Wkenl

Hoe maak je een gynaecologische examen hebben


Het hebben van regelmatige gynaecologische examens is zeer belangrijk voor elke vrouw. Als er iets is om bezorgd over, het vangen van het begin kan het verschil maken.

Stappen

Hoe maak je een gynaecologische examen hebben. Laat niets op voorhand voorstellen aan de vagina, inclusief voorgeschreven medische behandelingen, zoals crèmes.
Hoe maak je een gynaecologische examen hebben. Laat niets op voorhand voorstellen aan de vagina, inclusief voorgeschreven medische behandelingen, zoals crèmes.

Vóór het onderzoek

 1. 1
  Douchen de avond voor de geplande examen. Niet wassen het vaginale gebied.
 2. 2
  Laat niets op voorhand voorstellen aan de vagina, inclusief voorgeschreven medische behandelingen, zoals crèmes. Dit omvat tevens het inbrengen van tampons.
 3. 3
  Heeft een vrouwelijke vaginale spuit niet gebruiken voor een examen.
 4. 4
  Heb geslachtsgemeenschap geen 24 uur voor de gynaecologische examen.

Het onderzoek

 1. 1
  Leeg uw darmen om winderigheid te voorkomen.
 2. 2
  Leeg uw blaas voor het examen.
 3. 3
  Gewicht, bloeddruk en mogelijk wordt gecontroleerd.
 4. 4
  Medische geschiedenis: Verwacht een gedetailleerde medische voorgeschiedenis, als dit uw eerste bezoek aan de medische kantoor.
 5. 5
  Kleding verwijderen en leg ze netjes op een stoel of tafel zodra de medische dienstverlener laat de tentamenzaal. Zowel de bovenste als onderste examen toga's zal tijdens de gynaecologische examen worden gebruikt. Verander je kleding en zet op beide jurken. De bovenste jurk zal hebben een open voorzijde. Don de toga, zodat de opening aan de voorkant, zodat het gemakkelijk is voor de aanbieder om de borsten te onderzoeken. De onderste jurk is meestal gedrapeerd over je benen totdat het tijd is voor het examen.
 6. 6
  Borstonderzoek: De provider zal de borsten onderzoeken.
 7. 7
  Abdominale examen: De provider zal palperen (onderzoeken) de buikstreek. Vertel de provider, als je voelt geen pijn of gevoeligheid tijdens dit deel van het examen.
 8. 8
  Zitten in of op het examen tafel of stoel. Er zullen beugels voor u om uw hielen te zitten in dat je benen zal openen. Dit is om het gemakkelijk maken voor de aanbieder om u te onderzoeken, en kan een vreemde positie om te wennen aan zijn. Probeer zoveel als je kunt ontspannen.
 9. 9
  Speculum invoeging: De provider zal een speculum in te voegen in de vagina te helpen bij de vaginale examen. Monsters worden genomen en op een dia. Een fixatief wordt normaal gespoten op de dia om het monster te bewaren. De dia wordt verzonden naar een patholoog voor de beoordeling.
 10. 10
  Rectaal examen: De medische provider kan een rectaal onderzoek uit te voeren om te controleren op interne problemen.

Follow-up procedures

 1. 1
  De volgende procedures kunnen een routine gynaecologische examen. Deze maken geen deel uit van de routine-onderzoek, maar worden gebruikt om uit te sluiten alle potentieel abnormale omstandigheden. De meeste van deze procedures worden uitgevoerd door een gynaecoloog, terwijl de routine gynaecologische examen kan worden gedaan door een nurse practitioner, gecertificeerd verpleegkundige verloskundige, assistent-arts of familie praktijk arts.
  • Colposcopie - Het bekijken van de vagina met een instrument genaamd een colposcoop.
  • Kegelbiopsie - Minor operatie nemen van een kegelvormig stukje van de baarmoederhals.
  • D en C - dilatatie en curretage.
  • Echografisch onderzoek van de bekken / vaginale gebied met een speciale sonde die wordt ingebracht in de vagina. Een technicus meestal doet deze procedure in de afdeling radiologie. De resultaten worden aan de medische provider gestuurd.

Tips

 • Zorg ervoor dat u laat de dokter weten of dit je eerste examen. Ze zullen het langzaam te nemen en uit te leggen wat er gaande is.
 • Hou je sokken op, als je voeten zijn koud.
 • Vóór de aanstelling, noteer alle vragen die u kan hebben voor uw arts... en vergeet niet om uw lijst te nemen.
 • Wees eerlijk bij het beantwoorden van alle vragen of het nu gaat over drugsgebruik, eerdere abortussen of risicovol seksueel gedrag.
 • Je kan zijn geadviseerd om het examen opnieuw plannen als je je menstruatie begint - moet echter een aantal examens vooruit gaan zelfs tijdens het bloeden, zoals een onderzoek na een operatie aan gemuteerde cellen te verwijderen.
 • Plan uw gynaecologische examen hebben wanneer u niet met uw periode. Soms krijgt dit lastig als in de menopauze of als dit je eerste keer en je perioden worden nog niet regelmatig komen, maar doe je best om het examen wanneer u niet bloeden plannen.
 • Sommige vrouwen vinden dat ze meer comfortabel met een vrouwelijke gynaecoloog.
 • Draag broek of een rok en top aan de medische afspraak. Ze zijn eenvoudig te verwijderen. Een jurk maakt de dingen een beetje lastiger.
 • Wees eerlijk met uw arts, zelfs als beschaamd. Alle informatie die u kunt geven over wat er kan worden kwetsen of u lastig helpt hem / haar diagnose. Uw bijdrage is zeer belangrijk.
 • Dit is geen examen zoals op school. Je wordt niet beoordeeld op de resultaten. Wees niet ongerust.
 • Uiteraard, (als dit uw eerste examen,) je misschien het gevoel een beetje gespannen. Omdat de vagina wordt omgeven door spieren die kunnen samentrekken of ontspannen, kan het examen worden comfortabeler als je probeert kalm te blijven en te ontspannen de spieren in dat gebied. Als je het gevoel alsof je spannen van de spieren in je vagina, probeer dan diep ademhalen of het doen van wat ademhalingsoefeningen om u te helpen blijven ontspannen. Soms zoemende je favoriete liedje of een praatje te maken kunt u afleiden en u toestaan ​​om meer ontspannen te voelen.
 • Verwacht een gynaecologische examen om de drie jaar, tenzij er een abnormale medische aandoening. Als u gebruik maakt van een oraal anticonceptiemiddel (dwz "de pil") of een hormoon-afgifte spiraaltje, moet je een examen om de zes maanden, of een keer per jaar moet op zijn minst. Hormonale anticonceptiva kan versnellen van de ontwikkeling van baarmoederhalskanker, dat is zeer goed te behandelen in een vroeg stadium, zodat hechte controle is belangrijk.
 • Lees "De Vagina Monologen" van Eve Ensler - het kan u helpen om comfortabeler te voelen over je vagina, evenals bespreken en deze te laten inspecteren. Zorg ervoor dat je leest "Mijn vagina is Boos", dat is een korte en humoristische rekening met gevoelens van een vrouw over vaginale examens.
 • Als dit je eerste, probeer dan het lezen van de informatie van deze website: http://kidshealth.org/teen/sexual_health/girls/obgyn.html #
 • Wees bereid om te beantwoorden wanneer u uw laatste menstruatie gehad.
 • Een borstonderzoek wordt soms ook zo uitgevoerd hebben niet op plak (of enige) deodorant. Je kunt het meenemen van toepassing na het examen.
 • Vroeg op de dag het plannen van de examen helpt houden je fris.
 • Oudere vrouwen kunnen testen gedaan voor cholesterol en andere lab tests hebben, als dat nodig is, als hun primaire arts heeft de gynaecologische examen.
 • Iemand kan in de kamer met u door heel het examen-alleen als je wilt dat ze er al zijn. Als je dat niet uw arts en wie je meeneemt zullen begrijpen.

Waarschuwingen

 • Niet ergens anders heen te gaan in je hoofd als je je schaamt tijdens het examen. Aanwezig zijn. Dit is uw tijd met uw arts, dus "daar".
 • Zorg ervoor om heel eerlijk te zijn, anders problemen kunnen ontstaan.
 • Als dit je eerste keer, en om wat voor reden je niet je ouders te betrekken, je moet profiteren van klinieken zoals Planned Parenthood of uw lokale tiener kliniek. Deze klinieken hebben een volledig opgeleide medewerkers die vaak kan zorgen voor u tegen een lagere kostprijs en respecteren uw behoefte aan vertrouwelijkheid. Elke staat heeft verschillende richtlijnen waarop medische kwesties tieners kunnen vertrouwelijke zorg te krijgen voor. Uw arts moet in staat zijn om deze problemen uit te leggen.