Wkenl

Hoe maak je een bloedblaar behandelen

Bloeduitstorting worden veroorzaakt door trauma huid, zoals gedwongen knijpen. Het resultaat is een rode, met vocht gevulde bult dat kan zeer pijnlijk zijn om aan te raken. Terwijl de meeste bloeduitstorting zijn niet ernstig en zal uiteindelijk verdwijnen op hun eigen, is het belangrijk om te leren hoe je een bloedblaar om ongemak te minimaliseren en voorkomen van infectie te behandelen. Er zijn een aantal stappen die u kunt nemen thuis in het bloed blister behandeling om ervoor te zorgen de blaar geneest in zijn geheel.

Stappen

Hoe maak je een bloedblaar behandelen. Toepassing ijs om de blister als het pijnlijk is direct na het letsel.
Hoe maak je een bloedblaar behandelen. Toepassing ijs om de blister als het pijnlijk is direct na het letsel.
 1. 1
  Toepassing ijs om de blister als het pijnlijk is direct na het letsel. Koelelementen kan worden toegepast op het gebied van 10 tot 30 minuten per keer.
  • Plaats ijs direct op de huid, aangezien dit een koude brandwonden veroorzaken. In plaats daarvan, plaats een handdoek tussen het ijs en de huid om de gewonde gebied te beschermen.
 2. 2
  Onder normale omstandigheden, geen pop de bloedblaar. Het kan verleidelijk, maar knallen de blaar zou kunnen leiden tot infectie en het lichaam de natuurlijke genezingsproces vertragen. Als het bloed blaar op de voet, probeer niet om uitgebreide druk op zetten.
 3. 3
  Laat de blaar alleen te genezen op zijn eigen. Houd het gebied schoon en onbedekt om het genezingsproces zo snel mogelijk te gaan.
  • Blaren die tegen iets wrijven regelmatig, zoals die op de voeten of vingers, kan worden afgedekt met een los verband aanleggen voor extra bescherming.
  • Als de blaar is buitengewoon groot, een afspraak maken met uw arts. Deze blaasjes wel eens moeten worden afgevoerd, en is het het beste om dat te doen onder professionele begeleiding om infectie te voorkomen.
 4. 4
  Zorg voor de blister als het barst door het laten uitlekken van de vloeistof, grondig wassen van het gebied en het toepassen van een schone pleister op de blister.
  • De bandage moet voldoende druk geven om verder bloedvat scheurt voorkomen, maar niet zo strak dat het belemmert het verkeer naar het gebied. Wijzig de bandage daags na het grondig reinigen van de omgeving.
  • Laat de extra huid intact, voorzichtig glad het over de ruwe oppervlakte van de huid. Dit verschaft extra bescherming voor de blister en vergemakkelijkt het genezingsproces.
  • Als u zich zorgen over besmetting, en je geen geweten hebben allergieën voor antibiotica crèmes, kunt u ook een actueel antiseptische zalf van toepassing op de blister. Vermijd het gebruik van alcohol of jodium op de blaar, omdat deze stoffen kunnen het genezingsproces vertragen.
 5. 5
  Let goed op tekenen van infectie, terwijl de zorg voor uw bloed blister. Tekenen van een infectie zijn roodheid en zwelling rond de site, of pijn die zich ontwikkelt lang na de blaar ontstaat.
  • Als het gebied wordt gezwollen, rood of pijnlijk, bel uw arts om uit te vinden hoe je een bloedblaar behandelen. Als de infectie ernstig wordt, kan uw arts voorschrijven orale antibiotica om de infectie volledig te behandelen.
 6. 6
  Vervolg uw bloed blister behandeling tot het gebied geneest volledig.
 7. 7
  Als een bloedblaar ongeluk opduikt, laat het vocht en laat de huid intact. De huid niet te verwijderen! Behandel het gebied met een antiseptische zalf, zoals Neosporin, en dek af met een schone dressing. Laat de geknald blister een week om te genezen.