Wkenl

Hoe maak je een gecertificeerde duiker te worden

Tv-shows zoals "Sea Hunt" en "The Undersea World of Jacques Cousteau" gaf het Europese publiek hun eerste smaak van de schoonheid en de opwinding die onder de zee lag. Toen, net als nu, leren duiken gaf binnenkomst in deze nieuwe wereld van avontuur en ontdekking.

Het woord scuba is een afkorting voor Self Contained Underwater Breathing Apparatus en verwijst naar de apparatuur die het mogelijk maakt goed opgeleid duikers op een veilige manier de onderwaterwereld te verkennen. In het hart van de opleiding een duiker's is te leren hoe deze apparatuur werkt en de procedures en technieken voor een veilig gebruik in een opleiding die leidt tot certificering.

Scuba training wordt gedaan door docenten die zelf opgeleid en gecertificeerd om cursussen voor beginnende duikers uitvoeren door een van de meer dan een dozijn organisaties bekend als training agentschappen *. Met een paar uitzonderingen na non-profit, duikopleiding bureaus zijn for-profit bedrijven die ontwerpen en publiceren training handleidingen en materialen, af te kondigen opleidingsniveaus, certificeren en controleren van de prestaties van docenten en uitgifte duiker certificeringen, de felbegeerde C-Cards die dienen in te staan ​​voor kwalificaties van een duiker.

Instructeurs opereren onder de regels en voorschriften van het agentschap waartoe zij behoren en leren scuba lessen zelfstandig of, meer algemeen, in dienst van en onder de paraplu en het toezicht van een duik winkel en trainingsfaciliteit.

Diver opleiding bestaat uit drie componenten: 1. Academische of klaslokaal studie, 2. Beschut water of zwembad training en 3. Open Water training. Toelatingseisen, opleiding procedures en kwalificaties variëren over de hele wereld. Het doel van dit artikel is om de lezer op de hoogte van de eisen en opleiding noodzakelijk om als een instapmodel duiker in de Europa en het grootste deel van Noord-Europa en het Caribisch gebied te maken.

Stappen

Hoe maak je een gecertificeerde duiker te worden. Kwalificeer naar leeftijd.
Hoe maak je een gecertificeerde duiker te worden. Kwalificeer naar leeftijd.
 1. 1
  Kwalificeer naar leeftijd. U moet minstens 12 jaar oud zijn om te beginnen duiker training hoewel degenen die jonger zijn dan 12 kan in staat zijn om deel te nemen in beperkte, junior duiker, opleidingen gesponsord door bepaalde opleiding agentschappen.
 2. 2
  Kijk of je geschikt voor het duiken bent. Duiken is een actieve sport die een redelijke mate van goede gezondheid en lichamelijke conditie vereist. Potentiële duikers kan helpen bepalen of ze geschikt zijn voor de opleiding en de deelname aan de sport door de herziening van een eenvoudige vragenlijst die kan worden gedownload van het World Recreational Scuba Training Raad website (zie hieronder). De WRSTC richtlijnen zal dienen om u vertrouwd te maken en eventueel uw arts, met de medische problematiek in duiken en je helpen om een ​​intelligente beslissing te nemen.
 3. 3
  Zoek iemand om je te leren. Zoek een duikinstructeur, hetzij door middel van een verwijzing van een vriend of partner, een advertentie of via een lokale duik winkel. Je moet proberen om een ​​die zowel goed gekwalificeerd (aantal jaren duiken en training duikers, aantal duiken gemaakt en duikers opgeleid, brede ervaring, enz.) en waarvan de educatieve methoden lijken compatibel met uw manier van leren te vinden, sommige mensen leren goed van gezagsdragers, terwijl anderen willen knuffels of high fives samen met hun lezingen. Als je merkt dat iemand die je denkt dat je wilt vragen om een ​​of twee van zijn of haar lessen te controleren voordat het plegen.
 4. 4
  Zoek een plek om te leren. Gemak is een grote factor bij het kiezen van een duik winkel of instructeur om uw cursussen te geven. U zult besteden dagen of misschien zelfs weken leren duiken, afhankelijk van hoe de cursus is opgebouwd dus misschien wil je om een ​​faciliteit handig om uw huis of werkplek te selecteren scuba. Idealiter vindt een duik winkel met een eigen zwembad (verwarmd als je het nemen van uw training bij koud weer) met warme douches en kleedruimtes. Aangezien klaslokaal studies worden vaak gecombineerd met zwembad sessies in een middag of avond niet hoeven te reizen om naar het zwembad is een echte plus.
 5. 5
  Zoek uit wat uw training zal kosten. Sommige instructeurs en duik winkels rekenen een vast tarief voor de volledige certificering terwijl andere kosten stapsgewijs als training vordert. Sommige zijn voorzien van boeken en lesmateriaal in een enkele prijs, terwijl anderen rekenen extra voor deze meestal-vereiste items. Weten wat de totale klas en zwembad training zal kosten en ook de kosten voor de laatste Open Water training. Dit kan plaatsvinden in een lokaal meer of groeve of in een resort locatie te nemen en wordt vaak apart geprijsd. Als u uw duikopleiding met uw familie of een groep vrienden vragen over een groepskorting en / of een meer flexibele planning. Leren als er een toeslag voor de C-Card verwerking en de foto die nodig is voor het. Sommige duikers zullen kiezen om hun certificering (Open Water) duiken op een tropische vakantie na hun klaslokaal en het zwembad opleiding te voltooien. Dit is toegestaan ​​door vele trainingsbureaus mits het wordt gedaan binnen een jaar na de voltooiing van het zwembad en de klassikale training. Instructeurs en duik winkels kunnen een vergoeding vragen voor het invullen van het papierwerk nodig is om uw registratie van training vooruitgang naar een andere instructeur dragen - vragen of de jouwe doet.
 6. 6
  Zoek uit welke apparatuur je zult * en hoeveel het gaat kosten nodig. Duiken is een materiaal intensieve sport en duikers moeten een volledige aanvulling van duikuitrusting om te kunnen deelnemen. Sommige of al deze spullen kunnen worden opgenomen in uw cursusgeld of u in staat zijn om te huren of te lenen *.
 7. 7
  Passeren de vereiste watervaardigheden testen. De meest fundamentele voorwaarde om steeds een gekwalificeerde duiker is het comfort in het water. Om voor u om een ​​scuba training dient u zich eerst aan te tonen aan een instructeur uw vermogen om continu te zwemmen voor 200 yards en vlotter voor 10 minuten, beide zonder hulpmiddelen beginnen. Als alternatief, als je zou willen om te zwemmen met een masker, vinnen en een snorkel, moet je voortdurend zwemmen voor 300 yards en dan zweven gedurende 10 minuten zonder enige hulpmiddelen.
 8. 8
  Inschrijven in een klasse die bij u past. Een van de grote luxe in duiker training is het vinden van een instructeur en een training faciliteit die zal voldoen aan u als u een uitdagende schema of in het geval u extra lestijd of, in het bijzonder, extra zwembad tijd nodig. Het duurt zwembad tijd om te leren duiken, hoe meer hoe beter, zodat te achterhalen of de praktijk zwembad sessies zijn beschikbaar en als er enige kosten.
 9. 9
  Verzorgen van de juridische spul. Tijdens de les registratie wordt u gevraagd in te vullen en te ondertekenen een versie van de WRSTC medische en fitness richtlijnen formulier certificeren jezelf fit te duiken (in de VS, is schriftelijke toestemming van een arts alleen nodig als u met JA beantwoordt een van de vragen over de vorm). Je zal ook worden geïnformeerd over de inherente risico's van duiken en moeten passende vormen te erkennen en ervan uitgaande dat deze risico's voorafgaand aan wordt toegestaan ​​om deelne in welke activiteiten op het water te ondertekenen. Deze formulieren kunnen onder een van de volgende die worden gebruikt door diverse opleidingsinstituten, of een vergelijkbaar doel en effect: Aansprakelijkheid release; Waiver en Vrijstelling van aansprakelijkheid; Bevestiging en aansprakelijkheid release, Hemelvaart van Risk, beperking van aansprakelijkheid; Safe Diving Practices Statement, normen voor veiligheid; Verklaring van Overeenstemming; enz. Deze aansprakelijkheid releases, zoals hun naam impliceert, dienen om je instructeur, de duik winkel en het trainingsbureau van elke aansprakelijkheid, met inbegrip van nalatigheid loslaat, moet u zich bezeren tijdens je training In de rechtszaal. besluiten deze aansprakelijkheid releases zijn gevonden te zijn juridisch bindende contracten en je moet begrijpen precies welke rechten je geeft door ondertekening. Echter, zijn deze vormen universeel vereist in de europa en je moet ook bereid zijn om te worden geweigerd lessen als je niet tekent of als je revisies te eisen.
 10. 10
  Leer de academici. Lees het boek, kijk naar de tape of DVD of doe de on-line cursus en de klasse werk. Duiken is een van die activiteiten waar veiligheid wordt geleverd met en afhankelijk is van een zekere mate van specifieke kennis. Het academische gedeelte van een scuba cursus leert u de theorie van het duiken en de procedures die nodig zijn om het veilig te doen. Academici zijn verdeeld in korte segmenten met quizzen in het algemeen na elk onderwerp en een afsluitend examen op het einde om uw begrip van het materiaal te beoordelen. Dienen de studenten met een zekere graad om over te gaan naar Open Water training - hertests zijn toegestaan.
 11. 11
  Oefenen, oefenen, oefenen. De beschut water, of het zwembad, deel van een duikcursus is waar het hart van de opleiding plaatsvindt. Dit is waar je de functie van al die apparatuur en hoe het veilig gebruik van zullen leren. Wordt u geleerd om water te verwijderen uit een ondergelopen masker, adem uit een regulator, gebruiken vinnen goed en beheers uw drijfvermogen door het toevoegen of ontluchting lucht uit je controle over het drijfvermogen apparaat, samen met een groot aantal andere vaardigheden die op het eerste buitenlandse en intimiderend lijken maar, met de praktijk, zal een tweede natuur geworden.
 12. 12
  Maak uw open water training en certificering duiken. De laatste stap naar het worden van een gecertificeerde duiker is om vier open water duiken opleiding te voltooien onder begeleiding van een instructeur. Deze duiken worden uitgevoerd in een groot open water, zoals de oceaan of een meer op dieptes tussen de 15 en 60 meter over twee of meer dagen. Op deze Open Water duiken zal je instructeur moet u aantonen dat hem of haar dat je kan doen in open water wat je hebt geleerd om te doen in het zwembad, dingen zoals overstromingen en het wissen van je masker, aflopend naar de bodem zijn, herstellende van een misplaatste regulator, opstijgen naar de oppervlakte, etc.
 13. 13
  Zodra u met succes aan te tonen deze duikvaardigheden en voltooien van de vier benodigde duiken je instructeur zal het trainingsbureau adviseren om een c-kaart af te geven in uw naam. Uw C-kaart staat in voor uw opleiding en kwalificeert u om lucht vult of verhuur tanks te verkrijgen, kopen of huren duikuitrusting, en zich in recreatief open water duiken in soortgelijke omstandigheden waaronder je getraind zonder verdere begeleiding.

Tips

 • Als u nodig hebt gecorrigeerd visie op het land zul je waarschijnlijk onder water ook. Een groot deel van het duiken is sightseeing en je zal niet ten volle genieten van een wereld die je nauwelijks kunt zien. Gone onuitgesproken is uw duidelijke behoefte om te kunnen uw dieptemeter, tank manometer en duik tafel of computer lezen. Glazen zijn geen goede oplossing omdat ze generrally niet passen of bevestig eenvoudig aan de binnenkant van een duikbril, maar duikers nodig oogcorrectie net als de rest van ons en er zijn producten op de markt om hen te bevredigen. Zacht of zuurstofdoorlatende contacten zo goed werkt onder water als op het land en veel duikers gebruiken ze met succes. Voor mensen met basic + of - dioptriecorrectie moet er goedkope, flexibele, silicone lenzen die zich aan de binnenkant van een duik masker. Sommige fabrikanten verkopen masker pop-in lenzen voor hun maskers die zijn gemalen om gemeenschappelijke voorschriften, meestal in 1/2 dioptrie, + / - stappen, terwijl sommige zal uw exacte recept vermalen tot de lenzen van een van hun maskers. Een andere oplossing is om de werkelijke objectieven van zo ongeveer elke 2-lens masker met verwisselbare lenzen vervangen door lenzen aangepaste grond voor je hebt. Als een masker met een voorplaat begunstigen, lenzen gemalen om voordelig kan permanent worden verbonden met de binnenzijde. Lenzen grond voor scuba maskers kunnen corrigeren voor zowat elke visie probleem. Uw plaatselijke duik winkel zal uw beste startpunt voor onderwater oogcorrectie zijn.
 • Terwijl een divers C-Card verloopt nooit instructeur certificeringen doen, elk jaar, en moet worden vernieuwd. Zorg ervoor dat je instructeur heeft een huidige lidmaatschap in zijn trainingsbureau en is in de status van "onderwijs". Zijn of haar C-Card zal je dit vertellen. Je kan niet worden gecertificeerd door een instructeur die niet wordt verlengd, verzekerd tegen aansprakelijkheid en in goede staat met zijn of haar opleiding agancy.
 • The World Recreational Scuba Training Raad - WRSTC - is een organisatie die zich voorstelt als zijnde gewijd aan de veiligheid van het sportduiken publiek. Het is samengesteld uit een aantal van de duikopleiding agentschappen en heeft een set van standaarden, geschreven door vertegenwoordigers van die instanties, dat is de minst beperkende reeks normen die kunnen worden geschreven afgekondigd. Bureaus zijn niet verplicht om hun normen te brengen tot een bepaald niveau, waren nogal normen van de WRSTC's ontworpen om niet dwingen een lid van hun bestaande normen te veranderen.
 • Sommige van de grotere en bekendere training bureaus zijn: NAUI - de National Association of Underwater Instructors, PADI NAUI> - de Professional Association of Diving Instructors, PDIC - de Professional Diving Instructors Corporation, SSI PDIC> - Scuba Schools International en YMCA scuba - de Young Men's Christian Association Scuba Program.
 • Er is geen vervanging voor het bezitten en trainen in uw eigen apparatuur. Duiken ongeval studies gedaan door het Divers Alert Network aan de Duke University enkele jaren geleden bevestigd dat een van de belangrijkste oorzaken van het duiken ongevallen is duiker onbekendheid met hun apparatuur.

Waarschuwingen

 • Duiken is een sport die specifieke kennis, apparatuur en vaardigheden om veilig gedaan worden vereist. Probeer alsjeblieft niet duiken, zelfs in een zwembad, zonder volledige training tenzij je onder begeleiding van een instructeur.

Dingen die je nodig hebt

 • Student materialen variëren van een trainingsbureau naar de andere, maar over het algemeen bestaan ​​uit een handleiding student, logboek en duik tafel met, misschien, een training DVD of videoband.
 • Minimum student apparatuur voor scuba training bestaat uit het volgende: Vinnen, masker, snorkel, controle over het drijfvermogen apparaat met lage druk inflator, gewicht systeem, thermische beveiliging (afhankelijk van de omstandigheden), persluchtfles en ventiel, regelaar met alternatieve luchtvoorziening en flesdruksensor. Andere spullen zoals een dieptemeter, duikcomputer en bijkomende veiligheidsvoorzieningen zoals communicatie leien of duik messen kan ook nodig zijn.