Wkenl

Hoe maak je een hoofdpijn dagboek gebruiken

Als je migraine hoofdpijn of enige frequente hoofdpijn, kunt u profiteren van het bijhouden van een dagboek hoofdpijn. De hoofdpijn dagboek is een verslag van elke hoofdpijn je krijgt, en het bevat ook informatie over de gebeurtenissen die de hoofdpijn voorafgegaan. Het dagboek kan u helpen bij het ​​identificeren van potentiële hoofdpijn triggers en monitoren van de effectiviteit van behandelingen. Het kan ook helpen uw juiste diagnose migraine of andere aandoeningen.

Stappen

Hoe maak je een hoofdpijn dagboek gebruiken. Maken of krijgen een dagboek.
Hoe maak je een hoofdpijn dagboek gebruiken. Maken of krijgen een dagboek.
 1. 1
  Maken of krijgen een dagboek. In tegenstelling tot andere dagboeken, zijn er zeer specifieke dingen die je nodig hebt om in uw hoofdpijn dagboek. Om ervoor te zorgen dat u niet vergeten om deze items (en ook om uw hoofdpijn dagboek gemakkelijker leesbaar te maken) is het best om elke dagboek structureren als een vorm met vooraf geschreven velden bevatten. Je kunt of deze op een vel papier, of u kunt zoeken naar "hoofdpijndagboek" online en print een dagboek vorm van een van een aantal sites. Uw arts kan u ook voorzien van een dagboek sjabloon. Maak kopieën van uw template en zet ze in een ringband om ze bij elkaar te houden.
 2. 2
  Velden opnemen voor informatie over uw hoofdpijn. Dit kan u helpen patronen te identificeren in de frequentie en de ernst van de hoofdpijn. Het kan ook helpen met uw arts maken een nauwkeurige diagnose.
  • Datum / tijd de hoofdpijn begonnen en de datum / tijd het eindigde: Sommige migraine kan een paar dagen duren
  • Elke waarschuwingsborden: Migraine hoofdpijn in het bijzonder worden vaak voorafgegaan door zogenaamde prodromale symptomen die kunnen bestaan ​​uit visuele stoornissen (migraine met aura), en prikkelbaarheid. Voor een meer volledige lijst van deze symptomen, zie het artikel over het voorkomen van migraine. Houd er echter rekening mee, dat u geen van deze symptomen kunnen ervaren, of u kunt andere waarschuwingssignalen opmerken.
  • Locatie, het type en de ernst van de pijn: Beschrijf de locatie van de pijn zo specifiek mogelijk. Gebruik adjectieven zoals kloppend, beukende, splitsen, verblindende, doden of elke andere uitdrukking die nauwkeurig beschrijft het soort pijn. Beoordeel ernst op een schaal van 1-10.
  • Begeleidende symptomen: Heb je misselijk voelt of? Had je ook een of diarree? Een lijst van alle symptomen die zich in combinatie met, of vlak na, de hoofdpijn.
  • Hoe de hoofdpijn je beïnvloed: Was u in staat om normaal te functioneren, of was de hoofdpijn helemaal afmatten?
 3. 3
  Informatie bevatten over mogelijke triggers. Migraine en andere hoofdpijn lijken te worden gekoppeld aan, of veroorzaakt door bepaalde factoren, waaronder,, en bepaalde activiteiten. Deze triggers variëren sterk van persoon tot persoon, dus het is belangrijk om de specifieke dingen die je hoofdpijn kan veroorzaken te identificeren.
  • Wat je gegeten en gedronken: Record alles wat je gegeten en gedronken op de dag van de hoofdpijn en, indien mogelijk, de dag ervoor.
  • Wat je deed op de dag van de hoofdpijn: Noteer uw activiteiten op de dag van de hoofdpijn en / of op de avond ervoor. Wees er zeker van, natuurlijk, om ongebruikelijke activiteiten omvatten, maar niet te vergeten de meer alledaagse degenen, hetzij.
  • Hoeveel heb je: Record hoe laat je naar bed gaat op de avond voor uw hoofdpijn, en hoe laat je opstond. Denk ook aan de kwaliteit van de slaap (bijvoorbeeld, of je wakker werd meerdere keren tijdens de nacht).
  • Eventuele medicijnen die u heeft voordat de hoofdpijn: Record en niet-receptplichtige geneesmiddelen, alsook kruiden of voedingssupplementen. Terwijl u vooral wilt richten op een ongebruikelijke inname, het is ook een goed idee om medicijnen die u regelmatig opschrijven.
  • Enige of ongewone gebeurtenissen die zich in de dag of twee voordat de hoofdpijn: Was er iets waardoor je opwinding, angst, of andere soorten? Noteer deze gebeurtenissen, en ook opnemen hoe je je voelde, (gelukkig,, boos, enz.), voordat de hoofdpijn zich heeft voorgedaan.
 4. 4
  Documenteer je hoofdpijn behandelingen. Terwijl uw hoofdpijn dagboek zal hopelijk helpen om het aantal hoofdpijn je ervaart te verminderen, kan je nooit in staat zijn om hoofdpijn geheel af te schaffen. Als gevolg hiervan, is het belangrijk om de effectiviteit van behandelingen die u gebruikt te beoordelen.
  • Een lijst van alle preventieve medicijnen die je neemt: Als u lijdt frequente of ernstige migraine, kan uw arts preventief (ook wel profylactische) medicijnen voor te schrijven. Het kan een hoop trial and error om te bepalen welk geneesmiddel zal werken voor u te nemen, dus het is belangrijk om bij te houden van wat je neemt te houden, en wanneer.
  • Een lijst van alle pijnstillers of abortieve medicijnen die u heeft: Wanneer u hoofdpijn krijgt, zou je ofwel abortieve medicijnen (medicijnen die de migraine mechanisme te stoppen), pijnstillers, of allebei. Zoals met preventieve medicijnen, moet je om uit te vinden welke medicijnen het beste werken voor u, dus documenteren wat je nam, als je nam het, en hoe goed het leek te werken.
  • Documenteer alle andere stappen die u heeft om de pijn te verlichten: Er zijn veel stappen mensen kunnen gebruiken om te proberen om zich te ontdoen van hoofdpijn, van liggend in een donkere kamer aan het drinken van een kopje. Noteer wat je hebt gedaan, als je het deed, en hoe goed het werkte.
 5. 5
  Omvatten alle andere informatie waarvan u denkt dat nuttig of dat uw arts u gevraagd om op te nemen zou kunnen zijn.
 6. 6
  Invullen van een dagboek elke keer krijg je een hoofdpijn. Zelfs als de hoofdpijn is niet ernstig, het verdient een vermelding. Noteer alle informatie zo getrouw en grondig mogelijk.
 7. 7
  Zoeken naar patronen. De meer dagboeknotities je hebt, hoe meer kans je zult in staat zijn om patronen te vinden, hetzij in de triggers of in de effectiviteit van uw behandelingen. Dat gezegd hebbende, kun je vaak nauwkeurig mogelijke triggers te identificeren na slechts twee of drie hoofdpijn.
 8. 8
  Vermijd waarschijnlijk triggers. Als u een mogelijke oorzaak van uw hoofdpijn te identificeren, probeer dat voedsel, activiteit of situatie te voorkomen. Je zult in staat zijn om te verwijzen naar uw agenda te bepalen hoe lang je gaat zonder hoofdpijn en hoe ernstig uw hoofdpijn zijn, en deze informatie kan u helpen erachter te komen of de trigger u vermoedt dat is inderdaad een boosdoener.
 9. 9
  Overleg met uw arts. Breng het dagboek aan uw. Informeren over de van alle patronen die je opgevallen, en laat hem of haar een kijkje nemen op de agenda, zoals uw arts dingen die je niet gedaan kunnen opmerken toen. Op basis van uw geschiedenis, met inbegrip van uw agenda, kan uw arts ook wijzigingen in uw medicijnen of andere behandelingen te maken als dat nodig is.

Tips

 • Overmatige blootstelling aan fel licht, schittering van de zon of harde geluiden kan zijn oorzaak voor migraine bij sommige mensen.
 • U kunt een verscheidenheid van verschillende kruiden proberen voor hoofdpijn, maar je moet er zeker aan een ieder die je probeert zo gedetailleerd mogelijk te documenteren. Terwijl de natuurlijke kruiden zijn over het algemeen onschuldig, moet je er zeker van zijn dat er geen interactie tussen de kruiden en elke drug u momenteel dus zorg ervoor dat u uw arts te raadplegen over eventuele zal zijn natuurlijke hoofdpijn genezen
 • Denk als een wetenschapper en gewoon de feiten op te nemen. Je denkt misschien dat je weet dat een bepaald voedingsmiddel veroorzaakt uw hoofdpijn, bijvoorbeeld, maar zorg ervoor dat alles wat je gegeten, evenals grondig documenteren. Na verloop van tijd een boosdoener kunnen ontstaan ​​dat je zelfs nooit overwogen.
  • Als je niet zeker weet of een bepaalde of drank is triggering je hoofdpijn, onthouden van consumeren het voor een paar maanden. Kennis te nemen van of uw hoofdpijn zijn minder of als ze minder ernstig. Dan beginnen consumeren dat punt weer te zien als je hoofdpijn vaker voorkomen of ernstiger.
  • Veel voedingsmiddelen zijn bekend triggers voor migraine. Misschien wilt u bijzondere aandacht te besteden om te zien of een van deze zich voordoen in de 30 of zo uur voorafgaand aan uw hoofdpijn: chocolade, kunstmatige zoetstoffen, bepaalde kruiden, alcohol, oude kaas, of verwerkt voedsel (met inbegrip van gebeitst, ingeblikt en gefermenteerde).
 • Probeer om uw gegevens in te voeren, terwijl de gebeurtenissen zijn vers in je geheugen. Als je een paar dagen wachten om een ​​hoofdpijn op te nemen, zult u waarschijnlijk vergeten een hoop belangrijke informatie. Indien mogelijk, maak uw inschrijving zo snel je kan doen voelen. Sommige mensen kunnen schrijven in hun agenda, of dicteren hun binnenkomst aan iemand anders, terwijl ze ervaren een hoofdpijn, maar als dit verergert uw hoofdpijn of misselijkheid, wachten tot de verschijnselen zijn verdwenen.

Waarschuwingen

 • Begin niet met medicijnen, stoppen met behulp van medicijnen, of verandering doses zonder overleg met je. Hoewel u misschien denkt dat je nodig hebt om een ​​dosis te verhogen of stoppen met het gebruik van een medicijn, mag u niet weten alle mogelijke bijwerkingen van dit te doen. Daarnaast kan het weken of maanden duren voor sommige medicijnen om effectief verminderen van de frequentie of ernst van hoofdpijn, zodat u niet wilt opgeven op hen te snel.