wilt helpen met een gedragsprobleem, dan maakt niet uit hoe hard anderen proberen ze gewoon niet in staat zijn om u te helpen. Als je echt hulp wilt, zul je bijna alles probeert om hulp te krijgen.
 • Als de bovenstaande suggesties niet verhogen van uw niveau van activiteit of verheffen uw lage stemming, gevoel van overweldigd, of langdurig zeer laag gevoel van eigenwaarde, dan heb je misschien een meer ernstig geval van depressie. Zoek onmiddellijk medische hulp.
 • Iedereen zal verdrietig geworden op een bepaald punt, meestal als gevolg van een deprimerende situatie (zoals een sterfgeval, een verlies van baan, etc.) en de meeste mensen komen uit het binnen een paar dagen. Maar als het verdriet verdiept, duurt twee weken of meer, of het begint te bemoeien met je werk / school, of het vaak voorkomt, dan professioneel advies om vast te stellen dat je geen onderliggende medische aandoening en een passende behandeling en advies te krijgen.