Wkenl

Hoe maak je een kip doen up (schoppen)

Ooit een Jackie Chan film en vragen zich af hoe hij gaat van plat op zijn rug te staan ​​in een flits? Het lijkt erop dat hij springt op van de vloer moeiteloos, maar je kunt het ook doen met een beetje oefening! Hier is hoe.

Stappen

Hoe maak je een kip doen up (schoppen). Trek je benen naar je borst.
Hoe maak je een kip doen up (schoppen). Trek je benen naar je borst.

Face-up-methode

 1. 1
  Lig plat op je rug.
 2. 2
  Trek je benen naar je borst. Ze kunnen worden gebogen op de knieën, of (als je echt flexibel) gehouden rechtdoor.
 3. 3
  Leg je handen plat op de grond, naast je oren. Houd uw vingers wees naar de toppen van je schouders.
 4. 4
  Terugdraaien zodat al uw gewicht op je schouders. Je rug onder je schouders en je achterste moet worden in de lucht.
 5. 5
  Schop je benen omhoog rechtstreeks in de lucht. Het belangrijkste onderdeel is om omhoog zo hard als je kunt schoppen, niet in een hoek.
  • Je lichaam moet vliegen in de lucht door de kracht van je schoppen je benen.
 6. 6
  Duw hard met je handen zodra je voelt dat je momentum verschuiving naar boven. Afbeelding die u een achteruit push-up doen, en duw zo hard als je kunt.
  • Probeer om deze beweging zo explosief mogelijk.
  • Er is geen weg meer terug op dit punt - je ofwel voltooien van de kick-up of grond plat op je rug. Tijd om het je alles te geven!
 7. 7
  Land in een kraakpand. Als je het gevoel dat gevoel van gewichtloosheid net voordat je op het punt om naar beneden te vallen, trek je benen naar beneden zo snel als je kunt. Snap ze hard, en het momentum zal de rest van je lichaam naar boven (land op je tenen eerste) dwarrelen. Je zult plotseling, bijna magisch, op uw voeten.

Face-down-methode

 1. 1
  Liggen met het gezicht naar beneden op de vloer.
 2. 2
  Buig je benen bij de knieën en krullen ze op. Je hielen moet worden raakt de achterkant van je dijen.
 3. 3
  Leg je handen plat op de grond, naast je oren. Voor een face-down kip-up, kunt u gebruik maken van platte handpalmen of vuisten - afhankelijk van wat het beste werkt voor jou.
 4. 4
  Kick harde rug met je benen, terwijl het omhoog te duwen met je handen. Beweeg je armen alsof je het doen van een pushup, terwijl flippen je benen hard terug. Tussen de dynamiek in je benen en de lichte druk naar boven uit je handen, moet u in staat om te draaien in een gehurkte houding.

Tips

 • Als je nog steeds vallen op je rug, moet je harder schoppen, of je moet wachten tot je voelt gewichtloos voordat breken naar beneden. Veel mensen voelen zich onhandig en hulpeloos wanneer schoppen zodat ze instinctief trekken hun benen naar beneden. Dit zal u in staat om een ​​kip-up te doen maken, moet je er echt voor gaan.
 • Het meest voorkomende probleem met kip-ups is mensen vallen op hun rug. Dit komt omdat u aarzelt wanneer je omhoog schoppen. Het moment dat u bereikt uw volledige back roll moet je schoppen. Het moet een vloeiende beweging zijn.
 • Bij het rollen, niet je benen te trekken zo ver boven je hoofd als mogelijk. Daarbij maakt je over-coil, en het voorkomt dat je strekken van goed in de lucht bij de landing.
 • Krijg je het als je hard probeert en houd het op. Geef niet op!
 • Misschien vindt u het duwen met je handen en schoppen op hetzelfde moment om makkelijker voor u om het terrein geschikt te maken zijn. Probeer een verscheidenheid van kip-up methoden om te bepalen wat het makkelijkste is voor u, persoonlijk.
 • Je moet heel sterk triceps. Geef niet op. Doe dit op een zachte mat, zodat je jezelf geen pijn.
 • Je benen moeten level met je ogen te zijn bij het rollen terug, en beginners kunnen baat hebben bij het vormen van een diamantvorm met hun poten, met de voeten bijeen op de top.
 • Als je nog steeds op je rug vallen, je bent niet afzetten met je handen hard genoeg. Je moet sterke triceps om dit te doen, maar geef het je best en je zult het krijgen.
 • Praktijk. Sommigen kunnen deze beweging automatisch te doen, anderen maanden duren om het te krijgen. Raak niet ontmoedigd als je het niet kan doen op het eerste, het vergt oefening. Een goede manier om te oefenen is op 20-40 normale rollen, 3 sets van 20 seconde bruggen, doen en hebben een partner die je kunt bereiken als je begint achterover valt. Probeer het proberen van een kip tot 35 keer per dag of minstens een week. Oefenen maakt alles makkelijker.

Waarschuwingen

 • Gebruik een training mat of een andere zachte ondergrond. Dit maakt het doen van een kip-up aanzienlijk harder dan op een harde ondergrond, maar zal je rug te beschermen tegen schade moet je valt terwijl het proberen.
 • Dit kan gevaarlijk zijn, omdat het gaat vallen je terug als je een fout maakt. Wees voorzichtig niet te vallen op iets scherp of stomp.
 • Je zou kunnen gewond raken als u probeert een kip op een bank, omdat (a) u niet beschikt over veel ruimte, en (b) u kan landen op de top van de bank en krijg pijn vrij slecht.