Wkenl

Hoe kan ik een 50 yard freestyle zwemmen


Zwemmen is niet een wandeling in het park. Het is een intensieve training die jaren duurt om perfect. Als u geïnteresseerd bent in wedstrijdzwemmen, net als de 50 yard (of FINA meter) freestyle, volgt u de onderstaande stappen om uw slagtechniek en beroerte strategieën te verbeteren. De 50 yard (of meter) zwemmen is de snelste en kortste wedstrijdzwemmen evenement. Kleine details zullen majorly invloed op de algehele prestaties, en de concurrentie in dit evenement is misschien wel de meest meedogenloze. Hoewel dit evenement wordt zwom als 50 yards in veel competities in Europa, internationaal, zoals voorgeschreven door FINA, het evenement is 50 meter.

Stappen

Hoe kan ik een 50 yard freestyle zwemmen. Springen van het startblok eens het startpunt "piep" dooft.
Hoe kan ik een 50 yard freestyle zwemmen. Springen van het startblok eens het startpunt "piep" dooft.
 1. 1
  Springen van het startblok eens het startpunt "piep" dooft. Zorg ervoor dat u naar buiten springen in de richting van de vlaggen en in een stroomlijn positie alvorens in het water. Zorg ervoor dat u niet alleen laten vallen in het water 2 meter uit de startblokken. Oefenen en perfectioneren van een race-duik kan cruciaal zijn in het verlagen van tijd. Zorg ervoor dat u de meest horizontale afstand mogelijk tijdens het duiken te dekken.
 2. 2
  Gebruik een krachtige dolfijn kick off de startblokken. Blijven deze voor ongeveer 5 yards / meter of langer indien gewenst. Niet meer dan 15 yards / meter.
 3. 3
  Rollen op de zijkant (zodat deze arm wordt naar beneden naar de bodem) die gaat eerst trekken. Zorg ervoor dat u in stroomlijn positie door deze stap. Adem niet op de eerste of tweede slag vanaf het begin.
 4. 4
  Neem de arm naar de bodem uit stroomlijn positie en trek het recht naar achteren in een krachtige beweging. Door dit te doen zal de rest van het lichaam te draaien naar de andere kant.
 5. 5
  Herstellen van de arm die gewoon snel heeft getrokken over het water in een gebogen, maar ontspannen houding. Op dit moment is deze arm die niet het water nog ingevoerd.
 6. 6
  Betrek de arm die niet heeft getrokken in een licht gebogen positie ongeveer 6 - 8 centimeter onder de oppervlakte.
 7. 7
  Steunvlak in het water zodat het volledig recht en is ongeveer 4-6 cm onder het oppervlak. Op dit punt, moet de arm enigszins buiten schouders breed zijn.
 8. 8
  Trek de arm recht naar achteren met kracht. Zorg ervoor dat de heupen te gaan voordat trekken om het effect te maximaliseren.
 9. 9
  Herhaal de stappen 4 - 6 (inclusief beide delen) tot de zwemmer is ongeveer twee meter afstand van de muur.
 10. 10
  Met de laatste arm-pull in de muur, te bereiken en beginnen te rollen in een flip leidt bij de arm en na door met het hoofd. Duik niet onder het wateroppervlak; spiegelen aan het oppervlak!
 11. 11
  Breng beide voeten over het water snel en leg ze ongeveer 10 - 12 centimeter onder de oppervlakte van het water en op de muur. Om de snelheid van de flip-turn te verhogen, leiden het lichaam met het hoofd en de focus op een strakke flip, plooi de knieën, met de benen bewegen heel snel toen boven het oppervlak.
 12. 12
  Afzetten van de muur - en zoals je bent omgedraaid op je rug, draai om te draaien naar de juiste positie terwijl het duwen. Gebruik een krachtige dolfijn kick om snel te versnellen voor ongeveer 5 - 10 yards / meter.
 13. 13
  Herhaal de stappen 3-6 totdat u de muur over een definitieve slag bij de finish van het zwemmen te raken.
 14. 14
  Bij afwerking, richten zich op het aanraken van de muur, terwijl nog steeds zo snel mogelijk, niet ademen in de laatste 5 yards / meter, zodat u zich kunt concentreren op de snelheid niet op het krijgen van uw volgende adem. Aanraking met het herstel arm zodat de hand boven het oppervlak, zodat het beweegt snelste en zichtbaar.

Tips

 • Kick constant gedurende de hele race om de snelste tijd te krijgen.
 • Draag comfortabele bril.
 • Houd je opwinding, motivatie en concentratie door altijd proberen om je tijd en techniek te verbeteren.
 • De 50M zwemmen vereist een volledige inspanning om gezwommen correct te zijn. Concentreer je op vooruit gooien het lichaam en besteden al je energie, want het is een zeer korte race.
 • Draag altijd een badmuts om de weerstand te verminderen.
 • Zorg ervoor dat je flip bochten, want zij zijn de snelste manier om af te komen van een muur.
 • Zwemmen meer op je heupen. Hun hoekige vorm is meer gestroomlijnd dan maag (denk speedboot vorm vs sleepboot vorm eronder)
 • Breathe ongeveer 1-3 keer in de race. Niet inademen voordat een flip bocht of bij het afwerken van de race. Ademen door het synchroniseren hoofd met de rest van het lichaam tijdens het draaien naar een kant. Neem elke ademhaling snel en dan draai je hoofd terug in het water in een comfortabele positie. Slechts een goggle moet komen van het water.
 • Een tegenstander kan je inspireren om sneller te racen, maar niet toestaan ​​dat de andere persoon om te spelen of breken je concentratie. Er is een tijd om te spelen: achteraf.
 • Dit is heel moeilijk om de eerste paar keer doen, maar verhoogt je snelheid als je leert hoe te om het correct te doen. Je hoofd wordt verondersteld te zijn beneden en met je ruggengraat tijdens afstand zwemmen.

Waarschuwingen

 • Niet cirkel zwemmen op de bochten. Dit voegt tijd in de race van een zwemmer. In plaats daarvan, doe een.
 • Volg alle stappen uitgelegd om letsel te beperken.

Dingen die je nodig hebt

 • Racing suit
 • Stofbril
 • Startblok
 • Een assistent om uw inspanning timen