Wkenl

Hoe je over een buikpijn

Maagpijn zijn nooit leuk en ze altijd lijken te komen op een slecht moment. Gelukkig, ze zijn meestal niet ernstig en kan worden verholpen met een beetje zelfzorg. Als je maag pijn doet, is dat meestal omdat je lichaam wat neigt zou kunnen gebruiken om. Hier zijn enkele eenvoudige tips om het proces te starten.

Stappen

Hoe je over een buikpijn. Stoppen met eten en drinken.
Hoe je over een buikpijn. Stoppen met eten en drinken.

Deel een: snelle oplossingen

 1. 1
  Stoppen met eten en drinken. Geef je maag een volledige onderbreking van vloeistoffen en vaste stoffen meteen. Als je echt nodig hebt om te eten, ga met kleine porties van niet-zure voedingsmiddelen zoals crackers, groenten of fruit.
 2. 2
  Neem een over-the-counter antacidum. Neem een ​​antacidum om de zuurgraad in je maag te neutraliseren als je voelt de buikpijn is gerelateerd aan indigestie of je ervaart hart branden.
  • Tums en Melk van Magnesia (Magnesiumhydroxide) zijn de meest voorkomende merken, maar u kunt andere merknamen te vinden met vergelijkbare ingrediënten bij de drogist.
 3. 3
  Neem simethicon. Als je opgeblazen voelt, stimethicone is een over-the-counter anti-opgeblazen gevoel remedie die moeten helpen duidelijk uit overtollige gas.
  • Wilt u weten of gas is uw probleem, probeer dan masseren je maag en luisteren voor gorgelende geluiden. Ze horen? Je hebt waarschijnlijk een overmaat aan gas in. Simethicone kan helpen duidelijk het uit.
 4. 4
  Neem bsmuth subsalicylate. Dit werkt als een tegen diarree, dus als je het draait dit is wat je moet nemen. Pepto-Bismol is het meest voorkomende merk, maar u kunt andere merknamen te vinden met vergelijkbare ingrediënten over-the-counter worden verkocht bij de drogist.
 5. 5
  Ga naar het toilet. Het lijkt misschien onmogelijk, maar soms al een buikpijn vraagt ​​om een ​​goede, stevige stoelgang.
 6. 6
  Neem een warme douche of bad. Rusten je lichaam, het verwarmen van uw organen en kalmerende je geest kan allemaal helpen met een buikpijn. Soms maagpijn komt als een reactie op een stressvolle dag.
 7. 7
  Ga op je rug. Liggen laat de rest van je lichaam een ​​pauze nemen, zodat het beter kan omgaan met je maag.
 8. 8
  Zet een warm kompres op je buik. Als je niet een verwarmings-pad hebben, nat een washandje met warm water en plaats het op je buik. Houd deze zo lang als nodig is.
 9. 9
  Masseer je buik. Langzaam druk uit te oefenen met twee vingers in een cirkelvormige beweging langs je onderrug en bovenbuik.
 10. 10
  Proberen. Als je in staat bent om, proberen om een ​​dutje te doen. In de meeste gevallen zal je maagpijn weg zijn als je wakker wordt. Als je niet in slaap kan vallen, probeer dan te rusten op je rug te laten uw maag uitstrekken.

Deel twee: huismiddeltjes

 1. 1
  Eet yoghurt. Yoghurt is een grote lijn van verdediging tegen maagpijn. Het zit vol met gezonde probiotica die verzacht. In een studie van de Universiteit van Manchester, vrouwen met het prikkelbare darm syndroom zag een afname van een opgeblazen gevoel door 78 procent als ze verbruikt dagelijks yoghurt.
 2. 2
  Eet probiotica en gefermenteerde levensmiddelen. Probiotica zijn er in vele vormen en zijn gemeld om serieus te verminderen maagklachten. Kombucha, yoghurt, kefir en lacto-gefermenteerde groenten zijn allemaal goede bronnen van probiotica.
 3. 3
  Drink een zuiveringszout oplossing. Meng een 8 oz. glas drinken van water met twee eetlepels zuiveringszout.
 4. 4
  Gebruik kruiden of planten remedies. Een paar verschillende kruiden zijn vooral effectief bij het verminderen van maagpijn. Probeer deze:
  • Maak kaneel thee. Zachtjes koken twee kopjes water en twee kaneelstokjes samen gedurende 15-20 minuten. Verwijder de kaneelstokjes en giet het in een glas. Voeg een eetlepel honing voor zoetigheid.
  • Maak pepermunt thee. Sommige mensen liever pepermunt thee te kaneel thee. Beide zullen helpen om je maag te kalmeren en te helpen ontspannen.
  • Maak karwij thee. Zachtjes koken twee kopjes water en twee theelepels karwijzaad samen gedurende 15-20 minuten. Zeef vloeistof in glas, voeg een eetlepel honing voor zoetigheid. Of, verbruiken karwij-olie. Karwij-olie wordt vaak gebruikt voor de spijsvertering kwalen zoals maag en darm krampen.
  • Verbruiken venkel. Ooit afgevraagd waarom Indiaas eten gebruikt zoveel venkelzaad? Het werkt om zich te ontdoen van gas en hulp indigestie. Probeer het eten van een lepel venkel zaden of het maken van een venkelzaad thee.
  • Consumeren gember. Maaginhoud kunnen profiteren van gember, die wordt gebruikt als een manier om misselijkheid te behandelen en verlichten indigestie. Eet het rauw, maakt een kopje thee of kopen gember capsules.
 5. 5
  Maak een appel cider azijn en honing elixer. Een oude folk recept met veel moderne lof. Het is misschien niet voor iedereen, maar als je het gevoel er klaar voor, geef het een schot - het misschien net wat je maag nodig heeft. Probeer het mengen van een eetlepel honing en een eetlepel appelazijn in een glas water. Drink up!
 6. 6
  Eet een portie van papaya, granaatappel of ananas. De enzymen in deze vruchten zijn oraal in te nemen voor eeuwen tot maag pijn te verlichten. Echter, niet over doen. Deze zelfde vruchten in grote hoeveelheden is bekend dat maagpijn veroorzaken.
 7. 7
  Drink koolzuurhoudend water. Koolzuurhoudende dranken kunnen werken om de maag te regelen door om ons te boeren, het verlichten ons van extra gas.

Tips

 • Ontspan. Maagpijn kan vaak het gevolg zijn van stress, angst of depressie. Dingen doen die opzettelijk ontstressen u. Mediteren, luisteren naar rustgevende muziek, en rek bij kaarslicht.
 • Fart elke keer als je kunt, ondanks het lawaaierig en stinkend kan zijn, het is een ongelooflijke introductie voor je maag. Hint: denk dat er geen scheet betekent het blijft binnen...
 • Aandacht te besteden aan uw dieet. Ongezonde voeding zijn een enorme oorzaak van maagpijn. Het eten van ongezond of junky voedsel kan vaak leiden tot langdurige maag problemen. Probeer integratie van vers fruit en groenten, gefermenteerde levensmiddelen, zuivel en volkoren granen in uw dagelijkse maaltijden.
 • Vertragen wanneer je eet. Te snel eten kan vaak leiden tot maag onrust. Probeer het zetten van uw vork neer tussen elke hap of het nemen van een slok water.
 • Koken met gember, pepermunt en venkel seed.These zijn aan de top van de lijst van darm-happy-kruiden. Probeer ze op te nemen in uw maaltijden.
 • Koken met Cayenne. Een studie uitgevoerd aan de NYU vond dat mensen die verbruikt 2,5 g van cayennepeper dagelijks ervaren vermindering van maagklachten na drie weken.
 • Eet regelmatig, maar lichte maaltijden. Het eten van kleine porties vijf of zes keer per dag wordt verklaard door voedingsdeskundigen om de beste manier om te eten. Het is gemakkelijker de spijsverteringskanaal en kan maagproblemen voorkomen.
 • . Stretching niet alleen ontspant je lichaam. Het leidt ook tot verhoogde circulatie in het spijsverteringskanaal en in het algemeen leidt tot operaties daar beneden glad.

Waarschuwingen

 • Als je buikpijn is te wijten aan brandend maagzuur of zure reflux voorkomen liggend als je maagzuur kon reizen up van uw slokdarm.
 • Blindedarmontsteking is een echte ding. Wees je bewust van deze symptomen:
  • Appendicitis is geassocieerd met een bepaald soort pijn. Het begint meestal met een doffe pijn in de buurt van de bovenkant van je buik (marine-gebied) en wordt scherper als het beweegt om uw onderbuik.
  • verlies van eetlust.
  • braken of misselijkheid kort na de pijn begint.
  • Koorts
  • Zwelling van de buik
  • onvermogen om gas geven
  • Als u denkt dat u misschien een aantal van deze symptomen heeft, moet u contact opnemen met uw arts meteen. Blindedarmontsteking is een ontsteking van de appendix en de typische reactie is op de appendix operatief te verwijderen. Maar geen paniek, het menselijk lichaam functioneert prima zonder een - het is nog steeds een raadsel waarom we worden geboren met hen.
 • Zie een arts als u pijn:
  • dat is ondraaglijk, scherp of branderig
  • dat is erger dan je ooit hebt meegemaakt
  • die elke dag erger wordt
  • abrupt