Wkenl

Hoe je oor vocht af te voeren

Vocht in het oor of otitis media met effusie (OME), is het meest voor bij kinderen onder de leeftijd van 2. De aandoening kan voorkomen bij mensen van alle leeftijden. Vloeistof ontwikkelt zich meestal na een middenoorontsteking ruimt. Kinderen hebben vaak problemen met de vloeistof die nog in hun oren te wijten aan korte buis van Eustachius. Als onderdeel van het middenoor, deze buizen afvoer vloeistof uit het oor om de keel. Buis van Eustachius kan meer horizontaal te ontwikkelen bij jongere kinderen, het verbeteren van de kans op OME. Vergrote amandelen kan de buizen te blokkeren, waardoor materiaal zich ophoopt in plaats van correct afvoeren.

Stappen

Hoe je oor vocht af te voeren. Neem het wachten-en-zie aanpak.
Hoe je oor vocht af te voeren. Neem het wachten-en-zie aanpak.
 1. 1
  Neem het wachten-en-zie aanpak. Vaak zal afweer je eigen lichaam de infectie van het middenoor te bestrijden en te elimineren oor vocht op zijn eigen.
 2. 2
  Probeer wat oordruppels of plaats 2 druppels alcohol in uw oor. Alcohol helpt uitdrogen alle vloeistof uit je oren. Dit is een algemene oplossing voor het vrijmaken van water uit het oor na het zwemmen.
 3. 3
  Verwijder oorsmeer te laten oor vocht goed uitlekken.
 4. 4
  Raadpleeg uw arts. Als de oorontsteking en oor vloeistof niet is verdwenen na 2 of 3 dagen, contact op met uw arts over een voorgeschreven antibioticum of decongestivum om de infectie te wissen en tap het oor vocht. Een antibioticum zal over het algemeen duidelijk de infectie en vochtophoping binnen een paar dagen.
 5. 5
  Plaats een hot pack, kompres of warme kruik tegen uw oor. Soms is dit een effectieve manier van aftappen van vocht uit je oor. Maar zorg ervoor dat het item is niet te warm.
 6. 6
  Bezoek een oor, neus en keel specialist voor hardnekkige oorontstekingen en oor vloeistof.
  • Als uw kind heeft chronische oorontsteking veroorzaken chronische vloeistof, kan de specialist een operatie voorstellen om tympanostomiebuisjes invoegen in het trommelvlies. In dit proces, zal de arts operatief plaatsen van de buis in het trommelvlies via een kleine incisie. Het proces moeten de vloeistof volledig leeg uit het middenoor na enkele weken.
 7. 7
  Een bezoek aan een chiropractor. Door middel van chiropractische technieken, zoals het masseren van het gehemelte of het aanpassen van het oor, nek of kaak, kan chiropractors kunnen drain vloeistof hulp van het middenoor.

Tips

 • Oorontsteking symptomen bij baby's en jonge kinderen kunnen onder slaapstoornissen, oor trekken, huilen, oor vocht, koorts, hoofdpijn, onhandig saldo of gehoorproblemen.
 • Lichamen van de meeste mensen genoeg produceren oorsmeer. Als je te weinig hebt, kan je oren jeukende en droog geworden. Dit kan je meer geneigd om oorontsteking te krijgen.

Waarschuwingen

 • Raadpleeg onmiddellijk uw arts als u pus of een bloederige afscheiding drainage van uw oor merkt.
 • Verwacht niets in uw oor steken. Zelfs iets zo zacht als een wattenstaafje tip kan schade aan de gehoorgang veroorzaken.
 • Leg nooit uw kind naar beneden voor fles voedingen. U kunt voorkomen dat oorontstekingen door het houden van uw kind in een meer rechtop.
 • Vermijd roken, passief roken en luchtvervuiling, wat kan leiden tot oorontsteking.