Wkenl

Hoe maak je een scepticus te zijn

Soms in deze wereld de beste verdediging tegen spammers, misinformatie dispatchers,-kletskousen, en hun soortgenoten is om een ​​sceptisch perspectief te nemen. Het adagium als het te mooi klinkt om waar te zijn, is het waarschijnlijk, heeft niet dezelfde bescherming het ooit deed niet bieden, met de moderne tijd is het aanbod van computer gegenereerde beelden en dergelijke.

Stappen

Hoe maak je een scepticus te zijn. Bekijk andere betrouwbare bronnen van informatie.
Hoe maak je een scepticus te zijn. Bekijk andere betrouwbare bronnen van informatie.
 1. 1
  Luister nauw of lees aandachtig als de informatie die u worden aangeboden die lijkt te gaan tegen je gezond verstand of rede. Er zijn veel mensen die tot verhalen in het belang van het doen van het, maar weinigen die echt getalenteerd in het bewaren van het gefabriceerde feiten recht voor langere tijd.
 2. 2
  Stel gerichte vragen, en verwachten concrete antwoorden. Als iemand je vertelt dat ze iets gehoord of gelezen in de media, vragen wanneer, waar en in welke context. U kunt vaak ga direct terug naar hun vermeende bronnen en zien of het verhaal pannen uit.
 3. 3
  Bekijk andere betrouwbare bronnen van informatie. Als u toegang hebt tot het internet, zoeken het onderwerp, en zoek naar authentieke links, zoals universitaire websites, of andere instellingen.
 4. 4
  Zoek de onderste regel van wat je wordt verteld. In e-mail kringen, vaak zul je de mogelijkheden voor iemand om te profiteren van overtuigen dat je iets gelooft zien. Een voorbeeld zou zijn de spreekwoordelijke (bijna) gratis laptops. De meeste mensen zijn automatisch sceptisch over deze aanbiedingen, maar genoeg mensen vallen voor het verkoopgesprek te maken om ze te blijven winstgevend te sturen.
 5. 5
  Luister naar het nieuws en lees periodieke publicaties. Deze bronnen worden verondersteld betrouwbaar, met de mogelijke uitzondering van het nieuws figuren gevangen in de afgelopen tijd gaat een beetje over de lijn met de "vertrouwelijke" bronnen, misschien de supermarkt lap?
  • Als een nieuws consument, moet u schrijven naar kranten, tijdschriften en omroepen het corrigeren van fouten en eist dat ze blijven een bepaalde kwaliteit van de dekking. Er zijn campagnes gaande tegen 'kopiëren en plakken' journalistiek en om kranten te citeren en te koppelen aan de oorspronkelijke wetenschappelijke publicaties gebruikt in hun dekking van wetenschappelijke verhalen.
 6. 6
  Bepaal of het probleem is de moeite waard het genereren scepsis. Als iemand je vertelt dat de marsmannetjes geland in Manhattan, en je woont in Fiji, zou het weinig verschil maken voor je. Maar als iemand je vertelt om je spaargeld te besteden aan een start-up bedrijf, kan scepsis een waardevolle aanwinst te zijn.
 7. 7
  Cultiveren een sceptische mentaliteit. Zelfs in de academische wereld, zijn er talloze voorbeelden van geaccepteerde feiten worden blootgesteld in de tijd als belachelijk geweest. We ooit dachten dat de wereld was het centrum van het heelal, maar sceptische denken mensen overwon deze geaccepteerde "feit".
 8. 8
  Gebruik de reden test als een gewoonte. Dit gaat terug tot het luisteren naar, en te denken over wat je hoort. Als iemand je vertelt iets, en hij glipt in je onderbewustzijn, je meer kans om het te accepteren als een feit als je hoort het genoemd weer ergens anders. Het idee is geplant in je geest, en als het niet wordt betwist, kan het redelijker geworden om het te accepteren wanneer het later wordt herhaald.
 9. 9
  Test verklaringen voor jezelf als het is praktisch. Als iemand je vertelt dat het rijden met de ramen naar beneden zal gas te besparen, probeer het uit. Dit kan een goed idee zijn als sommige televisieprogramma pitchman is de verkoop van een 60€ 0,99 gadget dat in tien seconden kan worden geïnstalleerd en verdubbel je kilometerstand, maar vaak is er weinig risico als er geen investering of potentieel voor verlegenheid bestaat. Dit betekent niet dat je moet iemand die je vertelt poison ivy maakt een uitstekende kruidenthee geloven.
 10. 10
  Stel nooit van jou of begrip van iemand geheel objectief te zijn. Vergeet niet er is niet zoiets als een werkelijk onfeilbare bron, en dat je eigen interpretatie van zelfs een zeer betrouwbare bron is per definitie subjectief, en dus onderhevig aan fouten. Je zou kunnen overwegen je eigen ervaringen, al was het maar omdat ze zo nu en alles wat je hoeft te vertrouwen. Ook de verklaringen van een zeer betrouwbare bron mogen niet worden beschouwd als exploot, terwijl die van een beruchte bron mag niet automatisch worden verworpen.
 11. 11
  Vergeet niet de resultaten van deze suggesties. Het doel van het gevraagde onderwerp is hoe je een scepticus te zijn. Luisteren, het controleren en testen zal waarschijnlijk uw ogen openen en je laten zien hoe veel mythen en verkeerde informatie wordt verspreid in ons dagelijks leven, en als je dit uit te vinden, presto! Je zult sceptisch geworden.
 12. 12
  Als u denkt dat dit artikel is bs, gefeliciteerd, je bent al een scepticus!

Tips

 • Luister naar Skeptic podcasts. Podcasts zoals "Guide The Skeptic's aan het Heelal", "Skep-chick" en "Skeptoid" zal u op de hoogte houden en u wijzen in de richting van betrouwbare informatiebronnen.
 • Er zijn veel websites gewijd aan urban legends, e-mail scams en andere desinformatie. Snopes.com heeft een enorme database en grote zoektocht koppeling, en het is gratis! Maak er een gewoonte van het controleren van generieke waarschuwingen je vrienden stuurt u per e-mail. Snopes zullen veel van deze hebben onderzocht en zal u vertellen wanneer ze ongegrond zijn.
 • Kijk voor wie je respect als autoriteiten op het onderwerp waar je vraagtekens bij. Als ze niet besluiten om "sneeuw" je voor de lol, kunnen ze uitstekende middelen.
 • Word lid van de Skeptical Gemeenschap en op de hoogte blijven van de laatste in hokey rages en dubieuze vorderingen. De meeste grote steden hebben conferenties jaarlijkse Skeptic's en er zijn een aantal forums online scepticus's die u zullen helpen onkruid uit het feit van het geleuter.

Waarschuwingen

 • Omdat het een scepticus betekent niet alleen vraagtekens bij de opvattingen en uitspraken van anderen, maar je eigen ook. Als u niet emotioneel bereid om je eigen overtuigingen te verlaten, kan de volledige waarheid over hen u ontgaan.
 • Weet iemand niet confronteren omdat je denkt dat ze geven je een verzinsel. Als je de feiten, en ze hadden het mis, het is aan u als u het gevoel alsof u ze recht zouden moeten stellen, maar de meeste mensen niet waarderen uw inspanning.
 • Omdat het een volwaardig scepticus kan zijn zowel de kosten als de voordelen ervan Maar als je trouw aan je overtuigingen te houden -. Bijvoorbeeld, religie - een ware scepticus zou kunnen ontwortelen die overtuigingen je eenmaal zo dierbaar gehouden.