Wkenl

Hoe je over een angst voor diep water

Angst voor diep water is niet zo heel verschillend van de meeste andere angsten mensen hebben. En het overwinnen van het kan enige tijd duren, maar is heel goed mogelijk!

Stappen

Hoe je over een angst voor diep water. Toegeven aan jezelf dat je bang bent.
Hoe je over een angst voor diep water. Toegeven aan jezelf dat je bang bent.
 1. 1
  Toegeven aan jezelf dat je bang bent. Er is niets mis met het zijn bang voor diep water. Geef jezelf een moment om te accepteren dat, en niet beschaamd.
 2. 2
  Bedenk wat het ergste dat kan gebeuren zou zijn. Vreemd klinken? Het is niet. De kansen van een diep water beest opkomen te verslinden je echt niet realistisch. Ga door je angsten in je hoofd, en vervolgens rationaliseren hen. Haaien? De meeste aanvallen van haaien zijn in ondiep water, en je een betere kans om te overlijden aan een bijensteek dan een haai beet hebben. Octopus? Ze jagen op dieren van de grootte van je vuist, niet de mens, en in het algemeen zijn zeer zachtaardige wezens. Zodra je je realiseert dat de meeste van de dingen die je bang bent zijn ofwel fictief, of gewoon dieren proberen te overleven, net als u, zijn veel moeilijker te worden bang.
 3. 3
  Probeer in te gaan op ondiep water, en zie hoe je je voelt. Wanneer je dieper te krijgen, concentreren op hoe je gevoelens veranderen, en wat heeft de neiging om ze te veranderen. Neem het langzaam, en gewoon experimenteren met wat je precies bang voor bent. Is het zwemmen vermogen? Oceaanschepselen? Of iets anders? Erachter te komen wat triggers je angst, en dan zul je in staat om beter te richten op het zal zijn.
 4. 4
  Zodra je je angst hebt geïdentificeerd, werken tot je comfort zone, en duw een beetje meer elke keer. Het is net als het oprekken van een spier. Uiteindelijk zul je veel beter krijgen. Er is geen belofte dat je ooit zult zich thuis voelen in diep water, maar de mogelijkheid om plezier te hebben met vrienden aan de zeezijde is een prachtig ding.

Tips

 • Probeer niet om jezelf te krijgen over je angst door te springen in het midden van een meer of iets en probeert jezelf van me afzetten. De resultaten zullen waarschijnlijk niet mooi te zijn.
 • Doe het rustig aan, en laat mensen duw je. Helpen is geweldig, het duwen is niet.
 • Zwemmen langs de randen in een diepe poel. Zo nu en dan probeer het loslaten van de zijkanten en zwemmen aan elke kant van het zwembad. Een andere tip is om te laten gaan van de kant en ga onder water gedurende 30 seconden. Dit zal zeker werken aan de angst voor ondiep water te overwinnen.

Waarschuwingen

 • Niet kijken "Titanic" of "Jaws" of "The Boat That Rocked"
 • Zelfs als je de beste zwemmer ooit, het is gewoon niet een goed idee om dingen die je weet zijn gevaarlijk doen.
 • Niet alleen zwemmen. Kijk weer en water omstandigheden. Niet plagen grote waterdieren.