Wkenl

Hoe maak je een belofte breaker vergeven

Beloften zijn als huilende baby's in een theater, moeten ze worden uitgevoerd in een keer. ~ Norman Vincent Peale
Associëren met een persoon die veel beloftes maakt, maar breekt ze consequent, of simpelweg hen niet te houden, is een uitdaging. Het is nog moeilijker als ze een lid van uw familie of iemand die u overwegen om een ​​goede vriend, of zelfs een baas of een mentor die je hebt vertrouwd zijn. In het bijzonder kan een geschiedenis van gedeelde ervaringen en gevoelens maken het erg moeilijk voor u om te weten hoe deze persoon te behandelen. Niettemin, als hun voortdurende gebroken beloftes maken je leven onaangenaam en je voelt opgebruikt, weggegooid, genegeerd, of gewoon morste, is het essentieel om te gaan met de belofte breker en dan hen. Merk op dat vergeven betekent niet te vergeten of hen te laten wegkomen, het betekent dat je een ruimte van loslaten en niet langer toestaan ​​dat deze persoon om de lakens uit te delen en ruïneren uw kansen op het genieten van je leven te bereiken.

Stappen

Hoe maak je een belofte breaker vergeven. Denk aan het gedrag in kwestie.
Hoe maak je een belofte breaker vergeven. Denk aan het gedrag in kwestie.
 1. 1
  Denk aan uw positie. Het is belangrijk om je gevoelens te erkennen over de gebroken beloftes. Als je vegen deze gevoelens onder het tapijt en blijf jezelf toestaan ​​om voor persoonlijkheid van deze persoon beloften vallen in de hoop dat hij of zij zal veranderen, is het tijd voor een reality check. Het feit dat u dit leest titel laat zien dat u bent begonnen om wakker te worden van de potentiële schade van de voortdurende belofte te breken doet om je psyche. Eigenaar van uw gevoelens en gebruiken deze om u door de resterende stappen.
 2. 2
  Denk aan het gedrag in kwestie. Denk na over de "beloftes" die deze persoon heeft gebroken en hoe vaak je in de positie van hen te laten wegkomen met het door excuseren hun gedrag om vele redenen zijn geweest. Stel jezelf dan de volgende vragen:
  • Op welke manier wil je deze zien als beloften gedaan om mij? Bent u gemotiveerd in dit standpunt? (Zie "Tips")
  • Waarom heb je je laat geloven in deze persoon die beloften aan u dat u weet dat hij of zij zal niet blijven?
  • Waarom blijf je hopen dat hij of zij goed op wat is beloofd zal maken?
  • Waarom heb je nodig om deze persoon voldoet aan de belofte?
  • Waarom geef je die persoon nog een kans?
 3. 3
  Noteer uw antwoorden op deze vragen. Denk na over de antwoorden. Je moet beginnen met het patroon en na te gaan van uw eigen zwakheden. Overweeg deze zwakheden - doen ze het oppervlak alleen met deze persoon, of in het algemeen? Denk aan de manier waarop je zou deze zwakke punten te ontmoeten betere self-talk, helderheid van denken, en belooft dat je maakt jezelf niet te laten uw bron van hoop en richting een ander persoon te zijn.
 4. 4
  Denk na over hoe je je voelt wanneer deze persoon breekt beloften. De vorige oefening had je jezelf de redenen waarom u reageren op de manier die je doet met wat je waarneemt als beloften. Deze is over het stellen van jezelf om je gevoelens te uiten:
  • Heeft u zonder persoonlijkheid van deze persoon input / begeleiding / vriendschap / gezag?
  • Voelt u zich zorgen over het verliezen van deze relatie?
  • Heb je het gevoel dat er iets "speciaal" tussen de twee van u dat u wilt bewaken (angstvallig) van anderen?
  • Heb je het gevoel behoeftige, verdrietig,, gedeprimeerd, onderaan, boos, bang, verloren, enz. in het algemeen, en vinden dat deze persoon of andere manier verlicht deze gevoelens ook al weet je dat hij of zij zelden zal komen om uw perspectief of hulp?
 5. 5
  Confronteer de situatie door middel van visualisatie eerste. Doe dit in twee fasen, de eerste praten terug naar jezelf en de tweede, in gesprek met de belofte-breaker.
  • Om jezelf - Erken dat je genoeg van de gebroken beloftes, dat deze persoon niet te vertrouwen is, dat dit niet de moeite waard onderwerping jezelf om nog langer. Vertrouw op jezelf, geloof in jezelf, en opkomen voor jezelf.
  • Om de belofte-breaker - Schrijf een script en speel het dan in je hoofd. In dit script, vertel het belofte-breaker hoe je je voelt over voortdurend blootgesteld aan gebroken beloftes en hoe het een punt waarop je niet meer wilt vrienden worden bereikt, tenzij ze een inspanning leveren om hun beloften waar te maken.
 6. 6
  Confronteer de belofte-breaker voor echt. Dit is de tijd voor assertief gedrag en. Vermijd verwijten, vermijd te zeggen "u" verklaringen. (Zie Hoe geweldloze communicatie oefenen.) Stok met hoe hun gebroken beloften voel je je, en waarom zie je hun beloften als zijnde zowel "gebroken", en als "beloftes" (vandaar de redenen waarom je dat deed de oefeningen hierboven). Vertel het belofte-breaker:
  • Hoe dit heeft gemaakt je voelt
  • Hoe dit is uw persoonlijke / professionele leven (geef concrete voorbeelden) beïnvloed
  • Hoe het komt dat je voelt dat je kunt hetzelfde niveau van vertrouwen in je relatie met hen niet meer te plaatsen (voorbeelden geven van de belangrijkste tijd of reeks keren dat ze hebben bewezen niet in staat het handhaven van de belofte)
  • Hoe je nog steeds zorg over hen als een persoon, maar dat het tijd is om hen te laten weten dat u niet meer vragen voor hun woord, als je gewoon niet kan beroepen op het (dit sluit aan bij de volgende stap op vergeving, je bent niet scheurt de relatie, maar het bestellen van duidelijk).
 7. 7
  . Vergeef Voor je eigen bestwil, is het belangrijk om te vergeven. Wees barmhartig in je aanpak, de belofte-breaker vaak niet zien dit ergens in de buurt net zo serieus als je dat doet, zelfs als ze het gevoel een beetje schuldig. Voor hen zou het goed zijn een geval van "Easy come, easy go", vooral omdat ze niet houden geen belofte te houden om een ​​voldoende hoge standaard. In vergevingsgezind, profiteert u van het volgende te doen:
  • Beoordelen hoe ernstig de belofte schending eigenlijk was. Is het de moeite waard het breken van een relatie dan? Of is het gewoon beter om gewoon duidelijk maken aan de belofte-breaker die voor nu, kunt u deze (of misschien ooit) niet vertrouwen, maar dat je een vriend / collega / projectmedewerker, enz. In het algemeen blijven, proberen om de weg van de minste weerstand te vinden in het belang van het handhaven van hartelijke, zelfs vriendelijk, relaties. Maar toch, als het zo vreselijk voor je dat je deze persoon nog langer, deel der minne en oprecht, maar met duidelijkheid dat de dingen zijn afgewerkt tussen je niet kan verdragen.
  • Zet jezelf in hun schoenen. Vraag jezelf af wat je zou hebben gedaan in dezelfde positie. Bent u al te oordelen, te hard? Werd de belofte een dat was makkelijker gezegd dan gedaan?
  • Denk na over je relatie met deze persoon 5 jaar vanaf nu. Wil je dit? Of niet? Hoe gemakkelijk is het om weg te lopen en opnieuw te beginnen met een nieuwe partner / collega / baas / vriend / coach / mentor, enz.?
  • Is dit de les die je moest leren? Vergeet niet de Deense zeggen dat "eieren en eden gemakkelijk kunnen worden gebroken". Hoeveel een rol heeft uw eigen naïviteit spelen in wat uit laten draaien? Misschien is het tijd voor de klassen in assertiviteit, waar u kunt gemakkelijk leren om 'nee' zeggen, en te herkennen wanneer iemand zich gedraagt ​​op een manier die is gewoon niet goed voor je.
 8. 8
  Wonen de vergeving. U hoeft niet te vergeten, te vergeven, ja, om dat te doen zou dwaas zijn of u zou uw fouten te herhalen. Leren van de ervaringen en het toepassen wijselijk over de baan. Maar laat het gaan. Niet dragen dit onderwerp om je nek altijd meer, blaten over het onrecht aan anderen elke kans die je hebt. Met alle middelen praten dingen door met iemand die je vertrouwt als een middel voor het oprichten van uw perspectief en bewegen op, maar niet de haven woede of harp op over wat er gebeurd is. Om dit te doen zou zijn om de belofte-breaker te houden op het breken van je hart. Uiteindelijk, uw mededogen empathie in het begrijpen van hun motivatie en in te distantiëren en stutten uw eigen verdediging is de beste vorm van vergeving mogelijk.

Tips

 • Stereotiepe kenmerken: [Hoewel deze zijn stereotiep, ze waarschijnlijk gel tot op zekere hoogte met je belofte-brekende ervaring.] Promise-breakers zijn vaak mensen die anderen gebruiken zonder na te denken door de gevolgen. Ze zijn vaak onbetrouwbaar, onbetrouwbaar, en ze verafschuwen actief luisteren. Vaak doet een belofte breaker niet begrijpen hoe dit invloed op hun geloofwaardigheid en toekomstperspectieven. Hun gedrag is zeer gedreven door het 'ik, ik, ik "mentaliteit, dus wee u als deze persoon meer oudste, ouder, rijker, slimmer, beter uit, etc., dan jij, en ze weten dat dit duwt je buttons. Het is beter te verzoenen met je gebrek aan zelfvertrouwen in relatie tot wat het ook is dat je knoppen duwt dan te bezwijken voor willen hun 'mojo' af te wrijven op je, het zal niet, maar ze zullen weten dat ze je kunt gebruiken in de tussentijd.
 • Beoordeling van een gebroken belofte: een belofte kan uiteraard worden doorbroken, bijvoorbeeld, Uncle Joe belooft om uw 30ste verjaardag komen, en hij is nog niet te krijgen. Een belofte kan ook worden opgesplitst in kleinere wegen, geleidelijk, of gedeeltelijk. Zo kan iemand die beloven om u te betrekken bij het team van plan een nieuw project, maar ze gewoon vergeten om u te bellen na de eerste paar bijeenkomsten, en je bent vertrokken denken niets gebeurt. Alle van een plotselinge, wordt een voltooid project gepresenteerd en je bent links af waarom je niet verder zonder je te horen waren betrokken. De projectleider haalt zijn schouders op en zegt: "Oh, ik dacht dat je dat niet sowieso geïnteresseerd." Je weet diep van binnen is dit gewoon een leugen om te ontsnappen aan het feit dat ze gestopt met je.
 • Het beoordelen van een belofte: een belofte is een aanbod om iets dat zal resulteren in u het verkrijgen van een uitkering, of een betrokkenheid bij iets, of een versterkte band doen met iemand, of een tastbare meerwaarde. Met andere woorden, iemand zegt dat ze zullen doen / geven / te zijn X, Y, Z voor u, zodat u / betrokken zijn bij / zijn over de hoogte gehouden, enz. iets. De belofte-maker heeft een belofte dat hij of zij precies zullen doen wat ze zeiden dat ze zouden doen gemaakt. En u, als ontvanger van deze belofte, kan worden verzekerd dat de persoon zal doen wat ze hebben gezegd.

Waarschuwingen

 • Hoeft een kind niet zijn als je volwassen bent, open-minded over mensen, maar verwacht niet dat iedereen aan hun woord te eren. Niet iedereen doet. Je kunt wel begrijpen, maar laat je niet misleiden.