Wkenl

Hoe je woede onder controle

Iedereen wordt boos op de gelegenheid. Als je ervaart overweldigende woede, hoewel, het zou kunnen beschadigen uw geestelijke en lichamelijke gezondheid. Hier is hoe u uw emoties te beheersen en zelf kalm naar beneden.

Stappen

Hoe je woede onder controle. Neem een pauze zodra je erkennen dat je boos bent.
Hoe je woede onder controle. Neem een pauze zodra je erkennen dat je boos bent.

Controlling korte termijn woede

 1. 1
  Neem een pauze zodra je erkennen dat je boos bent. Stoppen met wat je doet, even weg van alles wat is irriterend u, en even uitrusten. Aan de weg van wat er ook verstoren je zal het oneindig veel gemakkelijker te kalmeren maken. Probeer het uit in deze situaties:
  • Als je ervaart weg woede, trek dan aan een secundaire weg en zet de auto.
  • Als je boos op het werk bent, ga dan naar een kamer of een stap naar buiten voor een moment. Als je rijdt om te werken, overwegen zittend in je auto, zodat je in een ruimte die u zelf.
  • Als je overstuur thuis, ga dan naar een single-bezetting ruimte (zoals de badkamer) of voor een wandeling.
  • Als je ervaart boosheid in een onbekende plaats, niet alleen afdwalen door jezelf. Vertel wie je bent met dat je een korte mentale vakantie nodig hebt, en vragen dat hij of zij staan ​​een paar extra stappen van je af. Sluit je ogen en probeer stel je ergens rustig.
 2. 2
  Haal diep adem. Als je hart hamers met woede, langzaam naar beneden door het beheersen van je ademhaling. Tel tot drie als je inademt, houd de adem in je longen gedurende drie seconden, en tel tot drie weer als je uitademt. Focus alleen op de nummers als u dit doet, en weigeren om na te denken over wat er boos je. Herhaal dit zo vaak als nodig is.
 3. 3
  Ga naar een "happy place". Als je nog steeds een moeilijke tijd te kalmeren, stel je in een scène die u vinden ongelooflijk ontspannend. Het kan je kindertijd achtertuin, een rustig bos, een eenzaam eiland te zijn - wat locale maakt u zich thuis voelt en rustig. Focus op verbeelden elk detail van deze plaats: het licht, de geluiden, de temperatuur, het weer, de geuren. Houd woning op uw gelukkige plaats totdat u zich helemaal ondergedompeld in het, en er hangen voor een paar minuten of totdat je rustig voelt.
 4. 4
  En nog steeds als het niet werkt, denk aan de beste tijd je hebt te besteden, herinner me elk gelukkige situatie mogelijk als u kunt. Het kan zijn met je moeder, vrienden, of je partner.Try om een ​​glimlach op je gezicht te brengen door te onthouden dergelijke incidenten.
 5. 5
  Oefen positieve self-talk. Als je klaar bent, "bespreken" de situatie met jezelf in positieve en het verlichten van termen. Bijvoorbeeld, als u weg woede, zou je kunnen proberen: "Die vent bijna sideswiped mij, maar misschien was hij het ervaren van een noodsituatie en ik zal waarschijnlijk nooit meer om hem weer te zien Ik voel me gelukkig dat ik leef en mijn auto. is krasvrij. Ik ben gelukkig dat ik nog kan rijden. Ik kan blijven kalm en geconcentreerd als ik terug op de weg. "
  • Als u een vorm van positieve self-talk die echt werkt voor u te vinden, maken het een mantra. Herhaal het voor jezelf zo vaak als je nodig hebt om om terug te gaan naar de juiste gemoedstoestand.
 6. 6
  Vraag naar de ondersteuning van iemand die u vertrouwt. Als je nog steeds boos, delen uw zorgen met een goede vriend of vertrouweling zou kunnen helpen.
  • Duidelijk uit te drukken wat je wilt van de andere persoon. Als je wil gewoon een klankbord, staat aan het begin dat je geen hulp of advies, gewoon sympathie willen. Als u op zoek bent naar een oplossing, laat de andere persoon kennen.
  • Stel een tijdslimiet. Geef jezelf een bepaalde hoeveelheid tijd om te ventileren over wat er verontrustend je, en vasthouden aan het - wanneer de tijd om is, je rant is voorbij. Dit zal u helpen over te gaan in plaats van stil te staan ​​bij de situatie eindeloos.
 7. 7
  Proberen om wat humor in wat je boos zien. Nadat je hebt gekalmeerd en vastgesteld dat je klaar bent op het incident te krijgen bent, probeer de lichtere kant zien. Gieten het incident in een humoristische licht kan helpen positiviteit behouden en voorkomen dat je boos over het zelfde ding de volgende keer.

Controlling langdurige woede

 1. 1
  Engage in fysieke activiteit. De endorfine die afkomstig zijn van de oefening kan helpen kalmeren en je lichaam in beweging biedt een fysieke uitlaatklep voor uw woede. Probeer deze activiteiten die u alleen kunt oefenen:
  • Lopen.
  • Krachttraining.
  • Fietsen.
  • Yoga.
  • Basketbal.
  • Vechtsporten.
  • Zwemmen.
 2. 2
  Herstructureren van de manier waarop u denkt over uw leven. Cognitieve gewoonten zijn het moeilijkst te breken, maar het kan worden gedaan. Vraag jezelf eerlijk als je alles en iedereen als een tegenstander of een obstakel zien. Odds zijn, de wereld is niet precies op die manier - maar je denkt dat het is, of het is te wijten aan paranoia of ervaringen uit het verleden. Probeer deze tips over het veranderen van je wereldbeeld:
  • Als je wakker wordt in de ochtend, besluiten dat je gaat aan elke persoon of ervaring, alsof het een gloednieuwe om je te begroeten. Shed uw vooroordelen, en geven alles een frisse start.
  • Wanneer je merkt dat je vallen in dezelfde gedachte sporen, zeggen: "Hou op" hardop. Bewust veranderen uw lijn van denken om iets anders.
  • Proberen op verschillende standpunten. In plaats van zich uitsluitend te richten op hoe je bent getroffen door een situatie, vraag jezelf af hoe het invloed op de andere betrokkenen. Denk na over de obstakels ze te maken hebben, en hoe ze reageren.
 3. 3
  Houd een dagboek bij van wat je verstoort en hoe u van plan bent om het te repareren. Elke keer dat je bent overweldigend boos, precies opschrijven wat er is gebeurd. (Het is belangrijk om eerlijk te zijn, zelfs als het werpt je in een ongunstig licht - vergeet niet, is een tijdschrift bedoeld is prive.) Dan te plannen wat je gaat doen om het probleem te verhelpen en voorkomen dat u het de volgende keer. Als je merkt dat je in dezelfde verontrustende situatie, terug te verwijzen naar je dagboek aantekeningen om te zien wat je nog meer kunt doen.
 4. 4
  Zie een professionele geestelijke gezondheidszorg. Als je boosheid is gevorderd tot het punt dat het interfereren met uw dag-tot-dag leven of uw vermogen om positieve relaties te onderhouden, een arts raadplegen. Hij of zij kan de wortel van het probleem te beoordelen en of je therapie, medicatie of een combinatie van beide nodig.
  • Realiseer je dat depressie, zelfs die gediagnosticeerd door een professional, kan bij de wortel worden veroorzaakt door woede en de frustratie die ontstaan ​​wanneer het niet kan of niet is verholpen, en er is geen recht. Omdat de woede in de meeste gevallen moet worden onderdrukt, om zo geen schade toebrengen aan zichzelf en anderen, of zijn bron heeft vernedering en schaamte veroorzaakt, en omdat men bruist het toen niet vrijgegeven, en men duwt het in het onbewuste, de onopgeloste etterende kan depression.or vijandigheid, wanneer eigenlijk kan het echte probleem zijn ze zijn gewoon niet bewust van wat iemands normen veroorzaken. Confronteer de dader op een bepaalde manier om hen te laten weten dat ze het maken van een boos. Natuurlijk is voorzichtigheid moet worden beschouwd in het geval van de mogelijkheid van geweld.

Tips

 • Vergeet niet, we zijn allemaal mensen en hebben de neiging om boos op iemand of iets te krijgen. U kunt iemand hoe je je voelt en kijk of ze je kunnen helpen vertellen.
 • Denk na over de stress die je op jezelf. Hou je zo voelt? Als het niet veranderen.
 • Zoek een creatieve uitlaatklep, zoals het schrijven, tekenen etc. waar u uw energie kunt verbruiken. Hobbies helpen verheffen uw humeur en u toestaan ​​om energie te kanaliseren dat u gewoonlijk besteed stilstaan ​​bij zaken die je niet in staat zijn op te lossen. Stel je voor wat je zou kunnen doen met de energie die je verbruikt in woede als je het gekanaliseerd in iets anders.
 • Erken dat soms woede gerechtvaardigd is, en kan het nodig zijn om uit te komen. Echter, beseffen dat er productieve manieren om het te doen in plaats van uitgehaald naar anderen.
 • Let op wat je zegt als je boos bent. Je hoeft niet altijd hetzelfde als wanneer je hebt gekalmeerd voelen en dacht aan de situatie.
 • Probeer te denken van dingen die je dankbaar voor bent. Hoe specifieker, hoe beter. Je kan niet echt boos en dankbaar te zijn op hetzelfde moment.
 • Voor elke negatieve gedachte die je hebt, daag het met drie positieve gedachten.
 • Geen stress meer dan iemand die niet wil benadrukken over je heen.
 • Als je ooit boos met uw familie, nadenken over wat ze voor je betekenen.
 • Denk aan een aantal grappige dingen.
 • Zing een van uw favoriete nummers (met een happy beat).
 • Vraag jezelf af of de toekomstige ontvanger van uw woede verdient te worden opgeblazen bij, of als je gewoon ze met behulp van als een boksbal om stoom vrij te geven over een andere persoon / probleem dat je dwars zit.
 • Meditatie is een handige manier om stress en / of angst, die vaak zijn voorwaarden om woede los. Mediteren niet als je boos bent, omdat dit een negatief effect op uw woede zou kunnen hebben. In plaats daarvan, mediteren als je gekalmeerd en zijn in volledige controle over je gedachten en emoties.
 • Soms, in plaats van praten met iemand direct, is het beter om een ​​brief te schrijven.
 • Drink iets dat je graag helpen kalmeren.
 • Bij het ervaren van negatieve emoties Ik ga naar buiten en graven een gat in de hoek van de werf. Concentreer je op niets anders dan de schop gaat in de grond. Binnenkort zul je vergeet wat het ook was die ervoor zorgde dat het gevoel. Volgende keer dat je boos vult het gat terug. Herhalen als nodig is.
 • Ga voor een run! Cyclus, looppas, gang, zelfs springen op een trampoline kan een grote hulp zijn! Ook, probeer het schoonmaken! U zult versteld staan ​​van uw goed humeur!

Waarschuwingen

 • Loop weg onmiddellijk wanneer je beseft dat je op het punt om je woede te wenden tot woede of steeds gewelddadig.
 • Indien u op enig moment denkt over iets dat jezelf of anderen zou kwetsen doen, krijgt er meteen helpen.
 • Woede is nooit, nooit een excuus in te slaan op of misbruik (fysiek of verbaal) de mensen om je heen. Je zou naar de gevangenis gestuurd voor het.