Wkenl

Hoe maak je een draaiende haspel lijn probleemloos te houden


Spinnen rollen zijn ideaal voor het maken van verre worpen, met name met kleine, maar de lijn kan knikken omhoog, draai, lus, breken, en de ervaring een grote hoofdpijn als je niet weet wat je doet. Dit artikel zal u tonen wat trucs te houden van de lijn probleemloos, en het houden van uw uitje.

Stappen

Hoe maak je een draaiende haspel lijn probleemloos te houden. Zet de spoel van lijn op de vloer, label omhoog.
Hoe maak je een draaiende haspel lijn probleemloos te houden. Zet de spoel van lijn op de vloer, label omhoog.
 1. 1
  Kies de juiste lijn. Stiff lijn zal lus af en zijn onhandelbaar, waardoor je alleen maar problemen. Kies een regel die zegt dat het slap en castable, en blijven binnen het pond-test-richtsnoeren voor de zelf. Als de haspel zegt dat het zal houden 140 meter van het 4-pond-test, 120 meter van de 6-pond-test, en 100 meter van het 8-pond-test, niet online kopen over 8-pond-toets. Als je sterker lijn dan dat nodig hebben, krijgen een andere rol.
 2. 2
  Zet de spoel van lijn op de vloer, label omhoog. Voer de lijn door de gidsen op de staaf om de haspel met de borgsom te openen en bind het vast aan de spoel. Als je een gewone overhandse platte knoop gebruiken, voert u het uiteinde door twee keer in plaats van slechts een keer - het zal helpen om de lijn strak op de spoel. Sluit de borgtocht.
 3. 3
  Houd de lijn tussen je vingers over een voet in de voorkant van de haspel, terwijl u het handvat om lijn te zetten op de haspel winden. Na een paar seconden, hoe lager de staf naar de spoel van lijn. Als de lijn knikken en wendingen, draai de spoel om zodat het label is in de richting van de vloer en begin opnieuw. Het is normaal voor het te grote lussen maken - waar u naar kijkt voor verdraait.
 4. 4
  Houd de druk op de lijn in de voorkant van de haspel, terwijl u aan de haspel handvat om het te vullen. Vul niet te veel de klos. Te laten tussen een achtste en een kwart inch van de rand tonen. Overvulling is een belangrijke oorzaak van de looping en problemen met spinnen rollen.
 5. 5
  Houd de lijn strak. Nadat u een cast met een draaiende haspel, gebruik je vingers in de voorkant van de haspel om de spanning op de lijn totdat het gewicht van het kunstaas in het water zet een beetje spanning op het. Reeling in losse lijn is een sure-fire manier om loops te krijgen op je spoel. Zodra de lijn is strak je kunt loslaten en spoel normaal.
 6. 6
  Gebruik een draaibaar in de voorkant van de lokken als u gebruik maakt lokt die leiden doorgaans tot verdraaien. Plastic wormen, inline spinners (Mepps, etc) en lepels veroorzaken vaak twist en zullen profiteren van een draaibaar.
 7. 7
  Onttors de lijn. Als je krijgt wat lijn twist, zal de lijn twist op als je het reel in, waardoor lussen over de spoel en waardoor het moeilijk te werpen. Als dit gebeurt:
  • Neem de verleiding af en laat gewoon de line-out achter de boot als u op reis langs het meer. Laat zo veel line-out als je kunt, en als je stopt, de wind weer aan. Zorg ervoor dat het strak houden terwijl je het op te winden.
  • Een andere oplossing is om het einde van uw lijn om iets te binden, dan lopen terwijl het laten van de line-out. Trek aan de lijn als je genoeg uit, om de lijn een beetje te rekken en knikken te verwijderen. Snijd het einde van de regel vrij voordat opnieuw kronkelende het terug op de haspel. Niet rekken de lijn te veel of je zal verzwakken. Doe gewoon een beetje druk op uit.
 8. 8
  Stel de weerstand. De sleep is het mechanisme waarmee de rij om spool af met de borgtocht gesloten. Dit laat lijn off langzaam als een grote vis bijt, zodat het niet de lijn te breken. Om de luchtweerstand te stellen, laat de borgtocht gesloten en trek aan de lijn in de voorkant van de haspel. Het moet een behoorlijke hoeveelheid druk om de lijn naar buiten komen nemen. Als je op te vangen een kleine vis en het neemt de weerstand uit, draai het. Als een grote vis begint te echt hard trekken en je denkt dat de lijn gaat breken, los van de sleep. Zo simpel is dat. Sommige spinnen rollen hebben de sleep knop aan de voorkant en sommige zijn in de rug. Maak kennis met je reel voordat je naar buiten.
  • Stop te haspelen als je vecht een vis en de sleep is uit te gaan. Reeling terwijl de luchtweerstand is uit te gaan zal draai je lijn, en het is zinloos toch. Gebruik je hand op de spoel om de controle over de vis te krijgen, of draai het slepen als dat nodig is.
  • De beste manier om je weerstand te stellen is om een ​​schaal te gebruiken en zet deze op 25% van de sterkte van de lijn. De schalen zijn duur, maar sommige hengelsportzaken hebben ze. De pull en feel methode werkt prima voor een fun-visser.
 9. 9
  Voel je lijn in de buurt van het lokmiddel voor wondjes en rafels elke keer in een tijdje als je vissen. Als u voelt dat, afgesneden boven de ruwe plekken en re-tie.

Tips

 • Er zijn een heleboel verschillende producten verkrijgbaar bij hengelsportzaken te helpen uw lijn soepel en gemakkelijk te werpen. Kevin Van Dam's Line Conditioner en Real Magic zijn twee van de meest populaire lijn conditioners. Deze moeten worden toegepast op de lijn op de spoel en laten drogen voor het beste resultaat, dus gebruik ze voordat u vertrekt naar het meer.
 • Elke haspel wordt vuil en droog na een tijdje. Elke paar jaar (vaker als je veel vissen), dient u de haspel te nemen voor service en krijg het gereinigd en gesmeerd.
 • Als uw lijn begint te lus rond de haspel wanneer u probeert te werpen, uw lijn is te stijf of je te veel op de spoel.
 • Spinnen rollen zijn ontworpen om gebruikt te worden opknoping onder de stang als je vis. Als u de hengel ondersteboven het kan leiden tot problemen.
 • Leg een laagje monofilament op de spoel eerst bij het gebruik van gevlochten lijn, of de vlecht zal draaien rond op de spoel, zodat je niet kunt de haak of zet de slepen. Als alternatief kunt u een laagje samendrukbaar tape (zoals eerste hulp tape) om de spoel te wikkelen alvorens op gevlochten lijn.
 • Er zijn nieuwe spinnen rollen ontworpen om uiterst gebruiksvriendelijk en problemen sterk verminderen met kronkelende en looping. Ga naar een goede winkel aan te pakken om te zien wat er nieuw is.
 • Vink het vakje aan de lijn die u koopt. De meeste lijn fabrikanten lijn die bijzonder goed werkt op spinnen rollen, en het zal zo zeggen op de doos.

Waarschuwingen

 • Als je laat een kind gebruiken gevlochten lijn, moet je voortdurend waakzaam blijven. Vertrouw niet op een kind te onthouden niet te trekken aan de lijn.
 • Als u kiest voor gevlochten lijn, nooit proberen te bijten (het is geen goed idee met elk type van vislijn, maar vooral gevlochten). Gebruik een schaar. Er zijn ook speciale tondeuse voor vlecht.
 • Met vlecht, als je blijft haken, trek niet aan de lijn met je handen. Braid is zo sterk dat het je kan slecht gesneden. In plaats daarvan, wikkel de lijn rond je tang of schaar en trek. Meestal vlecht is zo sterk dat het zal rechtzetten van de haken en je zult je lokken terug.
 • Gooi een vislijn nooit, behalve in de aangewezen houders. Het veroorzaakt ravage (of overlijden) tot vele duizenden vogels, schildpadden en vis elk jaar. Zelfs kleine stukjes kan problemen veroorzaken. De meeste hengelsportzaken hebben prullenbakken voor gebruikte vislijn, en vele meren hebben lijn recycling tanks in de buurt van de boot helling.