Wkenl

Hoe maak je een noodsituatie te behandelen

In veel noodsituaties, kon de timing bij het redden van het leven van iemand te zijn. Maar het is uiterst belangrijk om te weten wat te doen in deze situaties, en om het snel te doen.

Stappen

Hoe maak je een noodsituatie te behandelen. Je hersenen kan niet goed functioneren zonder zuurstof.
Hoe maak je een noodsituatie te behandelen. Je hersenen kan niet goed functioneren zonder zuurstof.
 1. 1
  Neem diep adem. Je hersenen kan niet goed functioneren zonder zuurstof. Lang en diep adem, geen korte. Als je begint te hijgen, zal je de rush van adrenaline verhogen. Blijven nemen diep adem totdat je eens aan jezelf dat je kunt zorgen voor de situatie. Als je niet denkt dat je het aankan, zelfs na een minuut van diep ademhalen, krijgen hulp. Als je niet denkt dat je de situatie om te gaan, is er geen zin om te proberen, want je zult waarschijnlijk iets verkeerd doen. Bel uw plaatselijke alarmnummer als je niet rustig genoeg om te zorgen voor de situatie na een minuut van diepe ademhaling. Ga niet door diep adem te kalmeren na een minuut, want te lang wachten kon de situatie drastisch beïnvloeden. In deze situaties is het of je kunt het doen, of je kan het niet. Kies zorgvuldig.
 2. 2
  Uitzoeken wat je moet doen, en doe het. Zorg ervoor dat je het goed doet terwijl het nog steeds actueel. Draaien in je hoofd elke keuze die je maakt, en het bepalen van de invloed ervan. Wees er snel bij. Niet overhaast naar het punt kun je niet rustig blijven, maar heb je de tijd niet nemen niet. Haasten kan leiden tot zinloze beslissingen die alleen meer tijd zal verspillen. Alvorens in te gaan door bij elke keuze, zorg ervoor dat het de moeite waard. En zodra je begint, ga door met het.
 3. 3
  Bel uw lokale alarmnummer, zoals 10111, 112 of 911.] Nadat je hebt doorgemaakt uw keuze, bel uw lokale alarmnummer onmiddellijk. Uw keuze kan helpen kraam van de situatie, maar maakt niet uit hoe goed je denkt dat het was, bel uw alarmnummer. Als je met andere mensen in de situatie, terwijl je het maken van uw beslissing, schreeuwen tegen iemand om het alarmnummer te bellen. Algemeen niet schreeuwen, schreeuwen tegen een bepaalde persoon, bij voorkeur de eerste die je ziet. Als je schreeuwen tegen een persoon, zullen ze het doen. Als je schreeuwen tegen iedereen, zullen ze allemaal aannemen zal iemand anders het doen.
 4. 4
  Volg de instructies van de hulpdiensten verzender aan de telefoon en niet ophangen. Helpen eventuele gewonden en stel je voor wat je nodig zou hebben in hun situatie. Als er meerdere gewonden, helpen de meest ernstig gewonde eerste. Als u een doek of water vraag een omstander om het te krijgen. Weet iemand zonder toezicht, tenzij dit absoluut noodzakelijk is niet weg.
 5. 5
  Ontspan. Wacht tot de hulpdiensten specialisten te komen. Er is eigenlijk niets wat je kunt doen nadat je je keuze hebt gemaakt en hebben het alarmnummer gebeld. Ga niet helemaal gevoelloos, maar niet in paniek raken, hetzij. Blijven nemen diep adem, en voortdurend jezelf eraan te herinneren dat je hebt gedaan wat je kunt. Voel je niet je nodig hebt om een ​​andere beslissing om dingen goed te maken, omdat de specialisten weten precies wat te doen zodra ze aankomen.

Tips

 • Continu laat zuurstof naar je hersenen. Dit zal u helpen denken en kalmeren.
 • Blijf rustig.
 • Bereiden. Geen van de bovenstaande stappen zijn van enig nut voor u als u niet een jota van een idee wat te doen hebben. Er is geen excuus om niet te elementaire eerste hulp en reanimatie opleiding minstens een keer in je leven ondergaan. Het kan echt het verschil maken tussen leven en dood voor u, een geliefde, of zelfs alleen maar een wildvreemde die je misschien kunnen helpen betekenen.
 • Begrijp dat, tenzij u een opgeleide medische of hulpverlener, zal de situatie waarschijnlijk er slechter voor je dan het in werkelijkheid is, vooral als bloedingen of gebroken botten zijn betrokken. Hoewel het is altijd belangrijk om een ​​hoge mate van verdenking dat er iets ernstigs zou kunnen gebeuren hebben, bedenk dan dat het waarschijnlijk lijkt erger dan het is.

Waarschuwingen

 • Maakt niet uit hoe nijpend de situatie bij de hand, GEEN andere mensen te helpen ten koste van je eigen veiligheid / leven. Zelfs opgeleid personeel van de hulpdiensten in veel gevallen zal spoedeisende hulp houden indien de situatie onveilig is voor hen. Je bent nutteloos als je gewond raken. Als de scène is onveilig, BLIJF UIT.
 • Verwacht niets, behalve voor het bellen van de hulpdiensten specialisten terwijl je niet rustig proberen. U kunt eenvoudig een fout maken.
 • Tijd te verspillen nooit in een noodsituatie.