Wkenl

Hoe maak je een cross country race lopen

Mensen krijgen meestal zenuwachtig als lopen in een wegwedstrijd of een cross country race. Als je dat doet, het is OK, want dan zul je een extra boost van adrenaline hebben, maar het vertrouwen is de ultieme sleutel tot succes. Er zijn manieren om jezelf te blijven denken positief bij het draaien, vooral als je niet een goede loper. Blijven oefenen totdat je beter bent dan voorheen.

Stappen

Hoe maak je een cross country race lopen. Vergeet niet dat de voorbereiding is cruciaal.
Hoe maak je een cross country race lopen. Vergeet niet dat de voorbereiding is cruciaal.
 1. 1
  Vergeet niet dat de voorbereiding is cruciaal. Hydrateren heel goed en gezond te eten de dagen voor de wedstrijd, en krijg slapen enkele goede nachten '. Bereid je psychologisch in bed de nacht voor-ogen de cursus in je geest.
 2. 2
  Eet een goed ontbijt, maar zorg ervoor dat je een aantal uren om het te verteren of anders zult u een maag kramp krijgen. Zorg ervoor dat u een matige maaltijd te eten 2-4 uur voor de race. Als u een trage spijsvertering, eet licht. Het doel is om een ​​maag kramp krijgen, maar ook om geen honger en verstoken van energie. Houd hydrateren van de dag van de race, maar nogmaals, zorg ervoor dat je tijd voor om te gaan door je lichaam of je een van die vervelende bijwerkingen pijn te krijgen. Heeft Gatorade niet drinken voor een race!
 3. 3
  Verdubbel bind je loopschoenen dus als je bijna je schoenen zal niet komen ongebonden. Het dragen van Racing Spikes in een race soms beter is dan de normale hardloopschoenen.
 4. 4
  Bij de start van de race, blijf bij het ​​peloton. Zodra u hen uit het oog te verliezen, zal het psychologisch bijna onmogelijk om weer aan hen te zijn, als je niet weet hoe ver vooruit ze zijn. Maar ook niet vergeten dat de meeste Cross Country lopers opstijgen te snel, en niet van plan om hun eerste halve mijl tempo de hele weg te houden.
 5. 5
  Bewegen door de eerste 800 meter vrij snel om ervoor te zorgen dat je alles uit jezelf - dan u kunt tikken in je volledige potentieel. Ook zult u het extra voordeel van het lopen met de adrenaline nog steeds in je hebt, dus je kan net zo goed gebruiken. Het is ook belangrijk om te sprint vroeg op om een ​​goede positie op de verpakking te krijgen. Je wilt niet achter een groep van echt traag lopers worden geplakt.
 6. 6
  Op een paar van de belangrijkste 'landmarks' op de renbaan (ex. Een mijl merk of een afdaling), kunt u de surge te proberen. Om dit te doen, lopen ongeveer 60 tot 90 seconden sneller (per mijl tempo) voor ongeveer 50 meter. Vervolgens vestigen terug naar beneden naar "normale" tempo. Deze strategie helpt te breken van de natuurlijke "slow-down-zonder-zelfs alwetende-it" hindernis in een race door het overschrijven van de chemische stof in de hersenen die automatisch sluit je spieren "zonder uw toestemming."
 7. 7
  Als je benen beginnen pijn te doen, niet vertragen, het zal hen meer pijn doen. Als je loopt, kun je eigenlijk niet meer voelen ze. Maar als ze niet stoppen kwetsen, zou je willen stoppen en vraag een van de paramedici zijn als die er zijn.
 8. 8
  Als je benen moe, pomp je armen, vergeet niet dat je benen niet kan ontlopen je armen. Pompen je armen is vooral handig bij heuvelop.
 9. 9
  Maak concurrerende doelpunten tijdens de race als "ik ga het kind in het rood te vangen". Nadat je dat kind te vangen, maak een goal over het kind in voor je en ga zo maar door.
 10. 10
  Houd uw tempo sterk. Als er mensen juichen je op, gebruik het als een voordeel om je zelfvertrouwen te vergroten. Maar de meeste lopers zal versnellen, en dan sterven later beneden in de race.
 11. 11
  Op afdalingen, moet u laat de zwaartekracht brengt u naar een sprint. U kunt uiteindelijk het passeren van een paar mensen en laat ze achter op deze manier. Uphills en andere moeilijke plaatsen in de races zijn ook goede plekken om mensen achter te laten in de races.
 12. 12
  Sterke finish. Als je op de laatste 100-200 meter, sprint en gebruik de rest van je energie om te voltooien.
 13. 13
  NOOIT vertragen voordat je bij de finish - alles doen wat je kunt om er te komen zo snel als je kunt. Soms je benen weet al hoe dit te doen, vooral als je hersens in hen die uw benen hebben zichzelf geprogrammeerd te schoppen op het einde hebben geïmplanteerd.
 14. 14
  Eigenlijk sprint voorbij de finish, zodat u niet vertragen voor de lijn. Als je dat niet doet, zal de kinderen achter je waarschijnlijk tegenkomen u en beginnen te schreeuwen obsceniteiten.
 15. 15
  Feliciteer je team, zelfs als ze niet zo goed ging, teamwork telt!
 16. 16
  Als je niet wie het eerst komt, maak je geen zorgen. U kunt nog een keer proberen volgende cross country hebben.

Tips

 • Accepteer en erken kleine overwinningen, zoals het passeren van een bepaalde hoeveelheid lopers, die voldoen aan uw doel racesnelheid, enz.
 • Als u begint te voelen versleten, denk aan dingen die pick-up van uw geest. dwz uw familie, vrienden, God, enz. U kunt ook denken aan dingen die je na de race, zoals eten bij uw favoriete restaurant zullen doen.
 • In het hele land, kan de grond soms ongelijk. Let op je voet werk.
 • Een register bijhouden van uw vorige wedstrijd tijden, zodat je een doel om later te verslaan hebben.
 • Wanneer je begint te buiten adem ongeveer halverwege, maar vertel jezelf dat je er bijna bent.
 • Stel een tempo dat u kunt gebruiken voor de hele race, behalve bij het passeren.
 • Wanneer je bijna aan de top van een heuvel, sprint. Veel lopers zal ontspannen aan de bovenkant waardoor je open staat voor blaze verleden. Vergeet niet om sprint bergaf, veel verloren tijd op het bergop kunnen worden gemaakt terwijl u herstelt.
 • Na het runnen van een heuvel, zal je lichaam aan te passen aan het gemakkelijker tempo, en je zal langzamer worden uitgevoerd. Halen het tempo zodra je naar de bodem om hetzelfde tempo te handhaven.
 • Als je gaat om iemand voorbij, niet alleen joggen langs hen op een ontspannen manier. Sprint langs hen dus ze hebben geen kans van je vangen. Doe dit zo vaak als je je comfortabel in de race te voelen. Het kan u winnen 10 plaatsen als je het op de juiste momenten. Soms kun je zelfs sprint tot 100 meter om ladingen van lopers passeren!
 • Heeft iemand run rond met u, zodat als het een lange race.
 • Vergeet niet, aan het einde van de race als je het gevoel alsof je op het punt om te sterven, dat is normaal en een teken gaf je het je allemaal.
 • Soms kun je lopers passeren in grote groepen.
 • Als u werkt met iemand, praat niet met hen op hetzelfde moment omdat je verliest je ademen. Ook, luister naar muziek die je gemotiveerd te houden.

Waarschuwingen

 • Niet ooit krijgen ontmoedigd en voelen de drang om te stoppen of opgeven van de wedstrijd alleen maar omdat je weet dat je niet gaat om de race te winnen.
 • Aan het begin van een race, ga niet in een dode sprint voor meer dan 30 meter. Je zult alleen sterven uit de eerste halve mijl.
 • Niet eten of drinken in grote hoeveelheden het uur voor de wedstrijd.
 • Altijd op de hoogte van obstakels als het varieert van kreken, rotsen, ruw-terrein, zodat je een enkelblessure of erger niet zal verstuiking..
 • Pas op voor boxed in het begin! Het is erg verrassend hoe veel kan hier verloren gaan! Om dit te voorkomen, neemt af als een sprinter onmiddellijk nadat u positief bent het pistool is geschoten, en draaien op bijna 100% voor de 20-30 meter van te voren iedereen te krijgen, vandaar settelen om je ware racesnelheid.

Dingen die je nodig hebt

 • Goede loopschoenen.
 • Goede training.
 • Doelen.
 • Een tempo keeper (iemand te schreeuwen out tijden, stopwatch, enz.)
 • Een andere persoon te lopen met (om u te gaan).