Wkenl

Hoe maak je een blaasontsteking te behandelen

Als je een blaasontsteking, dan moet je snel actie te ondernemen voordat de infectie zich uitbreidt naar de nieren, waar het blijvende schade kan veroorzaken. Volg deze stappen om een ​​blaasontsteking te behandelen.

Stappen

Hoe maak je een blaasontsteking te behandelen. Vraag uw arts over antibiotica.
Hoe maak je een blaasontsteking te behandelen. Vraag uw arts over antibiotica.

Blaasontsteking behandeling

 1. 1
  Vraag uw arts over antibiotica. Artsen schrijven een verscheidenheid van antibiotica voor blaasontsteking zoals amoxicilline, ampicilline en ciprofloxacine.
  • Uw arts kan het plaatsen op een korte behandeling met antibiotica of een langere behandeling afhankelijk van de ernst van de infectie.
  • Neem al uw medicijnen, zelfs als uw symptomen verdwijnen. Door dit te doen zal garanderen dat de infectie volledig is uitgeroeid.
 2. 2
  Neem een pijnstiller. Pijnstillers helpen om uw blaas en urinebuis verdoven om de pijn te verminderen die je kan voelen tijdens het urineren.
 3. 3
  Probeer cranberrysap. Cranberry sap kan infectie-bestrijdende eigenschappen moet uw blaasontsteking te verlichten. Maar zorg ervoor dat je calorieën te tellen, en stoppen met het drinken van het sap als u maagklachten of diarree.
 4. 4
  Drink water. Het drinken van grote hoeveelheden water zal helpen om uw urine te verdunnen en om bacteriën te spoelen van uw urinewegen.
 5. 5
  Vermijd dranken die uw blaas kan irriteren. Overslaan alcohol, cafeïne en citrus sappen totdat de infectie verdwijnt.
 6. 6
  Gebruik een verwarmingselement. Breng een warme verwarming pad om uw buik om de blaas ongemak.

Blaasontsteking voorkomen

 1. 1
  Drinken 8 8-ounce (237 ml) glazen water per dag.
 2. 2
  Stop het gebruik van irriterende vrouwelijke producten. Douches, deodorant sprays en poeders kan al irriteren uw urinewegen.
 3. 3
  Gebruik maandverband in plaats van tampons. Sommige artsen zijn van mening dat tampons blaasontstekingen waarschijnlijker. Verander het pad elke keer dat je naar het toilet gaat.
 4. 4
  Leeg uw blaas na geslachtsgemeenschap hebben. Ook, drink een glas water te helpen spoelen van uw urinewegen.
 5. 5
  Veeg van voor naar achter als je naar de badkamer. Door dit te doen zal u houden van het rectale ziektekiemen te slepen naar je plasbuis.
 6. 6
  Plassen zodra je voelt de drang. Het legen van uw blaas regelmatig voorkomt bacteriegroei.
 7. 7
  Neem een douche in plaats van een bad. Zittend in een bad gevuld met bubbels of met overmatig zeep of shampoo sop kan wegspoelen van uw plasbuis beschermende slijmlaag en nodigen infectie.
 8. 8
  Draag comfortabele broek en ondergoed. Strakke broek of ondergoed kan uw plasbuis irriteren. Katoenen ondergoed is de beste keuze als je frequente blaasontstekingen.

Tips

 • Ernstige blaasontsteking kan intraveneuze antibiotica in een ziekenhuis vereist.
 • Als een kind heeft frequente blaasontstekingen, kan hij of zij hebben een afwijking in zijn of haar urinewegen. Praat met een kinderarts over het krijgen van een echografie of een andere test om te controleren op anatomische problemen.

Waarschuwingen

 • Als je rug of zij pijn, koorts, braken of rillingen, bel uw arts meteen. Je hebt misschien een nierinfectie.
 • Vermijd cranberrysap als je het nemen van een bloedverdunnende medicatie. De interactie tussen het sap en de medicatie kan veroorzaken bloeden. Ook overslaan cranberry sap als u of een familielid heeft een geschiedenis van nierstenen.

Dingen die je nodig hebt

 • Antibiotica
 • Analgetica
 • Cranberrysap
 • Water
 • Verwarming pad