Wkenl

Hoe maak je een bolt action rifle te gebruiken

Leer hoe u deze gemeenschappelijke en eenvoudige wapen te gebruiken, in elk kaliber

Stappen

Hoe maak je een bolt action rifle te gebruiken. Richt het pistool van u en iedereen in het bereik - De veilige richting is bijna altijd op het doel (en).
Hoe maak je een bolt action rifle te gebruiken. Richt het pistool van u en iedereen in het bereik - De veilige richting is bijna altijd op het doel (en).
 1. 1
  Richt het pistool van u en iedereen in het bereik - De veilige richting is bijna altijd op het doel (en). Als u het opzetten van de doelen zelf, weet wat er achter hen. Zorg ervoor dat je weet hoe je een vuurwapen veilig te behandelen, en volg altijd alle regels.
 2. 2
  Open de stuitligging door het openen van de bout. Beweeg de hendel of bout hendel omhoog en trek de bout terug zo ver als je kunt. (Forceer het niet, zou het gemakkelijk komen)
 3. 3
  Als er een ronde in de stuitligging, verwijder deze. Controleer om te zien of is misfired (het zal worden ingesprongen zo ja) - als het een ontstekingsfouten, gooi het weg. Als je niet weet waar het vandaan kwam, gooi het. Anders is, brand het op eigen risico.
 4. 4
  Als er geen ronde, zoek een tijdschrift, en plaats deze onder de schending, door de voorraad. U zal hebben om het vastklikken. Sommige geweren nodig handmatig laden door het plaatsen van de ronde achter de stuitligging en SLIDING de ronde naar voren in het, totdat het veilig is. Sommige geweren hebben ook een ingebouwde tijdschrift, dat ofwel een stripper clip of handmatig laden van elke ronde vereist. Deze geweren nemen meestal 5-10 rondes. Om kogels handmatig in deze geweren te laden, duw kogels naar beneden in tijdschrift, ze passen bij de volgplaat. Probeer niet om een ​​extra ronde in de stuitligging past, vul het blad om het de capaciteit.
 5. 5
  Duw de grendel naar voren zo ver als je kunt, en sluit het. De boutkop strips een kogel uit het magazijn en het geweer is nu klaar om te vuren.
 6. 6
  Wikkel je dominante hand om de greep, het houden van uw wijsvinger uit de kant van de trekkerbeugel.
 7. 7
  Bakermat van de voorkant van de wacht met je andere kant (niet de barrel niet aanraken)
 8. 8
  Vergrendelen het geweer in je schouder. Stevig vasthoudt.
 9. 9
  Optioneel: Als u een sling, kunt u een betere controle te krijgen door het te strak met de arm die is wiegt het geweer.
 10. 10
  Verwijder de veiligheid, door te klikken op 'brand' of de rode knop.
 11. 11
  Plaats uw vinger in de trekkerbeugel.
 12. 12
  Ofwel de omvang en plaats het dradenkruis op het doel of de lijn de twee ogen posten (een aan de voorzijde, een aan de achterkant van het pistool)
 13. 13
  Haal diep adem en laat tweederde van het uit. Houden.
 14. 14
  Haal de trekker voorzichtig.
 15. 15
  Adem uit, verwijder vinger van trekkerbeugel, de veiligheid op. Herhaal (4) opnieuw te vuren.

Tips

 • Optioneel: Het hebben van een slinger maakt geweren makkelijker mee te nemen en kan de steun met steadying het geweer. Een goede, meestal goedkope investering.
 • Meest stabiele positie te vuren vanaf vatbaar is, of liggen met je ellebogen op schouderbreedte uit elkaar, houdt het geweer stevig in je schouder.
 • Ademhaling is heel belangrijk - een goede groepering krijgen, zodat u de bezienswaardigheden kunt veranderen om ervoor te zorgen het geweer vuurt waar u het wilt ontslaan, moet je schieten op hetzelfde punt in je ademhaling cyclus elke keer, zonder het aanpassen van uw positie.
 • Sommige geweren hebben een straight-pull bolt action. Om de bout te openen, trek rechte rug. Om te sluiten, duw ongecompliceerd. Er is geen noodzaak voor een aparte opening / sluitbeweging.
 • You wont zie de kogel verlaat het geweer, dus probeer het niet te.

Waarschuwingen

 • Veiligheid eerst!
 • Zorg ervoor dat u het juiste kaliber munitie. Het zal worden vermeld op de doos van de munitie. Te zorgen dat overeenkomt met het nummer en de naam op het geweer gestempeld. Gewoon omdat het nummer is hetzelfde, of soortgelijke, betekent niet dat de munitie zal werken in het geweer. Zo zal een.22 Long Rifle niet een van de volgende ammo-.22 Short,.22 Magnum,.223 Remington, 0,220 Swift, 0,222 Sako-hoewel de kogels zijn even groot.
 • Wapens zijn gevaarlijk! Zorg ervoor dat je niet schieten op alles wat je niet wilt. Munitie groter dan 5.56mm (zoals 7.62mm/.308/etc) kan dan schieten enkele kilometers en nog steeds doden. Zelfs een kleine ronde (.22 LR) kan doden op meer dan 500m.