Wkenl

Hoe maak je een geweer te houden

Goed onderhouden van een geweer is een duidelijke stap voor een pistool eigenaar, maar als het geweer is uw persoonlijke of thuis verdedigingswapen, is het absoluut noodzakelijk! Incorrect wordt onderhouden, of unmaintained, vuurwapens steeds minder betrouwbaar. Gebrek aan betrouwbaarheid kan nadelige gevolgen hebben als je een storing wanneer je geweer absoluut nodig is om goed te functioneren.

Stappen

Hoe maak je een geweer te houden. Verwijder het magazijn (indien beschikbaar).
Hoe maak je een geweer te houden. Verwijder het magazijn (indien beschikbaar).

Veilig uitladen je geweer

 1. 1
  Zorg ervoor dat u altijd omgaan met uw vuurwapen veilig. Houd altijd de snuit in een veilige richting, behandelen het vuurwapen alsof het geladen, en houd uw vinger van de trekker.
 2. 2
  Verwijder het magazijn (indien beschikbaar).
 3. 3
  Leeg de kamer.
  • Trek de bout terug en visueel en fysiek (steek je vinger in er) te controleren zijn er geen patronen in het magazijn goed of in de kamer.
  • Worden dubbel-zeker van uw vuurwapen wordt gelost. Je wilt niet dat een onverwachte hausse, terwijl het strippen van uw vuurwapen.
 4. 4
  Houd uw munitie gescheiden van je geweer tijdens het schoonmaken.

Veld strippen het geweer

 1. 1
  Demonteer het vuurwapen. Lees de handleiding om het vuurwapen over hoe dit te doen. On bolt-action geweren, is het gewoonlijk alleen een kwestie van het vrijgeven van de bout. Op auto-loading geweren, zal de scheur-down worden complexer.
 2. 2
  Identificeer de onderdelen die u schoonmaken. De twee primaire gebieden die zullen worden gereinigd zijn het vat en de ontvanger en actie.
  • Het vat is de belangrijkste factor toeschrijven aan de juistheid van het geweer. Wees voorzichtig met de snuit-uiteinde van het vat en het begin van de schroefdraad (binnenin het vat), want dit zijn de twee belangrijkste dingen om de nauwkeurigheid te beïnvloeden en kan gemakkelijk nadelig beïnvloeden, indien beschadigd.
  • Ontvanger en actie is de bout, kamer, en trekker assemblage. De bout houdt de munitie in de kamer en de trigger assemblage initieert het proces dat het vuurwapen go giek maakt. Dit gebied treft voornamelijk betrouwbaarheid en bedieningsgemak, maar kan ook de nauwkeurigheid verminderen als slecht onderhouden. Voor de meeste geweren, de voorraad en ontvanger vormen een geheel, en de demontage zonder gereedschap.

Maak de bout en de kamer

 1. 1
  Vegen van alle componenten met een natte papieren handdoek (of doek, maar dit is minder belangrijk om niet-pluizende zijn).
  • Verwijder zoveel van de dikke, aangekoekt koolstof ophoping door de wrijving van gebruik. Veeg ook uit alle oude olie en alle onverbrande poeder opbouw.
  • Zorg ervoor dat de binnenkant van het blad goed (indien beschikbaar), de uitworp, en het gebied rond de kamer vegen. U vindt bepaalde gebieden zet de papieren handdoek zwart (reinig deze gebieden meer).
  • Op deze stap, is de precisie niet nodig, veeg het snel.
 2. 2
  Spray oplosmiddel (bij voorkeur ontworpen om veilig te zijn om voortdurend contact met uw huid, zoals m-pro 7) op alle mogelijk vuile onderdelen.
  • Veel geweer fabrikanten het ontwerp componenten (zelfs polymeer en de voorraad) om veilig gebruikt worden met elk oplosmiddel, maar zorg ervoor dat er geen soorten oplosmiddelen de fabrikant waarschuwt.
  • Een liberale hoeveelheid oplosmiddel beter is dan niet genoeg.
 3. 3
  Laat het oplosmiddel zitten voor een paar minuten. Zorg ervoor dat elk gebied met vuil, koolstof opbouw, of onverbrande poeder heeft een gezonde hoeveelheid oplosmiddel op, onderdompelen in
 4. 4
  Schrob de hele pistool met een borstel (geen metalen borstels - Net als een tandenborstel). Dit werkt in het oplosmiddel en losser van de opbouw op het pistool. Proberen te krijgen in alle hoeken en gaten.
  • Op een bolt-action rifle, zeker om alle hoeken en gaten van de bout schrobben (wanneer het wordt verwijderd uit de receiver).
  • Op een gas-aangedreven geweer, kan speciale zorg nodig tijdens het schoonmaken van het gas stang gebied, gasbuizen, of gas inlaat.
 5. 5
  Veeg het pistool schoon met een niet-pluizende doek (u kunt pre-cut doek, maar een schone oude shirt of sokken te kopen ook werken). Krijg overal je zet het oplosmiddel (moet vrijwel overal zijn) en veeg hem tot hij veegt schoon.
 6. 6
  Veeg het hele pistool (binnen en buiten) met een oplosmiddel gedrenkte pluisvrije doek opnieuw, en opnieuw zoeken naar eventuele gebieden draaien van de doek donker, en maak hem schoon.
 7. 7
  Gebruik de pick te krijgen uit elke dikke brokken van koolstof of poeder opbouw of opbouw in krappe delen van het pistool.
  • De meest gemeenschappelijke ruimte met koolaanslag is in de kamer. Aanhechting treedt in de hoeken van de stukken metaal.

Reinig het vat

 1. 1
  Gebruik een boring borstel om eventuele ophoping vrij van het vat te breken.
  • Voer de volledige lengte van het vat ten minste vijf keer (meer als u veel geschoten sinds de laatste reiniging).
  • Wees er zeker niet om te keren met de borstel (in het vat), duw het helemaal door, dan is de hele weg terug (laten de haren richting veranderd buiten het vat).
 2. 2
  Wattenstaafje het vat met een doek gedrenkt in oplosmiddel. Herhaal dit met schone doeken (nog steeds gedrenkt in oplosmiddel) totdat een doek er schoon uitkomt. Voer de swabs van de ontvanger naar de snuit (alleen in deze richting).
  • Het aantal keren dat nodig is om de boring schoon zal sterk variëren, afhankelijk van vele variabelen. Het kan wel 20 + geeft het vat goed schoon op een zeer vuile geweer.
  • Gebruik een boring gids wrijven de metalen staaf tegen de oorspronkelijke schroefdraad te voorkomen.
  • Gebruik een stang die is gemaakt van een zacht metaal zoals aluminium. Harder metalen kunnen gemakkelijk krassen op uw vat.
 3. 3
  Wattenstaafje het vat met een doek gedrenkt in koper oplosmiddel. Dit verwijdert alle koper, dat afkomstig kan zijn uit een mantel kogel tijdens het is reizen vaststelling van het vat. Een paar passes kan worden verlangd (herhaal tot er geen koper deeltjes zijn zichtbaar op het doek, doe het dan nog een keer).
 4. 4
  Niet oliën uw boring. Er is geen voordeel aan het toevoegen pistool olie onderaan het vat, en dit verhoogt de kans op ophoping van stof en poeder / koper / lood residu dat kan leiden tot jam en squibs (wanneer een kogel raakt gevangen in het vat). In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, hoeft geen olie te neutraliseren oplosmiddel.
 5. 5
  Wattenstaafje het vat met een droge doek voordat u beginnen met schieten. Dit levert consistente resultaten en zorgt voor de oplosmiddelen zijn neutraal, terwijl je je vat droog voor de eerste opname.
 6. 6
  Reinig uw vat elke tien schoten als je top nauwkeurigheid vereisen. De boring borstel is geen vereiste stap standaardwascyclus, maar kan gewenst zijn voor volledige reiniging.

Afwerking tot

 1. 1
  Olie alle componenten die smering. Vaak is de handleiding voor het pistool zal hebben specifieke terreinen waarop olie, maar een snelle blik op waar het pistool is het dragen geeft je een goede indicatie van de behoeften geven.
  • Zorg dat olie de gebieden rond draaiende onderdelen, zoals de bout en trekkersamenstel.
  • Proberen om olie weg te houden van de openingen in de slagpin behuizing (olie is een verzamelaar van vuil en poeder opbouw en opbouw rond uw slagpin kan het voorkomen vuren).
  • Vergeet niet om de olie van het bout rails en de groeven waarin ze rijden.
 2. 2
  Monteer het geweer en zorg ervoor dat alle onderdelen naar behoren functioneren.
 3. 3
  Veeg het hele pistool en verwijder de overtollige olie.

Tips

 • Als u een moeilijke tijd met een aantal dikke opbouw, gelden meer oplosmiddel en laat het even weken.
 • Als u niet in staat om alle gebieden oplosmiddel heeft gekregen in, geen zorgen te krijgen. Het oplosmiddel zal uiteindelijk verdampen of de olie je spray op later zal neutraliseren.
 • Een zeer lichte (bijna onzichtbare) laag olie op de buitenkant van de metalen delen wordt voorkomen roesten door het voorkomen van vocht verzadiging.
 • Sommige militaire overtollige munitie (met name die van het voormalige Warschaupact) maakt gebruik van een primer die corrosieve zouten op de bout en vat verlaat. Het is zeer belangrijk dat deze direct na het bakken in de marge worden verwijderd. In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, is er geen noodzaak om "te neutraliseren" de zouten en ammoniak zal het werk niet doen, de zouten zijn niet zuur. Windex komt gunstig spuitfles, maar het is het water dat het pistool reinigt, niet de kleine hoeveelheid ammoniak. Water, misschien met een kleine hoeveelheid zeep, is alles wat je nodig hebt om de corrosieve zouten te verwijderen.

Waarschuwingen

 • Zorg ervoor dat het oplosmiddel is veilig voor je wapen, en bij voorkeur, veilig voor continu contact met uw handen.
 • Houd olie weg van de openingen in de slagpin behuizing (olie is een verzamelaar van vuil en poeder opbouw en opbouw rond uw slagpin kan het voorkomen vuren).
 • Was uw handen na gebruik van het geweer-en schoonmaakproducten.
 • Reinig altijd je pistool in een goed geventileerde ruimte, zoals dampen van oplosmiddelen of olie ongezond kan zijn bij inademing.

Dingen die je nodig hebt

 • Een vuile (gebruikte) geweer.
 • Papieren handdoeken (optioneel).
 • Niet-pluizende doek (u kunt pre-cut doek, maar een schone oude shirt of sokken te kopen ook werken).
 • Oplosmiddel (bij voorkeur ontworpen om veilig te zijn om voortdurend contact met uw huid, zoals M-Pro 7).
 • Koper Solvent (M-Pro 7 produceert ook koper oplosmiddel).
 • Olie (speciaal ontworpen voor gebruik met een vuurwapen - vet of andere smeermiddelen zijn ook een haalbare optie, maar vaak vereisen meer werk).
 • Halen (of een ander scherp, zacht-metalen voorwerp - zoals een aluminium pick).
 • Vat staaf naar het vat uitstrijkje (een vat borstel is ook optioneel).
 • Borstel (geen metalen borstels - zoals een tandenborstel)