Wkenl

Hoe maak je een duikbril ontwaseming


Het is onvermijdelijk vroeg of laat gebeuren: masker mist. Mist is een ergernis en bron van frustratie voor heel veel nieuwe duikers - vooral zo met nieuwe apparatuur. Hier is hoe je een masker voor te bereiden om te duiken en te elimineren mist altijd!

Stappen

Hoe maak je een duikbril ontwaseming. Was uw masker in warm water en zeep om de fabrikant conserveringsmiddel smeermiddel verwijderen.
Hoe maak je een duikbril ontwaseming. Was uw masker in warm water en zeep om de fabrikant conserveringsmiddel smeermiddel verwijderen.
 1. 1
  Was uw masker in warm water en zeep om de fabrikant conserveringsmiddel smeermiddel verwijderen. Maskers van vandaag zijn gemaakt met silicium rokken. Silicium kan van kleur veranderen en verliest flexibiliteit in de tijd van blootstelling aan de elementen. Fabrikanten vacht van de maskers met een smeermiddel om deze te beschermen tegen gebeurt, terwijl op het display rekken in de detailhandel. Het is deze glijmiddel dat is de boosdoener achter de mist in nieuwe maskers.
 2. 2
  Schuren van de binnenkant van de lens met een mild schuurmiddel. [Glazen lenzen alleen! Sommige maskers hebben plastic lenzen die zal worden bekrast met deze techniek.] Zeepwater zal het vet voor het grootste deel te snijden, maar de lens moet grondig worden gereinigd om beslaan te voorkomen. Tandpasta is het beste om te gebruiken voor het reinigen van de binnenkant van de lens. Tandpasta moet NON GEL soort het geldeeg niet genoeg schuurmiddelen bevatten zijn. Huishoudelijke schoonmaakmiddelen kan werken, maar zorg moet worden genomen om zeker te zijn dat het masker volledig wordt gespoeld voor gebruik vanwege huishoudelijke schoonmaakmiddelen kunnen irriteren of verwonden onoplettende duikers indien toegestaan ​​in het masker te blijven. Met cirkelvormige beweging en een beetje druk, grondig schuren de binnenkant van de lens met ongeveer een dubbeltje-en kleinbedrijf druppel tandpasta gedurende enkele minuten. Spoel af en herhaal 2-3 keer.
 3. 3
  Reinig de binnenkant en spoel voordat u het water op de dag van het duiken. Als het masker wordt verwijderd om welke reden dan ook, hetzij spit (sommigen zeggen pas op voor deze want er zijn een hoop engerds in het speeksel dat je niet wilt in je ogen) op de lenzen of voeg commerciële ontwasemen zakt ze schoon te houden.

Tips

 • Een milde shampoo (babyshampoo om precies te zijn) is een uitstekende ontwaseming. Zet 1 tot 2 druppels op de lens en smeer deze licht en gelijkmatig over het oppervlak, met aandacht voor de zeehonden. Naspoelen net voordat je het water in te gaan, als je niet zou kunnen bellen in plaats daarvan aan de binnenkant van je masker. Werkt elke keer! U kunt ook een kleine reis-en kleinbedrijf spray fles en in een paar druppels babyshampoo en vullen met gefilterd water. Wrijf het rond en voorzichtig spoelen met water, zacht genoeg om een ​​licht beschermende film op de binnenkant van de lens.
 • Als uw masker mist vaak tijdens de duik is het meestal omdat je ademt een beetje door je neus. Je lichaamstemperatuur is 98,6 en de temperatuur van het water is meestal veel lager dan dat. Deze lucht uit je longen wordt warmer creëert condensatie na slechts een paar kleine ademhalingen. Zoiets als uw auto venster wanneer het warmer is aan de binnenkant dan aan de buitenkant.
 • Veel instructeurs zou nu niet eens met het bovenstaande. Menselijk speeksel bevat meer dan 500 soorten bacteriën. Na verloop van tijd maskers die zijn spuug in de neiging om een ​​zwarte schimmel groeien rond de lens. Commerciële defoggers zijn verre van duur (meestal 5€ -6 een fles die jaren gemiddeld duurt) en hebben de neiging om langer mee tijdens een duik. Breng een kleine druppel op de lens en smeer het rond de lens - daarna afspoelen. Voila! Een mist gratis lens zonder het gevoel alsof je het dragen van een wetenschappelijk experiment!
 • Als uw masker mist onder water, overstromingen en duidelijk het net zoals je geleerd in je open water cursus. Bedenk dat overstromingen het masker waarschijnlijk maakt het makkelijker stoom omhoog ook. Dus, moet u mogelijk om het te herhalen nadat je het eenmaal gedaan.
  Als het stomen omhoog elke minuut, laat gewoon een beetje water in en een keer in de zoveel tijd kijk naar beneden, terwijl het bewegen van je hoofd van links naar rechts. Het water onder je neus misschien niet de meest comfortabele ding niet zijn, maar het is dat of afbreken van de duik.
 • Sta niet toe dat je masker om uitdrogen tussen duiken op dagen van meerdere duiken. Drogen ze uit geeft extra aanslag van grit en mineralen die het mogelijk maken mist om gemakkelijker te vormen.
 • Een gemeenschappelijke en goedkope techniek voor het houden van een masker duidelijk dat er meer regelmatig wordt gebruikt is te spuwen in het en wrijf het spit in alle richtingen aan de binnenkant van de lenzen (omhoog en omlaag, van links naar rechts). Met het spit geven slechts het masker een snelle spoelen (in en uit een keer), geef het een beetje swing met de hand om de druppels te verwijderen en zet het masker op. Het zal fog-free blijven terwijl je het duiken bent. Het beste van alles, je hoeft niet naar een commerciële masker defogger kopen of je misschien niet dat bij de hand.
 • Als u deze stappen hebt gevolgd en nog steeds moeite met masker mist, vraag een instructeur of divemaster naar tips over hoe ze hun maskers te houden van het beslaan. Een alternatief is het smeermiddel wegbranden op de lens met een gemeenschappelijke lichte (alleen glazen lenzen). Beweeg de vlam een ​​beetje, dus het silicium randen rond niet beschadigd raken. Vraag iemand die dit al eerder gedaan, net als de winkel eigenaar waar je naartoe gaat om het masker te kopen (laat ze doen het voor het eerst en dan betalen). Als sommige vormen, maak je geen zorgen. U kunt dat gemakkelijk weg te wassen.

Waarschuwingen

 • Alleen schuren zodra de lenzen. Nadat u het productieproces rommel hebt verwijderd, is het onwaarschijnlijk dat je meer krijgt op de lenzen.
 • Gebruik alleen lichte druk. Je wilt niet de lenzen krassen.
 • Pas op voor het gebruik spit - er zijn een hoop bugs in het speeksel dat je niet wilt in je ogen.
 • Als huishoudelijke schoonmaakmiddelen worden gebruikt om de lenzen aanvankelijk schuren, is het uiterst belangrijk dat het masker worden gespoeld voor het duiken. Huishoudelijke schoonmaakmiddelen kunnen de ogen en de huid irriteren en in extreme gevallen kan leiden tot verlies van het gezichtsvermogen leiden. Je bent beter af met behulp van tandpasta.
 • Vermijd het gebruik van mint-smaak tandpasta, dit zal je ogen irriteren ook.