Wkenl

Hoe maak je een persoonlijke missie statement schrijven

Er is geen juiste of verkeerde manier om een ​​persoonlijke missie statement te schrijven. Een persoonlijk mission statement "geeft duidelijkheid en geeft je een gevoel van doel." Het helpt bepalen "wie je bent en hoe je zal leven." Het is een gids om u te helpen op de weg van het leven. Als het zinvol voor u, dan is dat is alles dat telt, immers, je gaat te leven door haar.

Stappen

Hoe maak je een persoonlijke missie statement schrijven. Schrijf uw eerste ontwerp.
Hoe maak je een persoonlijke missie statement schrijven. Schrijf uw eerste ontwerp.
 1. 1
  Brainstorm. Probeer de persoon die je bent te begrijpen. Erachter te komen uw waarden en andere belangrijke aspecten van jezelf. Te krijgen van de brainstorm-proces begon, zijn hier een aantal vragen om te vragen. Terwijl uw brainstorm, maken lijsten of schrijven beschrijvingen.
  • Wat zijn je waarden? Geloof je in eerlijkheid, rechtvaardigheid, vriendelijkheid, en zelfredzaamheid?
  • Wie heeft je geïnspireerd? Wil je kwaliteiten vergelijkbaar zijn met die mensen hebben? Erachter te komen wat die eigenschappen zijn toegevoegd aan de lijst.
  • Welke grote gebeurtenissen beïnvloed je leven? Nadenken over deze grote momenten en de lessen die je geleerd van hen.
  • Wat hou je over je leven? Je werk? Uw familie, vrienden en andere relaties?
  • Wanneer ben je op je best? Je slechtste? Wat zou u willen verbeteren aan jezelf? Wat zou je willen delen met anderen?
  • Als je onbeperkte middelen en onbeperkt de tijd gehad, wat zou je kiest om te doen?
  • Welke beloften zou je aan jezelf?
 2. 2
  Schrijf uw eerste ontwerp. Laat uw pen krabbel over het papier zonder zorgen voor vloeiende, chique zinnen. Schrijf dingen die te gemakkelijk denken. Controleer uw brainstorm lijsten als nodig is.
  • Wees eerlijk met jezelf. Hoe eerlijker je bent met jezelf, zal het sterker en beter toepasbaar uw verklaring zijn.
 3. 3
  Schrijf je tweede of derde tocht als dat nodig is. Met elk ontwerp, worden steeds geavanceerder in uw schrijven, stijl, of ambachtelijke vorm.
 4. 4
  Ondertekenen. Aan de onderkant, zet uw handtekening, trek je een foto van je gezicht, kus met lippenstift - alles om de deal af te dichten.
 5. 5
  Monteer de verklaring. Lijst het op uw muur, deur van de slaapkamer, koelkast, kantoor - overal dat je vaak ziet. Op deze manier kunt u voortdurend herinnerd worden aan uw waarden en volg je de gewenste pad.

Tips

 • Vergeet niet dat uw verklaring is niet permanent. Het kan veranderen en evolueren, net als echte mensen te doen.
 • Ontspan. Het schrijven van een persoonlijk mission statement lijkt misschien een ontmoedigende en intimiderend taak. Als een 'persoonlijke missie statement' klinkt te zwaar, noem het iets anders: een gids, een intentieverklaring, een zoektocht, een verklaring van uw wonderfulness.
 • Doel voor 1 tot 2 punten lang. Er is geen echt woord-tellen voor uw mission statement, maar vanwege de waarschijnlijke gewicht van het project, het helpt om op te leunen aan de korte kant. De verklaring kan zo kort of zo gedetailleerd als je wilt dat het is.
 • Haast u niet. Neem lange momenten, zelfs dagen, weken, om na te denken wat je wilt voor je leven.
 • Wees creatief. Als je het gevoel verzanden door het gewicht van het project, zet hem in een gedicht! Teken het als een afbeelding of comic. Schrijf het als een lied. Wees niet bang om humor of leuke taal te gebruiken.

Waarschuwingen

 • Probeer niet te bevatten wat anderen willen dat je doet of wie ze willen dat je zijn. Focus op wat je wilt voor jezelf.