Wkenl

Hoe je onzekerheid te overwinnen

We hebben allemaal te maken met onzekerheid op een bepaald punt of een ander, het is een natuurlijke manier om te proberen en te peilen of onze ventures slecht succesvol of einde zal zijn voor ons. In het geval van het proberen om te beslissen al dan niet om de grand canyon op een motor springt, is dit een zeer goede kwaliteit. Maar in het dagelijks leven, dat het te onveilig om zelfs kleine taken zoals eerlijk gesproken aan vrienden of het plegen van een nieuw project proberen beperkt je vermogen om de tijd die je hebt geniet hier op aarde. Vaak onzekerheid is ongegrond en veroorzaakt meer stress dan het voorkomt. Het leven is voortdurend in beweging en alles wat stabiel is vandaag de dag kan worden gebroken of morgen verdwenen. Maar als je jezelf krachtig, dan kunt u altijd weer op te bouwen, te overwinnen, en blijven bewegen naar voren door je eigen wil, en geluk te vinden waar u ook gaat.

Stappen

Hoe je onzekerheid te overwinnen. Beoordeelt elke reactie die je jezelf kunt geven en vergelijk het met wat je hebt verteld door anderen en eventuele ervaringen in het verleden die vergelijkbaar waren-niet alleen de slechte!
Hoe je onzekerheid te overwinnen. Beoordeelt elke reactie die je jezelf kunt geven en vergelijk het met wat je hebt verteld door anderen en eventuele ervaringen in het verleden die vergelijkbaar waren-niet alleen de slechte!
 1. 1
  Praktijk zijn doel. Als u het gevoel alsof je iets niet kunt bereiken, neem een ​​stap uit jezelf voor een moment en stel je bent een heel ander persoon.
  • Als u wilt worden meer georganiseerd, schrijft het volgende op een stuk papier. Zo niet, hou het rustig in je geest. Vraag jezelf af wat je denkt dat je niet goed genoeg om deze ervaring-wees voorzichtig dat u zichzelf niet begeleide vragen te geven te genieten
   • ("Waarom ben je zo slecht in deze" minder van een vraag en meer van jullie om jezelf naar beneden. Om de bron van je onzekerheid te vinden, moet je denken als een wetenschapper en ga voor de waarheid, niet voor slaan jezelf).
 2. 2
  Beoordeelt elke reactie die je jezelf kunt geven en vergelijk het met wat je hebt verteld door anderen en eventuele ervaringen in het verleden die vergelijkbaar waren-niet alleen de slechte!
  • Het is gemakkelijk om te keren die echt goed of echt slecht ging herinneren, maar de 'matig' of 'onschuldig' tijden hebben de neiging te glijden door. Herinner me die ook.
 3. 3
  Vraag jezelf af, "wat is het ergste dat er kan gebeuren?" En wees realistisch met uw antwoord.
  • Met genoeg verbeelding iedereen kan een scenario waarin het kopen van een nieuw jasje resulteert in hen wordt geraakt door een verdwaalde straalmotor fabriceren, maar de kansen van het zijn belachelijk, en niet de moeite waard remmen je echte leven voorbij.
  • Als je niet kan vertellen wanneer uw reacties stoppen met redelijke en begint belachelijk, probeer deze door iemand wiens gevoeligheid die je vertrouwt. Zij moeten in staat zijn om u te vertellen of je worst case scenario haalbaar is of over nadenken.
 4. 4
  Nu vraag jezelf af, "wat is het beste wat er kan gebeuren?"
 5. 5
  Zoek dingen die goed over jezelf zijn. Onzekerheid voortkomt vaak uit veel verwachtte.
  • Door alleen te kijken naar de negatieve dingen die zijn te onderscheiden over jezelf, je richten op hen en verwaarlozing uw positieve eigenschappen. Als je hard voor jezelf zijn geweest voor een lange tijd, kan het moeilijk zijn om te denken aan iets waardevols over jezelf op het eerste.
  • Het is vooral moeilijk op te merken negatieve self-talk als je hebt doen het al een lange tijd.
  • Een nuttige oefening om je meer comfortabel met positieve self-talk te krijgen en te beteugelen uw zelf-misbruik is jezelf vertellen twee oprecht aardige dingen over jezelf voor elk negatief iets. Ze hoeven niet te worden gerelateerd.
   • Bijvoorbeeld als je je tong verbranden omdat je niet lang genoeg wacht voor uw koffie om af te koelen en zweren "Idioot! Dat was een stomme zet," naar jezelf, moet je dan jezelf eraan te herinneren, "maar ik doe tennissen vrij goed, en ik heb heel aantrekkelijk tenen ". Het lijkt misschien vreemd, maar je bent het verschuiven van je houding als je jezelf lof.
 6. 6
  Houd verzorgende bedrijf. Aandacht besteden aan de vrienden die je te houden en hun houding over anderen, zichzelf, en u.
  • Als je begint te merken dat de meerderheid van uw vrienden zijn zeer kritisch, kritiek kleding, lichaam, besluiten, spraak, of het gedrag op een dagelijkse basis, wilt u misschien minder veroordelend vrienden te zoeken.
  • Terwijl het hebben van een paar van deze is prima, als je bent omringd door negativiteit, zelfs als het niet is gericht op u, bent u het absorberen van de gevolgen ervan. Zelfs als je vriend is te wijzen op de domme zoek kapsel op iemand anders, als je toevallig als dat kapsel, nu je je voelt alsof je vergist en het verliezen van het vertrouwen in uw eigen mening.
  • Probeer in plaats daarvan aan mensen die leuke dingen te zeggen over anderen en zijn niet snel te oordelen vinden.
 7. 7
  Zijn meer vergevingsgezind van anderen. Wees niet snel te oordelen, jezelf.
  • Als je merkt dat je veroordelen andermans fouten of beslissingen, na te denken over waarom je dat doet. Als uw eerste gedachte is "omdat ze verkeerd," denk een beetje harder. Waarom is het verkeerd? In welke context? Is het uw culturele achtergrond of hoe je bent opgevoed dat denk je dat?
  • Zou iemand uit een ander land of culturele achtergrond zich op dezelfde manier? Alleen maar omdat iemand is iets anders dan je zou doen of woont in een manier die je niet zou kiezen, is het niet automatisch dat ze het mis.
  • Proberen om anderen neer te zetten lijkt misschien alsof het roept je op, maar echt, elke keer als je iemand anders neer te halen, je bent ook kritiek op een kwaliteit die je bezit en kloppen dan naar beneden, ook.
  • In plaats daarvan, te verhogen anderen omhoog. Niet alleen zal je meer geluk het maken van vrienden en het hebben van betekenisvolle relaties, maar je zal ook worden verheffen jezelf.
 8. 8
  Vraag waarom je jezelf niet vertellen. Beginnen te zeggen ja vaker. Zeggen een verre vriend van je uit je muziekles u benadert en vertelt u ze willen een band te beginnen, en ze wil graag dat je om mee te doen.
  • Uw automatische reactie zou kunnen zijn "No way, ik heb nog nooit in een band geweest en je zeker niet lijken te weten hoe je een succesvolle een-naast maken, denk ik niet dat van mezelf als muzikant en ik doe niet hebben tijd met klassen en... "
  • Op deze manier van denken, voordat er iets waar is gegaan, heb je al afgesloten jezelf naar beneden en ontkende elke verkenning naar de mogelijkheden van het idee.
  • In plaats van jezelf te vertellen alle redenen is het niet, probeer dan loopt door wat er kan gebeuren als je ja gezegd. Zelfs als al je geen antwoorden waar zijn, zou het ja-scenario leiden tot nieuwe en onverwachte dingen.
  • Je kon band met die vriend en hun vrienden, krijgen een interessante ervaring van te maken, en hebben een nieuw verhaal te vertellen. Zeg ja en zie waar het leidt je.
  • Zelfs als je een beetje pijn, kunt u herstellen en je hebt een nieuwe ervaring onder je riem dan wanneer je had gewoon nee gezegd. Als er niets komt van het helemaal, kunt u gelukkig zijn om te denken dat je het soort van positieve en uitgaande persoon die bereid is om nieuwe dingen te proberen.
 9. 9
  Doe een ding dat je elke dag boeit. Het hoeft niet te gevaarlijk-gewoon gaan naar een deel van de stad je nog nooit aan op je eigen geweest en gaan in een willekeurige winkel. Zie wat je daar vinden. Probeer te praten met de griffier.
  • Als je zelfbewust over uw afbeelding, proberen naar een kledingwinkel ergens uit de norm en proberen op een heleboel kleren die je weet niet aan uw smaak.
  • Lach om jezelf op je uiterlijk in de spiegel. Je mag eigenlijk iets dat onverwachts bij je past. Zo niet, heb je je eigen vertrouwde kleren die nu lijkt misschien een beetje minder belachelijk. Gewoon proberen nieuwe dingen zo vaak als je kunt!

Tips

 • Proberen om anderen te helpen, zelfs al is het 'Simple' op manieren -. "Het geeft je een gevoel van vertrouwen en wantedness communiceren doen / werken dingen samen brengt een gevoel van motivatie en vreugde binnen Maak jezelf wilde zowel anderen als jezelf..
 • Als iemand kritiek op je, neem een ​​stap terug en denk objectief-"Is wat ze zeggen geldig? Hebben ze dachten over dit vanuit een aantal verschillende hoeken? Hebben ze bieden ze me een oplossing of mijn kant van dingen te begrijpen? gewoon proberen om me minderwaardig voelen? "
 • Als je verlegen bent, lachen om jezelf en probeer gelukkig te zijn. Boos of in stilte jezelf slaan voor een lange tijd na slechts vernietigen uw kansen te genieten van wat je doet, en zal je zere over de hele situatie van toen met verlof. Als je lacht, kun je verder gaan en blijven proberen om plezier te hebben.
 • Pick-up een hobby of activiteit die u hebt interesse in en de praktijk zo vaak mogelijk. Het kan iets wat je alleen of met een groep. Zelfs als je niet erg goed in het begin of niet het gevoel dat je een pro na een tijdje, geef je jezelf een andere eigenschap, en als met een groep, het opbouwen van relaties. Regelmatig spelen van een sport, wandelen, breien, lezen, fotografie, schilderkunst, het spelen van een instrument, het verzamelen van insecten, het leren van een taal of computer software, of vrijwilligerswerk in uw gemeenschap zijn allemaal goede voorbeelden.

Waarschuwingen

 • Zelfvertrouwen neemt een lange tijd om verpleegkundige terug naar gezondheid en zal vaak fluctueren. Het kan jaren duren voordat je je realiseert dat je helemaal veranderd. Gewoon denken dat je verandert en doe je best.
 • Slechte dingen zullen gebeuren in het leven en u zal gewond raken, maar dat is waar, ongeacht of u bent het leven omarmen of weg te lopen. Je kan dat niet veranderen, maar u kunt uw houding te veranderen, en daarmee verandert je hele leven.