Wkenl

Hoe maak je een kompas gebruiken

Een kompas kan u helpen bij een bos, een zee, of zelfs een stad te navigeren. Als je een kompas en een kaart, lees dan verder voor instructies over hoe om erachter te komen waar je nu naartoe gaat, waar je nodig hebt om het hoofd, of waar je al bent.

Stappen

Hoe maak je een kompas gebruiken. Begrijp de basis lay-out van het kompas.
Hoe maak je een kompas gebruiken. Begrijp de basis lay-out van het kompas.
 1. 1
  Begrijp de basis lay-out van het kompas. We zullen een plaatkompas gebruiken als een voorbeeld, maar dezelfde principes toe te passen met andere modellen.
  • De grondplaat is het duidelijk, plastic plaat waarin het kompas is ingebed.
  • De rijrichting pijl is de pijl in de basisplaat wijst weg van het kompas.
  • Het kompas behuizing is het duidelijk, plastic cirkel die de werkelijke kompas herbergt.
  • De mate wijzerplaat is de draaibare wijzerplaat rondom het kompas behuizing die alle 360 graden van de cirkel weergegeven.
  • De magnetische naald is de naald spinnen binnen het kompas behuizing.
  • Het oriënteren pijl is de niet-magnetische pijl in het kompas behuizing.
  • De oriënterende lijnen zijn de zijn de lijnen binnen het kompas behuizing die parallel aan de oriënterende pijl draaien.

Erachter te komen waar je heen wilt

 1. 1
  Plaats het kompas plat op je handpalm en je handpalm in de voorkant van je borst. Dit is het juiste kompas houding.
 2. 2
  Beweeg het kompas totdat de rijrichting pijl wijst in de richting die u wenst aan het hoofd. Tenzij je naar het noorden, zal de magnetische naald spin off naar een kant.
 3. 3
  Draai de mate knop tot het oriënteren van pijl op het noordelijke uiteinde van de magnetische naald. Zodra ze zijn afgestemd, zal dit u vertellen waar je rijrichting pijl wijst.
 4. 4
  Opstijgen plaatselijke magnetische variatie door het verdraaien van de mate wijzerplaat. Deze magnetische variatie (dat wil zeggen het verschil tussen magnetische en werkelijke noorden) heet declinatie en komt door het feit dat de magnetische veldlijnen aarde voortdurend bewegen ten opzichte van de eigenlijke Noordpool. Omdat onze kaarten zijn allemaal gebaseerd off van het ware noorden, moet u het kompas aan te passen om te compenseren. Er zijn vele web middelen die u kunt gebruiken om dit te bepalen voor uw gebied.
 5. 5
  Zien waar de rijrichting pijl overeenkomt met de mate wijzerplaat. Dit zal u vertellen welke richting je post. Bijvoorbeeld, als de pijl is tussen de S en de W, je bent rubriek zuidwesten.
 6. 6
  Omzetting van de rijrichting op uw kaart. Plaats uw kaart op een horizontaal oppervlak, plaats dan het kompas op de kaart, zodat de oriënterende pijl wijst naar het ware noorden op de kaart. Vervolgens schuif je kompas rond, zodat de rand door je huidige positie (maar haar oriënteren pijl blijft wijzen noorden).
 7. 7
  Teken een lijn langs het kompas 'rand en door je huidige positie. Als u dit lager te houden, zal je pad vanaf uw huidige positie worden langs de lijn die je net tekende op je kaart.
 8. 8
  Verder te gaan in deze richting. Om dit te doen, gewoon houd het kompas in de juiste houding, draai je lichaam totdat het noordelijke uiteinde van de magnetische naald opnieuw uitgelijnd met de oriënterende naald, en volgt u de rijrichting pijl. Controleer uw kompas zo vaak als u wilt, maar zorg ervoor dat u niet per ongeluk verdraaien van de mate wijzerplaat van zijn huidige positie.
  • Om nauwkeurig volgen van de rijrichting pijl, kijken neer op de pijl, dan richten op een object in de verte waarop het punten (ex. boom, telefoonpaal, enz.) en gebruik dit als een gids, maar richten zich niet op iets te ver (ex. berg), zo groot objecten zijn niet nauwkeurig genoeg om te navigeren door nauwkeurig. Zodra je elke gids punt te bereiken, gebruik je kompas naar een andere vinden.
  • Indien het zicht is beperkt en kunt u geen verre objecten te zien, gebruik dan een ander lid van uw partij lopen (indien van toepassing). Sta stil, dan vragen ze om weg te lopen van u in de richting van de rijrichting pijl. Roep om hen om hun richting te corrigeren als ze lopen. Toen ze de rand van de zichtbaarheid benaderen, vraag hen dan te wachten tot je inhalen. Herhalen als nodig is.

Erachter te komen welke kant je nodig hebt om het hoofd

 1. 1
  Plaats de kaart op een horizontaal oppervlak en plaats uw kompas op de kaart. De magnetische naald zal niet goed werken als schuin gehouden.
 2. 2
  Met behulp van de rand van het kompas als een liniaal, plaats het zo dat het creëert een lijn tussen uw huidige positie en waar u van plan bent om te gaan. U kunt ook om deze lijn te trekken op je kaart voor toekomstig gebruik.
 3. 3
  Draai de mate draaiknop totdat het oriënteren pijl wijst naar het ware noorden op de kaart. Dit zal ook lijn het kompas's oriënteren lijnen met noord-zuid lijnen van de kaart. Zodra de mate wijzerplaat is op zijn plaats, zet de kaart weg.
 4. 4
  Opstijgen plaatselijke magnetische variatie door het verdraaien van de mate wijzerplaat.
 5. 5
  Houd het kompas horizontaal voor je met de rijrichting pijl wijst weg van u. Uiteindelijk zul je de rijrichting pijl gebruiken om u te begeleiden naar uw bestemming.
 6. 6
  Draai je lichaam totdat het noordelijke uiteinde van de magnetische naald uitgelijnd met de oriënterende naald. Je bent nu goed georiënteerd op uw toegewezen bestemming.
 7. 7
  Volg de rijrichting pijl. Kijken neer op de pijl, dan richten op een object in de verte waarop het punten (ex. boom, telefoonpaal, enz.) en dit te gebruiken als een gids, maar niet gericht op iets te ver (ex. berg), als enorme objecten zijn niet nauwkeurig genoeg om te navigeren door nauwkeurig. Zodra je elke gids punt te bereiken, gebruik je kompas naar een andere vinden.
  • Indien het zicht is beperkt en kunt u geen verre objecten te zien, gebruik dan een ander lid van uw partij lopen (indien van toepassing). Sta stil, dan vragen ze om weg te lopen van u in de richting van de rijrichting pijl. Roep om hen om hun richting te corrigeren als ze lopen. Toen ze de rand van de zichtbaarheid benaderen, vraag hen dan te wachten tot je inhalen. Herhalen als nodig is.

Erachter te komen uw huidige positie via oriëntatiepunten

 1. 1
  Kies 3 prominente bezienswaardigheden die u kunt zowel te zien en op je kaart. Deze moeten zo wijd worden verspreid over uw gezichtsveld mogelijk.
 2. 2
  Richt het kompas 'rijrichting pijl bij de eerste mijlpaal. Tenzij de mijlpaal is ten noorden van u, zal de magnetische naald spin off naar een kant.
 3. 3
  Draai de mate knop tot het oriënteren van pijl op het noordelijke uiteinde van de magnetische naald. Zodra ze zijn afgestemd, zal dit u vertellen waar je rijrichting pijl wijst.
 4. 4
  Opstijgen plaatselijke magnetische variatie] door het verdraaien van de mate wijzerplaat.
 5. 5
  Zien waar de rijrichting pijl overeenkomt met de mate wijzerplaat. Dit zal u vertellen welke richting je post. Bijvoorbeeld, als de pijl is tussen de S en de W, je bent rubriek zuidwesten.
 6. 6
  Omzetting van de richting van de landmark op uw kaart. Plaats uw kaart op een horizontaal oppervlak en plaats vervolgens het kompas op de kaart, zodat de oriënterende pijl wijst naar het ware noorden op de kaart. Vervolgens schuif je kompas rond, zodat de rand loopt door het landmark op de kaart (maar het oriënteren pijl blijft wijzen noorden).
 7. 7
  Teken een lijn langs het kompas 'rand en via uw globale positie. Dit is de eerste van de drie lijnen u zal trekken om uw positie driehoeksmeting.
 8. 8
  Herhaal stap 2 tot en met 7 voor de andere twee monumenten. Als je klaar bent, heb je drie lijnen die een driehoek op je kaart te vormen. Je positie binnen deze driehoek, waarvan de grootte afhangt van de nauwkeurigheid van de lagers. (Meer nauwkeurige lagers verminderen van de grootte van de driehoek en, met veel praktijk, kan je de lijnen te snijden elkaar in een punt.)

Tips

 • Magnetische (in tegenstelling tot echte) noorden ligt momenteel rond het noorden van Canada, wat betekent dat de magnetische afwijking verandert afhankelijk van waar je bent in de wereld. Veel kompassen hebben een middel waarmee u kunt instellen voor magnetische declinatie:. Hetzij op de fly (met behulp van een declinatieschaal aangeduid op de basisplaat) of semi-permanent (door aanpassing van het kompas woningen in de grondplaat Lees uw handleiding voor instructies afgestemd in de richting van je kompas.
 • Voor maximale nauwkeurigheid, houdt het kompas tot aan je ogen en kijk naar beneden de rijrichting pijl naar bezienswaardigheden, gids punten, etc. vinden
 • U kunt ook houd de kompas plein aan uw lichaam door het vasthouden van de zijden van de basisplaat tussen beide handen (waardoor L vormen met uw duimen) en houden van uw ellebogen tegen uw zijden. Staan tegenover uw doel, kijk recht vooruit, en rijmen jezelf met het object waarop u neemt uw lagers. De denkbeeldige lijn die uit je lichaam zal door je kompas langs de rijrichting pijl. U kunt zelfs rusten uw duimen (waartegen het einde van het kompas rust) tegen je buik tot steady je wacht. Zorg alleen wel dat je niet een grote stalen gesp of een ander magnetisch materiaal in de buurt van het kompas wanneer dit te doen dragen.
 • Het is vaak gemakkelijker om functies in uw directe omgeving gebruiken om je exacte positie te bepalen. Triangulatie is nuttiger als je echt verloren of je bent in een kale, karakterloze gebied.
 • Tips voor het kompas's zijn meestal gemarkeerd met rood of zwart tips. De noordelijke punt wordt meestal aangeduid met een N, maar als een of andere reden is het niet, probeer te achterhalen welke het noorden door het oriënteren van je kompas naar het noorden of het zuiden ten opzichte van de zon.
 • Vertrouw op je kompas: 99.9% van de tijd is het geven u de juiste richting. Veel landschappen lijken, dus nogmaals, vertrouw op je KOMPAS.