Wkenl

Hoe maak je een flip turn (freestyle) doen

Flip windingen hoofdzakelijk gebruikt tijdens de vrije slag slag die ook wel aangeduid als de crawl beroerte. Flip bochten kan ook tijdens de teruggaande slag, die een iets andere flip-draai techniek maakt gebruikt worden. Deze webpagina van Google wordt beschreven hoe u een flip beurt tijdens de freestyle beroerte presteren als je de wand van het zwembad voor uw rijstrook te benaderen. Het doel van de flip turn en afzetten van de wand is de energie en impuls u opgebouwd in een richting zodat beide krijgen geheroriënteerd in de tegengestelde richting te dragen. Dit maakt het mogelijk baantjes zwemmen en wedstrijdzwemmen zo efficiënt en snel mogelijk worden uitgevoerd met een minimaal verlies van energie en impuls. Dit is een must-know truc voor zwemmers. Veel plezier doen!

Stappen

Hoe maak je een flip turn (freestyle) doen. Zorg ervoor dat uw bril veilig zijn en krijgen in het zwembad.
Hoe maak je een flip turn (freestyle) doen. Zorg ervoor dat uw bril veilig zijn en krijgen in het zwembad.
 1. 1
  Zorg ervoor dat uw bril veilig zijn en krijgen in het zwembad.
 2. 2
  Start zwemmen freestyle (aka borstcrawl)
 3. 3
  Wanneer u ongeveer 5 meter afstand van de muur, schop je benen harder. Dit zal tuimelen makkelijker.
 4. 4
  Zorg ervoor dat je genoeg lucht om te gaan voor een wasdroger. Echter, een adem niet net voor een wasdroger als het zal je slag te onderbreken en je vertragen.
 5. 5
  Zwem naar de muur totdat je denkt dat je bent dicht genoeg. Dit kan moeilijk te beoordelen als het hangt allemaal af van de lengte van je benen.
 6. 6
  Volg de laatste slag van uw arm over. Als je arm in het water, stop je hoofd in en houd schoppen je benen om je op te stuwen. Zoals u tuimelen, adem uit moeilijk door je neus naar het water opstaan ​​te voorkomen.
 7. 7
  Je vindt jezelf op je rug onder water. De snelste manier om uit de muur is om af te drukken op je rug onder water, in plaats van het draaien op je voorste en vervolgens afzetten. Plaats beide voeten stevig op de muur en duw af harde ONDERWATER en zet op je voorste voordat u de oppervlakte of geen enkele schoppen.
 8. 8
  Zwemmen rond vijf meter onder water met behulp van de vlinder kick in stroomlijn positie, vóór verhardingen en hervatten freestyle.

Tips

 • Een essentiële sleutel tot het hebben van een goede flip turn is weten precies wanneer de klep te beginnen, wat betekent hoe ver weg van de muur beginnen we de flip. Als de afstand is uitgeschakeld, zal de rest van de flip turn lijden.
 • Als je eenmaal goed in flip bochten geworden, wordt het net als fietsen. Het gebeurt gewoon vanzelf. Minimal denken nodig. Je lichaam gewoon van nature reageert. Denken is altijd vereist, echter, bij het observeren precies wanneer te beginnen met de flip-draaien dus je hebt de perfecte afstand tussen de bovenkant van je hoofd en de muur. Omdat uit slechts een paar centimeter kan het verschil maken tussen een goede flip turn en een slechte maken.
 • Gebruik je heupen of billen als het draaipunt voor de flip. Wanneer de benen overkomen, moeten zij enigszins gebogen bij de knieën maar het draaipunt geschiedt van heupen en billen gebied.
 • Wanneer uw hoofd breekt de oppervlakte van het water, behoud van een goede free-style ademhalingsgewoonten zodat de zijkant van je gezicht is minimaal uit het water... maar... er is voldoende gelegenheid om een ​​grote adem van de lucht te nemen.
 • Flipping ongeveer 3 meter van de muur biedt ook voordelen van efficiency en snelheid, want je bent het aanraken van de muur met je voeten en niet met je handen. Je romp hoeft niet helemaal naar de muur te gaan... alleen je voeten.
 • Echt goed in flip bochten vereist oefening. Zodra u leren hoe het te doen, zal je een enorm voordeel hebben in zwemmen rondjes of wedstrijdzwemmen.
 • Terwijl glijden door het water, concentreren op het houden van uw lichaam in zo veel van een hydrodynamische vorm mogelijk, wat betekent verminderen zoveel waterbestendigheid mogelijk. Visualiseer een dolfijn door het water glijden op dit punt.
 • Een goed uitgevoerde flip beurt kan gemakkelijk leiden tot een liter water te krijgen spatte uit het zwembad elke keer. Na verloop van tijd, zal iemand nodig om meer water toe te voegen aan het zwembad. Een flinke scheut water over de rand van het zwembad, samen met een "woosh" sound... gecombineerd met mooie vloeiende beweging... is een duidelijke indicatie dat een zwemmer is het uitvoeren van een uitstekende flip beurt.
 • Omdat flip bochten vereisen je hoofd te worden onder water gedurende een aantal seconden, zul je minder kans om adem te hebben diep tijdens het zwemmen. Dit betekent dat je meer van een anaërobe work-out te krijgen en, als gevolg daarvan, wil je de hoeveelheid lucht die je krijgt wanneer je inademt maximaliseren.
 • Veel zwemmers gebruik een plaats op de bodem van het zwembad (zoals het einde van de baan marker geschilderd bodem van pool) te schatten wanneer hun beurt klep moet beginnen. Sommigen kunnen aan het einde van de lane markering beginnen, sommige een paar centimeter na, sommige een paar centimeter voor. Het hangt allemaal af van hoe lang je benen zijn, hoe snel u zwemmen, en hoe gecoördineerd en snel je bent bij het doen van uw flip.
 • Een echt mooie push-off van de muur is de sleutel tot het maximaliseren van de latere onderwater glide.
 • Flip beurt ook helpen om uw benen en buik meer te krijgen in het zwemmen inspanning. Zonder flip bochten, zijn je armen uitvoeren van ongeveer 80% tot 85% van het zwemmen inspanning en je benen slechts presterende 15% tot 20%. Met flip bochten, echter je benen krijgen meer betrokken te wijten aan de sterke push-offs van de muur, wat resulteert in je armen nu doet ongeveer 70% van het zwemmen inspanning en je benen doen ongeveer 30%. Dit helpt de balans van de werkzaamheden tussen uw armen, benen en buik en krijgt je benen en buik meer betrokken bij het werk-out.
 • Je moet weten hoe je een salto doen in het water.
 • Voor consistent goede flip bochten, moet u een veiligheidsbril te dragen, zodat je duidelijk kunt zien uw marker punt op de bodem van het zwembad, alsmede de details van de naderende muur.
 • Na de eerste flip en contact met de muur met je voeten, het moeilijke deel is voorbij. Latere push-off en zweefvliegen zijn de leukste onderdelen waar de voordelen van efficiency en snelheid duidelijk geworden.
 • Goggles moet vrij stevig worden gedragen om slippen en insijpelend water bij het afzetten en glijden onder water te voorkomen.

Waarschuwingen

 • Je moet niet spiegelen te dicht bij de muur, want het zal je vertragen en dwingen je tot een strak flip doen.
 • Ga niet te ver flip out ofwel!
 • Bij het zwemmen met je gezicht naar beneden, altijd op zoek naar de muur komen. Als u niet op de look-out, kunt u gemakkelijk zwemmen in de muur head-first.
 • Bij het zwemmen met je gezicht naar beneden, zorg ervoor dat je genoeg lucht om de flip turn doen, zodat u niet opraken.
 • Als u niet een ervaren zwemmer, zorg ervoor dat er een badmeester van dienst.
 • Als u gevoelig bent voor het krijgen van water in je neus zijn, blaast lucht uit je neus terwijl je flippen.
 • Bij de eerste leren hoe Flip bochten doen, oppassen dat je voeten niet flop over en land op de rand van het zwembad. Veel zwemmers ervaren dit als eerst leren hoe Flip beurten doen. Het kan heel pijnlijk.
 • Zorg ervoor dat er niemand zwemmen recht achter je voordat je omdraaien, of je crashen in hen wanneer u op de muur
 • Om duidelijk te zien de muur, zorg ervoor dat je bril op.

Dingen die je nodig hebt

 • Een zwembad
 • Een badpak
 • Een paar zwembrillen