Wkenl

Hoe maak je een richtkijker gebruiken

Scopes helpen riflemen door hen in staat om nauwkeuriger te zien op grotere afstanden. De stroom kan variëren van 1,5 x tot 50x voor conventionele geweren. Wanneer zij op een geweer, is het vaak "boring slechtzienden" van de wapensmid (of, als je het te monteren, is het niet waargenomen bij allen). Toen het pistool eerst wordt genomen om het bereik, moet het geweer op nul worden gezet. Wat betekent dat op afstand X de kogel zal landen precies waar het dradenkruis is gericht (niet tellen voor eventuele wind of hoogteverschillen). Standaard gevecht geweren of varmint geweren zijn meestal nul bij 100 yards (we zullen aannemen, van nu af aan, 100 meter is nul afstand).

Stappen

Hoe maak je een richtkijker gebruiken. Bepalen hoe ver de palen een kogel landt, dan is de reikwijdte dienovereenkomstig aan te passen.
Hoe maak je een richtkijker gebruiken. Bepalen hoe ver de palen een kogel landt, dan is de reikwijdte dienovereenkomstig aan te passen.
 1. 1
  Bepalen hoe ver de palen een kogel landt, dan is de reikwijdte dienovereenkomstig aan te passen. Dit is de meest gebruikelijke manier om het toepassingsgebied nul.
  • De meeste scopes hebben windvang en elevatie knoppen die kunnen worden gedraaid om te compenseren voor de onnauwkeurigheden. De verhoging is meestal op de bovenkant en beïnvloedt trefpunt van de kogel (POI) verticaal. De windvang is meestal aan de rechterkant van de omvang en invloed POI van de kogel horizontaal.
 2. 2
  De meeste scopes hebben of mil-dot of ballistiplex dradenkruis waarmee de schutter om gemakkelijk line-up een schot op afstanden verder dan het nulpunt punt.
  • De meeste scopes komen met een grafiek te tonen op basis van de kogel kaliber, snelheid, en het gewicht waar aan line-up het dradenkruis. Terwijl het gewicht en kaliber gemakkelijk te bootsen, de snelheid is een zeer specifiek ding een geweer. U zult waarschijnlijk uw eigen grafiek voor je geweer te maken als u wenst te worden zo nauwkeurig mogelijk.
 3. 3
  Weet dat terwijl militaire scherpschutters praktijk aanpassen van de wind-leeftijd en elevatie voor de specifieke situatie, is het meestal niet praktisch voor jagers of recreatieve schutters nauwkeurig te meten windsnelheid en andere factoren om de doelgroep en passen de werkingssfeer. Het is vaak het beste om berekeningen approximate doen houden-van de reticule, dus opnieuw nul het toepassingsgebied niet noodzakelijk. Er zijn veel factoren waarmee rekening moet worden gehouden bij de aanpassing van de reikwijdte, hier zijn een paar van hen (in het algemeen volgorde van prioriteit
  • Afstand tot doel moet worden berekend op nul stellen van het toepassingsgebied. Wanneer niet tot uw nulpunt afstand, kogel of stijging moet worden gehouden (lees over nul hierboven) worden genomen.
  • Bullet velocity invloed op de hoeveelheid kogel druppel.
  • Zijwind invloed op hoe ver naar links en rechts de kogel zal landen. Onder 100 meter, dit is meestal niet te groot van een factor, maar met een lichtere kogel op 300 yards en een 5mph wind, kan de kogel aanlandingspunt doorstromen naar een voet.
  • Bullet gewicht is ook een grote factor, vooral bij grotere afstanden. Het zal het maximale bereik van een kogel (sinds zwaardere kogels hebben betere aërodynamische coëfficiënten), dus bullet traject, en hoeveel zijwind zal de kogel bewegen bepalen.
  • Gericht op een doel op een andere hoogte (al is het maar een paar meter) dan jezelf staat bekend als schot hoek. Het is een andere variabele die rekening moet worden gehouden.
  • Alle lagere beïnvloedt worden vaak niet beschouwd, maar ze kunnen nog steeds invloed kogel vliegroute. Kop / staart wind invloed op de lange afstand kogel snelheid en traject. De afstand tussen de grond en bodemtemperatuur vergelijking tot omgevingstemperatuur (lucht) temperatuur bullet lift veroorzaken. Vaak na een warme dag, als de grond is warmer dan de lucht, zal er minder bullet drop, en vice versa. Vochtigheid en temperatuur hebben ook invloed op de minuut bullet traject. Op extreem lange shots (meer dan 1000 meter) zelfs de kromming van de aarde moet worden verwerkt als een pinpoint-nauwkeurige opname moet worden genomen.
  • Er zijn computer of PDA rekenmachines die de nauwkeurige landing positie van de kogel op basis van alle bovenstaande informatie (in ieder geval de belangrijkste punten) kan berekenen. De rekenmachines meestal aannemen dat je opnieuw nul uw dradenkruis. Dat is de beste manier om heel nauwkeurig, maar voor de schietsport waar je niet een one-shot-one-kill nodig, opnieuw op nul kan een hoop gedoe.
  • Als je dat doet het dradenkruis posities aan te passen, moet je proberen om bij te houden hoeveel kliks in elke richting werden gebruikt te houden, zodat aan het eind van de dag, kunt u het bereik terug te zetten op zijn nul.
 4. 4
  Pas de parallax (indien beschikbaar) op basis van de afstand van uw doelgroep is op. Veel scopes (vooral instelbaar vermogen scopes) kunnen de schutter om het vizier te leggen op dezelfde afstand vlak als de doelgroep. Dit is essentieel om een ​​uiterst nauwkeurige schot.
  • De meeste parallaxen hebben genoteerd op hen afstanden. Hoewel deze nummers zijn vaak goede richtlijnen zijn ze zelden accuraat. Op basis van de afstand van het doel, de schutter eye relief, en de macht van de omvang, zal de parallax minutieus te veranderen. Parallaxen zijn vaak erg moeilijk om nauwkeurig aan te passen, maar met een beetje oefening zul je in staat om de parallax positie op basis van de afstand tot doelwit te schatten zal zijn.
  • Een manier om "vals te spelen" de parallax is om je hoofd te plaatsen in een reliëf positie waar je zwart rond de rand kunt zien terwijl je langs de scope. Beweeg je hoofd en ogen aan het zwarte gebied te maken, zelfs op alle randen rondom het dradenkruis.
  • Terwijl de parallax is belangrijk voor een uiterst nauwkeurige shot, een parallax set op 150-meter (de standaard afstand voor vaste parallax scopes) op 1000 meter, zal het vizier worden op een maximum van acht centimeter uit (bij nadere afstanden zal het veel zijn minder - op 500 meter maximaal een centimeter en een half uit).
 5. 5
  De scope goed af te stemmen door het plaatsen van het dradenkruis in het midden van uw doelgroep op uw nul afstand. Het kan nodig zijn om te compenseren voor de afstand, hoek, of tegenwind door het verhogen of verlagen van het dradenkruis, het bijhouden van de middenlijn op doel.

Tips

 • Afhankelijk van de gekozen kogel en geweer (je moet onderzoeken of testen te doen om de zaak met je setup vinden) de nulbereik kan de kogel naar boven onder het dradenkruis voordat nul, dan na nul, en uiteindelijk weer daalt tot (bij een andere afstand) worden bekleed met het dradenkruis weer (dit kan 120 of 300 meter, en het zal waarschijnlijk veranderen van wapen, geweer, zelfs in hetzelfde kaliber). Een andere, vaak voordoet is dat de kogel klimt sneller en van (bijvoorbeeld) 40 tot 100 meter boven de reticule, staat het vervolgens aan de nul ontmoeten, en vanaf dat moment (100 meter en meer) onder het dradenkruis.

Waarschuwingen

 • Zorg ervoor dat alle staats-en lokale wetten te volgen tijdens het fotograferen. Merk op dat veel wetten op vuurwapens drastisch veranderen van staat tot staat, en kan zelfs veranderen tussen provincies of zelfs steden.
 • Vuurwapens kan zeer gevaarlijk en zelfs dodelijk. Ze mogen alleen worden gebruikt door ervaren gebruikers vuurwapen of onder rechtstreeks toezicht van een deskundige instructeur vuurwapen.