Wkenl

Hoe maak je een positief zelfbeeld hebben

Veel mensen, vooral tieners, elke ochtend wakker en denk "Ew, ik ben zo grof". Niet alleen maakt dit je je slecht voelt en laat je gevoel van eigenwaarde, kan dit leiden tot gevaarlijke gewoonten zoals eetstoornissen. Hier ziet u hoe een lichaam dat je kunt een goed gevoel over hebben!

Stappen

Hoe maak je een positief zelfbeeld hebben. Realiseer je dat het is wat aan de binnenkant die telt.
Hoe maak je een positief zelfbeeld hebben. Realiseer je dat het is wat aan de binnenkant die telt.
 1. 1
  Realiseer je dat het is wat aan de binnenkant die telt. Als iemand je oordeelt over hoe je het bekijkt in plaats van op uw persoonlijkheid, en eerlijk gezegd ze zijn het niet waard om over.
 2. 2
  Weet dat iedereen voelt negatief over hun uiterlijk op een bepaald tijdstip of een andere. Beroemdheden u ziet, of zelfs alleen maar de 'mooie' meisje op het werk, al twijfel hun uiterlijk soms.
 3. 3
  Niet vergelijk jezelf met anderen. Jij bent jij, en dat is prachtig. Vertrouwen is alles. Als je een positief zelfbeeld hebt u zult zich beter voelen over jezelf.
 4. 4
  Oefening is geweldig. Het bewegen van je lichaam maakt je gezonder en releases feel-good endorfines. Oefening twee tot drie keer per week, het overslaan van een dag tussen de sessies.
 5. 5
  Smile! Glimlachend helpt chemische stoffen vrijkomen in het lichaam die cel reproductie te verhogen en zal ook betekenen dat u meer energie aan stut uw mooie spullen in de dag.
 6. 6
  Kijk naar jezelf zonder kleren in prive voor een passpiegel. Let op de delen van je lichaam dat je echt wilt.
 7. 7
  Je bent meer dan je lichaam het type! Maak een lijst van positieve non-body eigenschappen die je leuk vindt aan jezelf.
 8. 8
  Als je echt last van je lichaam en hoe het eruit ziet, met iemand te praten over het: een vriend, een ouder of zelfs een counselor.

Tips

 • Probeer het maken van een lijst van tien dingen die je echt graag over jezelf. Ze kunnen worden op basis van fysieke verschijning (ogen, haren, enz.) of de persoonlijkheid (bijv. smart, behulpzaam). Lees deze lijst als je slecht gevoel over jezelf.
 • Elke "Ugly Betty" fans die er zijn? Betty kan het mooiste meisje op het blok niet, maar ze is niet de moeite genomen, zodat geen van beide moet u! Iedereen houdt haar voor haar eigenzinnigheid en uniciteit. We zijn allemaal uniek en hebben prachtige eigenschappen, zelfs als we soms blind voor hen.
 • Wees niet al te bezorgd over het gewicht. Als je goed eet en behoren uit te oefenen, zal je fit. Fitness is de sleutel tot gezondheid. Wees consequent en voldoende tijd om resultaten te zien.

Waarschuwingen

 • Weet drugs of rook niet gebruiken in een poging om mager te krijgen. Drugs zijn illegaal voor een reden. Ze verknoeien je geest, die vaak kan uw denken en sociale leven neerwaartse spiraal.