Wkenl

Hoe je spullen uit je ogen

Vaak mensen krijgen dingen in hun ogen, of het nu een stofje, een wimper, of een scherp klein voorwerp. Dit kan zowel vervelend en potentieel gevaarlijk als je niet in staat om het doel te halen uit uw oog. Dit artikel zal u vertellen hoe je lastige dingen uit je ogen.

Stappen

Hoe je spullen uit je ogen. Beweeg je ogen heen en weer in een poging te lokaliseren waar het object is.
Hoe je spullen uit je ogen. Beweeg je ogen heen en weer in een poging te lokaliseren waar het object is.

De inspectie van uw ogen

 1. 1
  Was uw handen. Zelfs als je weet dat je handen zijn niet zo vuil is, is het een goed idee om ze te wassen als je gaat om te worden afhandeling van uw oog. Je wilt niet een object uit je oog verwijderen alleen om het te infecteren met iets slechter.
 2. 2
  Beweeg je ogen heen en weer in een poging te lokaliseren waar het object is. Beweeg oog van links naar rechts en van boven naar beneden. Het is misschien moeilijk om je ogen te observeren terwijl je dit doet worden. Nadat u uw oog rond bent verhuisd, neem een ​​kijkje op het in de spiegel en kijk of je niet kunt vinden waar het vreemde voorwerp is.
  • Een zaklamp of een helder licht zal helpen enig licht werpen op de situatie. Gebruik het om uw inspectie te vergemakkelijken.
 3. 3
  Hebben een vriend of familielid te doen de inspectie voor u. Trek uw eigen ooglid naar beneden en langzaam kijk omhoog, langzaam genoeg zodat de persoon die de inspectie heeft een kans om je oog te onderzoeken. Herhalen, behalve deze keer trekken van uw ooglid en naar beneden te kijken omhoog om voor inspectie van of er iets zelf in je bovenste oog heeft ingediend.
  • Als je wilt onderzoeken onder het ooglid, plaats een wattenstaafje recht boven het bovenste ooglid en draai de deksel over het wattenstaafje. Dit zal u toelaten kijken voor een object in het ooglid zelf ingediend.
 4. 4
  Weet wanneer je moet bellen voor hulp. Raadpleeg een arts meteen als u geen waarschuwingsborden ter plaatse:
  • U kunt het item niet te verwijderen uit uw oog
  • Het item wordt ingebed in het oog
  • Je ervaart abnormaal zicht
  • Pijn, roodheid of ongemak blijft nadat het item is verwijderd uit het oog
 5. 5
  Doe nooit een van de volgende. Een van de volgende handelingen vallen onder de categorie "niet aanbevolen" van arts advies:
  • Verwijder nooit een stuk metaal, groot of klein, die zich in het oog heeft ingediend
  • Plaats nooit druk op het oog zelf in een poging om het object disloge
  • Gebruik nooit een pincet, tandenstokers, of andere harde voorwerpen

Blozen uw oog met water

 1. 1
  Gebruik een oogschelp. Ook wel een oogdouche of zelfs een lenzenvloeistof, dit kleine kop met een afgeronde rand geeft u een goede positie om de ogen te spoelen. Om dit te doen:
  • Houd uw hoofd achterover
  • Rest de oogschelp op het bot aan de basis van je oogkas
  • Het houden van uw oog open, zachtjes omvallen van de oogschelp, zodat het water in watervallen uit in het oog, verwijderen met het geen vreemde voorwerpen
 2. 2
  Gebruik een schoon drinkglas. Als u niet een lenzenvloeistof hebben, zal een schoon drinkglas net zo goed werken, als een beetje minder efficiënt. Gebruik het als je een oogklep zou doen:
  • Houd uw hoofd achterover, zodat uw ogen starend
  • Rest het drinkglas recht onder je ogen, op de basis van je oogkas
  • Het houden van uw oog open, voorzichtig maar gestaag beginnen om de inhoud van het drinkglas giet het in je oog
 3. 3
  Gebruik de douche om de inhoud uit te spoelen van je oog. Richt het water dat uit de tuit op je voorhoofd, niet direct in het oog, te laten plaats doorsijpelen in uw oog. Als je kunt, houdt open de aangedane ooglid terwijl je dit doet.
 4. 4
  Gebruik een pipet gevuld met water te spoelen uit de inhoud van je oog. Vanaf de buitenste hoek van het oog, vallen een beetje water in uw oog met een pipet en kijk of dat niet het voorwerp of de stof niet verdrijven.

Vegen je uiterlijke ogen

 1. 1
  Gebruik een wattenstaafje om een voorwerp of stof die is verplaatst naar een flap van de huid, terwijl het spoelen van de ogen met water te verwijderen. Als het voorwerp niet langer op het oog zelf, het is oke om te proberen om het object weg te vegen met een wattenstaafje.
  • Wees voorzichtig dat u het oog zelf af te vegen met een wattenstaafje. De veiligste om te doen is om je ogen te spoelen met water, niet proberen om het object weg te schrapen met een wattenstaafje.
 2. 2
  Verwijder een object uit het witte gedeelte van het oog met een bevochtigd tissuepapier. Als u een object op de buitenste, witte gedeelte van uw oog, of binnen een ooglid te zien, probeer bevochtiging een stukje weefsel papier en rechtstreeks aanraken van het einde van het op het object dat u wilt verwijderen. Het object moet zich houden aan het vloeipapier.
  • Deze methode is minder aanbevolen dan spoelen uw oog met water, want het zal wat irritatie op uw ogen veroorzaken. Dit is gebruikelijk en geen reden tot zorg.

De behandeling van uw ogen daarna

 1. 1
  Verwachten dat een aantal kleine ongemakken daarna. Het is gebruikelijk om een ​​scratchiness of ongemak in uw oog krijgt, zelfs nadat u de gewraakte object hebt verwijderd. Als u nog steeds scratchiness of ongemak in uw oog te voelen voor meer dan een dag na het verwijderen van het object, een arts raadplegen.
 2. 2
  De situatie blijven volgen. Als de situatie beter wordt, ben je natuurlijk thuis-free. Als de situatie erger wordt, je gaat nodig hebben om een ​​specialist te zien. Hier zijn de tekenen om op de uitkijk voor nadat het item is verwijderd:
  • Begin van wazig of dubbel zien
  • Pijn blijft of toeneemt
  • Bloed dekt een deel van de iris (of gekleurde gedeelte van het oog)
  • Gaat de gevoeligheid voor licht
  • Het begin van de tekenen van infectie

Tips

 • Het oog zal zich vaak ontdoen van vreemde voorwerpen, zoals zand en wimpers, door veelvuldig knipperen en / of scheuren.

Waarschuwingen

 • Nooit voorwerpen scherp of hard in uw ogen in een poging om iets te halen.