Wkenl

Hoe je medische klachten te beschrijven aan uw arts

Een bezoek aan de voor een nieuwe, niet-gediagnosticeerde medische probleem kan ontmoedigend zijn. Patiënten hebben vaak moeite om te proberen om hun symptomen over te brengen aan de dokter op een effectieve manier, en de arts moet de informatie die ze nodig hebben van een patiënt te verzamelen, zonder uitzicht op iets belangrijks. Dit alles moet gedurende een medisch onderzoek dat, gemiddeld korter dan 10 minuten is. Hier is hoe je de afspraak kunt maximaliseren door het geven van de arts de informatie die ze zoeken in hetzelfde formaat ze geleerd in de medische school.

Stappen

Hoe je medische klachten te beschrijven aan uw arts. Breng een up-to-date cumulatieve profiel van de patiënt mee naar het interview.
Hoe je medische klachten te beschrijven aan uw arts. Breng een up-to-date cumulatieve profiel van de patiënt mee naar het interview.
 1. 1
  Breng een up-to-date cumulatieve profiel van de patiënt mee naar het interview. U kunt er een maken door een samenvatting van uw medische voorgeschiedenis op een pagina. Onder meer data van en de redenen voor ziekenhuisopnames en chirurgie. Je mag niet uiteindelijk nodig te verwijzen naar het, maar als vragen over uw medische geschiedenis komen, het hebben van een zal de tijd die je kunt besteden aan het bespreken van uw huidige medische probleem (s) te maximaliseren. Breng uw huidige medicatie flessen, waarvan de naam en dosering informatie lijst, waaronder kruiden-supplementen, indien van toepassing.
 2. 2
  Beschrijf uw fundamentele redenen voor het bezoek in een of twee zinnen. De meeste artsen zullen beginnen met het interview met iets als: "Wat brengt u hier vandaag? '. De voorbereiding van een antwoord op deze vraag op voorhand zal het bezoek te vergemakkelijken. Enkele veel voorkomende symptomen zijn: pijn, zwakte, misselijkheid, braken, diarree, constipatie, koorts, verwarring, ademhalingsproblemen, of hoofdpijn.
 3. 3
  Herinneren aan het ontstaan ​​en de timing van uw symptomen. Omvatten wegrijden, stoppen en frequentie. ("Ik krijg slechte pijn precies tussen mijn menstruaties dat duurt ongeveer drie dagen.") Wees voorbereid met data en tijden, indien mogelijk. ("De eerste keer dat ik me herinner gevoel op deze manier was op de 15e. Het heeft de neiging om erger in de late avonduren, maar af en ik voel het in de vroege ochtend, ook.")
 4. 4
  Leg uit wat de pijn beter of slechter. Noteer elke beweging die de pijn scherpt ("Mijn vinger voelt prima, tenzij ik buig het naar mijn handpalm, en dan voel ik een scherpe pijn.") Of vermindert het ("Het lijkt om weg te gaan toen ik liggen op mijn zij. '). Als alle voedingsmiddelen, dranken, posities, activiteiten, of medicijnen verergeren of verlichten van de symptomen, het duidelijk maken. ("De koorts nog beter met Tylenol, maar kwam toen terug in twee uur.")
 5. 5
  Gebruik adjectieven om uw klachten meer volledig te beschrijven. Niet alle pijn is hetzelfde. Het kan worden scherp, dof, direct op het oppervlak van het lichaam, diep van binnen, enz. Voorbeeld: "Als ik duizelig, het is niet alleen dat ik het gevoel dat ik ga flauwvallen, het voelt meer als de wereld voortdurend draaien naar links ". Zonder al te zeer poëtisch, proberen te wijzen op wat maakt dit gevoel anders dan andere vormen van pijn die je eerder hebt gevoeld.
 6. 6
  Wijzen naar de locatie van uw symptomen. Nadere gegevens bevatten als de pijn beweegt over. ("De pijn was juist rond mijn navel, maar nu lijkt het hier te zijn verhuisd dan in de buurt van mijn rechter heup.")
 7. 7
  Beoordeelt de ernst van uw klachten. Gebruik een schaal van 9:59, met een bijna niets wezen en tien zijn de slechtst mogelijke symptoom je je kunt voorstellen. Wees eerlijk, en niet minimaliseren of te overdrijven. "Tien op tien" pijn (in de ogen van medische professionals) zou een persoon bijna niet in staat spraak of enige andere handeling zoals eten of lezen te maken. ("Ik zat te lunchen en toen kreeg ik ineens de ergste hoofdpijn van mijn leven uit het niets. Het was zo slecht dat het bijna sloeg me bewusteloos. Zeker een negen of tien.")
 8. 8
  Beschrijf de setting en je conditie wanneer de symptomen zich heeft voorgedaan. Waar was je? Wat was je aan het doen? Hoe anders was de setting en de activiteit dan wat je normaal doet? Wat had je al goed doet voordat de symptomen ontstaan, en eerder die dag?
 9. 9
  Lijst andere dingen die gebeuren op hetzelfde moment als uw symptomen. ("Tijdens de drie weken heb ik het hebben van deze flauwvallen, mijn vrouw zei ook dat ik heb gezocht heel bleek en ik heb ook deze donkere gekleurde ontlasting en ik heb £ 10 verloren, zelfs al ben ik eten precies hetzelfde. ")
 10. 10
  Verwachten dat de arts om u te onderzoeken en mogelijk enkele tests of een proef van de behandeling te bestellen.

Tips

 • Wees niet bang om uw arts te vertellen het symptoom, ongeacht hoe pijnlijk het is. Hoe sneller je hem te vertellen / haar hoe sneller je zal worden behandeld.
 • Denk na over de symptomen en hun aard voordat je naar de dokter om zowel uw en de artsen de tijd evenals het maken van het diagnostisch duidelijker naar de dokter te slaan.
 • Maak een lijst van vragen die je hebt voor uw arts. De meeste van de tijd, als gevolg van de tijd bedwingt, zal je vergeten wat je verondersteld werden te vragen!
 • Het deel kijken. Als u klaagt van de ergste pijn van je leven, laat je niet drinken koffie, het lezen van een tijdschrift en het beantwoorden van uw mobiele telefoon. Als u klaagt over een zere teen, hebben niet de dokter ga de kamer te vinden u tot op de onderzoekstafel in een medische toga.
 • Breng geschreven aantekeningen over wat je wilt vragen. Veel mensen wanneer zij worden geconfronteerd met een arts te gaan leeg! Een pen op te schrijven wat de dokter zegt is handig, ook. Veel patiënten herinneren vaak dingen die ze willen aan de arts te vragen nadat het bezoek heeft gesloten en worden vervolgens beschaamd om terug te bellen over.
 • Actief uitvoeren van deze stappen zijn mogelijk niet nodig zijn als de arts lijkt reeds te vragen in een logische stroom, en is het raken van alle punten. Een goed opgeleide professional zou eigenlijk in staat zijn om alle punten te krijgen zonder zelfs maar na te denken door de stappen.
 • Overwegen om een ​​vriend of familielid voor het bezoek als u niet zeker weet hoe u uw fysieke probleem correct uit te leggen, als je vergeetachtig of fluster gemakkelijk.
 • Wacht niet tot het einde van de vergadering om te zeggen "... en trouwens, ik heb deze andere pijn". Dit is verschrikkelijk lastig om artsen omdat iets dat je denkt dat is gering zouden hun hele behandeling plan te veranderen. Vertel hen al uw klachten te voren voordat ze beginnen werken aan een diagnose.
 • Ken uw eigen gezondheid. Het is erg frustrerend voor zowel de patiënt als de arts om face-to-face te ontmoeten en dan beginnen patchwork samen het verhaal.
 • Eerlijkheid is de sleutel. Artsen zijn gebonden aan een geheimhoudingsplicht. Als uw voortdurende gezondheid op het spel staat, kan je net zo goed vertellen ze elk detail.

Waarschuwingen

 • Beginnen te praten met de arts over uw symptomen, niet wat je denkt dat je de diagnose is (tenzij je absoluut zeker bent). Reageren met iets als, "Ik denk dat ik heb multiple sclerose" lijkt misschien een big time-saver voor u, maar in de praktijk, zal de neiging om de meeste artsen zich op rand en ontsporen het interview. In plaats daarvan, opent de discussie met iets als, "Mijn armen en benen worden steeds erg zwak de laatste tijd en nu kan ik nauwelijks lopen."
 • Als een medisch interview niet lijken te krijgen van je bevredigende antwoorden, is het effectiever om te blijven tot bezorgdheid te uiten en de zorgen en veel minder nuttig te worden verstoord of boos. Je wilt niet te worden geëtiketteerd als "Probleem Patiënt" of een mogelijke rechtszaak-in-waiting (iets dat meer dan kan dragen aan toekomstige afspraken of zelfs worden gelekt naar collega's van de arts). In deze gevallen kan het gemakkelijker zijn om het opnieuw te proberen op een ander tijdstip, of zoeken naar een second opinion.
 • Dit kader is zeer behulpzaam bij het omgaan met iemand die u nooit heeft ontmoet, en in het bijzonder wanneer het medisch probleem is nieuw. Het doet er niet veel toe als je bekijkt een chronisch probleem met uw eigen huisarts.